15.01.2012 UNKAPANI RAPORUM

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında Şimal tarafından paylaşıldı.

1. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    Merhaba dostlar, dün gece Anadolu Kartallarından bir grup arkadaşlarla Galataya bir çıkarma yapmaya karar verdik.xfisher (Berkan), Aykut34, Serji (Serkan) arkadaşımla Anadolu yakasından çıkıp, zorlu ve buzlu şartlar altında Galata köprüsüne ulaştık.Ancak gece 01:30 civarında bile köprüde tek kişilik bile bir yer yoktu.Oradan Unkapanına geçmeye karar verdik, orası ise tam tersi oldukça sakin ve tenha idi.Berkan arkadaşımızın orası için bize özel hazırladığı takımlarımızı açıp, suyla buluşturduk.Öncelikle boğazda avlanmaya alışık olan bizler için, oldukça tuhaf geldi, inanın oltaları ilk suya indirişimizde bile bocaladık.Saatlerde bu arada 02:30 civarını gösteriyordu ki ilk balık Aykutun oltasına teşrif etti.Hemen dişliyi sorguya aldıysakta arkadaşlarının yerini söylememekte direnince, ait olduğu yere (kovamıza) gönderdik.Gece sabaha kadar, yarım saat aralıklarla tek tük balıkları alıyorduk, pek tadı yok gibiydi.Bu arada balıkları nedense hep Serkan topluyordu.Ancak nerden bilebilirdi ki, hızlı koşan at misali erkenden yorulacağını...
    Sabah ezanı ile birlikte balıklara adeta komut verilmiş gibi yemlerimize saldırmaya başladılar.Artık peşpeşe çekmeye başlamıştık ki günün ilk ışıklarıyla yavaş yavaş balıklar çekilmeye başladı.Bizde zaten gece hoyratça kullandığımız yemlik hamsileri çoktan bitirmiş, geçen sene tutup buzluğa atıp, dün gecede çıkardığım sardalya ve istavritlere kalmıştık.Balıkları gecenin ayazında hala çözülmemişlerdi, takarken kırılıp dağılıyorlardı, ona rağmen güzel balık aldık.Avda bana eşlik eden tüm arkadaşlarıma sonsuz teşekkürlerim sunarım...
    Sonuç; şahsım adına günü 11 adet dişli ile kapattım.Birazdan Berkan arkadaşımında yardımı ile resimlerinide yükleyeceğiz inşallah...
    Balık boyları 20 ile 26 cm. arasında olup, bir adette malesef 19 cm alınmak zorunda kalmıştır.Resimler Berkan arkadaşın makinesi ile köprüde çekildiğinden, yanına metre koyulamamıştır.Yanlış anlaşılmalara meydan vermemek adına bu açıklamayı yapmayı uygun buldum.
    Sezonun sonundada olsa nihayet dişli raporu yazmak kısmet oldu ancak şunu söyleyebilirim ki köprüler boğaza alışan bizler için hiç uygun değilmiş.Sadece merakımızı gidermek amacıyla bu avı düzenledik.Zaman ayırıp okuduğunuz içinde ayrıca teşekkür ediyorum.Avlarınız daim ve bereketli olsun, sağlıcakla kalın, rastgele...

Önce manzaralar

Ve balıklar

Ayrıca..
    Aykut'un kovası
    Berkan'ın kovası
    Sekan'ın kovası

Berkan'ın balıklarının ölçüsü

2. Emrahs

Emrahs Ezergeçerus

Favori Kamış:
    Lineaffe Ac-Casting 4.20
    Favori Makine:
    Shimano Sienna 4000
    En İyi Avı:
    24 cm Çinekop
    Tebrik ederim abi... Afiyet olsun ;)

3. Mr. Trophee

Mr. Trophee Ferit

Favori Kamış:
    telespin 240 10-30 gr
    Favori Makine:
    shimano Exage 2500 fc
    tebrik ederim, maşallah.

4. sabriyazici

sabriyazici sabri

vay isa abi maaşallah daha iyileri daha güzelleri olsun inş

5. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20 & Spirit Surf 3.90 - ProCatch Carbospin Pro 2.70
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Her yeni gün daha iyisi için bir fırsattır..
    ava eşlik eden ve zaman harcayıp konuyu okuyup değerlendiren herkese teşekkürler..
    İsa üstad, Serkan ve Aykut kardeşlerim sizlerle av yapmak bir zevk :thumb:

6. alişan

alişan Alişan

En İyi Avı:
    eh işte Allah ne verdiyse
    çok zevkli olmuştur.
    hatta yemesi de tatlıdır.
    tebrik ediyorum.

başbakan olayım, 2013 ü balıksız yıl ilan ederdim.
    en azından denemek lazımdı. bir yıllık balık tutulmamasından sonraki yıllarda nasıl bir bolluk yaşanacağını gözlemleme şansımız olurdu
    sonra kan ter içinde uyanmışım

(balık sektöründen ekmek yiyen belki bi
    450.000 kişi var ülkemizde. 4 kişilik aile olarak düşündüğümüzde
    2.000.000 kişi bir yıl boyunca ne yapsın diye sorduğunuzu duyar gibi oluyorum)

7. Cenani

Cenani cenani

Favori Kamış:
    Lineaeffe AC Casting 420
    Favori Makine:
    Okuma Rav-II 65
    En İyi Avı:
    1 kg 500 gr Gökkuşağı Alabalığı (Şemsipaşa)
    İsacığım, güzel anlatım, güzel resimler, güzel balıklar... Tebrik etmeyeni Allah taş yapar! :D

Soğuk bir gece ve deniz ana sizleri eli boş göndermemiş.

Açıkçası köprüden olta sarkıtmak, pencereden bakkala sepet sarkıtmaya benziyor. O nedenle ne merak ediyorum ne de günün birinde oralardan balık tutmaya niyetim var.

Anladığım kadarıyla senin de ikinci bir Galata raporun olmayacak. :)

Tebrikler, afiyetler...

8. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20 & Spirit Surf 3.90 - ProCatch Carbospin Pro 2.70
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Her yeni gün daha iyisi için bir fırsattır..
    Evet açıkçası tekrar denemeye pek niyetli değiliz :)
    Kıyıdan atçek'in keyfi ile (tekne avı hariç) kıyaslanamaz.. kıyaslayanı Allah taş yapar :D

9. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    Teşekkürler Emrah kardeşim ama henüz afiyet olmadı:hungry:
    Sağolun, daha iyileri sizede nasip olsun:)
    Ne demek üstad, o zevk bana ait:thumb:

10. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Tebrikler isa abi. Bogaz balikcisi olarak balik adedi fazla olsada ayni zevki alamadiginizi tahmin ediyorum.

11. cengiz doğru

cengiz doğru cengiz

Favori Kamış:
    lineaeffe surf mill 4.20,okuma v system 2.70 10-40 spin,lineaeffe xr boat
    Favori Makine:
    Daiwa entoh 4500,okuma safina pro 40
    isa abi berkan abi aykut abi ve serkan kardeşim tebrik ederim güzel bir av olmuş en azından gittiğinize değmiş.

12. ahtapot2

ahtapot2 Deniz

Favori Kamış:
    Okuma Cedros Telesurf 4,50 , Okuma Vsystem Spin 270 cm. 20-60 gr.
    Favori Makine:
    Okuma Avenger AV65 - Okuma PL865 - Daiwa Emcast Plus 5500 - Cabelas Tournament ZX4000A
    İsa Abi balığa çok güzel bakıyorsun:D

Balıkların da maşallahı var..

13. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    Amin Sabri hep birlikte olsun;)
    Evet balık tutmak, hemde dostlarınızla birlikte tutmak her zaman ve her ortamda zevkli, henüz yemedik ama eminim o da güzeldir:hungry:
    Umarım birgün başbakan olursunuzda, bir yıllığınada olsa amatör ve tekne ile balık tutmayı hatta o yıl balık yenmesini yasaklarsınızda, balık neslinin devamına katkınız olur:D
    Sevgili Kerem, senin güzel raporlarının yanında biraz cılız kalsada çinekop işte nihayetinde:) Geceden kalma uykusuz olarak ve aceleyle yazılmış bir rapor oldu.Birgün belki Ballı (Nuri) abinin şiir tadındaki anlatımı gibi olmasada, ona ve senin raporlarına yakın bir anlatım yazabilirim:rolleyes:
    Evet Allah cc. bize tayin ettiği nasibimizi aldık ve elimiz boş dönmedik, çok şükür:)
    Dediğin gibi köprüden sepet sallayıp balığın içine atlamasını beklemek gibi bir şey, zaten bunu bende tahmin edebiliyordum.Bizim merakımız bu değildi ama:rolleyes: Biz oraya son zamanlarda peşpeşe gelen haliç raporlarının gerçekten anlatıldığı gibi olup olmadığının merakı ve teyidi için gittik.Galata köprüsü tam anlatıldığı gibi, eksiği var fazlası yok:( Adamlar böylesine tarihi bir mekanda köprü ortasında mangal yakıp rakı sofrası kurmaları beni adeta şoka soktu:eek: En son yaklaşık 27 sene önce, çocukken avlandığım köprüde hiç bir şey değişmemiş ve böyle giderse 30 sene sonrada herşey aynı olacakidk
    Şahsım adına hem geçmişe bir yolculuk yapmak ve nostalji için gittiğim Galata köprüsü avım ilk ve son raporum olacaktır.Belki Allah cc ömür verirse bir 30 sene sonra bir çıkarma daha yaparım:D Saygılarımla ve sevgilerimle kal...

14. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    Sana söz Cengizim, bu balığı sana hemde boğazda tutturacağım, yaz bir kenara:thumb:
    Sorma Denizim bende farkettim ama çok geçti, Üstadımda hiç fotoshop yapmamış kiidk Gecenin soğuğundanmıdır, yoksa uykusuzluktan mıdır, adeta yüz kaslarım kaymış, yamulmuşum ya:eek:
    Sizinde maşallahınız var, bunlar sayılmaz, rapalaya devamreeling hooked

15. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    Kesinlikle haklısın dostum, birde böyle maceramız oldu iştereeling hooked

16. ozkan_askan

ozkan_askan ÖZKAN AŞKAN

Favori Kamış:
    Alba star 3,90 - Alba Star İstanbul 1942 4,20 cm. D.A.M 2,70 cm. telespin, Alba Star Apache 2.40cm
    Favori Makine:
    Okuma Boxter 65 , Alba Star KK 55 , Lineaeffe rapid seal fd 40 , shimano hyperloop 25
    Cuma akşamı bende niyetlenmiştim geceden galata köprüsüne . Fakat son dakika vazgeçip sabahına rumelihisarı yaptım . Ama birgece gideceğim galataya . bakalım ne menem bir zevkmiş orada balık tutmak :)

17. Guray.85

Guray.85 Güray

Favori Kamış:
    Lineaffe s- flex 15 kilos 250gr. 4.20m. kapalı;145 cm surf kamış.
    Favori Makine:
    banax 4000
    En İyi Avı:
    45 cm palamut 740 gram.
    tebrıkler bende dun aksam galatada emın onu bogaza bakan tarafta yer buldum ama nafıle cunku balık yoktu arada ırı ıstavrıt gelıyordu tek tuk benı tatmın etmedı erkenden eve dondum ama çarpma ıle 2 tane aynı anda lüfer alan kısı aklımdan cıkmıcak suan artık cınekop sezonunu kapadım kendımce ama guzel haberler gelırse yıne bır yoklarım avlakları artık hangı balık pesıne düşeyım sızce?:)

18. drasty41

drasty41 Recep

Favori Kamış:
    lineaeffe unicast, spro spin2,70 ve 2,40
    Favori Makine:
    shimano exage ryobi ekusima4000
    Tebrikler sezonun son balıkları sanırım :)

19. muhammer41

muhammer41 Muhammer YILMAZ

Tebrikler böyle güzel avlarınızın devamı dileği ile rastgelsin.:)

20. Kadir Altuntaş

Kadir Altuntaş Kadir

Favori Kamış:
    Kullandığım Kamış Captain Camelon 1500
    Favori Makine:
    SILSTAR
    En İyi Avı:
    Kıbrıs Takımla 250 gr'lık Kefal,Zıpkınla 55cm Deniz Turnası
    :) İsa Bey Tebrikler.bu dişli dediğiniz balığın ismi ne,fotoğraflar genelde güzel,bazılarını ayırt etseydiniz iyi olurdu.

Birde bu Galata Köprüsü gecenin 1.30'unda; demek o kadar kalabalık hafta sonumu böyle oluyor;ama Balıkçılık sevgisi açısından sevindirici ve burayı Galata Köprüsünü çok seviyor her İstanbula gittiğimde oradaki balıkçıları seyretmeden gitmiyorum ve ayrıca tüm avlak yerleri güzeldir.

Tekrar Rastgele.

Haa.. unuttum Ankara'ya..

1 kg İstavrit,
    1 kg Levrek.

Hoşça Kalın...