15 Kasim Bereketi çipuralar

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında DEKARTES tarafından paylaşıldı.

1. DEKARTES

DEKARTES Ensar YAZICIOĞULLARI

GÖNÜL DOSTLARIMA..........

Sevgili arkadaşlarım ,balık sevdalısı gönül dostlarım !
    Bu size sunduğum ilk görsel anlamdaki yazım.Bu raporum sırasında şunu öğremdim ki ,balık tutmak yazı yada rapor yazmaktan kat be kat daha kolay tabi ilk rapor olması münasebetiyle bendeki heyecanı düşünün.nasıl başlamalıydım , ne yazmalıydım , hele hele resimleri nasıl yükleyecektim ( resim yükleme konusunda hala teredütlüyüm ya hadi hayırlısı ) Gerçekten bekera hanım boşamak çok kolaymış.Biraz mizahi yaklaşımdan sonra gelelim balık raporumuza :

Tarih : 15 Kasım 2009
    Yer : İzmir / inciraltı ( Tekneye yol verdiğimiz nokta )
    Avlak : Tuzla açıkları
    Olta : Klasik 2'li 0.35 beden 40gr.kurşun
    Derinlik : 8-9 kulaç

Ava başlamazdan önce muhtelif hava tahmin siteleri neredeyse her saat başı takip etmiştim.Pazar günü adına 3-5 knot gösteriyordu.Sabah vira bismillah deyip motorumuza kol ,teknemize yol verdik.Öncelikli olarak hedefimiz sübye avlamak yer alıyordu.Tahmini avlağımızın kerterezlerine yaklaştık ve motoru stop ettik.Sübye takımlarını suya indirdik.Avlandığımız bölgede sübye furyası olduğunu balıkçı dostlarımız teyid etmişlerdi.Rüzgar 3/5 olmasada 2/4 sonralarındada 0/1 knot konumuna düştü.Havanın durması , suların hareketsiz olması neticesinde sübyeler takımlara keyifsiz atlıyordu.At-çek ,at-çek sonrasında kürek üstü akış sağlamak suretiyle 5,5 kg kadar sübye yakalamıştık.

Güneş tepemizdeki yerini almış , rüzgarın durmasıyla ısınmıştık.Teknemizde bulunan aparat yardımıyla ( biz gargaroz diyoruz ) canlı yem çıkarmaya karar verdik.Neticesinde biraz yengeç birazda teke çıkardık.Fazla vakit kaybetmeden yemlerimizi iğnelere takıp oltalarımızı suyla buluşturduk.Yengeçe daha çok vuruş beklerken .tekelere rağbet daha fazla oldu.İlk vuruş geldi arkasından kafa atmaları görünce bunun bir çipura olduğunu anlaşılıyordu.Oltanın ucunda bende saltolar atıyor,3 lü burgular deniyordu parendeleride cabasıydı ama ben onu yakalamıştım ve bırakmaya hiç niyetim yoktu.Adrenalim hat safhadaydı.Kısa bir zaman sonra onu tekneye aldım.Balığın aşağıdan tekneye gelesiye kadar zamanda kalbim durur gibi olmuştu.Aynı heyecan ve adrenalin müteakip kereler tekrar etti.

Bu kelimeleri yazıya dökerken aynı anı ve duyguları tekrardan yaşıyorum dostlarım.Kelimeleri fazla uzatmadan ava ait resimleri aşağıda göreeceksiniz.günün finali

Çipura / lidaki : 14
    Mırmır : 2
    http://img134.imageshack.us/img134/1382/img0515s.jpg[/IMG
    [URL=http://img80.imageshack.us/i/img0517q.jpg/][IMG]http://img80.imageshack.us/img80/8515/img0517q.jpg
    [URL=http://im

2. kadrikalemci

kadrikalemci Kadri Kalemci

En İyi Avı:
    Kaçırdığım balık
    Tebrikler, heyecan dolu avınız açıkçası beni de heyecanlandırdı.
    :)

3. cüneyt yılmaz

cüneyt yılmaz Cüneyt YILMAZ

Bereketli olsun, güzel av olmuş.

4. GYILMAZ

GYILMAZ GÖKHAN

Favori Kamış:
    Shimano
    Favori Makine:
    Shimano
    En İyi Avı:
    Minakop 3KG
    Ensar Bey,Tebrikle,çok güzel bir anlatım.Okurken bende olayları biran olsun gözümün önüme getirebiliyorum.Balıkları çekerken yaşadığınız heyacanı anlayabiliyorum.Bu güzel paylaşım için tekrardan tebrikler.
    Rasgele,

5. LapinCash

LapinCash

Tebrikler çok güzelmiş.Heyecanınızı tahmin edebiliyorum.Çipura / Lidaki demişsiniz çipura ile lidakinin nasıl bir bağı var.

6. gtatas

gtatas Gürcan Tataş

Favori Kamış:
    en ucuzu
    Favori Makine:
    en ucuzu
    En İyi Avı:
    Levrek 2.200 gr
    Ensar abi tebrikler yalnız bütün hepsini bitirmeyinde Özdere ye de gelsin bazıları.Tebrikler.

7. DEKARTES

sevgili emrecim güzel temenilerin için çok teşekkür ediyorum.çipura ile lidaki arasındaki farkı akademisyenlerimiz aşağıdaki gibi özetlemişler.Bende onlardan alıntı yaparak tüm balığı ve amatör balık avcılığını seven dostlarımla paylaşıyorum. Sevgiyle kal.RAST GELE

Ülkemizde daha çok güney sahilleri ve Ege kıyılarında yayılım gösterir. 30-50 gram olanları ince lidaki, 100 gram olanları lidaki, 100-180 gram olanları kaba lidaki, 200 ve üzeri ağırlıkta olanları da çipura olarak adlandırılır (Alpbaz, 1990). 0-3 yaş arası çipuraların mide içerikleri incelendiğinde bu türün karnivor bir form olduğu ve özellikle ergin bireylerin Crustacea ve Mollusca familyasına ait türlerle beslendiği ortaya çıkmıştır. Sırt yüksekliği fazla olup lateralden yassılaşmış simetrik bir yapıya sahiptir. Baş iri, burun küt ve ağız terminal konumlu olup düzdür. Alt çenede dişler önde 4 adet kanin, arkada 4 sıra molar, üst çenede ön tarafta 4 adet kanin, arkada ise 3 sıra molar şeklindedir. Üst dudak, alt dudağa oranla daha kalın olup gözün başladığı noktanın paralelinde biter. Gözler orta derecede gelişmiştir. Göz çukuru önündeki mesafe, göz çapından en az iki kat daha uzundur. Gözler arasında V şeklinde yıldızsı bir bant vardır.

8. DEKARTES

Sevgili Gürcancım ' Öncelikle merhaba .güzel temennilerin için çok teşekkürler.Ben özderedeki balık popilasyonuna zeval vermemek adına oralarda avlanmıyorum :) .Limanda bir teknemiz ve 5 evlerdede bir evimiz var.Zaman zaman oralarda oluyorum.Bir gün mutlaka seninle tanışmak ve beraber olta sallamak isterim.( kerterezlerimizi çarpıştırırız :) )

Esen kal. RAST GELSİN

9. DEKARTES

Sayın KADRİ Bey !

Balık avlamanın bir tutku , olmaz ise olmazlardan olduğu için burada heyecanımızı , sevincimizi , hüznümüzü paylaşıyoruz.Her raporu okurken kendimizi tutan arkadaşımızın yerinde hissediyoruz.Üşüyoruz ,ıslanıyoruz , kaçan balıkların ardından nerede hata yaptığımız tartışıyoruz ( tabii yaptı isek ).bizler sizlere , sizlerinde bizlere özendiği durumlar elbette olmuyor değil.Keşke şuan şartlarımız elversede sizlerle çinekopa , lüfere , kofanaya oltalarımızı sallayabilsek.Sizlerde burada olur iseniz çipura heyecanını taddırmak isterim ( bu arada ben evlenirken bu kadar heyecanlanmamıştım :) :) ) Kısacası balık avcılığı ve paylaşımı bizler için bir yaşam tarzı.Size ve tüm balık avı sevdalılarına izmirden sevgi ve saygılarımı yolluyorum ESEN KALIN

10. orni

orni sedat

En İyi Avı:
    3.5 kg laos
    Ensar kardeşim süper ötesi bir av olmuş. Bir izmirli olarak oraları nasıl özlediğimi anlatamam. Benimde eskiden (1965 -1989 ) Şemiklerde teknem vardı. İstanbula göçtükten sonra unuttuk o mekanları. Eskiden Raufpaşa dalyanının açıklarında,Karaçamurda, Pelikan feneri civarlarında, İnciraltı feneri civarlarında bu avlardan o kadar boldu ki. Dediğin gibi zokaya yengeci takıp akışa bıraktınmı, çipuralar küt üstünde. Özledim valla. neyse yolum düştüğünde bir ziyartine gelirim.
    Belki ağabeyine bir güzellik yapar özlemimizi bir nebze dindirmemize yardımcı olursun.
    Bu güzel avların devamını dilerim.

11. LapinCash

LapinCash

Anladım teşekkürler yani ufağa lidaki büyüğe çipura.

12. DEKARTES

Sevgili GÜRCANCIM !

Hani balık avlarımızdan fırsat bulupta sinemaya gideriz ya ( tabii gidebiliyor isek :) ). Heleki bu filmde 3 boyutlu ise ve biz filme kendimiz kaptırmış isek filmin baş aktörü bir anda biz oluruz.Olayı yaşarız nerede ise kırarız ,dökeriz v.b. Bizlerde balık avına gönül adamış amatörler olarak öyle raporlar yazalım ve sunalım ki okuyan tüm dostlarımız başrolde kendileri oldukları hissine kapılsınlar.Üşüyen onlar olsun -ıslananlar onlar olsun -kavrulanlar onlar olsun -balığı yakalayan ve kaçıranlar hep onlar olsun.Balığı afiyetle yiyenler ve hakkını verenlerde hep onlar olsun.Bu çorbada tuzu olan tüm dostlara izmirden sevgi ve saygılarımı sunuyorum .RAST GELE

13. DEKARTES

En sade anlatım şekli senin yazdığın gibi emrecim

14. DEKARTES

Sevgili SEDAT Ağabeyim !

Öncelikle olarak samimi yanıtınızdan ötürü size çok teşekkür ederim.Biliyorsunuz ki raufpaşa dalyanının yıkılması ile sular iç körfeze doğru dahada yürüdü.Dalyanın yıkılmasından sonra atık su projesininde devreye girmesi ile körfezde gözle görülür temizlik ve balık popilasyonunda artma söz konusu oldu ( Yakalanan balığın yenip- yenmemesini tartışmıyorum ) .Bu gözlemler bizleri son derece sevindirdi.Bu yüzdendirki batıklar die adlandırdığımız bölgede ,inciraltının az açıklarında hergün minekoplar ve granyozlar ( 3 kg. başlayıp -10 kg. kadar çıkanına rastlamak kimseyi şaşırtmasın ) yakalanır hale geldi.Bahsini yaptığım sübye ve kalamarlar artık körfeze kadar dayandılar neredeyse.İstanbulun kralı nasıl lüfer ise ,bizimde kralımız çipuradır diyeceğim ki örneğini resimlerde görüyorsunuz.Eski fenerlerimize istinaden 2 adet daha yeni fener eklediler. pelikana yakın olarak.Çakarların orada balık tutmak artık eskisi gibi keyif verici.Çamurdan mamunlar dahada irice çıkıyor artık.Size ve izmir dışında yaşayan tüm dostlarıma bunları yazıyorum ki gelemeyenler bir nebze özlemini dindirebilsin diye.Tüm gönül dostlarına güzel izmirimizden sevgi ve saygılarımı sunarım .

15. orni

orni sedat

En İyi Avı:
    3.5 kg laos
    Sağol kardeşim. Bizlerle bu duyguları paylaştığın için ben teşekkür ederim. Evet Babam da söylüyor. Körfez çok temizlendi. Dalyanın yıkılması ile balık çeşidinde ve nüfüsunda ciddi artış olmuş.
    Bir izmirli olarak iç deniziimizin eski güzel günlerine dönecek olaması beni çok mutlu ediyor. Zamanında her cinsten balık yakalanan o güzelim denizide yine eski avları yapılıyor olması çok güzel.
    Umarım bundan sonraki nesiller daha duyarlı davranırda çocuklarımız ve torunlarımız bu güzellikleri yaşar.
    Ben İstanbulda hep hep tartışıyorum. Onlar için Lüfer çok kıymetli, Ama benim için çipuranın yanında lüferin adı bile olamaz. Çipura yakalamayan balık avının tadını bilemez. O kafa atışı, misinanın küpeşteye sürterken çıkardığı ses ve en güzeli ızgarada pişmişç yanında da olmaz sa olmazı ile büyük keyiftir.
    Keyfini sür kardeşim. Nice bol avlar.

Saygılarımla.

16. Lambukaci

Lambukaci Ercüment

Favori Makine:
    gold 60
    En İyi Avı:
    Lambuka 3.2 kg
    gercekten süper bir av,çipuralar mukemmel,bende bu aralar karadan sansımı deniyorum,mırmırlar apayrı bi renk katmıs,iri olanı gözüme kestirdim :) paylasım için tesekkürler,yeni av raporlarınızı merakla bekliyorum.

17. DEKARTES

Cüneyt bey !
    sizi unuttuğumu sanmayın :) Temenniniz için çok teşekkür ederim.Keyifli paylaşımlar diliyorum......

18. acemi01

acemi01 SERKAN

Favori Kamış:
    LİNEAFFE EXTREME 420
    Favori Makine:
    OKUMA SALİNA
    En İyi Avı:
    KEFAL 1KG
    balıklarda raporda şahane eline sağlık ensar abi en kötü avınız böyle olsun
    sakin havada tekneyle balık tutmanın zevkide bi başka zevkli olur hani

19. DEKARTES

Sizede şimdiden rast gele diyelim o zaman.Karadan av gerçekten sabır isteyen bir meşakkat.Fakat unutulmamalıdır ki büyük balık ve kaliteli balık alma oranıda eş oranlı olarak büyüktür.Bizlerde sizin raporlarınızı 4 gözle bekleyeceğiz .Bilginize ........

20. DEKARTES

SERKAN'cım öncelikle merhaba !

Klasik olmakla birlikte güzel temennilerin için gerçekten teşekkürler.Raporumda sizlere bir parça heyecan fırtınası yaşatabildi isem ne mutlu bana.Şuna inan ki tüm arkadaşlarımızın raporlarını okurken aynı kalp atışları bizdede oluyor.Belki uykularımızdan fedakarlıklar ediyoruz ,ıslanıyoruz .üşüyoruz . kilometrelerce yok katediyoruz ama mutlaka ve mutlaka semeresini görüyoruz.Bu arada Seninde yeni av raporlarını merakla bekliyorum bilgin olsun. RAST GELE..........