15-16 Ağustos 2009 Lüfer Av raporu.

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında ALİCO tarafından paylaşıldı.

1. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    Cumayı cumartesiye bağlayan sabah saat 03,35 te liman da buluşuldu.
    hemen jenaratör benzın ışıklar hazırlık ve bir baktık senenin ilk zarganası kepçede

tamam güzel arka arkaya 25 zargana topladık yarım saat gibi bir sürede zargana su üstünde ufaklıklar ve daha da derinlerde çok çok güzelleri var. biz bize yetecek kadarını tuttuktan sonra. hemen kıyıladık ve kahvaltı (Peynir yine en ucuzundan ve kalitesiz di) olayından sonra gün ışımasıyla beraber kendimizi sarayburnu kafada bulduk. denemelerimiz maalesef sonuç vermedi.Heykel boru derken oradan doğru yeşilköye geçtik. Bir vuruş aldım sadece oda herhalde ufak bir balıktı alamadık içeri dolaş dolaş maalesef sıfır çektik. ve ambarlıya indik. ambarlıdaki çalışmalarıızda sonuç vermedi.oltalara iskeleden canlı yem sancaktan yaprak vs bir balık dahi değmedi. ve limana doğru dönüşe geçtik. tarkanın muhteşem mangal ustalığı ile balıkçı limanında kanat ve köfteye talim ettik olsun dedik bir dahaki sefere yatırırız lüferleri.. Sonuç Cumartesi günü marmarayı hemen hemen epey br yol kat ederek aradığımız lüferi bulamadık.

Limanda Cumartesi günü duyduklarımız.;

-Yeşilköy de mavride çifter çifter palamut yakalamışlar,!

Tamamda bizim yarım günümüz orada geçti ne palamuta bakan vardı nede çapari yapam dolaşan kimse haberin asparagas olduğunu anlattık arkadaşlara.

-Bir telefon görüşmesine şahit olduk! Boğaz yeniköyde Lüferi boğmuşlar50-60 lüfer yakalamışlar. Telefon açtık tekne dahi görmedık orda dendi. bu arada içimiz sıkıla sıkıla. tamam dedık Pazar sabahı yukarı çıksakmı çıkmasakmı diyerek akşam evlerimizi dağıldık. ve Cumartesiyi pazara bağlayan gece hastalığım bir o kadar daha şiddetlendi. ve grip nezle derken. gece terleme üşüme sabah kalktım biraz daha iyiyim:

16 Ağustosta yani bugün ne yapayım dıye düşünürken evdekilere hazırlanın çıkıyoruz dedim atladık arabaya ve saat:

13:00 Karaburun'dayız. Limanda bir çay bahçesinde oturduk ağlarını onaran insanlarla konuştum biraz. ve çok enteresanı. Çiftlik İspendeklerini mangal yapan balıkçılar gördükten sonra Palamut ne alemde dedim. Kimseden Dişe dokunur bir haber alamadım ve karaburun yeniköyden bir tur ve döndük.

Terkos üzerinden çevreyolu ve maslak arkasından ilk Durak

Saat 15:00 Boğaz yeniköy balıkçı arkadaşlarkla konuşuyorum merhaba nasılsın sohbet şu bu derken 50-60 balık tutuyormuşsunuz haberimiz yok dedim. arkadaş evet abi ne demezsin. haklısın 4 balık geldi bugun dedi dün ne yaptınız dedim 3 balık geldi dedi tamam dedim diğer arkadaştada durum farksızdı.
    hani Yeniköyde balıkçılarda akvaryumlar doluydu ya. bir tane balık yoktu akvaryumlarda tek....

saat:16:00 sularında koyumuzdeyız Rumeli kavağında. ne var ne yok balık durumları palamutmu yok ya Mınık vanoslar var. kimseye hayır etmez dediler. Lüfer. Maalesef umur yeri dahil gelmedi daha yeniköyde 1-2 parça alıyorlarmış işte o kadar. tamam poyraz yok. garipçe yok. keçilik yok. Balık daha kefkenden yeni yürümeye başlamış bu hafta düşer herhalde. iyi o zaman
    ne yiycez bakarız birşeyler, balık yedikten sonra. sarıyere indik. sarıyerde Nuri dahil hiçbir balıkçıda istediğimiz balıklardan bir tane dahi göremedim.

Dönüşe geçtik ve gelen haberlerin sadece hayal ürünü olduğunu gördüm.
    Bu arada deniz çok kuvvetli ve poyrazda çok sıkı esiyordu.

Boğazın Tüm avrupa yakasını ta karaburundan. cankurtarana kadar indiim boydan boya Lüfer durumu ve palamut durumu bundan ibarettir.

Asya yakası ise. Zannederim bugun denıze çıkan yoktur. karadeniz ağzında çıkmaya müsait değildi.

Sevgiler.

Son düzenleme: 16 Ağustos 2009
  2. acemi_organize

acemi_organize cihan deniz

sağolasın alico sayende biraz daha rahtatladım gitsem mi gitmesem mi diye ikilemdeyken en iyisi foruma bakayım tutan varsa yazar seni görünce ikilemden kurtuldum..

3. tarcan

tarcan ...

Favori Kamış:
    .
    Favori Makine:
    .
    En İyi Avı:
    Kefal 325 gram
    Arabayla dolaşmak en iyisi olmuş.

Dünkü Yeniköy asparagası çok iyiydi ama.

Arkadaş nasılda ballandıra ballandıra anlatıyordu.:)

.

4. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    Evet bütün haberleri teyitlemek için komple bir tur attık işte 180 Km kadar değdimi dersen sonuna kadar değdi. Çünkü denizde yapacağın mil taş çatlasa 10 mph. ve zaman alıyor bu şekilde daha güzel oldu artık bugune kadar olan haberleri unuttuk sonrasına bakmakta fayda var.

5. tarcan

tarcan ...

Favori Kamış:
    .
    Favori Makine:
    .
    En İyi Avı:
    Kefal 325 gram
    .

Demek ki neymiş , asparagas haberleri duyup canımızı sıkmayacağız.

neyseki zargana konusunda sıkıntı yaşamayacağız.

Son düzenleme: 17 Ağustos 2009
  6. ergir

ergir ergir

dün bizde arkadaşla boğazdaydık ve burda yazılanı okuyup gitmiştik.bi kac istavrtitten başka bi şey yoktu.asparagas haber yapmayın cünki millet buraları okuyupta boşu boşuna verilen adreslere gitmesin.günümüze yazık oldu cünki..

7. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Bizim haberlerimiz her zaman gerçektir üstadım size bir hafta sonu raporunu tam olarak anlattık hatta kaç km yol teptik üstüne. siz inanmayın millete biz hem denizden hem karadan takip ediyoruz. balık varken yok, yokkende var demeyız. üstüne üstlük birde hasta hasta. 30 lt mazot yanında 20 litre benzın harcamak şartıyla olsun sağlık olsun işimiz bu kısmetten öteside yok.

8. ergir

ergir ergir

aslında doğru söylüyorsun bundan sonra herkese itibar etmicem.bilinen kişilerin raporlarını göz önünde bulundurucam.

9. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Bazı arkadaşlar maalesef bir balığı 10 balık 10 balığıda 30 balık yapıyorlar. sonuç hüsran ne oluyor biliyormusunuz eskilerin tabiriyle Balık-cılık
    Yani balığın cılkını çıkartıyorlar. hafta ya inşallah özlenen haberleri net olarak verebiliriz.

10. balık kurdu

balık kurdu ercan

En İyi Avı:
    4 kilo civarı kofana
    selamlar üstadım

hafta sonu malzemeciye uğradım, poşet poşet köstek hazırlamış ineboluya yolluyordu. güzel palamut çıkıyormuş. dediğin gibi balık daha kefken yolunda

11. Aslıhan TURAN

Aslıhan TURAN Aslıhan TURAN

Favori Kamış:
    Daiwa Ballistic X 270 cm 14-40 gr. /Fujın Dragon 270cm 8-32 gr
    Favori Makine:
    Daiıwa Fuego 17 LT 3000 DC/Shimano Stradic 4000 XG FK
    En İyi Avı:
    Levrek 2.4 kg
    Merhabalar abi.Verdiğin bilgiler için sağol umarım civardaki arkadaşlarımız aydınlanmışlardır.
    Şu asparagas balıkçılığından biz dahi çok çekmekteyiz.Kimi diyor filanca yerden onbeş parça çipura,kimi diyor falanca yerden yirmi parça mırmır,kimi diyor feşmekan kayalıklarından beş kiloluk levrek...Bilmeyen de takımı taklavatı toplayıp kulaktan dolma duyulan mekanlara gidiyor.Sonuç zaman ve yakıt israfı.Eve boş dönmek ve bunun ardından gelenler de cabası...
    Bu nedenle insan neye itibar edeceğini de bilemiyor.İnsanlar yaşayamayıpta yaşamak istedikleri şeyleri yalanla hayata geçirmeye çalışıyor sanki.Bu gibi durumlarda sitemiz üzerinden yapılan bölgesel bilgi paylaşımı,içerdiği samimiyet ile birlikte daha da önem kazanıyor.
    Teşekkür ediyor ve yakın zamanda bol lüferli raporlarınızı bekliyorum.Rasgele...

12. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Merhaba arkadaşlar,

Foruma bir süre önce üye olmayı denemiş ancak iş yoğunluğu nedeniyle fazla vakit ayıramamıştım. Şifremin çalıştığını görünce boğazın sultanı konusunda iki kelime de ben yazmak istedim.

Öncelikle kısaca kendimden bahsedeyim. 1977 doğumluyum. Beykoz'luyum. Hayatım, Boğaz'da özellikle Yeniköy-Beykoz hattının kuzeyinde olta balıkçılığı, amatör ağcılık ve paraketa avcılığı ile geçti. Hem deniz hem kıyı balıkçılığında oldukça tecrübeli sayılırım.

Lüfer elbette balıkların kralı... İstanbul'un eski yaşamıyla özdeşleşmiş, uğruna gümüş zokalar dökülmüş, edebiyatımıza girmiş bir doğa harikası... Boğaz semtlerinde yaz sonunda ilk lüferi yakalamak olta balıkçıları arasında büyük prestij sebebi sayılırdı. Özellikle balığın azaldığı bu yıllarda Ağustos ortasında çok sayıda lüfer yakalandığı haberlerine itibar etmemek gerekir. Eylül'den önce ancak tek tük balık alınabilir. Turfanda lüfer yakalamak en için en uygun alanlar uzun oltada Yeniköy çakarı ve Büyük Liman öncesi, zokalı takımda da Büyükdere-Çayırbaşı koyudur. Ağustos ortasından Eylül başlarına kadar buralarda tek tük balık alınabilir. Şu sıralar Yeniköy'de tek tük uzun oltacı görüyorum, yılın ilk lüferlerini cumartesi günü istinyedeki balıkçıların havuzlarında gördüm, 3-4 tane yüzdürüyorlardı. Elbette henüz çok yeni, günler geçtikçe artar.

Pazar günü ailece denize çıktık ancak hava oldukça sertti. Etrafta balıkçı göremedim. Yaz boyunca yaptığımız gibi Filburnu'nda dalıp pavurya yakaladım ve zıpkınla gezindim, dört gözle sonbaharı bekliyoruz artık.

Sevgilerimle...

13. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Sevgili ercan, aslan ve aret teşekkürler sevgili dostlarım.

ancak her tarafta bir bilgi karmaşası sürüp gidiyor. en güzeli yerlerinde teyitlemek görmek ve sormak diye düşündük bugunu de o işe ayırdık. şimdi nemı olur bu saatten sonra yeniköyde lüfere bakabılırız. ancak havanın müsaade etmesi lazım biraz. Hava zannederim çaşambadan sonra düşmeye başlayacak. dilerim iyi olur ama zamanında koruk lüferi tutardık o koruklar üzüm oldu. hatta üzümler bozulmaya yüz tuttu. (Cam fabrikası ada eteklerinde bilhassa lüküs le) gün geçtikçe şartlar dahada zorlaşmaya ve güçleşmeye başlıyor bugün lüferi gören çocuklar ilerde sarıkanatlara lüfe demeye başlayacaklar. o günden sonralarını ise düşünmek bile istemiyorum...

14. Gundogdu

Gundogdu Hasan hüseyin

Valla bende harıl harıl yeni takımlar yapıyorum, bu sene iyi geçecek deniyor ama kısmetse...

15. 3182

3182

15 gun daha var die die yili bitiricez :D

Alico usta insallah en yakin zamanda balik yuz guldurecek.

16. Alparslan34

Alparslan34 Alparslan

Favori Kamış:
    Extreme cast 180 ama şimdi 250 grm atar Michell Spin Hayper cast 420 200 sorento 420200
    Favori Makine:
    Okuma salina Okuma blue hawk Okuma longbow2 Okuma magic
    En İyi Avı:
    Sinarit 4.500 gr..
    Alico abi Rüzgar ve suyun sıcaklığından olabilirmi lüferin yapmaması en basiti geçen sene bu zamanda sarayburnunda sıyırtma ile yemli izmarit başlamıştı onlar bile yok lüferi geçtik ..

Son düzenleme: 17 Ağustos 2009
  17. jigging

jigging Caner

Favori Kamış:
    Penn spinfisher surf & Lineaeffe sorrento & Lucky Craft ESG II
    Favori Makine:
    Penn Surfmaster 750 & Shimano Ultegra XTB & Exage 4000fa & shimano twinpower 4000xg
    En İyi Avı:
    seni meraklı, hadi ordan... nazar değdireceksin..
    Usta teşekkürler rapor için :) az kaldı biraz daha dişimizi sıkmamız gerek.

18. Alparslan34

Alparslan34 Alparslan

Favori Kamış:
    Extreme cast 180 ama şimdi 250 grm atar Michell Spin Hayper cast 420 200 sorento 420200
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Sinarit 4.500 gr..
    Sıka sıka diş kalmadı hergün suni yemlere bakmaktan gözlerim bozuldu ... :):):)

19. acemi01

acemi01 SERKAN

Favori Kamış:
    LİNEAFFE EXTREME 420
    Favori Makine:
    OKUMA SALİNA
    En İyi Avı:
    KEFAL 1KG
    emre (takımcı) duymasın suni yem değil onlar lapala lapala

20. Alparslan34

Alparslan34 Alparslan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Sinarit 4.500 gr..
    Nasıl unuttum boğazda onun adı lapala :D :D ..