merhaba arkadaşlar ; 14.09.2013 cumartesi günü akşam üzerine doğru arkadaşım ile birlikte balığa çıkmayı kararlaştırdık , saat 21:30 gibi yola çıktık. yolda daha önce kafamıza takılan ama hiç oltalamadığımız mera hakkında biraz birbirimize fazla gaz vermiş olmalıyız ki tam saat 23:00 de her zaman ki avlağımıza girecek iken direksiyonu çevirip diğer alana geçiş yaptık. Net bildiğimiz bir bölge değildi sık çalılık içinde ki patikalardan 20-25 dk lık yürüyüş ile bölgeye indik. Alanı sürekli uzaktan ve yüksekten gördüğümüz için tüm gece boyunca her hangi bir aksiyon olmadı. Sabah havanın aydınlanması ile oltaladığımız noktanın yanlış olduğunu gördük ,hemen yer değişimi yaptık. yeni pozisyonda 4. veya 5. atışta ilk vuruş alındı kısa bir mücade ile 1,980 gr ilk paşayı kıyıya aldım. 15 dk sonra arkadaşım kepçe diye seslendi ; sudan 1-1,5 mt gibi yüksek bir kayadan atıyordu. kepçe ile yanına gittim 2,5-3 k arası bir paşaydı.ama tam kepçe mesafesine 30-40 cm kala balığın yanlaması sonucu dışarıda kalan üçlü yada gaga yosun ve lahana topladığından ağırlaşıp takıldı.Suya girmeme rağmen kısa mesafede rapaladan paşa sıyırdı . nasip olmaz ise olmaz... Oturup dinlendikten sonra tekrar atışlara başladık. Saat 8:00 civarı 2 vuruş ve balık geldi. 2,515 gr ağırlıkta idi. Saat 09:00 da avı sonlandırıp geri dönüşe geçtik. bir daha daha erken gelip daha net atış noktaları için 2. geliş için karar kıldık. Şimdi hava bekliyoruz patladığı an oradayız kısmet ise. 2 balıkta savagear side down prey ile alınmıştır. Herkese bol avlar rast gele
Tebrikler Ekrem bey.Tam aile doyurmalık boylar Merak ettiğim şey sabah yanlış yerde avlandığınızı nasıl anladınız?Ne yanlıştı acaba?
bulunduğumuz yer de yanlış olan nokta değil aslında sadece diğer bölgede burunlara vuran akıntı ve dalganın karışması ve biraz daha fazla köpürmesi paşa için daha verimli bir alan oluşturmasıdı ve yer değişmeden o bölgeye olta savurmanın imkansızlığı idi
süper av tebrikler, bi bize nasip olmadı bu balık bu arada savagear side down prey ile almışsınız balıkları, bu sahte WTD sahtesi değilmidir? Dalgalı denizde nasıl kullandınız acaba?
benim deneyimlerime göre patlak denizde su üstü daha vazla verim vermekte. tabiki kendi denediklerimle konuşuyorum.başka bir avcı farklı düşünebilir. patlak havada gagalı yemi dalga ezip savuruyor buda balığın takip etmesini zorlaştırıyor. su üstü ise daha rahat görerek süzdüğünden dalgadan aşırabiliyorsun