15.07 Kartal raporum

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında murat kayadelen tarafından paylaşıldı.

1. murat kayadelen

murat kayadelen Murat Kayadelen

Merhaba arkadaşlar, dün akşam arkadaşım cenk ile birlikte kartal sahildeydik. Önce boru kurdu ve diyer eksikler için malzemecime uğradık , ben herzamanki gibi yine rafları karıştırmaya şu nedir bu ne işe yarar diye sormaya başlamışken owner iğne standı koyduklarını gördüm. Daha birkaç gün önce sitede owner 50660 ın ne kadar avcı olduğu, özel şeklinden dolayı balığın kendini tasmalattırdığından bahsedilmişti. Hemen bir deneme yapmaya karar verdim ve sasame porto chinu F-845 ile karşılaştıralım bakalım sonuç ne olacak...
    Takım hazırlamaya her zaman vaktim olmuyor bazen hazır alıyorum, kendim hazırladığımda ise arkası tırnaklı olan F-845 tercih ediyorum. Bu sefer iğneler arasında bir av yarışması yaşanacağına göre misina da özel olmalı. Köstek ve bedenler 0.22 maxim fluoro coating..

EŞKİNA AVCILIĞINDA İĞNE VE MİSİNA SEÇİMİNİN ÖNEMİ

AMAÇ: Çok uzun süreler harcayarak yaptığım eşkina avlarımın daha verimli olmasını sağlayabilmek için optimum avcı takıma ulaşmak.
    YÖNTEM: 2 adet 3 köstekli şamandıralı ve stoperli takım hazırlandı, takımlarda beden ve köstek olarak 0.22 misina kullanıldı. 1. çalışma gurubunda owner 50660 4no. 2. çalışma gurubunda ise sasame F-845 4no. kullanıldı. Köstekler cem bey'in tarifine göre bağlandı .
    http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=33998

Gözlem gurubu olarak 15 mt. mesafede avlanan amcaların 3 adet şamandıralı takımı gözlendi. Bütün takımlarda yem olarak boru kurdu kullanıldı.
    YER : Kartal sahil, bülent ecevit kültür merkezi karşısı.

Takımlar su ile buluşur buluşmaz ilk vuruş owner den geldi.
    aynı oltada ispari ve eşkina :) aceleyle resimleri çekildi ve suya iade edildi.
    vuruşlar devam ediyordu ownwer yine ahnede.

ama balıklar küçük, bu da suya iade.
    suya iade edemediklerimiz de vardı.
    avın sonuna doğru elimizde olanlar.

Gözlem Sonucu: Av süresince 6 eşkina, 5 ispari ve 3 istavrit yakalandı. Balıklardan 3 eşkina ve 2 ispari suya iade edildi. Balıkların 12 tanesi ownwer iğneli 1. çalışma gurubuyla, 2 tanesi sasame iğneli 2. çalışma gurubuyla yakalandı. Gözlem gurubundaki amcalar 3 takım ile gece boyunca 1 balık alabildiler.

Owner iğneler açık ara fark attı, fakat bu tesadüfte olabilir. Sasameler yemleri daha iyi korudular, yemi kolaylıkla alamıyordu balıklar. Ayrıca ilk defa denediğim köstek bağlama yöntemi ile köstek -beden karışma ve gam yapma sorunu da çözüldü.
    Konuyu yorumlarınıza sunuyorum, saygılar..

Son düzenleme: 17 Temmuz 2010
  2. tarcan

tarcan ...

Favori Kamış:
    .
    Favori Makine:
    .
    En İyi Avı:
    Kefal 325 gram
    İlk tebrik her zaman Tarcan'dandır :)

Murat tebrik ederim gayet güzel bir Av raporu ve fotoğrafları olmuş.

Owner Benimde uzun zamandır kullandığım marka~iğnedir.

Yakın zamana kadar FC kullanmıyordum ama artık sadece FC kullanır oldum .

Neyse tekrar tebrikler.

Son düzenleme: 16 Temmuz 2010
  3. murat kayadelen

Tarcan bey teşekkür ederim. owner vuruş aldığı zaman ya balık üzeinde oluyor yada yemin tamamını götürüyordu, sasameler de ise vuruştan sonra balığı alamasanız da yem şekli bozuk halde iğnede kalıyor. Gece boyunca çok fazla istavritin yemleri rahatsız ettiğini düşününce F-845 gibi iğneler çok mantıklı geliyor, fakat sonuç ortada..

4. soulshark

soulshark yagmur

Favori Kamış:
    alberto sea wave
    Favori Makine:
    albastar pion 50
    En İyi Avı:
    henüz yok
    çok güzel balıklar kartalda eşkinayida ilk defa duyuyorum demekki varmış :D

5. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Vercelli Alba Surf, Yamaga Blanks EARLY 94MHR
    Favori Makine:
    JDM Shimano Stella SW8000PG, Daiwa Certate 3012H
    En İyi Avı:
    Tuttuğum ilk ispari. o olmasa burada olmazdım.
    Circle hook tabir edilen çember iğneleri kullanmak, bu tarz küçük eşkina çıkan avlaklarda, balığın midesine iğneyi göndermeden, ölümcül hasar vermeden av yapmayı olanaklı kılar. Çember iğneyi keşfedip kullanalım lütfen... :) Her zaman biz amatör avcılar avantajlı olacağız bu tip iğnelerle. Sevgiler...

6. nihatkr

nihatkr Nihat

Favori Kamış:
    Kesinlikle El Oltası :) ve TELE SURF 4,20 MT 150 GR
    Favori Makine:
    RYOBI ECUSIMA 8000Vi MAKİNE
    En İyi Avı:
    Bir yakalayabilsem
    Sevgili kardeşim. Hem güzel anlatım için teşekkür eder, hemde başarılı avın çin kutlarım.

7. murat kayadelen

Kaan teşekkür ederim, ilk can alıcı yorum geldi, arkadaşlar umarım rapordaki yazım tarzım rahatsız edici olmamıştır, ben eşkina konusunda gerçekten çok acemiyim, geçen sonbahardan beri uğraşıyorum. O yüzden kaan'ın yaptığı yorum gibi eleştirel şeyler duymak keyif veriyor. Denediğim iğnenin owner 50660 çember olduğunu okumuştum. http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=28594 Bu iğnenin numarasını büyültmem bu konuda faydalı olurmu?, siz çember iğne olarak hangilerini önerirsiniz?

8. murat kayadelen

Teşekkür ederim nihat bey, sizin de avlarınız daim olur inşallah.

9. murat kayadelen

Aynı Owner 50660'lar ile dün gece izmit- gonca da eşkina arayışımın sonucu da bu oldu :)

10. quivver

quivver zafer

Favori Kamış:
    Shimano Alivio AX 8000 3.60mt
    Favori Makine:
    Shimano ALivio 4000 RB
    En İyi Avı:
    Çupra 1 Kg
    merhaba , paylaşım için teşekkürler hocam avlarınız ve fotoğraflar gercekten çok iyi bende kartal da ikamet ediyorum senelerdir kıyıdan ve arada kayıkla avlarınım fakat amatör olarak çapari ve 4 iğneli yemli takım kullanırım , gecen sene ve ondan eveli seneler çapari ile istavrit yem ilede mezgit alıyordum kartal sahilden fakat bu sene tık yok en fazla2-3 istavrit alabiliyorum , bu yıl bende fosforlu şamadıra ve 4 iğneli takım aldım ispari ve eşkina için 3-4 sefer denedim ama balık alamadım , takımları kendimizmi hazırlamamız gerekiyor acaba iğnedenmi kaybediyoruz.

11. gokhanekiz

gokhanekiz Gökhan Ekiz

Favori Kamış:
    Discovery 4.20 surf KaMIŞ
    Favori Makine:
    oKUMA
    En İyi Avı:
    yAYIN :) ne bileyim o zamanlar tartımız yoktu, kamışımız dahi yoktu çubuktan yapardık oltayı :)
    Murat tebrik ederim uzun zamandır hasret kaldığımız cok güzel bir rapor olmus. Balıklar için afiyet olsun.

12. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Vercelli Alba Surf, Yamaga Blanks EARLY 94MHR
    Favori Makine:
    JDM Shimano Stella SW8000PG, Daiwa Certate 3012H
    En İyi Avı:
    Tuttuğum ilk ispari. o olmasa burada olmazdım.
    Daha önce owner'in bu iğnesini kullanmadım, çember iğne evet (iğne ucu sapa dik sonlanıyor), resimdeki ownerlı tüm balıklar ağızdan girmiş gördüğüm kadarıyla, eğer bunu yutabiliyorlarsa helal...

İğneler bence küçük, gamakatsu nautilus veya octopus circle 2-4 nolar daha iyi olacaktır, ama avlakta çok ispari çıkıyorsa ownerın bu modeliyle devam edilebilir. Yakın zamanda 1-2 farklı tip çember edindim, sasame, fudo vs, bu hafta kullanacağım, sonrasında çember çeşitliliği konusunda daha fazla bilgim ve tercih şansım olacak... :)

13. murat kayadelen

Zafer merhaba, Bu raporu bu şekilde hazırlamamın en büyük sebebi bu zaten. Benim eşkina avına sanırım 6. gidişim oldu bu, ve şimdiye kadar ya 1 eşkina yavrusu ile ya bir ispari ile yada boş sonlandırdım avlarımı, takımlarım ya hazır oluyordu yada kendim bağlasam bile özenerek ince ve kaliteli misinalarla bağlamıyordum. Sitedeki ustalarımız yıllardır söylüyorlar "ince misina avcı misinadır, takımlarınızı kendiniz bağlayınız, iğnenizi avınıza göre seçiniz" diye. O akşam oltama bu kadar balık vurması tesadüf olamaz diye düşünüyorum, tek sıkıntım iğne seçiminde yeterli deneyimimin olmaması, sitede çok güzel çok değerli bilgiler var bu konuda. Çalışmaya ve denemeye devam arkadaşım, selamlar..

14. murat kayadelen

Gökan teşekkür ederim, Balıkları cenk arkadaşımın dünyalar güzeli kızı ayşegüle gönderdim. Şimdiye kadar hiç eşkina tadına bakma şansım olmadı, inşallah bir dahaki sefere..

15. murat kayadelen

Balıkların tamamının resmini çekmeye fırsatımız olmadı ama,
    ve bununla birlikte bir küçük eşkina daha iğneyi yutmuştu, 14 balıktan 2 si yani. Yada 6 eşkinadan 2 si . Bu kabul edilebilir bir oran mı bilmiyorum ama iğne numarasını büyülterek tekrar deneme yapacağım. Diyer balıklar resimlerdeki gibi dudaklarından yakalanmıştı. Deneyimlerini okumaktan mutluluk duyacağım, selamlar.

16. gokhanekiz

gokhanekiz Gökhan Ekiz

Favori Kamış:
    Discovery 4.20 surf KaMIŞ
    Favori Makine:
    oKUMA
    En İyi Avı:
    yAYIN :) ne bileyim o zamanlar tartımız yoktu, kamışımız dahi yoktu çubuktan yapardık oltayı :)
    Benim buzlukta 2 tane var, bende fırsat bulup pişliremedim bir türlü :)

17. eminertürk

eminertürk emin ertürk

Favori Kamış:
    shimano catana
    Favori Makine:
    penn sargus shimano baitrunner 6500b
    En İyi Avı:
    yildizli trakonya 53 cm 1,5kg sinarit 1,75kg
    Benim bir sorum olacak owner 50660 çüprada da etkili olurmu sizce???