15,09,2012 Şile lüfer raporu

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında Emin Yıldırım tarafından paylaşıldı.

1. Emin Yıldırım

Emin Yıldırım Emin Yıldırım

Favori Kamış:
    Olta ve tesbih
    En İyi Avı:
    3,5 Kg Kefal
    Cümleten iyi günler.Sitemiz üyelerinden Laplace2006 nickli Ünal kardeşimle tanışmak ve beraber balık yakalamak için Cumartesi sabahı Şile de Kumbaba mevkiinde buluşmaya karar verdik.Kendisi sabah erkenden gelip,levrek için denemeler yapmayı istesede kendisiyle telefonun alarmının azizliğine uğramam nedeniyle erken vakitte buluşamadım.Kendisinden özür dilerim.Kumsala sabah 8 civarında geldiğimde bir kişinin koca sahilde tek başına kamış salladığını görünce,hemen yanına gidip selamlaşma ve tanışma faslından sonra kendisinin 3.atışında irice bir levreği kenara çekerken kaçırdığını,ayrıca kullandığı su üstü sahtelerine sürekli lüfer yavrularının (defne yaprakları)saldırdığını öğrendim.Hedef balığımız kalkandı,balıkçıdan bayat yemlik istavritlerimizi temin ettikten sonra Ünal,kalkan için oltalarını yemleyip suyla buluşturdu.Bende kıyıya bu kadar yaklaşan lüfer yavrularının muhakkak ki açıktan sıkıştırıldığı düşüncesi ile 13 cm lik bir rapala çıkarıp at çek yapmaya başladım.Rapalaları 40-50 metre açığa atsamda kıyıya 5-10 metre kala hep lüfer yavruları rapalalara atlayıp durdu.Öğlen 12 ye kadar bu şekilde 20 tane falan lüfer yavrusu yakalanıp özenle geri salındı.Saat 12 ye doğru havanın çok güzel ve denizinde o kdar durgun olması nedeniyle,millet sahili yüzmek için doldurmaya başlayınca Balık diye yüzenlerin şortlarını yakalayıp çıkarmayalım diye avı sonlandırdık ve ertesi sabah buluşmak üzere vedalaşıp ayrıldık.Öğleden sonra 5 gibi şeytan dürtmeye başlayınca tekrar kalkıp kumsala geldim,plaj sakinleşmişti.Tekrar rapalımı çıkarıp atçek yapmaya başladım.O sırada yanımda beni ile birlikte balık tutmaya çalışan akrabamızın oğlu da çapari atıyordu.Çaparisine atlayan bir lüfer yavrusunun sadece kafası gelince hemen bir tane lüfer oltasını lüfer yavrusu ile yemleyip suya gönder di.Saat 6 sularında yemi kestirince ,içimizi bir heyacan kapladı ama yemimiz hiç yoktu ve dişliler kıyıdaydı.O saate kadar yakalayıpta bıraktığımız lüfer yavruları aklımıza geldi,biraz üzülmedik dersem yalan olur.Zira 6 gibi kıyıyı istila eden yavrular tamamen ortadan kayboldu.Sadece akrabamızın oğlunun tutupta salmadığı 8-9 tane balığımız vardı.Tam bende lüfer oltasını hazırlamak için arabanın yanına gitmişken,müjdeli haber kumsaldan geldi.Emin abii.... yakaladım balık geliyor.Hemen koşup baktım ve 25 cm boyunda bir dişli kumsalda bize merhaba diyordu.Hemen oltamı yemleyip suyla buluşturdum.O sırada amcamın oğluda haberi alınca hemen yanımıza geldi oda oltasını yemleyip suyla buluşturdu.Saat 8 sularında amca oğlu sert bir tasmayla balığı kıyıya aldı yaklaşık 43-45 cm arası bir lüfer,ardından akrabamızın oğlu 2 sefer yemi kestirdi.Bende ise tık yok,sağım solum tutuyor ama ortada benim oltama uğrayan falan yok,problem bende mi yoksa takımda mı diye düşünürken yardım yan tarafımdan geldi,senin köstek boyun çok uzun o yüzden sana gelmiyor.Düşününce hak verdim zira oltayı ulaştırdığımız yerde derinlik en fazla 1 metre,benim fırdöndü ile kurşun arası 50 cm,köstek boyuda yaklaşık 1 metre eee ne oluyor bizim yemler hep su üstüne çıkıyor.Hemen kurşun mesafesini 20 cm köstek boyunuda 30 cm lere çekerek oltamı suya gönderdim.Bu arada saat akşam 10 lara gelmişti.Oltamı suya attıktan yarım saat sonra kamışın ucu sallanmaya başladı hemen tasmayı atıp makinayı sarmaya başladım ama okuma traverten 65 lik makinanın devir hızı balığa yetişemediğinden tam kumsalın kenarında balık kurtulup kaçtı.Bu arada amca oğlu 1 tane daha 40 cm lik lüfer aldı.Saat 11 gibi kamışı dayadığım yerden resmen kamış fırlayıp yere düştü,hemen tasmayı vurup makinanın kolunu sarmaya başladım ama öyle bir zorluyorki bağıra bağıra ben büyük balığım ve yakalanmaya hiç niyetim yok diyor.Ve niyetinide gerçekleştirip çelik teli keserek 3 iğneli oltamın 2 iğnesini yanına alarak Karadenizin sularında kaybolup gidiyor.Bu arada sağımdan ve solumdan da tasmalamalar oluyor ama her seferinde balık yemi kesip gidiyor.Saat 11,30 gibi muradıma erdim.Kamışın ucu eğildi tasmayı attım ve balık ucundaydı.Makinayı hem tüm gücümle sarıyorum hemde kumsalda geriye doğru koşuyorum ve balık kıyıda ama 22-23 cm boylarında varsın olsun bari siftah yaptım,gece sabaha kadar kesin yakalarım diye düşünüyorum.Lakin sağımdan ve solumdan aynı anda gelen sesle irkiliyorum.Yem kalmadımı?Hayda deniz balık kaynıyor,bizde yem yok.Mecburen benim 22-23 cm lik balık yem yapılmak zorunda kaldı.Ama herşeyde bir hayır vardır derler,balığı kesip oltama taktıktan yarım saat sonra aşağıda ki yakışıklı ziyaretime geldi.İlerleyen saatlerde yemleri kestirmemiz sonucu elimizde ki yem sıfırlayınca ortada dıp dızlak kaldık.Bir ara benim 30 cm lik lüferime yem olarak göz koysalarda kandıramadılar ve gece 1 gibi istemeye istemeye avı sonlandırıp eve dönmek zorunda kaldık.
    Ek bilgi:Cumartesi akşamı palamut o kadar boldu ki 6 lın kasası 40 TL,7 linin kasası 35 TL idi.Yanlız bugün hava biraz bozunca kasası 70 TL ye fırlayı verdi.

2. laplace2006

laplace2006 ÜNAL

Favori Kamış:
    Shimano Yase SeaBass 2.70
    Favori Makine:
    Shimano Aernos 2500
    En İyi Avı:
    Kalkan 46 cm-2 kg/Kofana 41 cm
    Tebrikler Emin abi :)
    Bende bugünün raporunu yazmak isterdim ama o kadar rüzgar vardıki attığım rapalalar 10 mt önüme düşüyordu. Saat 09:00 gibi bende bıraktım atmayı. Ama dünki balığı kaçırışım gözümün önünden gitmiyor, rüyama bile girdi. Umarım bir başka zaman hedeflediğimiz balıkları tutarız..Şimdiden rastgele

3. Emin Yıldırım

Favori Kamış:
    Olta ve tesbih
    En İyi Avı:
    3,5 Kg Kefal
    İyi akşamlar Ünal.Öyle görünüyorki önümüzde ki günlerde orası daha da güzel balık yapacak.Hafta sonunu iplen çekmeye şimdi den başladım.Eğer Köyden olumlu 1 tek haber bile gelirse cuma ve cumartesi geceleri oradayım.

4. Ozan Haykır

Ozan Haykır OZAN HAYKIR

Emin bey kumbabanın tam olarak neresindeydiniz.ışık ünv taraflarındamı ?

5. Emin Yıldırım

Favori Kamış:
    Olta ve tesbih
    En İyi Avı:
    3,5 Kg Kefal
    Ozan bey daha geride kumbabaya girişteki ilk kayalıkların orada ki kampın altında

6. sabriyazici

sabriyazici sabri

elinize emeğinize sağlık daha iyileri rast gelsin inşallah

7. ahtapot2

ahtapot2 Deniz

Favori Kamış:
    Okuma Cedros Telesurf 4,50 , Okuma Vsystem Spin 270 cm. 20-60 gr.
    Favori Makine:
    Okuma Avenger AV65 - Okuma PL865 - Daiwa Emcast Plus 5500 - Cabelas Tournament ZX4000A
    Tebrikler.. Güzel balık..

8. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    Tebrikler adrenali bol bir av yapmışsınız, keyifle okudum:)
    Aynı mekanın az ötesinde bizde kalkana deneme yapmıştık.reeling

9. ovunc41

ovunc41 övünç karlıdağ

Favori Kamış:
    Trabucco İridium Distance 4.20 3p,Ryobi Komatsu 3.75 50-150 ,Spro GTPRO 2.40 15-40 3 parçalı spin
    Favori Makine:
    Shimano Aernos 4000 FA,Shimano Ultegra XSC 5500,Shimano Catana 4000,Ryobi Ecusima 8000vi
    En İyi Avı:
    kiloluk eşkina,1.1 kg mırmır,lüfer vs..
    tebrik ederim çok güzel anlatım ve lüfer için..
    o taraflara hep gelmek istemişimdir kısmet olmadı hiç inşallah fırsat bulabilirim..
    selamlar..

10. ovunc41

ovunc41 övünç karlıdağ

Favori Kamış:
    Trabucco İridium Distance 4.20 3p,Ryobi Komatsu 3.75 50-150 ,Spro GTPRO 2.40 15-40 3 parçalı spin
    Favori Makine:
    Shimano Aernos 4000 FA,Shimano Ultegra XSC 5500,Shimano Catana 4000,Ryobi Ecusima 8000vi
    En İyi Avı:
    kiloluk eşkina,1.1 kg mırmır,lüfer vs..
    İsa abi ne zaman gidiyoruz şileye :)
    selamlar abi nasılsın nasıl gidiyor,yakın zamanda 1 hafta iznim var sizin oraları ziyaret etmeye niyetliyim,şilede olur sizin sahillerde olur,hep niyetleniyorum olmuyor..

11. Emin Yıldırım

Favori Kamış:
    Olta ve tesbih
    En İyi Avı:
    3,5 Kg Kefal
    Teşekkür ederim İsa bey ve diğer yorum yapan arkadaşlar.Esas adrenalini gece01,30 da eve gidince yaşadım.Öğleden sonra 4,30 da evden çıktım gece 01,30 a kadar balıktaydım ve cep telefonunu arabada bırakmışım.Evden bütün gün beni aramışlar ve telefona cevap veren olmayınca başıma bir işmi geldi diye korkmaya başlamışlar.Gece ben köye dönerken yolda babamla karşılaştık,haber alamayınca Şileye karakola gidiyormuştu,5 dakika daha geç kalsaydım gece birde karakollarda uğraşacaktık.

12. laplace2006

laplace2006 ÜNAL

Favori Kamış:
    Shimano Yase SeaBass 2.70
    Favori Makine:
    Shimano Aernos 2500
    En İyi Avı:
    Kalkan 46 cm-2 kg/Kofana 41 cm
    Aman abi sabah beraber av yaptık sen kaybolunca benden sorarlardı :) şaka bir yana telefon mutlaka yanımızda olmalı, sadece arayan soran değilde Allah göstermesin kayalık yerler düşme vs. başımıza gelirse yardım için çok önemli. Bende genelde bırakıyordum ama bundan sonra cepten ayırmam.

13. melikşah

melikşah ........................

Vayy!! canlarım vayy !!ciğerlerim:)
    Şehir dışından geldim ayağımın tozuyla foruma girdim ve süper bir av raporu:)
    Emin ve Ünal her ikinizide tebrik edeerim:thumb:
    Her ne kadar yanınızda olmam gerekirken, hesapta olmayan planlar doğrultusunda
    gelemediğim için kusura bakmayın çocuklar:)
    Bol aksiyonlu anlarınız olmuş tebrikler çocuklar:thumb:
    İnşallah buluşmak dileğimle kendinize iyi bakın:)

14. bülenttok

bülenttok BÜLENT TOK

Favori Kamış:
    amudson kudos, okuma v sistem,
    Favori Makine:
    shimano sahara ve symetre. daiwa emcast, daiwa bg ,
    En İyi Avı:
    izmit körfezinde iki kiloluk bir sinarit,
    çok güzel bir gece olmuş. Bu avın diğer güzel tarafı yanlış anlamadıysam oltalar kumsaldan atılmış. Suyun sığ olduğunu anladım fakat zemin kumlukmu yaoksa taşlıkmıydı. Bu benim için önemli, aynı avları bizde kandıra sahillerin de yapmaya başladık. Fakat yem yediremedik. Sahte ile 3 lüfer, yine kaşık ile 1 lüfer alındı bol miktardada kaçırıldı. Dediğim gibi yem yediremedik. Belkide yemlerimiz iyi değildi. Zaten taze istavrit bulmak çok zor.

Bu detaylar hakkında bilgi verirseniz sevinirim. Attığınız mesafe, zemin taşlık yada kumlukmu, birde takım nasıldı. İğne boyu ve diğerleri.

İnşallah yakında yeni raporlar sunarım.

15. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    abi güzel bir av günü yaşamışsınız:) balıkta mükafatı olmuş:) dahasına rasgelesiniz..

16. Emin Yıldırım

Favori Kamış:
    Olta ve tesbih
    En İyi Avı:
    3,5 Kg Kefal
    Erkan bey teşekkür ederim.Sizi bekledik ama kısmet işiniz çıkmış ogün.Ama en azından siz oralara hiç gelemediniz,ya Ünal ne yapsın bütün sabah olta salladı hiçbirşey çıkmadı,akşama hem yolum uzun hemde işim var diye gelemedi çok güzel balık yaptı.Hele birde taze istavritimiz olsaydı yaşanacakları düşünemiyorum bile

17. Emin Yıldırım

Favori Kamış:
    Olta ve tesbih
    En İyi Avı:
    3,5 Kg Kefal
    Bülente bey teşekkür ederim.Evet zemin kumluk bir zemindi, zaten öğlen saatlerinde millet denize giriyordu.Bizim şansımız büyük balığın yakında olduğunun açıkça belli olmasıydı.Kıyı şeridi resmen çinekop kaynıyordu ve denize girenlerin arasından bile rapalaya atlıyorlardı.İlk önce bizde Şileden istavrit aldık ama istavritler leş gibiydi.1 saat kadar istaritle yemlenmiş olta suda durdu,balık tık bile demedi.Çinekopları fileto kesip yem yaptıkki oda kağıt gibi birşey oldu.Ama çok güzel iş yaptı.

18. Emin Yıldırım

Favori Kamış:
    Olta ve tesbih
    En İyi Avı:
    3,5 Kg Kefal
    Teşekkür ederim Kadir bey.Sizlerin raporlarınızı da zevkle okuyoruz.

19. melikşah

melikşah ........................

Emin gelebilseydim taze istavrit sözü vermiştim ünal'a ama kısmet olmadı:)
    Bir daha ki sefere inşallah:)

20. Emin Yıldırım

Favori Kamış:
    Olta ve tesbih
    En İyi Avı:
    3,5 Kg Kefal
    İnşallah başka sefere görüşme fırsatımız olur.Sürekli Şile deki akrabalarla irtibat halindeyim,eğer hafta sonuna kadar böyle devam ederse cumartesi sabahtan öğlene kadar boğazda istavrit yakalayıp öğleden sonrada kesinlikle Şileye kaçarım.Eğer olumlu gelişmeler olursa sizlerede buradan haber veririm.