Merhabalar bugün Kartal sahilinde saat 18.30 sandalla açıldım. Sahile yaklaşık 200 300 metre uzaklıktaki açıkta çok iyi mezgit yapıyordu daha önceki deneyimlerimden biliyorum. Fakat bu sefer takım olarak sadece çapari vardı amacım istavrit avıydı... Güneş hafif tepede sayılırdı bende açığa gittim çapari takımıma mezgit geldi. Bende yem olarak yanımda hiçbirşey almadığım için o balığı ufak ufak yem haline getirerek çapari takımımın iğnelerine taktım. Genelde o saatlerde istavrit çıkmadığı 1 1.5 saat öyle çapariye yem takarak deneyişlerde bulundum bir kaç mezgit ve istavrit aldım. (Boş çapariyede geliyor) Biraz zaman sonra sandalı biraz daha kıyıya çekerek başladım istavrit avına ilk zamanlar pek vurmasada hava kararmaya yakın iyi balık yaptı ve ayrıca çapari takımıma bir ara izmarit vurmaya devam etti.. Yaklaşık 2 saat önce eve geldim bu günkü avımın resmini sizler için çektim.. En üstte birbirine paralel ve karşılıklı olarak 9-10 adete yakın izmarit balıkları.. Yine 9-10 civarı mezgitler.. Bu balıkların altında nizami bir şekilde dizdiğim istavrit sürüsü yaklaşık 1 kg ya yakın istavrit var orda kâse derin ) Av Yeri Kartal Sahil. Avda kullanılan tek takım çapari. Av saati 18.30 - 21.30 arası kiralık kayık ile... Umarım bu avımı beğenirsiniz. Forumda iyi vakit geçirmeniz dileğiyle.
Merhaba paylasim icin tesekkurler guzel bir gun gecirmissiniz sanirim tek resim eklemissiniz,izmarit yazmissiniz ama ben goremedim,acaba arada hic hamsi geldigi oldumu ?
Bu balıkların tavaya atılmaya hazır halini merak etmişsinirdir belki de Üstten alta, İstavrit, Mezgit Ve en altta izmarit dedim ama galiba değil varsa adını bilen net olarak paylaşırsa sevinirim. En sağda tek olan balık derisini yüzdüğüm Kefal Buda kafanızı çevirip veya resmi döndürüp bakmamanız için diğer açıdan olan çektiğim manzara *Kefali bir önceki avımda almıştım ama onu yapmadım bugüne nasipmiş.. ** Birde sizden istediğim öneri akşam yapacağım bu balıkları tavada yapacağım mısır ununa bulayıp istavrit mezgit izmarit sandığım balık bu sırada pişirmeyi düşünüyorum bir öneriniz varmı veya nasıl yapayım tek tavada hepsini mısır unuyla yaparsam diğer balıklar tatsız olurmu öncesinde aynı yağda başka bir balık pişirildiği için... Öneri ve yorumlarınız için teşekkür ederim.. Avlarınız da şansınız bol olsun.