15 Yılın acısı :) .. Anıyla, şanıyla, resmiyle hikayesiyle Sarımsaklı Levrek avım ..

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında Corydorass tarafından paylaşıldı.

1. Corydorass

Corydorass Hakan Benli

En İyi Avı:
    73 cm Turna, 61 cm deniz levreği
    Dün gece Cunda'ya gittik gezmeye .. Anneannem biraz yaşlı olduğu için ağır ağır yürüyoruz.. Tabii gözüm hep olta atanlarda .. Levrek meraları soruyorum.. Ortak fikir Cunda'yı ayvalığa bağlayan kara yolu çevresinden avlanmam yönünde idi. Eve döndüğümüzde(Sarımsaklı) saat 22,30 suları idi. Oltalarımı yağladım .. Gezer kurşunlu çift kancalı dip takımları hazırlıyorum ..

Bir yandan da televizyonda Yaban TV izliyorum .. Hedef saat 02 sularında cunda'ya gitmek .. İlerleyen saatlerde uykumun gelmesiyle beraber Cunda fikrinden vazgeçip sarımsaklı plaja olta atmaya karar veriyorum ..Yaban Tv deki balık avlarını izleyip kendimi gaza getiriyorum .. Velhasıl 02,00 sularında çıkıp plaja gidiyorum ..

4 makineli oltam var 3 üne dip takımı hazırladım(0,25 mm köstek 70 gram gezer kurşun 5 numara iki adet kanca, 1 inde ise muhtelif sahtelerle at-çek deniyorum ) Dip takımlarında yem olarak kalamar kullandım.

Oltaları suya salladıktan sonra telefonumndan açıyorum kanun ve keman taksimleri dinliyorum sessizce, bir kaç vuruş alıyorum bu sıralar ama çok cılız vuruşlar .. Saat 03,00 sularında o kadar uykum geliyor ki zillerin beni uyandırmasını umut ederek kendimi biraz bırakıyorum .. Bu sırada yine bir cılız vuruş ile uyanıyorum ..

Oturmaya mı geldik diyerek başlıyorum at-çek yapmaya ama nafile yıllardır olduğu gibi yine bir vuruş bir hareket yok .. Bu gibi durumlara alıştığım için üzülmüyorum :)

Derken dip oltasının biri deliriyor zil bir yana gidiyor oltanın ucu yarım daire oluyor .. Çevik bir hareketle alıyorum oltayı yaklaşık 40 metre öteden foşur foşur sesler geliyor .. Tatlı suda defalarca iri turna yakaladığım için panik yapmıyorum, sakin sakin çekiyorum elemanı ancak kepçem yok ve üşengeçliğime lanet ediyorum .. 15 yıldır yakalamaya çalıştığım levrek bu mu acaba diye düşünürken, heyecanlanmaya başlıyorum .. Eleman yaklaştıkça ayna gibi parlıyor ve heyacanım doruğa çıkıyor. 3-5 dakikalık bir uğraş sonucu elemanı alıyorum ..

Yaklaşık 15 yıldır, uğruna çok mesailer harcadığım sevgili levreğimi sonunda yakaladım arkadaşlar .. Hemde en ummadığım zamanda en beklemediğim merada .. Herkese rastgelsin ..

Balığı tartmadım ama tahmini olarak 1,5 ile 2 kg arası bir balık .. Bunun 4 - 5 kiloluklarını düşünemiyorum, alması gerçekten çok ustalık isteyecektir.

Yarın da kısmetse fırında yemeyi düşünüyorum kendilerini :)

Saygılarımla

2. deePblue

deePblue na

Tebrikler Hakan :) Geceni bu ava feda etmene değmiş doğrusu. Balığın ve anlatımın harika.
    Nicelerine ;)

3. erdem271

erdem271 Erdem

Tebrikler... Sarımsaklı da , kurutulmuş boru kurtlu dip oltamda saatlerce beklemiş tek bir vuruş bile alamamış , hevesim kırıldığından bir daha da olta sallamamıştım..

4. matti

matti murat

hakan bey öncelikle tebrik ediyorum 15 senenin rahatlamasını yaşamışsınız,ayrıca bendede değişik bir heyecan başladı şimdi kardeşimle rezervasyon yaptımıştık önümüzdeki cuma akşamı cundaya gidecektik balığı görünce cumayı iple çekiyorum inşallah levreğide sizin çektiğiniz gibi çekerim.tekrar tebrikler...

5. mesut025

mesut025 mesut atar

tebrikler süper levrek gerçekten allah banada göstersin inşallah şu levrekten:)

6. muhsin

muhsin Muhsin YILMAZ

Favori Kamış:
    alba
    En İyi Avı:
    Terkos 5 kg turna
    Tebrikler. Gerçekten güzel levrek. Daha nicelerini tutman dileğiyle. Bol şanslar.

7. çılgınbalıkçı

çılgınbalıkçı ŞABAN

güzel bir konu olmuş,tebrik ederim:)
    daha irilerine RASTGELSİN dileklerimle:)

8. cglrolc

cglrolc çağlar ölce

anlatım çok müthişti,sanki hazırlığı kendim yaptım,oltaları kendim salladım,balığı kendim çekmiş gibi heyecanlandım :) gerçi iki gün önce sarımsaklıda idim onunda etkisi var sanırım, tebrik ederim müthiş bir av ve süper sunum...

9. beko

beko BERKANT

En İyi Avı:
    LEVREK 1,350gr
    tebrik ederim arkadaşım. hayllerine biraz geç kavuşmuşun ama sonunda olmuş şımdi sıra trofe avlara geldi:)

10. avciberat

avciberat berat erbayri

İstanbuldayım, yarın dersim olmasına rağmen birisi gelip hadi abi ayvalığa gidelim balık tutalım dese bir saniye bile tereddüt etmeden heyecanla gitmeme sebep olacak müthiş bir anlatım ve çok güzel bir hikaye teşekkürler Hakan kardeşim. Başarılı avlar diliyorum.

11. ferhatben

ferhatben Ferhat

Favori Kamış:
    Lineaeffe Turna Fresh , Alba Star Bosphorus
    Favori Makine:
    Shakespeare , Okuma Pro 365 , Penn Surf Blaster 8000
    Harika bir sunum ve paylaşım olmus levrek bi harika görünüyor avın daim olsun gardasım...

12. hakiahakia

hakiahakia Hakki

Favori Makine:
    Spro
    En İyi Avı:
    Levrek 2,7 Kg.
    Boyu 54cm kilosu da 1.8 ise benim tuttugumun esini tutmussun kardesim. Haftaya gidip tutmayi dusunuyordum, artik gitmeye gerek yok sanirim:)

Eline saglik.

Yem olarak bende de kalamar vardi, saniyorum bu balik kalamari seviyor.

13. efecanturkey

efecanturkey Semih

Favori Kamış:
    REMİXON
    Favori Makine:
    REMİXON
    En İyi Avı:
    Kalkan 2 kg
    Tebrik ederim.Ayvalıkta uzun yıllar kaldığım halde bana dahi kısmet olmamış şu güzel levreği yakalamışsınız.Şansınız ve levreğiniz bol olsun. :)

14. lapinavcısı_bursa

lapinavcısı_bursa abdullah

En İyi Avı:
    1,8kg karagöz
    Avınız bereketli olsun. bende haftaya burhanıyede olacağım kısmetse. ama bu balıkğı gördükten sonra cundaya mı gisem diye düşünmeden edemiyorum...

size birkaç sorum olacak. kalamarı nereden temin ediyorsunuz? olataya ne şekil takılıyor? kalamara başke ne balıklar gelir?

15. 56562

56562 xxx xxxxx

Tebrikler ve afiyet olsun.

16. aydinsen

aydinsen

Favori Kamış:
    Olta ancak şu aralar Zıpkın öğrenmek istiyorum. :)
    En İyi Avı:
    2kg lik Tatlısu Turnasi
    Tebrikler süper bir av. Sarımsaklıda en iyi iş yapan yem gerçekten kalamar.

17. Kırıkolta

Kırıkolta Murat

Favori Kamış:
    Okuma Salina
    Favori Makine:
    Shimano exage 3000
    En İyi Avı:
    Turna 52cm
    TEBRİKLER... Avınız daim olsun. SİGARA SAĞLIĞA ZARARLIDIR.

18. mallaca

mallaca Halil Barış Şengül

Favori Kamış:
    Makinalı kamış olta,her türlü el oltası,rapala
    En İyi Avı:
    Kiloluk mırmır,Kiloluk iskorpit
    Avınızı tebrik ederim.Çok ama çok yakışıklı bir levrek.

19. murat kayadelen

murat kayadelen Murat Kayadelen

Buradaymis iste, geceleri rüyalarıma giren, uyku uyutmayan canavar buradaymis hemen tanıdım kendisini..:). Tebrik ederim, çok da yakışıklıymis be...

20. nihatkr

nihatkr Nihat

Favori Kamış:
    Kesinlikle El Oltası :) ve TELE SURF 4,20 MT 150 GR
    Favori Makine:
    RYOBI ECUSIMA 8000Vi MAKİNE
    En İyi Avı:
    Bir yakalayabilsem
    Sen uıyklarken o seni uyumuş sanıp oltaya atlamış :) ama avcıdan kaçarmı. Afiyet olsun. Balık şahane.