Günaydın değerli büyüklerim ve arkadaşlarım. Uzun süredir rüzgarın sert esmesinden ve de işlerimizden dolayı tekne ile ava çıkamamıştık. Hava tahminlerini gün ve gün takip ederek 15 Temmuz'da havanın tam av havası olduğuna kanaat getirdik ve akşam suyuna çıkmak için hazırlıklara başladık. Mehmet abim gündüzden teknenin gerekli bakımını yaptıktan sonra yem işini halletti ve geçerken bana uğradı. Hareket saatimizi bildirdikten sonra ben gerekli eşyalarımı alarak Mehmet abinin evinin yolunu tuttum. Orada daha önceki avlarımızda da bizimle birlikte olan Sebahatti abi ve Sebahattin abinin yengeside bizimle birlikte ava geleceklerdi. Onlarda geldikten sonra eşyalarımızı topladığımız gibi soluğu limanda aldık. Eşyalarımızı tekneye yerleştirdikten sonra halatlarımızı çözüp tam ayrılıyorduk ki Sevim ablamız yemleri aldınızmı diye bize sordu. En önemli şeyi evde unutmuştuk Tekrar yanaştık ve yemleri evden getirttik. Son bir kez daha eksik bir şey varmı diye kontrol ettikten sonra Vira Bismillah diyerek meşhur avlağımız 67'ye doğru yola çıktık. Denizde çok hafif bir dalga ve hafif bir rüzgar vardı. Yolculuk esnasında avlakta vakit kaybetmemek için yemlerimizi ayıklamaya ve temizlemeye başladık. Avlağımıza vardıktan sonra oltalarımızı salladık. Ve ilk iri mercanımızı Sevim abla çekti. Tekrar salladı oltasını ve tekrar çekti. Bizde hala tık yok derken Mehmet abi ve Sebahattin abi'de mercanları çekmeye başladılar. Bende ise yanlış olta ve iğne seçiminden dolayı bir hareket yoktu. Kamış olta kullanıyordum ve farkettim ki derin suda en iyi olta el kasnağı. Kamışı bırakıp kasnağı salladım. Daha kurşun yere değer değmez ilk mercanımı aldım. Mehmet abi bu sefer çifter çifter çekmeye başladı. Bizde bu arada boş durmuyorduk çünkü balık bulucumuzda aşağıda müthiş bir kalabalığın olduğuun gösteriyordu. Sevim abla ve bende birkaç tane daha aldık. Yaklaşık 30 dakika kadar süren mercan sürüsü altımızdan gitmişti ve hiç vuruş almamaya başladık. Avlağımızı değiştirmedik ve beklemeye devam ettik. Bu sefer orta suda müthiş bir hareketlilik başladı. Gopez sürüsü geçiyordu. O anda hiç fotoğraf çekemedim neredeyse çünkü hepimiz o sırada harıl harıl balık çekiyorduk. Sonra gopez sürüsüde gitti. Oltalarımızı bu sefer dibe salladık. Atar atmaz vuruşlar başladı ve oltama şiddetli bir vuruş gelmesiyle hemen tasmalama yaptım. Yukarı çekerken balığın ağırlığından bu sefer büyük bir balığın geldiğini anladım. Ve yaklaşık 700 gram ağırlığında bir istavrit yakaladım. Oltalarımızı tekrar dibe salladık. Gopezler dibe inmişti ve tekrar gopez çekmeye başladık ama çok kısa sürdü. Bir süre vuruş alamadık. O sırada yeme içme ihtiyaçlarımızı giderdik ve hava kararmaya başladığında erkek mercan sürüsü altımızdan geçiyordu. Bu sefer erkek mercan çekmeye başladık. Hem tek tek geliyordu hemde çifter çifter geliyordu. Bir süre sonra yeterli diyerek avımızı sonlandırma kararı aldık. Güneş, Sakız adasının arkasından kaybolurken güzel bir manzara ortaya çıkarmıştı. Ve toplam hasılatımız.. Güzel ve zevkli bir av geçirmiştik. Buradan teknede bulunan ekibimize tekrar sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Başka bir avda tekrar görüşmek üzere.. Sevgi ve Saygılarımla..
Çok güzel bir av olmuş muhabbetlerde çok güzel....Canı gönülden Tebrik ederim.... Nice Nice avlara....
çok güzel ve keyifli bir av olmuş... Elinize emeğinize sağlık... İstavrit noktayı koymuş ava.. mercanlar süper....
Bilinçli avlandıktan sonra herkese yetecek kadar av var burada beklerim. Mesela biz balıkları meramıza küstürmemek için (meramızıda sadece biz biliyoruz açık denizde) haftada bir kez balıkçı teknesiyle avlanmaya gideriz. Diğer günler gezi tekneleri ile çıkar, sırtı çekerim ya da zargana avlamaya giderim. Maksat muhabbet ve de denizde olmak. Balık olmasa da olur
Şafak kardeşim değerli yorumun için teşekkür ederim. Çeşme'de istavrit İstanbul'da ki istavritlere oranla daha besili. Aslında biz ava çıkmadan önce ne avlayacağımıza karar verir ona göre meramızı seçeriz. Arada böyle iri istavrit oltamıza takılıyor. Bir keresinde de sülünesle Uskumru yakaladım. Tamamen tesadüf
Tebrikler,çok şık balıklar ve güzel bir gün.Daha ne isteyebiliriz ki? Tekrar kutluyorum, bizi de oralara götürdünüz.Rastgele..
Erhan kardeşim merhaba, emin ol beni acayip heyecanlandırdın , kısmetse agu 02 çeşmede olucam ben sakızlı koyunda oturuyorum,3,40 bot ve 9,9 motorum var 2 yıldır sakızlı koyunda sırtı denemeleri yapıyorum ama sadece 2 balık alabildim biri azman istavrit diğeri deniz turnası oldu,ama artık dip oltası yapmayı düşünüyorum konu hakkında biraz yorum alabilirmiyim,sakızlıkoyu bilirmisin orada birşey olurmu, cevabını bekliyorum teşekkürler can