15/11 Mersin Raporu ******

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında Wetblue tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. Wetblue

Wetblue CUMHUR

Favori Kamış:
    DAIVA ST.9070 + ALBASTAR-Target 1,80 Two Piece
    En İyi Avı:
    Lagos 7,5 kg.
    Dostlar merhaba,
    Bu sabah 05:00 da bizim minik sandala vira bismillah dedik Hikmet Hocamla. Hava ağarmaktayken yoldaydık silikon zarganama yolda bir palamut takıldı. Önce serbest bıraktık sandalı baktık zemin iyi av veren bir nokta yavaşça bıraktık demirimizi. Hava 1-2 şiddetinde çeşitlemeden esiyor deniz temiz ve kıpırtılı idi. Oltalar hırsızlı 3 iğneli "norveç siyah ve beyaz çapraz 6-7 no." yem kabuklu dondurulmuş ve şeker tuzlu karades.
    Genelde MERCAN,İZMARİT,KUPA aldık "sanırım toplamda ?? kg"ama ben bir tane ÇÜTRE-Domuz- aldım yaklaşık kiloluktu kepçe olmasa tekneye alamazdık. Derinlik 38 kulaç Lokasyon Erdemli/Tömük açıkları.
    Avdaki tespitim. Mercan tuzlu,şekerli olanı değil kabukla donmuş sade Karadesi sevdi o bitince ancak diğerini yedi. Diğer balıklar değil ama Mercan beyaz iğnede israrcı siyahı sevmiyor. Hepinize rasgele. Dostlukla kalınız.
    ;)
    ;)
    ;)
    ;)
    ;)

Son düzenleme: 15 Kasım 2008
  2. Bandırmalı

Bandırmalı mustafa

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    karagöz (1,500gr)Kırlangıç (2kg) Minekop(3kg) Levrek (2kg)
    maşallah maşallah ne bereketli bir av olmuş öyle :eek: kişi başı 13kg :eek:bu avda bişeyler unutulmuş ama hatırlayamadım S lemi başlıyordu ne:confused: nasibiniz dahada bol olsun abicim ;)

3. crazy_fısher

crazy_fısher burak sökmen

Favori Kamış:
    zıpkın,olta,
    En İyi Avı:
    5kg levrek:)3,5 kilo beyaz laos(kum gridası)
    Abi siz yeni bi üyede değilsiniz.Az çok kuralları bilmeniz lazım.Hadi kurallar beni bağlamaz deseniz vicdanınız nasıl elverdi bir günde bukadar balığa.Bunlar satılıkmı yoksa

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 15 Kasım 2008
  4. Wetblue

Wetblue CUMHUR

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Lagos 7,5 kg.
    Iki Kelime Yazacağim " Teessüf Ederim"

kUTULARA KONMUŞ OLMA NEDENİ İSE SADECE CİNSLERE AYIRIP PAYLAŞIMDA KOLAYLIK SAĞLAMAK VE RESİMLEMEK İÇİNDİ.

5. crazy_fısher

crazy_fısher burak sökmen

Favori Kamış:
    zıpkın,olta,
    En İyi Avı:
    5kg levrek:)3,5 kilo beyaz laos(kum gridası)
    Teessüf etme abi.Mantıklı bi açıklama yap lütfen.Hiç yakıştıramadım sana hiç:(:mad:

6. Wetblue

Wetblue CUMHUR

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Lagos 7,5 kg.
    Bunlar Varken Tek Olta Ile Avlanmak !!!!!

Üreme zamanı olmayan bir dönemde tek tek el oltası ile avlanmak sanırım suç. İşte size SUÇ .....
    Geçen avda altımda TROL ÇEKEN KAÇAK TEKNE ve bununla ilgili benim şikayetimin neticesi

BAŞKA DİYECEĞİM YOKTUR. SAĞLIKLA KALINIZ.

Konu yok)‏
    Kimden: İHBAR TALEP (ihbar@sgk.tsk.mil.tr)
    Gönderme tarihi: 14 Kasım 2008 Cuma 14:27:23
    Kime: flokfora@hotmail.com (flokfora@hotmail.com)

Sayın

(flokfora@hotmail.com)

İLGİ: 18 Ekim 2008 tarihli bilgi edinme talebiniz.

1. 18 Ekim 2008 tarihinde Mersin ilinde ruhsat kod numarası ve ismi okunmayan bir trol teknesiyle yasa dışı su ürünleri avcılığı yapıldığı konusunu içeren ihbarınız ilgi ile Sahil Güvenlik Komutanlığına intikal etmiştir.

2. Elektronik postanızda belirtmiş olduğunuz konu ile ilgili olarak;

a. Bahse konu ihbar mevkiine bot görevlendirmesi yapılmış fakat yasa dışı trol avcılığı yapan herhangi bir balıkçı gemisine rastlanılmamıştır.

b. Bölgede Sahil Güvenlik Komutanlığı bağlısı Bot Komutanlıkları tarafından 18–20 Ekim 2008 tarihinde 3 adet balıkçı gemisine 1380 sayılı Su Ürünleri Kanununa muhalefetten idari para cezası uygulanmış, 6 adet balıkçı gemisi ise 4922 sayılı Denizde Can ve Mal Koruma Hakkında Kanun kapsamında Liman Başkanlığına sevk edilmiştir.

3. Komutanlığımızca, bahse konu tespit ve ihbarlara ilişkin olarak Mersin Valiliği ve Mersin İl Tarım Müdürlüğü ile koordineli olarak balıkçı gemilerinin avladıkları ürünleri çıkardıkları karaya çıkış noktalarında küçük boyda balık avlanıp avlanmadığı, avlanılan ürünlere ilişkin tebliğ hükümlerinde belirtilen koşullara uyulup uyulmadığı yönünde kontroller sıklaştırılmıştır.

4. Yasa dışı trol avcılığına yönelik bölgede yapılan inceleme ve denetimler sıklaştırılarak devam etmekte olup, koruyuculuğunu yapmakta olduğumuz tüm denizlerimizde yasa dışı ve bilinçsiz avlanmanın tespiti halinde yasalar tereddütsüz uygulanmaktadır.

5. Yapmış olduğunuz ihbarlara yönelik olarak Alo-158 İhbar hattını kullanmanız Komutanlığımız bağlısı Bot Komutanlıklarının olaya daha süratli bir şekilde müdahale etmesini sağlayacaktır. Ayrıca göndermiş olduğunuz fotoğraflara Komutanlığımız adına teşekkür ederiz.

6. Sahil Güvenlik Komutanlığı olarak yasa dışı su ürünleri avcılığı denetimlerinde personelimiz su ürünleri avcılığının sürdürülebilirliğini sağlamak adına ilgili kanun ve yönetmelikler çerçevesinde görev icra etmektedir. Yapılan kontrollerin ülkemizin denizsel flora ve faunasında bulunan canlıların korunması ve bilinçsiz avcılığın önüne geçilmesi adına yapıldığını belirterek, 24 saat görev yapan Komutanlığımız adına teşekkür eder, Sağlıklı günler dileriz.

================================================================================
    IMPORTANT: The contents of this email and any attachments are confidential. They are intended for the named recipient(s) only.
    If you have received this email in error, please notify the system manager or the sender immediately and do not disclose the contents to anyone or make copies thereof.
    *** eSafe scanned this email for viruses, vandals, and malicious content. ***
    ================================================================================

7. filinta_35

filinta_35 haşim özkamalı

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    YOĞURTÇUYU DENİZE ATACAM:))
    valla aslında bende ederdim ama edemicem arkadaşlar haklı gibi:( :( :(

8. blacktulip1903

blacktulip1903 UTKU

En İyi Avı:
    25 kiloluk Caretta:)
    Hikmet hocam bizde mts önünden çıkıyoruz genelde ama fazla açığa gitmediğimizden pek mercana rastlayamadık.Daha ziyade mırmır kuppes ve domuz balığı alıyoruz arada da gümüş geliyor.Acaba açıkta taşlık zeminmi var?Ordanmı alıyorsunuz bu güzel mercanları:)20 kulaçtada mercan almak mümkünmü?

9. Avciperdeci

Avciperdeci SeRDaR

Favori Kamış:
    El Oltası
    Cumhur abi,
    Bahse konu ihbarınızı okudum, çevreye duyarlı doğayı seven ve koruyan bir kişiliğiniz olduğunuda az çok tahmin ediyorum. Ancak şu var ki, bahse konu şikayetinizde olduğu gibi sizde kişi başı yasal sınır olan 5 kg limitini aşarak kanunları çiğnemiş oluyorsunuz.
    Ve belirtmek isterim ki, yasa her zaman yasadır, ve kişiye göre değişmez, troller gırgırlar için nasıl konulduysa ve uymaları zorunluysa, bizler için konulan yasalarada bizler uymakla mükellefiz.
    Yayınlamış olduğunuz av yasalarca belirlenen limitleri aşmış olduğu için av konunuzu kilitliyor, bir süre sonra da siliyorum bilginiz olsun.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.