Yer : Kızıl ırmak Kullanılan yem : Solucan,mısır Olta : Dip oltası , mantarlı olta Av saati : 08:00 - 11:00 Çok bereketli ve güzel bir av oldu başarılı bir avdı herkese tavsiye ederim
tecnotek mehmet şu anda avlandığın her 2 yerde yasak maalesef.hem sazan hem turna . gelecek eleştirilere hazır ol bakalım.
Mehmet bey yakaladiginiz baliklar siraz diger ismi ile dere baligi ve teblige su anda av yasagi suresi icinde avlanmissiniz.Bu konuyu diger avlarinizda dikkat edeceginize inaniyorum.Sirkuleri okuyarak bu konu hakkinda bilgi sahibi olabilirsiniz bizler burda sadece amator ve sportif balikcilikla ilgili paylasimlar yapmaktayiz ve arkadaslarimizinda ayni paylasimlarini görmek isteriz.Yaptiginiz avdan balik konusunda tecrubeniz oldugu kesin ama unutmayinki gelecekte cocukarimizla balik avlayabilmek istiyorsak lutfen ihtiyacimiz kadar balik tutalim. turlere göre yasak dönemleri.. Sazan ( C. Carpio) Kadife ( Tinca tinca) Şiraz ( Capoeta.sp) Yayın ( Silurus glanis) Tatlısu kefali ( Leuciscus cephalus) Diğer türler Adana, Antalya, Aydın, Denizli, Gaziantep, Hatay, İzmir, Manisa, Mersin, Muğla, Osmaniye 1 Mart 1 Haziran Afyon, Aksaray, Amasya, Ankara, Balıkesir, Bartın, Bilecik, Bolu, Burdur, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Düzce, Edirne, Eskişehir, Isparta, İstanbul, Karabük, Karaman, Kastamonu, Kırıkkale, Kırklareli, Kırşehir, Kocaeli, Konya, Kütahya, Nevşehir, Niğde, Sakarya, Tekirdağ, Uşak, Yalova, Zonguldak 15 Mart 15 Haziran Adıyaman, Artvin, Batman, Bingöl, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Giresun, Gümüşhane, Kahramanmaraş, Kayseri, Kilis, Malatya, Mardin, Ordu, Rize, Samsun, Siirt, Sinop, Sivas, Şanlıurfa, Şırnak, Tokat, Trabzon, Tunceli, Yozgat 1 Nisan 1 Temmuz
Yasak dönem ve ebat Sevgili kardeşim avcılığn temel olmazsa olmazlarından biri sürdürülebilir avcılık bunun içinde bazı kıstaslar uygulamalıyızki yarınlarımız olsun ,olmasa iyiydi ama olmuş ,bundan sonra olmaması ve kuralları öğrenmen açısından özelden bana adresini ver Rastgele-der 'in bastırmış olduğu kitapçıoktan yollayayım ,sevgiyle kal.
sevgili mehmet turna konusunu ekledikten sonra sirkülere bakmayı akıl etseydin keşke.bunu inadına yapmadığını dilerim.çünkü öyle insanlarda var.bu sitenin amacı en çok balık tutanı baş tacı yapmak değil,insanlara bilinç aşılamak ve birşeyler paylaşmak.bende bu site sayesinde biliç kazananlardanım.lütfen hatandan dön kurallara uygun hareket et.herkese tutacak bir kaç balık kalsın.sevgiyle kal.
arkadaşlar kızıl ırmağın büyük bir bölümünün olduğu yerlerde yasak 1 nisanda başlıyor- ankaradan gecen bölüm için 15 martta. yani arkadaşın balığı nerede avladığı önemli. siraz olduğuna ve kalabalık olduğuna göre nehrin yukarı kesimlerinde yumurtaya çıkan sürülerden avlanmış olmalı diye düşünüyorum. yani avı av yasağının 1 nisanda başlayacağı bir bölgede yapmış olabilirmi acaba bu arkadaşımız
yasaklara uyup keske av yasagı olmadıgı bı tarıhte balıga gıtseydınde bızle paylassaydın.ama olan olmus artık onemlı olan hatalardan ders alıp tekrarlamamak hataları.
yav herkes arkadaşın üzerine yürüyorda avlanılan bölgede yasağın başladığı nerden belli belki arkadaşımız sivas'ta belki kayseride belkide samsunda avlandı hemen adamı astınız yavv bu saydığım yerlerde av yasağı daha başlamadıki KIZILIRMAĞIN GÜZERGAHI Kızıldağ'ın güney yamaçlarından doğan ve sırasıyla Sivas, Kayseri, Nevşehir, Kırşehir, Kırıkkale, Ankara, Çankırı, Çorum ve Samsun'u takip ederek Bafra'dan Karadeniz'e dökülür TEBRİKLER KARDEŞİM GÜZEL AV OLMUŞ BİRDE BİZİMLE AV BÖLGENİ PAYLAŞIRSAN SEVİNİRİZ
Arkadaşlar, Biraz sakin olmakta fayda var bence. Tebliğ maddeleri zaten koyulmuş konuya, arkadaşımızın da nerede avlandığını bilmiyoruz. Av sandığınız gibi illegal olmayabilir. Dün açılan turna konusunda sert tepkiler vardı ve belki de bu arkadaşımız bir daha buraya uğramayacak bile. Şayet göndermiş olduğum özel mesajı okumazsa elbette. Bir arkadaşımız, turna konusundan sonra tebliği inceleseydin demiş örneğin, turna konusu 14.18 de açılmış ve konu içinde sadece tepkiler verilmiş ama bir kişi dahi tebliğden bahsetmemiş. Zaten muhtemelen o konuya mesajlar yazılırken de arkadaşımız bu konuyu açmaya çalışıyormuş, ki bu konunun açılış saati 14.48. Dünkü konuda arkadaşımızın 1 yıllık üyeliği olduğundan ve hala böyle yanlışları nasıl yapabildiğinden dem vurulmuş. Ancak dikkat ederseniz, arkadaşımızın sadece 4 mesajı var ve bu mesajları ne zaman yazdı, siteyi hiç inceleme fırsatı buldu mu, tebliğleri hiç gördü mü bilmiyoruz. 1 senelik üyeliği içerisinde siteye 1-2 kez girip 4 mesaj yazabildiyse, tebliğden haberinin olmaması oldukça yüksektir. Öğretme imkanımız varken, bence bu arkadaşları kaçırmamak gerek diye düşünüyorum. Tepki vermek yerine uygun bir dille mesaj yazabilir ya da uygun bir dille uyaramayacağınızı düşünüyorsanız ünleme basarak yönetime bildirebilirsiniz arkadaşlar. Bu arada tebliğ maddesi verildiği için yeniden vermiyorum, şayet gelirse ilk sayfadaki mesajdan okuyacaktır. Tebliğ linkini de kendisine özelden göndermiştim, tamamını da oradan görebilir.
Yöntici arkadaşa katılıyorum valla çok sert tepkiler verilmekte insanları üzücü kırıcı yorumlar yapılmakta zaten yasakları hice sayan bilincsiz balıkcılar bu ortamlar da yapmış olduğu katliamları sergilemez ve gizli saklı kalır kısacası biraz daha kırıcı olmamak lazım herkes paylaşım için dostluk için ve bilgi almak için burda bu zihniyeti incitmemek en iyisi bence saygılarımla
arkadaşlar maalesef yargılamadan asmaya bayılıyoruz. Her zaman yapıcı eleştiri yapmalıyız diye düşünüyorum. Av yapan arkadaşımız, belki serbest bölgede avlanmıştır ya da yasak bölgede avlanmışsa tebliğden belki haberi yoktur. Daha düne kadar bir çoğumuzun tebliğden haberi yoktu. Lütfen bu konuda duyarlı olalım. Saygılar.
arkadaslar yorumları okudum yasak konusunda balıkların boyları hakkında adeti hakkında konuyu acan arkadastan yer konusunda acıklama gelmeden bişey yazmayim dedim ama elestirilere ragmen bir acıklama yok yer hakkında bu durumda akla gelen yasak olan kısımda avın yapıldıgı belkide arkadasın haberi yok yasaktan bilgisi olsa gitmis olsa bile foruma eklemezdi diye dusunuyorum
halil kardeşim bu mesajı yazmadan önce bu arkadaşımızın son online olma zamanına bakma zahmeti gösterseydin daha iyi olurdu çünki arkadaşımız konuyu açtıktan sonra hiç online olmamış