14 Eylül 2010 kefal avı:)

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında caner6776 tarafından paylaşıldı.

1. caner6776

caner6776 Caner KIRMIZI

Evet abilerim bu ilk raporum.Aslında bugün gitmeyecektim ama birden esiverdi.Gelelim hikayemize:) Saat 16:00 da evden çıktım.10 dk sonra av yerindeydim.Yem olarak yosun kurdu ve ekmek vardı.Amacım barbundu ama deniz dalgalıydı hiç av yapmıyordu.Baktım millet kefal tutuyor.Dedim ekmekte var atayım bari.Bekle Allah bekle.Saat 17:30 gibi tam 5 metre önümüzde yunuslar beliriverdi.Millet toplandı kıyıya.Tam dedim balık olmaz.Oda ne oltamıza balık vuruoyor:) Hemen asıldım tabi ancak tam kıyıda elimden düşürdüm balığı.Neyse böyle tek tek vuruşlar aldım.Kaçan balık çok oldu ama olsun.Kalan 2 tane bize yeter:)Azı bulamayan çoğu hiç bulamazmış.Kendimi hala bu nimetlerden faydalandığım için şanslı sayıyor ve Allahıma binlerce kez şükrediyorum.Avınız bol ve daim olsun...

http://yfrog.com/jv14092010078j

Not balıkların altındaki yoğurt bakırının kapağıdır.Ona göre boylarını tahmin edersiniz:)

2. alex_hkn

alex_hkn HAKAN

valla abi bişey sorcam bende kefale atıyorum ama şu ekmeği oltaya nasıl bağlandığını bilmiorum ben kıbrısla atıyorum onun bağlanma şeklini bana anlatabilirmsisn abi

3. caner6776

caner6776 Caner KIRMIZI

Abicim ben kıbrıs kullanmıyorum.Kurşunlu iki kancalı dip oltası kullanıyorum.Kıbrıs hayatımda hiç kullanmadım ama şöyle biliyorum.ekmeğin kabuklu kısmından alıyorsun.Tabi altında birazda beyaz olucak iğneleri geçiriyosun ekmeğe.Kefal avlama tekniklerinde olması lazım.

4. eLaLeMBiaLeM

eLaLeMBiaLeM Ercan

Favori Kamış:
    Lineaeffe S-FLEX / Okuma PL 865
    En İyi Avı:
    Yakaladığımda yazacağım:)
    Sen olayı çözmüşsün abicim,hırsını yenmişsin Allah hep rastgetirsin inşallah.Raporun çok güzel yenilerinde görüşmek üzere:)

5. caner6776

caner6776 Caner KIRMIZI

Teşekkür ederim abicim.Elim boş döndüğümde hiçmi hiç üzülmüyorum.Biliyorum şans elbet gülücek:)

6. eLaLeMBiaLeM

eLaLeMBiaLeM Ercan

Favori Kamış:
    Lineaeffe S-FLEX / Okuma PL 865
    En İyi Avı:
    Yakaladığımda yazacağım:)
    Aynen devam abicim,4-5 senedir Bursa'da avlanıyorum yakaladığım balıkların hiçbirini vicdanıma kabullendiripte atamadım kovama,hepsini bıraktım büyümeleri için.ama her defasında yine aynı aşkla aynı heveslerle gidiyorum ava ,ne denizde balık biter ne bizdeki bu tutku nasılsa:)

7. caner6776

caner6776 Caner KIRMIZI

Aynı hevesi bende yaşıyorum.Mesela barbun tutuyorum bakıyorum ufak ufak.Tut bırak tut bırak.Ne yapayım ben ufacık barbunu.Onun neyini yiyeceksin.Yazık değilmi günah değilmi.Azcık büyüsün illaki tutarsın.Ama yok herkesde bu zihniyet olmadıktan sonra biz daha büyük balık falan göremeyiz:(

8. Faroz.limani

Faroz.limani fatih

Favori Kamış:
    Lineaeffe sprit surf 3.90
    Favori Makine:
    Okuma Avenger av-65
    En İyi Avı:
    I don't know
    Tebrikler....

9. caner6776

caner6776 Caner KIRMIZI

Teşekkür ederim Fatih abi.Daha güzel avlar sizin olsun...

10. qustah17100

qustah17100 hasan

afiyet olsun nasıl lezzetlimiydi :D

11. modena

modena

caner kutlarım tebrikler...umarım çok daha büyük rus kefalleri alırsın...

12. hatipli

hatipli süleyman tanrıverdi

kıbrıs sarması tarifi

ekmeği sarmaya uygun bir büyüklükte bölün
    kabuklu kısmı içe gelecek şekilde sarmaya dolayıp iyice sıkın
    misinayı sıkıca sarın ve iğneleri dip taraflarından eğik olarak batırın

bu arada deniz dalgalıysa fırdöndüden önce misinaya serbest bir kurşun bırakın (25-50 gr) bu şekilde ekmek suda gezmez sabit bir şekilde bekler

rastgelsin

13. caner6776

caner6776 Caner KIRMIZI

Teşekkürler abicim.Darısı sizlerin başına...
    Teşekkürler yanlız burası kumluk olduğu için balık dipte.Yani kıbrıs işe yaramıyor.
    Teşekkür ederim abim:) Yanlız balıklar daha yenmedi.Birazdan tekrar gidiceğim.Dünkülerle bugünküleri birleştirip tadına bakacağız:)

14. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Vercelli Alba Surf, Yamaga Blanks EARLY 94MHR
    Favori Makine:
    JDM Shimano Stella SW8000PG, Daiwa Certate 3012H
    En İyi Avı:
    Tuttuğum ilk ispari. o olmasa burada olmazdım.
    Zaten abin sana değil, sana kıbrıs hakkında soru sorana yazmış aslında :)

Sana eğer denemediysen bir tavsiye, balıkçıdan biraz istavrit veya başka balığın iç organlarını al (palamut, uskumru bağırsağı falan daha iyi olur), avlandığın yerde taşa koy çok az kurusun (abartmadan) veya zamanın yoksa üzerini bolca tuzla, biraz sertleşsinler, sonra avda kullandığın boy iğnelere bunları dola, iğneler gözükmesin, bolca sarksın iç organlar, kumluk iskele vs yerlerden çok ağır kurşun kullanmadan, hatta imkan varsa hiç kurşun kullanmadan şöyle salla bakalım ileri :) Bak neler olacak... Bu arada arta kalan iç organları da oltanın etrafına denize at, hayvan yemiyorsa alışsın, 1-2 gün içinde alışırlar... Güzel av yaparsın.

Bu taktik kurt veya hamurun çalışmadığı veya temin edilemediği yerlerde balık tutmanı sağlar...

Bu yaşta da amatör avcılık bilincine sahip olduğun için seni kutlarım, çok güzel avlar yapmanı temenni ederim... Ben de Cide'liyim, kardeş kasabaya selamlar :)

15. caner6776

caner6776 Caner KIRMIZI

1. sayfadaki mesajı okuyunca anladım Kaan Abi.Bugün yine gittim balığa:) Bu gün balık sayısında artış oldu.Bugün 6 adet tuttum.Kefal tutmak zor ancak çok güzel birşey:) Ben balıkla avlananı hiç görmedim.Çünkü burdaki kefaller yemi alıp kaçmıyor.Yanlızca bir emişte yemi alıyor.O emişide misinada hissetmek çok zor.Hissettin hissettin.Hissedemedin yem gidiyor.Ayrıca yemi emdiği sırada çekmezsen elin boş dönerdin.Bugün güzel ve zevkli bir av oldu.Burda balığı ekmeğe alıştırmışlar.Kurt canlı yeme bile gelmiyor.Bundan sonra ekmeğe devam.Yarın yine gideceğim inşallah.

Önümüzde okadar güzel nimetler varki ; şükretmesini bilene...

16. edremitkörfezi

edremitkörfezi bartu

Favori Kamış:
    Alba Star.Modeilini Hatırlamıorm 2.70 cm
    Favori Makine:
    Shakespeare modeilini hatırlamıorm :)
    En İyi Avı:
    Kasna 1300 gr.
    Tebrikler.biz bu balığı tek kancalı şamandıralı olta ile tutuorz.kanca 10 numara.ekmeği sıkmadan takıoruz at-çek yapıyoruz.sabah saatlerinde de bayağı bi verim alıyoruz oltayı atacak kadar ağır şamandıra altına 70 cm beden.Tamamdır.. Saygılarımla..

17. caner6776

caner6776 Caner KIRMIZI

Bizde ekmek kullanıyoruz ancak ekmeği sıkmayınca düşüyor.Adam gibi yem takabilsem günde en az 15-20 tane yakalarımda.Attığımda düşüyor.

18. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Caner yeğenim denemediysen;

Yaklaşık 3 cm boyunda 2 cm eninde pamuk demeti gibi taze ekmekiçinin bir kısmını iğnenin palasına parmak uçlarınla yuvarlayarak sıkıca dola. Ekmekiçinin boşta kalan kısmı iğneyi saklıyacak biçimde serbest kalacak. Şekil olarak bir nevi tüylü çapari iğnesi gibi.

:)

19. caner6776

caner6776 Caner KIRMIZI

Önerin için çok teşekkürler ancak hiçbir şey anlamadım abicim.Acaba resim veya bir çizim var mı?

20. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Bayat ekmekiçi ile anca bu kadar oldu. Tazesiyle püskül-püskül olur tabi.:)

Lütfen anladım de zira başka türlü elimden birşey geleceğini sanmıyorum gubani.:rolleyes: :D
    .