14 Ekim 2012 Boğazda sarıkanat partisi part 1

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında mertbirincioglu tarafından paylaşıldı.

1. mertbirincioglu

mertbirincioglu mert

Yıllardır balık avi ile çeşitli forumlara üye oldum bilgi edindim olta hazırlamayı öğrenmeye çalıştım tuhaf uygulamalar yaptım ama hep başarısız oldum. en fazla istavrit mezgit. Bu kadar av raporunun yanında istavrit için konu açılmaz dedim hep pas geçtim. Başkalarının Av raporlarını okuyup yalanmaktan öte gidemedim çok da üstüne gidip uğraşmadım aslında. Ama birçok olta tutkunu gibi benim de bagajımda çeşitli oltalar rapalalar çeşitli alet edevat hep oldu. Hatta bu uğurda birkaç kez şişme bot ve motor bile aldım son aldığım botum ve motorum gene depoda duruyor. Genelde çevremden gelen tepkiler bu kadar yaptığın masrafla git istediğin kadar balık al ne uğraşıyorsun şeklinde oldu. Belki de haklıydılar. Ama ben yemekten ziyade tutmayı seviyordum yada tutabilme ihtimalimi seviyordum...En son keyif aldığım balık avını 2009 yılında yaşamıştım. sitemiz üyelerinden mehmet sancak kardeşimin organizasyonu ile sakarya poyrazla gölünde tanışma ve tatlı su balık avı için toplanmıştık 3 sene önce. O zaman 52 cm lik bir turna alarak hayatımın en büyük balığını tutmuştum. Hatta bir de bana makara hediye etmişlerdi o zaman ki hala o makarayı kullanmaktayım.
    Herneyse lafı fazla uzatmayalım 12 ekim cuma bir arkadaşım pazar günü balığa gidelim rumeli feneri civarında havada güzel çayımızı demler mangalımızı yakarız balık tutmasak bile tutar gibi yaparız dedi. Bunu üzerine ben başka bir arkadaşımı aradım madem öyle tekneyle çıkalım dedi. Cumartesi kiralık tekne aramaya başladım balık avı ile ilgili tüm forumlara baktım bir sürü kiralık tekne ile ilgili konu var ama nedense kimse irtibat telefonu vermemiş top secret ya ondan herhalde. Hasbelkader 1 tane buldum başka bir kanaldan adamı aradım fiyatta anlaştık sonrasında eşlerimizi de alarak 8 kişilik tekneyi doldurduk 14 ekim pazar saat 13:00 de arnavutköyden bindik tekneye. Soğuk sandviçlerimizi içeceklerimizi de yanımıza alarak havanın da güzel olmasıyla boğazın tadını çıkararak kuzeye doğru beykoz açıklarına yada daha yukarı emin değilim yol aldık. çeşitli mekanlarda istavrit almaya çalıştık pek başarılı olamadık dedim ki uğursuzluk bende 8 kişinin ekmeğine mani oluyorum gene balık avı maceramız hüsranla sona erecek. Yer değiştirerek aramalar sonucunda istavritler gelmeye başladı. tahminim 130 tane civarında istavrit aldık çünkü yemlik olarak kullandıklarımızdan sonra 70 tane iri istavrit kalmıştı elimizde. Sonra kaptan bizi daha güneye doğru ama yine kanlıcanın daha kuzeyinde bir yere götürdü demirledik. Anadolu yakası bana yabancı olduğu için kıyıdan neresi olduğunu bilemiyorum. Sonra numarsını bilmediğim kurşunlu bir zoka ortasında 75 gramın altında olduğu bildiğim(75 en çok kullandığım kurşun olduğu için biliyorum) ama gramajını bilmediğim fakat elips şeklinde olan tepesinden ve altından misina bağlanan bir takıma istavrit fileto yaparak taktık suya saldık. öyle beklemeye başladık güneş daha batmamıştı boğazında tadını çıkarıyorduk ama balık vurmadığı için içimden gene hüsran diye geçirmeye başlamıştım bile. Kaptan acele etmeyin güneşin kaybolması lazım dedi içimden alaycı bir tavırla he he tabi tabi biz de yedik dedim. Harbiden de güneş battıktan kısa bir süre sonra oltalar titremeye başladı pirana gibi saldırıyorlardı yemler sürekli gidiyordu derken sarıkanatlar gelmeye başladı. tekneden suya verdiğimizi ışığa baktığımda gördüm ki oltaya takılan sarıkanatın peşinden suyun üstüne doğru dikine 3-4 sarıkanat daha peşinden gelip tekrar dalıyorlardı. Hatta bazı sarıkanatları yarım almak zorunda kaldık kuyruğa doğru olan kısımları yarıdan ısırılmış olarak gelen ufak sarıkanatlar oldu tam bir can pazarı demek aşağıda daha büyük bir balık da vardı. Boşuna heyecan yaratmayayım o büyük balık varsa da bize gelmedi sadece sarıkanat alabildik. 3 kişi olta salıyordu 1 kişi seri şekilde istavritleri fileto olarak kesiyordu 2 kişi tekneye aldığımızı balıkları zokadan ayırıp kovaya dolduruyordu hatta 1 kişi de zokalara yem takıyordu yani takım çalışması had safhadaydı. saat 21:00 gibi artık dönelim dedi zira evleri uzak olanlar vardı daha arnavutköye dönüp araçlarımıza binip eve gidecektik falan. Ben her ne kadar doyamasamda dönmek zorunda kaldık. Gecenin sonunda 60 tane güzel irilikte sarıkanatımız vardı.70 tane de istavrit kalmıştı.
    Kaptanın açgözlü olmayıp saat 19:00 a kadar olan anlaşmamıza rağmen 22:00 de bizi karaya bırakıp ekstra para istememesi bizimle birlikte canla başla çalışması çok hoşuma gitti. en kısa zamanda tekrarını yapmak üzere oradan ayrıldık. Evet ilk av raporum bugüne kısmetmiş elde olan fotolar bunlar biraz da siz iç geçirin bakalım keyifli seyirler ....

bendeniz...

2. Sonay Önder

Sonay Önder Sonay Önder Çeribaşı

En İyi Avı:
    5 Kilo Sazan
    Abi Ben Bişi Göremedim Avla İlgili İçmişsiniz Resmen:(

3. silent01

silent01 Erhan Açar

Favori Kamış:
    Shimano Alivio CX 270 Spinning, Okuma V System 2.40 10-40gr, Shımano Alivio TeGt 30-60 Tele Spin
    Favori Makine:
    Shimano Sonora 2500 FC, Shimano Hyperloob 4000FB
    Aynısını ben yazacaktım baktım yazmışlar mrsparkle mrsparkle

4. eserli83

eserli83 Eser Yazıcı

Favori Kamış:
    shimano speedcast 4 30 200 gr
    Favori Makine:
    SHIMANO ULTEGRA CI4 5500 XSA
    valla bende goremedim:D

5. Sebastian

Sebastian Murat Yıldız

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40
    Favori Makine:
    Okuma Trio 40
    En İyi Avı:
    2.750 gram yazılı orkinos 3 kilo şeytan gridasi sayısız zargana turna sinavrit ve niceleri
    adda gitmişler onu çekmişler hihi nirde balıklar :)

6. Sonay Önder

En İyi Avı:
    5 Kilo Sazan
    Terbiyesizlik Olmasın Diye Çekindim Bende:)

7. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20 & Spirit Surf 3.90 - ProCatch Carbospin Pro 2.70
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Her yeni gün daha iyisi için bir fırsattır..
    Çok keyifli bir gezi olmuş belli ki, ama balıklar nerde idk

8. ckaratep

ckaratep Caner

Favori Kamış:
    Remixon 240 Spin
    Favori Makine:
    Sweepfire E3000
    En İyi Avı:
    Spin öğreniyorum..!
    tebrik ederim. güzel bir organizasyon. yalnız balığa gidemeyenler için aslında bir yerde de çözüm. :D hava güzel, ortam güzel, balık da almışsınız, daha ne olsun. süper.. fotoğraf olsa daha iyi olur du sanki ama takım çalışması bile hat safhada iken zor fotoğraf çekilir bence de :) yinede evde vs foto çekilmiştir diye düşünüyorum. saygılar.

9. mudeli

mudeli Gökhan

Favori Kamış:
    shimano
    Favori Makine:
    okuma
    En İyi Avı:
    selimhan 4300 gr
    rapor guzel:) yorumlar komık :) .bol bereketlı avlar dılerım herkese

10. mudeli

mudeli Gökhan

Favori Kamış:
    shimano
    Favori Makine:
    okuma
    En İyi Avı:
    selimhan 4300 gr
    13 ten aksama kadar kaça anlastınız boyle bır tekne ıcın ne odedınız boyle centılmen ıyı bır kaptan lazım olur herkese bırde telefon numarası nedır kaptanın ?

11. mertbirincioglu

mertbirincioglu mert

alkol alanları taşlıyorsanız söyleyin ona göre ayar çekerim fotoğraf koymam sorun değil. Yeni üye olduğum için konu açtım fakat açtığım konuyu göremeyince fotoğrafların devamını koyamadım. o nedenle eksik kaldı. Balık var merak etmeyiin...lüfer mi desem sarıkanat mı desem bilmiyorm artık. ama 20 cm üzerinde onu biliyorum...100 adet istavrit 60 tane sarıkanat......

12. mertbirincioglu

mertbirincioglu mert

13. mertbirincioglu

mertbirincioglu mert

saat 13:00 den akşam 19:00 a anlaşmıştık ama 21:00 a kadar uzadı avımız 22:00 de karaya ayak bastık keyifliydi. Telefonu versem doğru olur mu bilmem zira ben birkaç gün bu konuda kaptan telefonu aradım 4 tane balık avı forumunda 1 tane boğazda kaptan telefonu bulamadım biri önce bana bunu açıklasın. :) Paylaşım paylaşım diyoruz madem nerde bu telefonlar. Benden başka tekne sandal kiralayan olmadı mı.

14. mertbirincioglu

mertbirincioglu mert

yarın akşam saat 19:00 da istinyeden yola çıkıyoruz bu sefer geceyarısına kadar avlanmaya devam. muhtemelen mangalı da teknede yakarız sudan çıkan balık temizlendikten sonra 30 saniyede mangalda....:)

15. mertbirincioglu

mertbirincioglu mert

saati 50 tl teknenin bu arada. şimdi reklama girer belki isim vermeyeyim ben de ilk defa çıktım bu kaptanla yarın 2. kez tecrübe edeyim sonra vereyim telefon numarasını göksu deresinden bir kaptan

16. Uygar Arslan

Uygar Arslan Uygar Arslan

Mert fotoları bana maille at(iş adresime) ben yardımcı olayım ..Ekleteyim konuna..
    Tekrar tebrikler ..

17. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20 & Spirit Surf 3.90 - ProCatch Carbospin Pro 2.70
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Her yeni gün daha iyisi için bir fırsattır..
    hah tamam şimdi oldu :) balık fotolu balık raporu daha keyifli oluyo :rolleyes:
    tebrikler.. :clap2:
    bu arada alkole kısıt koymak burada kimsenin haddine düşmez sanırım, içen içer, içmeyen içmez.. koyun-bacak durumu ;)

18. 1903cesaret

1903cesaret erdem

GÜZEL AV OLMUŞ DİYECEM AMA AVLAR NİREDE????

19. Sonay Önder

En İyi Avı:
    5 Kilo Sazan
    Öyle Konu Biraz Dışarı Geldi Balıkları Görmeyince Balıkları Görünce Gözüm Açıldı Tebrikler :)

20. ozkan_askan

ozkan_askan ÖZKAN AŞKAN

Favori Kamış:
    Alba star 3,90 - Alba Star İstanbul 1942 4,20 cm. D.A.M 2,70 cm. telespin, Alba Star Apache 2.40cm
    Favori Makine:
    Okuma Boxter 65 , Alba Star KK 55 , Lineaeffe rapid seal fd 40 , shimano hyperloop 25
    harika bir gün ve harika balıklar . Tebrik ederim sizi . İçtenlikle yazılmış samimi bir rapor . Benim hayalini kurduğum ama bir türlü hayata geçiremediğim bir organizasyon olmuş sizinki . Bol , keyifli avlar dilerim