14 Nisan Mersin Raporu

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında Wetblue tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. Wetblue

Wetblue CUMHUR

Favori Kamış:
    DAIVA ST.9070 + ALBASTAR-Target 1,80 Two Piece
    En İyi Avı:
    Lagos 7,5 kg.
    Dostlar,
    Sabah ezandan önce hava durumu iyi olacak diye öğrenince ya nasip ya kısmet dedik Hikmet hocamla beraber takımları ve çay termosumuzu alıp Yamahanın ipini çektik.
    Deniz tabak gibi ama doğu akıntısı oltaları 45 derece yatıracak kadar akmakta. Önce 43 kulaçta kerterizimizi bulup MERCAN a siftah edelim dedik ama KUPA lar o derinlikte ve orta boyda başladı gelmeye. 3 tane MERCAN aldık ama tadı yok. Çapamızı alıp 30 kulaçta şansımızı denemeye niyetlerdik. KUPA, İSTAVRİT,KOLYOZ,İZMARİT nasipmiş güneşi görmek için oltamıza takıldı. Malzeme Norveç siyah çapraz 7 no, taze Karides ve klasik dipten hırsızlı 3 lü takım.
    :rolleyes:

Bu arada yaklaşık kol boyunda bir BALONDA bu takılmla Hikmet Hocamız tarafından tekneye alındı. Av sırasında çok dikkati çeken arada bazen yarım saate varan yemlerin yerinde kalması oldu. Tahminimiz bu BALON balığı dolaştığında diğerlerinin o alanı terk ettiği yolunda oldu. Buralarda ve buderinlikte pek irisi çıkmazı ama bu sene çıkıyor. Demekki bu canavar kötü yayılıyor ve irileşti.

:)

:eek:

Bu konuda ne yapılabilir pek bilemem "sanırım pek bişi yapılamaz" doğa dengeleri hep kendi kuracaktır. Bu balık yenmesede çekmesi oldukça keyifli en azından bu işe yarıyor :p

2. Avciperdeci

Avciperdeci SeRDaR

Favori Kamış:
    El Oltası
    Cumhur abi tebrikler. Mercan az da olsa güneişin yüzünü göstermeye başladığı şu günlerde güzel bir av yapmışsınız. Livarlarınız hep dolu olsun;)

3. KaraKurt

KaraKurt Fatih

Favori Kamış:
    Olta ve Sabırrrr
    En İyi Avı:
    Kötü av yok :)
    Çok güzel av cumhur abi canı gönülden tebrik ederim...Nice avlara....

4. mehmetozbodur

mehmetozbodur mehmet

Favori Kamış:
    olta, bot
    En İyi Avı:
    700gr çupra. 1 kg levrek
    cumhur abicim aradığınız balık az da olsa yine keyif almışsınız. daha nice güzel avlar dilerim...

5. anil_280

anil_280

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    1.4 kilo levrek
    Tebrikler , güzel av olmuş. Elinize sağlık.
    Özel balon imha timleri kurulsun.:D Ellerinde çelikli oltalar atsınlar sulara koca koca yemleri . Yüzeye çıkınca balık 2 bıçak sonra yeni köstek suya... Bir daha bir daha ... Allah kahretsin bu balonu.Yaramaz hayvan.:mad:

6. OTTOMAN

OTTOMAN

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    1 kilo aynalı sazan :(
    tebrikler güzel av olmuş :)

7. Aramis

Aramis

Abi elinize kolunuza dilinize sağlık tebrikler.Bir şey sormak istiyorum.Bu balon yem,takım,arasu,dip hiç bi ayrım yapmaksızın takılıyormu oltalarınıza.Merakımı mazur görün bizim marmara henüz musallat olmadıkları için bilemiyorum.

8. geneben

geneben Aşkın

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Deniz turnası 70 cm 900 gr.
    Tebrikler Cumhur abi güzel bir av günü olmuş . Bu balonun doğal bir düşmanı çıkmazsa bu iş zor olucak baskın bir tür olduğu için diğer balıkların yemleme ve yumurtlama alışkanlıklarınıda değiştirebilir büyük bir olasılıkla buda pek iyi olmaz.

9. dozer1219

dozer1219 Kadir

Tebrikler abi güzel bir av olmuş. Kıyıdan olta atıyoruz, oltayı çektiğimizde birde ne görelim iğneler kesilmiş vaziyette. Anlıyacağınız balon illeti kıyılarda bile var. Cumartesi günü 6-7 tane takımımı telef etti.

10. mallaca

mallaca Halil Barış Şengül

Favori Kamış:
    Makinalı kamış olta,her türlü el oltası,rapala
    En İyi Avı:
    Kiloluk mırmır,Kiloluk iskorpit
    Peki bu balon balığı kıyıya bile giriyorsa insanlara zarar verir mi? Dişleri baya kuvvetli görünüyor çoluğa çocuğa saldırır mı acaba?

11. Conqueror

Conqueror Ahmet Fatih Eryılmaz

Favori Kamış:
    Silstar at makara 50 lik , Silstar Bx makara 50 lik ,Silstar 2,70 m iki adet kamış
    En İyi Avı:
    100 gr israil sazanı
    Ellerinize sağlık çok güzel bir av geçirmişsiniz:)

12. suates

suates suat ateş

Favori Kamış:
    sadece olta
    En İyi Avı:
    fangri
    barış senin bu söylediğini sonuna kadar savunuyorum
    sonu kötü olacak görünüyor

13. suates

suates suat ateş

Favori Kamış:
    sadece olta
    En İyi Avı:
    fangri
    cumhur abi av güzel ellerinize sağlık yalnız mevki neresi

14. steelrock

steelrock Burak

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Mercan-Ağırlığı mühim değil,ben onun gelişini sevdim...
    Ellerinize sağlık, afiyet olsun :)
    Yalnız ben bu balon balıklarına yaklaşımı biraz insafsızca görüyorum. Besin zincirinde her canlının bir yeri olduğunu göz önüne alırsak kabahatli bu balıklar değil de, bu balıkaların sayıca artmasına zemin hazırlayan biz insanoğlu olabilirmiyiz acaba...

15. Wetblue

Wetblue CUMHUR

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Lagos 7,5 kg.
    Dostlar merhaba,
    Öncelikle cevap yazan tüm arkadaşlara yazdıklarından dolayı teşekkür ederim. Lokasyon her zamanki gibi Mersin/Tömük açıkları. Balon balığı yaradanın bir canlısı onunda yaşam hakkı tabiki kutsal. Şu aralar bir laf var moda" GLOBALLEŞMEK" sanırım denizlede artık buna uymak zorunda. İnsan ilişkileri ve teknoloji arttıkça bu kaçınılmaz. 100 yıl sonra acaba yaşıyanlar milenyum diye havalara uçup kutlama yapabilecek kadar şanslı olacaklarmı? Anadoluda gezerken çok liman şehrinin kalıntısının denizden kilomrtrelerce içerde olduğunu gördüm. Acaba gelecekte deniz buralara geri dönmeyecekmi?. Ben kendi adıma bunları görmeyeceğim için memnunum ancak çocuklarımızı ve neslimizi bu dünyada bırakıp gideceğiz . Onun içinki bu dünyayı korumak zorundayız. En sevimlisinden en vahşisine deniz yada kara tüm canlılar içinde en vahşisi insan oğlu. Esas sorun onu nasıl adam edeceğimiz. :) Sevgi ve dostluk üstünüze olsun.

16. SedatMert

SedatMert Sedat

En İyi Avı:
    O balığın hala peşindeyim.
    Cumhur bey tebrik ederim, yine güzel bir av gerekleştirmişsiniz.

17. simendifer

simendifer Sennur

Güzel bir av olmuş tebrik ederim. Daha da iyi avlarınız olur inşallah, rast gelsin. :) Balon balıklarına gelince, bu konuda hem Burak'a hem de size katılıyorum. Doğayı korumayan bizleriz ve sanırım çocuklarımıza, bunca çabamıza rağmen pek de iyi bir gelecek bırakamayacağız. Çünkü bizler, genele bakınca, vurdumduymazlar arasında bir avuç insanız. Ama yine de aksinin olmasını ve güzel bir gelecek bırakmak konusunda sesimizi duyurabilmeyi umuyorum.

18. adanalı

adanalı

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    7 kg sazan
    Degerli Oltaci Arkadasim Cumhur Bey

Harika bir av yapmissiniz !
    Kutlarim sizi !
    Av raporunuzu,resimleri zevkle inceledim.
    Dikkatimi ceken bir sey ! yaptiginiz av yöresi tam benim evin karsisinda.
    Bu hafta geliyorum oraya kismetse tanisiriz ?
    Görüsmek üzere...

19. Wetblue

Wetblue CUMHUR

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Lagos 7,5 kg.
    Kapimiz Herkese Açik

Sayın kardeşim gönlü denizde olan herkese kapımız açık buyrun hepinizi bekleriz. ;)

20. Wetblue

Wetblue CUMHUR

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Lagos 7,5 kg.
    Sanmam

Genelde bu balığa tabanda rasladığımzı düşünürsek pek makul bir olasıllık değil. Özellikle yakından görme imkanı bulursanız bakın yan yüzgeçler son derece küçük karın altı dümdüz, burun küt ve hidro dinamik için kötü "sürat yapması zor " kuyruk gücü bence tüm yeteneği.

Bence insana doğal şekilde saldırması aklıma yatmıyor. Saldırgan balık anatomisine çok uzak bir balık tek gücü dişi onun üstüne diyecek laf yok :eek:

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.