Nede güzel oluyor güneş doğarken denizde yol almak. Uzun yıllardır isteyipte yapamadığım bir özlemim. İş yoğunluğu, zaman bulamamak vs... 15 günlük izinimi, hergün sabah akşam balığa çıkarak keyifle tamamladım. İstediğim balıkları tutamasamda yinede yeni aldığım (hayatımda ilk kez tekne sahibi oldum) tekne ve motorumla bolca vakit geçirip tecrübe edinmeye çalıştım. Aşağıdaki videonun sonunda "bu sizede yeterde artar" lafı çok yakın iki dostum için söyledim. Sakın olaki burada seyreden dostlarım şımarıklık yaptığımı sanmasın. http://www.youtube.com/watch?v=Fe2CbpvMfx8
Sevgili hayat arkadaşım ve 6 yaşındaki oğlum Yağız efendi. Bu videoda, hayatında ilk defa tekneye binen oğlum ve motorlu tekne kullanan eşim http://www.youtube.com/watch?v=oVJE4cAsYzs
Sevgili selçuk öncelikle hayırlı olsun, inşallah uzun yıllar saglık ve bereketli bir kullanım sürecin olur, mademki buraya bu görüntüleri koydun ve bizimle paylaştın bu durumda bir kaç cümle söz hakkımız doğdu.... 1- O elindeki sigarayı bırak , oğlunu alıp güzelim denizde tertemiz havada birde sigara içersen o çocuk daha sonra seninle dalga geçer.. 2- Saygıdeğer eşin , hanımefendi ilk kez tekneye biniyor dümene geçmiş hanımı tenkid ediyorsun , teknede öne arkaya dolaşırsan , rahat durmazsan tabiiki tekenenin yolu sapar.. arkaya geçiyorsun , yük artıyor burun hava kalkınca motor çig su yapmaya başlıyor...muhtemelen kilonda var.. hadi bakalım yavaş yavaş. şu delikanlıyıda bir denizci yap.. teni esmerleşsin , iyi bir denizci olsun iyi bir balıkçı olsun.. bol balık yedir oğluna.. bol balıklı günler senin olsun.. ( sahil güvenliğin sordugu herşey de verdır umarım teknede) yedek ip çapa felan ışıldak bunlar ı ihmal etme..
Muvaffak abicim, sigara konusnda çok haklısın. Hatta çekim yaparken farkedip ekrandan uzaklaştırdım. Kilom fena değil 115 civarıdır Eşim ilk defa tekne kullandı ama daha sonra iyice alışıp hep ben kullanıcam demeye başladı Sahil güvenliğin sorularına çok rahat cevap verebilmek için tekneyi İstanbula getirdikten sonra bütün evraklarını tamamlıcam. Önce güvenlik. Daha çok fazla öğreneceğim tecrübe var.
Güzel temennileriniz için teşekkür ederim. Önce bütün aile fertlerini alıştırmak lazım ki sonradan problem çıkmasın
Selçuk bey, Önce '' Bütün aile fertlerini alıştırayım '' demişsin. Alıştırın da, bu arada siz kendinize bir 2. tekne bakmaya başlayın derim.hihi hihi Alıştırdıktan sonra, o tekne size fazla düşmez gibime geliyor.
Fakat bir sorunum var. Tekne Gemlikte, İst. getiricem ama tekne barınağı ihtiyacım var. güvenilir (motorunu üzerinde bırakıp rahat uyuyacağım) bir tekne barınağı arıyorum. Yer olarak Pendik, Bostancı arasında bir yer olabilir. Bu konuda bilgisi olanlar yardımcı olursa sevinirim.
selcuk bey hayırlı olsun bol bereketli avın neşen eksik olmasın benimde teknem var bu bağlama işi baya bir sıkıntı mutlaka emin olacağın yere bağlaki rahat edesin yoksa üzülürsun bizde senin gibi ailece acılıyoruz hem eylenip hemde balık tutup neşemize neşe hihi katıyoruz avın daim şansın bol olsunreeling
Güzel temennileriniz için teşekkür ederim. İstanbul anadolu yakasında önerebileceğiniz bir yer varmı? Pendik Marintürk denilen yeri aradım. İnanılmaz uçuk rakamları var. En düşük 35 metrekare yer veriyorlar. 1 yıllık ücreti ise 8000 tl.
Sigara hariç herşey çok güzel hayırlı uğurlu olsun güle güle kullanın... KOAH'ı da biraz araştırın lütfen.
videoları göremedim ama duygularınızı anlayabiliyorum. birde abi o yıllık ücret anormal derecede yüksek. özelleştirilmiş bir kurum tarafından işletiliyor olmalı. daha 2-3 sene önce yıllık 30milyonlira istemişlerdi mersinde. bir çok liman şantiye sahası olarak gözüksede bazı uyanık belediyeler marinaları özel kuruluşlara kiralıyor, tabii bu kuruluşlarda kiraladığı yerden fazlasını işgal edip tel örgüyle çeviriyor çünkü kontrol yok, balıkçı zaten kültürlü eğitimli bir insan olsa balıkçılık yapmaz. anlayacağınız kitabına uydurmuşlar mersi,n marinasa şu an o durumda; yıllık 1800 şu an yanılmıyorsam, o daha da artacakmış yanından geçemiyoruz. ya çok güvendiğin sahilde bir yere bırakacaksın ya da evinin önüne çekeceksin
Teşekkür ederim. Özel bir Psikiyatri hastanesinde Eeg teknisyeni ve Uyku teknisyenliği yapıyorum. Bu sebeplede KOAH konusunu oldukça iyi bilirim. Ama insanlar bazen bile bile lades yapıyor.
Sanırım İstanbulda tekneme yer bulamıcam. Çok yazık. Daha aşamadığımız okadar çok konu varki. Ama ben gelecekten umutluyum. Herşey çok hızlı olmasada yavaş yavaş çözülecektir. Barınak konusunda nerdeyse umudum kalmadı. Biryerden daha haber bekliyorum. Olumsuz olursa yapacağım tek birşey kalacak. Arabamın arkasına çeki demiri, 1500 tl ye tekne römorku. Hafta sonları denize indirip işi bitincede oturduğum sitenin makul bir yerine park etmek. Zaten hafta arası çalışıyorum. Ancak hafta sonları uygun olabilirim. Ne yazıkki bundan daha uygun bir çözüm bulamıyorum
zaten suya bırakırsan zehirli boyasını da attırman gerekiyor. zira zehirli boya da fazla dayanmıyor tabanı acip kabuklu canlılar yapışıyor. zaman zaman marinada teknenin içine jardon sıçrar girer çıkamaz, her türlü pisilk dolar içine say say bitmez, yani bunları yazmak istemiyorum. en güzeli ve sağlamı sudan çıkarmak, eve götürmek. tekneyi götürmezsen bile motoru söküp götürmen gerekebilir o da ayrı bir dert. duruma göre kendinize en uygun çözümü bulacağınıza eminim, yine de illaki istanbulda mutlaka barınacak bir liman-iskele ya da kıyı vardır ben evimin önünde bırakacak yer bulamayınca ki kıyıyada çok yakınım ama güvenilir değil o yüzden teknenin birini 11 km ötede bildiğim bir yere bıraktım, kıyıda bekliyor biraz daha araştırın, bir de istanbuldaki arkadaşların yardımcı olması gerekir
Hasan, İstanbulda herşey paraya bakıyor. Heleki zor durumda olduğu anlaşılırsa yandın. Tekne barınaklarına girmk için hava parası istiyorlar, 3000-5000 gibi fahiş rakamlar var. Aylığı ise 150-200 tl gibi. Mafya el atmış nerdeyse. Eski balıkçılarda yaşlandığı için bu pisliklerle uğraşamıyor. Meydanı bulan avantasına bakıyor. Doğma büyüme İstanbulluyum, son 10 yıldır bu şehirden nefret etmeye başladım. Bu şehir insanı tamamen köreltiyor. En basitinden 4.5 m bir tekneye barınak bile bulunamıyor ki İstanbulun heryeri debi derya deniz. Daha fazla yazmayayım yoksa dilimin kemiği yok.
hayırlı olsun usta güle güle kullan güzl videolar sigarayı bırakman en güzeli not: babam sigaradan akciğer kanseri oldu 1998 yılında vefat etti sağlığın icin ve çoçukların icin bırakman en güzeli bol şanslarreeling
Teşekkür ederim. Video sabah balığına çıkarken alelade çekilmiş özentisiz bir video oldu. İlk balığa çıktığımda daha güzel videolar çekicem.
Hayırlı olsun Selçuk kardeşim görüntüleri izledim çok şirin bir aile tablosu küçük tayfanın aklı tekneyi kullanmakta motorun sesi 2 zamanlı olmasına rağmen gayet güzel güle güle kullan,bol avlar dilerim