Av tarihi: 14.10.2013 Av yeri: Marmara Denizi Av zamanı: 5 saat Kullanılan takım: El oltası uzunolta Yem: Yaprak zargana Beden: 0,56 Kurşun ayağı: 0,40 Kol: 0,33 FC Okuma Shotai İğneler: 1/0 Wmc Yakalanan balıklar: 9 adet Lüfer, 30-34 cm. Lüfer mevsiminin tam ortalarında olduğumuz şu günlerde fırsat buldukça uzunolta avlarına devam ediyoruz. Değerli dostum ve av partnerim Can'la haftasonu yaptığımız kısa sabah turu ve aldığımız birkaç balıktan sonra onu ve ailesini 1 haftalık tatillerine uğurladık. Ben de bugün forum ve TFT üyesi Emre Bengi arkadaşımın davetine uyarak her zamanki meralarımızda uzunolta avına çıktım. Daha önce de birlikte avlandığımız, kamp yaptığımız bu arkadaşımızın teknesi Bakırköy'de bulunuyordu. Sabah gün doğarken onunla ve bir akrabası ile buluşup denize açıldık. Meraya vardığımızda tekneler çoktan av şekline girmiş, bir kısmı kıyıda daire çiziyor, bir kısmı da kanalda akıntıya karşı asılı kalarak av bekliyordu. Biz kolay avı tercih edip kıyıdaki ekibe katıldık. Yılların usta teknelerinin arasında onlara engel olmamaya çalışarak biz de saat yönünde dönmeye başladık. Sabah suyunda av oldukça verimliydi. Arka arkaya vuruşlar, balıklar almaya başladık. Emre ve tekneyi kullanan akrabası da uzunoltada fazla tecrübeli olmamalarına rağmen iyi bir iş çıkardılar. Dün bulabildiğim yemlerimiz hiç iyi olmamasına rağmen, 3 saat kadar sürede 7 güzel lüferi kovaya attık. Bu sırada tekneyi kullanan arkadaşımızın bir işi çıktı, onu kıyıya bırakıp balıklardan 3 tanesini de kendisine verdik. Birer tane daha yakalasak bize de 3'er tane kalır diye düşünmüştük. Aynı düşündüğümüz şekilde bir süre daha devam ettiğimiz avda 2 lüfer daha aldık. Bir balık da içeri alırken düştü. Bu güzel sonbahar gününde bir lüfer avını da böyle güzel balıklarla bitirdik. Bu vesile ile tüm forum üyelerinin Kurban Bayram'ını kutlar, bayramın hayırlara vesile olmasını dilerim.
Tebrikler Aret, fotolarda balıklarda harika, Can ve seni kutlarım, avlarınız her zaman bereketli olsun kardeşim, hayırlı bayramlar...
Tebrik ederim Aret abi çok güzel balıklar iyi bir av olmuş.Bu ara hep tekneden avlanıyorsun abi kıyıya da bekleriz.Kıyıdan da ufak ufak bir şeyler çıkmaya başladı.
:thumb: tebrik ederim güzel balıklar ama en büyük tebrik de o kadar tekne arasında olupta kargaşa çıkmadan , oltaları takmadan avlanmanıza veriyorum :clap2: :clap2: :clap2:
Aret ikinci resimdeki tekne M.İKİZDE benim tekne soldan başta olan hihi hihi hihi Tebrik ederim canı gönülden:thumb: ya tekne almam gerekecek ya spın takım yada kıyıdan en alçak kayanın üzerinden denize Bu sene yada bu sezon bir tek dişli nasip olmadı kıyıdan yemli ile kofana peşinde koştum hayal hayal hayal