Tarih ve Yer:15 Mart 2014 Yumurtalık/Adana.Kullanılan takımlar:Kamış İtalcanna Kombat 4.20cm,makine penn surfblaster 8000-powerpro ip misina.Takım:Beden 0.45mm,tek köstek 0.27mm Berkley trilene fluorocarbon misina.İğne olarak Owner 50173 Seigo-Bh no:2 kullandım.Yem,Orhan Avşar tarafından sabahın köründe otogardan alınıp okunup üflenilen boru kurdu. Avlağımızda uzun süreli tek vuruş alamadan bekledim.Tek gelen ufak bir levrekti.Hırpalamadan büyüde gel diyerek suya iade ettim.Bol bol yosunla uğraştık.En son dayanamayarak yerimi değiştirdim.Tek başıma gittiğim yerde ilk atışımda bir ispendek yakaladım.Yem bozulmadığı için tekrar oltamı denizle buluşturup yem almak için oltanın başından ayrıldım.Yeni yemi getirip takımı yemledikten sonra oltamı denizin köpürdüğü yerin hemen arkasına suyla buluşturup beklemeye koyuldum.Allahım şuna büyük bir balık vursa ne güzel olur dediğim anda oltamda küçük bir vuruş oldu.Arkasına ufak bir vuruş derken oltamı alıp tasmaladım.İlk önce balığın boyutlarını tahmin edemedim.Hatta sararken boşa bile düştüm.Kaçırdığımı düşündüğüm anlar bile oldu.Taki kıyıya yakınlaştığıda hayvan hırçınlaştı.Sağıma doğru diğer oltaların üzerine hızla yüzüp kalama almaya başladı.Makinenin kolu artık dönmemeye başladığında yanımdakilerden yardım istedim.Balığın büyük olduğunu söyleyince yardım etmek için ayaklandılar.Tam o sırada balık kafasını suyun üzerine çıkardı.Yardıma gelen arkadaş çığlık atarak kocaman bu diye bağırdı.Zorlada olsa kolu çevirip kıyıa kadar getirdim.Tam o sırada iğne düğümü patladı.Ama sağolsun yardıma gelen arkadaşı uyarmamla kıyıda kalan balığı sudan çıkarmak için tekme savurmaya başladı.Görüntü oldukça komikti.Arkadaş heyecandan boşa bir iki tekme salladı.Üçüncüde isabet ettirdi Dördüncüye gerek kalmadan balığı eliyle kıyıya aldı.Balık tartıldığında 5.6 kg geldi.
Tebrik ederim. Cok guzel balık. Sanırım at-çek devri kapanıyor levrek için Levrek için yemliler daha iyi sonuç vermeye başladı bu aralar. rastgele
Selamlar Hocam,harika bir balık tebrik ederim...Bu boyutta bir levreğin yaşattıgı heyacan sanırım tarifsizdir... Avlandıgımız kıyıların böyle güzel av vermesi bizi sevindiriyor... Orhan Abi'ye de tebrikler okuyup üflemese sonuç farklı olabilirdi
Tebrikler, güzel bir levrek. Nicelerine rastgelsin. Lezzet bakımından biraz yavan gelebilir, levreğin 2 kiloya kadar olan boyları en lezzetlileridir.
Tebrik ederim. Benim de Yumurtalıkta tuttuğum bir levreğin kuyruğu kanlı idi. neden acaba? Termik santralin orası gibi sanırım yer?
En İyi Avı: 5,6 kg. levrek Evet sanirim en büyük baliğinizi tuttunuz tebrik ederim. Gerçekten çok güzel bir paşa Daha büyüklerinin nasip olmasi dileği ile
Tebrik ederim. Hemen karşınızda Dörtyol da 6 aydır şu levreğin peşinde gezen ben artık yemli de denemeyi düşünüyorum.. Bir yandan yemli bir yandan atçek..
Sevgili Nihat Ustam bereketi daim olsun,lakin sen en güzel balığı yıllar evvel yakalamışsın.41 kere maşallah prensese...