15 Kasım 2013 Kuşadası Darboğaz Antenli Mercan Avı

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında Anahtar tarafından paylaşıldı.

1. Anahtar

Anahtar Soner YURDAER

Favori Kamış:
    Okuma Cedros 4.50 ve Okuma Cedros Jig, Okuma V-System Spın10-30 ve 20-40gr modelleri.
    Favori Makine:
    Okuma Cedros CJ-65 Okuma Trio 55
    En İyi Avı:
    Akya 17,5 kilo Adrasan'da... Levrek 3450 gr Çanakkale
    14 Kasım akşamı İstanbul'dan Kuşadasına 4 arkadaş yola çıktık. Gece dura dura geze geze kuşadasına Sabah saat 05:30 gibi vardık. Tekne saat 09:30'da hareket edeceği için biz hemen kuşadası meydandaki kumsal'a gittik ve biraz rapala atalım dedik. Sahilden yaklaşık 1 saat atçek denememizde sadece 1 takip dışında herhangi birşey alamadık. 09:30 da Kuşadasından darboğaza hareket ettik. Giderken hemen teknenin arkasına geçip palamut çaparisini açtım. Ucuna ise Yozuri Tobimaru 10,5 cm'lik mavi rapalasını taktım. Yaklaşık 2 saat boyunca sırtı çektim ve sadece 1 adet Palamut aldım. Başkada alan olmayınca Darboğaza yarım saat kala takımları topladık ve Antenli Mercan için hazırlıklara başladık...

Karidesler hazırlandı, sardalyalar hazırlandı ve saat 13:30 gibi atışlar başladı saat 15:00'e kadar herhangi bir vuruş alamadık ama saat 15 gibi balık başladı ve herkes arka arkaya antenli Mercan ve çipuraları çekmeye başladı tam bu sirada çok güçlü bir vuruş aldım ve tasmalayıp çekmeye başladım. Ben yukarı çekmeye çalıştıkça balık aşağıya başıyordu, Antenli Mercan olduğunu düşünüyodum ve suyun için o muhteşem parıltıyı gördüm. ve işte o müthiş an balık teknedeydi ama antenli değildi. Teknedekiler Sinarit olduğunu söylediler ama bence sinarit değil trança idi. Halen emin değilim az sonra Vedat amcaya soracağız ve hep berbaer öğreneceğiz. Daha sonra 2 tane çipura, 2 tane Mercan, aldım, Balıklar çok güzeldi ve tam ortaya karışık oldu. Akşam saat 18:00 gibi balık kesildi.

Mangal yakıldı rakılar açıldı, ızgarada mantar, köfte, çipura ve salata evden götürdüğümüz karışık kızartma, kadınbudu köfte, eşliğinde 2 saatlik yemek molası verdik. Yemek molası verdiğimiz sırada takımlarımızda denizdeydi ancak cılız vuruşlar alıyorduk. 19:00 24:00 arası sadece lidaki ve küçük erkek mercanlar oltalarımızı ziyaret etti. Küçük balıkların yaşayabilecek olanlarını keselerini iğnenin ucu ile delip tekrara derin maviliklere yolladım. yaşamayacağını düşündüklerimin ise bazılarını ayrı bir takıma canlı yem olarak takıp, büyük balık için denemeler yaptım bazılarınıda yanımda balık tutan İzmirden gelen bir arkadaş talep ettiği için ona verdim.

Saat 00:00 - 04:00 arası bank şeklindeki koltukta üzerime battaniye alıp uyudum. Saat 04:00 de kalkıp yeni takım bağladım ve tekrar denemelere başladım hava aydınlandı ama ne balık nede vuran başka birşey olmadı... Ancak 30-40 metre yanımızdaki tekneden ard arda antenli mercanları çekiyorlardı. Ama bizim teknede bir tane bile alan olmadı. Çıldırmıştık ancak o teknenin yanına gidip onların balığını bozmak istemediğimiz için aynı yerden atmaya devam ettik. Sonra uskumru alanlar olunca uskumru çaparisi açtık arkada beraber gittiğimiz Erkan Abi 3 tane iri uskumru veya kolyoz aldı. Ancak uskumru çaparisinde daha sonra enterasan birşey yaşadık, takıma arka arkaya 2'şerli 3'erli zarganalar gelmeye başladı ve 15 dakika da yaklaşık 20 tane de zarganayı misafir ettik.

Saat neredeyse dokuz olmuştu Kaya kaptan kuşadasına doğru yola çıkacağımızı ve takımları toplamamızı söyledi. Tam o sırada Bursa'dan gelmiş olan ve bütün gece muhabbet ettiğimiz Cemil abi çok büyük bir balık aldığını söyledi. Heyecanla sarmaya başladı. Oltanın ucunda 2 kg'lık bir antenli Mercan vardı. Resimlerde elimde gördüğüüz büyük antenli mercan onun tuttuğu balıktır. Sonra geldi ve bana '' bu balığı senin sayende tuttum'' dedi. Gece ben oltama karidesleri ikişer ikişer takıyordum, sardalyaları ise ikiye bölüp yarısını bir iğneye diğer yarısını diğer iğneye takıyordum ve bana neden ikişer tane karides ve çok büyük yemler taktığımı sordu. Bende ona 2/0 iğne kullandığımı ve ne kadar büyük yem takarsa o kadar büyük balık alacağını söyledim. oda daha sonra yemleri büyük takmaya başladığını iğnelerini değiştirdiğini ve bu sayede bu balığı aldığını söyleyip teşekkür etti. O balığın yakalanmasına vesile olmak bile güzeldi.

Saat 12 gibi Kuşadasına geldik. Ve bütün malzemelerimizi arabaya balıklarıda Kuşadasında bir arkadaşımızın restorantında dolaba emanet edip, öğleden sonra Barbun yakalayacağımız bir meraya gitmek üzere anlaştığımız küçük bir tekne ile Kuşadası körfezinde başka bir noktaya yola çıktık. burada 3-4 saat takılıp 4 arkadaş toplam 27 tane Barbun aldık. Bne 5 tane alabildim ancak 2 tanesi 20 cm üzerinde idi. Ve gerçekten balıkçının bizi götürdüğü yerde gerçekten çok güzel barbunlar gerçekten iyi idi adam bu bölgenin ekmek teknesi olduğunu ve kerterizi hakkında kimseye bilgi vermememizi tembih etti bu yüzden bölgeyi yazmıyorum. Barbun yakalamak için 12 numara mustad iğneli klasik dip takımı tavuk göğsü ve soyulmuş karides kullandık... Saat 18:00 gibi kuşadasında restorantı olan arkadaşımızın restorantında yemek yedik verdikleri köpükler ve buzlarla balıklarımızı paketledik ona gitmeden once sipariş verdiğim 1 kilo Jumbo Karides'e 30 TL ödeyip onlarıda aldık ve 19:30 gibi yola çıktık... Yalnız bu Jumbo karidesleri İstanbul'dan alsaydım 70-80 TL'den daha ucuz olmazdı sanırım...

Daha iyilerinin sizlere gelmesi dileklerimle....

Uploaded with ImageShack.us

2. seçkin hoca

seçkin hoca Seçkin

Favori Kamış:
    okuma v system 2.70m 10-40gr+lineaeffe sea master 4.20 cm
    Favori Makine:
    ryobi ecusima 4000 vi+8000vi
    En İyi Avı:
    4 kiloluk kalkan+72 cm sırtıkara
    işte keyif bu
    insan kıskanıyor ister istemez
    Tebrikler ve AFİYET OLSUUN :D

3. stanlyy

stanlyy Fatih BAŞAR

Favori Kamış:
    Shakespeare ® Ugly Stik Lite 180, SHIMANO Nexave CX 210 M, D.A.M REVOLUTION TELE-X 270
    Favori Makine:
    SHIMANO RARENİUM CI4 3000 SFA, SHIMANO TECHNİUM 1000 FD
    En İyi Avı:
    Hamsi... :)
    Tebrikler gerçekten mükemmel bir tur çıkarmışsınız, devamı rast gelsin... :)

4. tasim yıldız

tasim yıldız

Favori Kamış:
    olta, kamış
    En İyi Avı:
    sazan 4.638 gr.,1,5 kg çipura
    Güzel bir hafta sınu geçirmişsiniz.

Tutuğunuz balık sinarit SİNARİT

5. ASSOS 17

ASSOS 17 SINAN GURLER

Favori Kamış:
    muhtelif kamislar ama el oltasi ile levrek rakipsiz.
    En İyi Avı:
    Levrek 3.600gr.
    HERSEY COK GUZEL.PAYLASIM ICIN TESEKKURLER.
    O BIR SINARIT TABI BILMEDEN ALIKOYDUGUNUZ ICIN DIYECEK BIR SEY YOK ANCAK 9-10KG HATTA DAHADA BUYUYEBILIYOR.
    CIPURALARDA COK IYI ANCAL MANGALDA BIRAZ FAZLA KALMISLAR.
    TEKRAR TEBRIK EDERIM

6. Anahtar

Anahtar Soner YURDAER

Favori Kamış:
    Okuma Cedros 4.50 ve Okuma Cedros Jig, Okuma V-System Spın10-30 ve 20-40gr modelleri.
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Herkese teşekkürler sevgiler...

7. fztyasin

fztyasin yasin özkan

Hocam tebrikler, biz izmirden kuşadasına gitmeye üşeniyoruz siz taa istanbullardan gelip böyle güzel av geçirmişsiniz, sizin adınıza sevinsek mi kendi üşengeçliğimize üzülsek mi bilemedik :) Daha güzel avlar dilerim sizin için

8. Anahtar

Anahtar Soner YURDAER

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Teşekkürler Yasin bey

9. obivan

obivan

Favori Kamış:
    zoka
    En İyi Avı:
    5,5 çipura
    balıgınız sınarıt ustam...

10. Anahtar

Anahtar Soner YURDAER

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Evet sinarit olduğunu daha sonra öğrendim teşekkürler...

11. demir01

demir01 gürsel demir

En İyi Avı:
    70cm minekop
    tebrik ederim güzel av yapmışsınız