Herkese iyi akşamlar. 15 ve 16 Eylül 2012, cumartesi ve pazar günleri Kazıklı'da avlanma imkanımız oldu. Daha önceki denediğimiz yemli dip oltası ile avlarımızda malesef çipuradan herhangi bir emare yok şu an için Kazıklı'da. Geçen avlanma mevsiminde balıkçı teknelerinin yaptığı koyu kuruturcasına avların etkisinin olduğunu söylüyor hem sakinler, hem de buranın yerli insanları. Tekneden, çeşitli renklerde silikon sahtelerle denediğimiz sırtı avlarımızda ise, 15 Eylül cumartesi günü, birlikte av yaptığımız Aydın Bey amcanın oltasına 34 cm. boyunda ve 370 gr. ağırlığında bir levrek gelmiştir. 16 Eylül pazar günü ise, gene Aydın Bey amcanın oltasına yaklaşık olarak bir gün önceki levrek ile aynı ebatlarda ve bir tanesi de ondan az daha küçük olmak üzere iki adet levrek gelmiştir. Benim oltama ise 29 ile 26 cm. arasında ve 210 gr. ile 180 gr. arasında değişen üç tane levrek geldi. Geçen sene de bir kaç gün avlanma imkanı bulduğum Kazıklı'da on gündür malesef geçen seneyi mumla aratan bir durum mevcut. Herkese iyi akşamlar. Saygılarımla.
Ellerinize sağlık Güzel avlar diliyorum kadar levrek raporu geliyorkı atlamamaya gayret edıyorum ama Lvrek raporları epey fazlalaştı Rasgele
çok küçük balıklar değilmi sizce ? bana bunu sormanın haddi düşmez ama ispendek 3 ay lık bebekleri öldürdünüz .
boş ver büyüğü denk gelmediğine sevin sendehihi kiloluk bir levrek şu dört balığın bıraktığı kadar yumurta bırakırhihi hatta daha fazla paylaşımınız için teşekkürler
Tebrikler. Av limitler dahilinde yapılmış. Arkadaş zamanla herşeyin farkına varacaktır. İnşallah daha büyükleri gelir diyelim
Herkese iyi günler diler, teşekkür ederim. Malesef şu an için bu bölgede olan bir durumla gelen balıklar, genel durumda olandan daha küçükçe. Bu avdan önce de daha küçük boyda gelen çipura, karagöz, isparoz gibi balıkları saldık.. Fakat sırtıda tuttuğumuz levreklerde sahteleri, çok derinlerden, boğazlarından çıkartmak zorunda kaldığımızdan balıkları ister istemez zedeledik ve geri salmadık. Bu boyda gelen levreklerle birlikte sırtı avımıza son verdik. Her ne kadar yasal limitler içinde olsa da ölçüleri, bizim de dikkat edeceğimiz bir husus olarak aklımızda. Belki sahte boyutlarını biraz büyütmek, ya da iğnelerini büyütmek yolu bir çözüm olabilir diye düşünüyoruz. Dip oltaları ile yemli avı da bıraktık on gündür, çünkü küçük balıklar geliyor, her ne kadar geri salınsa da, zarar vermiş olabiliyoruz. Bu günlerde tekrar yemli, dip olta ile avı deneyebilir, sonuçlarına bakabiliriz. Tekrar teşekkür eder, iyi günler dilerim. Saygılarımla.
Tebrikler kazıklıda balığın başladığını zaten biliyordum.Eğer hala oradaysanız kalamar yakalayın.Mütiş iri kiloluk ve üstü kalamarlar cirit atıyor.
Teşekkür ederim. Evet halen burdayım, sanırım ay sonuna kadar kalacağım inşallah. Evet kalamar var, herkes kalamar avlıyor. Ama bizim günlerimiz daha sayılı olduğu için genellikle balık tutma zevkini yaşamak istiyoruz. Kalamar da tuttuk ama, balık kadar, avlama açısından tatmin etmedi Sofrada tabiki tadı vazgeçilmez ama, daha çok vaktimizi balığa odaklı geçirmek istiyoruz, arada vakit olursa ya da işte, balık yapmadığı zamanlarda kalamara tekrar bakabiliriz sanırım. Ama geçen seneki avlardan sonra umutları çok büyük ölçüde yıkan bir durumda şu anda buranın durumu, umarım biraz daha iyileşir de, gene kış zamanı hatırlayacağımız güzel avlarımız olur.
bir düşünün 100 kişi , kişi başına 3 tane 180 gramlık ispendeği alı koysa o 1000 yumurtanın 300 gitti tabi bu sayı 100 kişiden fazla levreğin bıraktığı 1000 yumurtanın 700 dölleniyor onun da yarısı hayatta kalmayı başarıyor 350 balık 300 gitti 50 sadece 50 si trofe olabilecek boya erişiyor o 50 sinin de bir bölümünü troller yutuyor geriye kalanlar da yaşayıyor 6-7 kilolalar varıyor .. matematiğeme kurban olayım bu olasıkları düşünürek avlanmalıyız .. önemli olan o zevki yaşamak .. sonra denize bırakmalıyız 1 kilo üstü olmadığı sürece fotograf ile yetinmeliyiz ki sonra sadece suçu trollerde bulmayalım .. eğer yalnışım varsa şurd yalnış yaptın diyee uyarın çünkü hatasız kul yoktur '' orhan gencebay''
Tebrikler güzel bir av olmuş, ama inanıyorum ki bundan sonra daha büyükleri gelecek aynı rapala ile devam. Sevgiler.
Balıklar küçük, yani ispendek ama yasal limitler dahilinde, o yüzden sorun yok. Bereketli olsun. Aliço'nun dediği gibi levrek raporları artmaya başladı, haydi hayırlısı bakalım. Bu arada Kazıklı nerede? (Cahillik işte )