150-175 gr kurşun ile uzağa atış yapabilecek ince misina önerisi

Konu, 'Misinalar' kısmında kerempek tarafından paylaşıldı.

1. kerempek

kerempek kerem

Merhaba arkadaşlar,

Var mıdır böyle bir misina, makineden kayıp gidecek ve 150 gr civarı kurşun ile atılabilecek 0.25 mm civarı ?

2. murat303

murat303 Murat

Favori Kamış:
    4.20 Shimano Nexave BX TE Surf
    Favori Makine:
    Shimano Ultegra CI4 5500 XSA
    En İyi Avı:
    52cm Kofana/ Dragos'tan
    Örgü dışında bu incelikte bir misina ile 175 gr atış yapmaya cesaret edemem doğrusu. Eğer varsa bile 5-10 atış sonrasında zayıflayacaktır diye düşünüyorum. Ben 150-200 gr arasını 0,24mm ana misina ve 0,37 Şok ile kullanıyorum. Sonuç gayet memnun edici. Şok olayını eskiden bende hiç sevmezdim fakat alışınca insan şoksuz yapamıyor bir süre sonra.

3. Cenani

Cenani cenani

Favori Kamış:
    Lineaeffe AC Casting 420
    Favori Makine:
    Okuma Rav-II 65
    En İyi Avı:
    1 kg 500 gr Gökkuşağı Alabalığı (Şemsipaşa)
    0.30 - 0.31 şoksuz kullanarak 150 gr atabilirsin. Powerline Spider 0.31 mesela iyi misinadır.

Veya 0.25 + 0.35 şok, 170 gramdan fazla atacaksan 0.40 şok.

4. kerempek

kerempek kerem

Tamam teşekkür ederim. Şok için sürekli kırma ihtimalimden ötürü uğraşmak istemiyorum. Daha 2 kere balığa gittim ve henüz bir şey kırmadım ama hala kendime tam olarak güvenmiyorum.

0.30 mm olarak var mıdır ? Bir de sadece kalınlıkta değil olay, kaysın gitsin istiyorum misina. Şu an ki misina çok sert ve berbat bir misina.

Mesela sizin 0.24 mm misinanın markası ve modeli nedir ?

Tecrübeleriniz çok önemli.

Teşekkür ederim.

5. kerempek

kerempek kerem

Senin yazdıklarını aradım içinde "misina" geçen :) Sanırım sen Pelikan marka kullanıyorsun. Bende de Pelikan 600 metre 0.30 mm var. Acaba onla 150 gr atabilir miyim ?

6. Cenani

Cenani cenani

Favori Kamış:
    Lineaeffe AC Casting 420
    Favori Makine:
    Okuma Rav-II 65
    En İyi Avı:
    Bir makaramda Pelican 0.25 diğerinden 0.31 Powerline var.

Atmasına atarsın ama kopar mı kopmaz mı şansa kalır. Malum her atışta misina yıpranıyor. Eğer şok misinası kullanmayacaksan 0.31 Powerline Spider tak ve 150 gr üstüne çıkma.

Ama şoklu ince misina kullanmanı öneririm.

7. kerempek

kerempek kerem

Teşekkür ederim. Pelican 30 mm ile 130 gr civarı şoksuz kullanayım bir süre. Peki sen bu powerline'dan memnun musun ? Ben sert misinayı hiç sevmedim bu bahsettiğin misina sert mi yoksa daha esnek yapılı mı ?

Bir de şok misinanı da söyleyebilir misin markasını ?

8. cyhnckr

cyhnckr Ceyhun

Favori Kamış:
    Shimano Ultegra, Major Craft Solpara 275 50gr, Italcanna Jigging
    Favori Makine:
    Penn Affinity, Daiwa Emblem Pro 6000A, FinNor Marquesa 40II,Daiwa Exceler 4000HA,Daiwa Saltist 4500
    En İyi Avı:
    43cm palamut , 50cm Lüfer , 7,5kg Sarıkuyruk
  9. cyhnckr

cyhnckr Ceyhun

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Penn Affinity, Daiwa Emblem Pro 6000A, FinNor Marquesa 40II,Daiwa Exceler 4000HA,Daiwa Saltist 4500
    En İyi Avı:
    bir de ana misina ile ilgili bir olay anlatmak istiyorum. bir makinamda 0,28(ana)/0,38(şok) sarılı, diğerinde 0,30/0,40. Makinaların kafa yapıları ve markaları aynı. Aynı kamış üzerine takıp aynı ağırlık ile atınca, 0,30 sarılı olan makina ile daha kısa atışlar yapabildim. Yani ana misina ne kadar ince olursa, o kadar uzak atarsın. Ama çok ince olursa da gam yapar!

Ayrıca kamışın porselenlerine çok çok az olmak kaydı ile gres yağ sür. Ben misina üzerinede az sprey gres sıkıyorum ve onu misinaya parmağımla dağıtıyorum. Atışta çok rahat çıkıyor misina.

10. Dejavu

Dejavu volkan

Favori Kamış:
    Shimano Nexave 4.50 200
    Favori Makine:
    Shimano Super Aero Surf Leader CI4+ 35

Tavsiyeyi dikkate almanı öneririm.

Misina ne kadar kaliteli olursa olsun 30 40 atıştan sonra, makine ve misinayı sıkıştırdığın kısımda aşınmalar olacaktır. Bu yüzden şoklama yapmak değerli misinanında aşınmasına bir engel.

11. kerempek

kerempek kerem

Teşekkür ederim ben şoklama konusunda ikna oldum :) şoklama yapacağım. Peki boğazda 80-90 metre civarı atış yapmak istiyorum. Tavsiye edeceğiniz şoklama misinası kaç metre olmalı ve hangi şok düğümünü öneriyorsunuz.

Vedat Abi'nin şemsipaşa düğümü videosunu izledim ama hiçbişey anlamadım. Çok ince misina ile yapmış görülmüyor.

Teşekkürler.

12. cyhnckr

cyhnckr Ceyhun

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    ben 5 kulaç şok misinası bağlıyorum, yaklaşık 6 metre herhalde. Evet Vedat abiye o video ve anlatımı için geçtiğimiz yaz Sivrice'de bizzat teşekkür etmiştim uzun uzun konuşmuştuk konuyu, süper bir düğüm. Bende başlarda zor gördüm ama tam ekran yapıp izlersen görünüyor. Rastgele.

13. kerempek

kerempek kerem

Sorularıma açıklayıcı yanıt verdiğiniz için teşekkür ederim. Tam ekran yaptım ama tecrübesizliğimden yine anlamadım. Sağlık olsun farklı düğümler ile denerim.

Teşekkürler iyi akşamlar.

14. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20 & Spirit Surf 3.90 - ProCatch Carbospin Pro 2.70
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Her yeni gün daha iyisi için bir fırsattır..
    Pelican Dozer 0.30 ile 150 gramı şoksuz ve abanarak çok rahat atıyorum.. 170 denemedim ancak çok fazla abanmazsam onuda atabileceğini düşünüyorum.. çok sağlam bir misinadır..

15. vtecc

vtecc fatih

Favori Kamış:
    LINEAEFFE CEBOASTUR NEAH BAU KAMIŞ 4.20 LINEAEFFE SPIRIT SURF KAMIŞ 3.90M Okuma Salina SeaSpin10-40
    Favori Makine:
    OKUMA SALINA SAII 10000 DAM STELL POWER 360 SHIMANO SAHARA 3000 FD
    En İyi Avı:
    45 cm balon :)
    Lafı ağzımdan aldın arkadaşım 0.28 Pelikan dozer kullanıyorum şoksuz ,misina fazla sert bir misina ama 150 gr kadar bende sorunsuz kullanıyorum.

16. vurgun-01

vurgun-01 Mustafa Can

Favori Kamış:
    Shimano catana 2,70
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 2500 FC
    En İyi Avı:
    7.000 sazan - 2.785 Sudak - 1.370 Akbalık - 3.100 Turna
    Sorması ayıp bu ŞOK nedir ve nasıl yapılır?

17. Cenani

Cenani cenani

Favori Kamış:
    Lineaeffe AC Casting 420
    Favori Makine:
    Okuma Rav-II 65
    En İyi Avı:
    Şok misinası, kullandığın kamış uzunluğunun iki katı olmalı.

Şemsipaşa düğümünü kabaca anlatmam gerekirse;

birbirine bağlayacağın iki misinayı alıp kabaca bir düğüm at önce. Sonra düğüm kısmı aşağıda kalacak şekilde bir daire biçimi olacak şekilde iki misinayı üstüste getir. 1. şekildeki gibi olması gerek.

Sonra 2. şekilde üst kısımda olan (ben çakmak kullanıyorum ama herhangi bir cisim olabilir) cismi iki misina arasına koyup 8 kere öne doğru çevir.

Sonra 3. şekilde görüldüğü üzere alt kısımda kalan kaba düğümlü yeri çakmağın olduğu boşluktan geçirerek ucunu dişlerinle tut, ama çekme. Bu arada ana misinan bir tarafta, şok misinası da diper tarafta olacak. Her iki elinle de iki misinayı tut.

Düğüm ağzında, misinalar da elinde üçgen bir şekil elde etmiş olacaksın. Sonra tuttuğun misinaları birbirlerine ters yönde yavaşça çekmeye başla. Ama sakın dişlerinle tuttuğun misinayı çekme. O sabit olacak.

Misinaları çektikçe iki taraftan da düğümlerin ortaya doğru geldiğini göreceksin. İki düğüm birbirine değdiği zaman çekmeyi bırakıp tükürüğünle ıslat ve sonra düğümü sık.

Umarım anlaşılır olmuştur. Bu düğümü atmayı kendi kendime öğrenene kadar akla karayı seçtim. Öğrenince çok kolay, hele hele biri gösterince çok daha kolay.

18. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Vercelli Alba Surf, Yamaga Blanks EARLY 94MHR
    Favori Makine:
    JDM Shimano Stella SW8000PG, Daiwa Certate 3012H
    En İyi Avı:
    Tuttuğum ilk ispari. o olmasa burada olmazdım.
    Bulabilirseniz "rapala long cast" misina alın. Ben bir ara Kısık'dan alıyordum. Şu an üretilen bir misina değil ama bir ihtimal stokta vardır.

Kayıp gitmesine hayran kalırsınız. Ama çok sağlam misina değildir, 150 gram falan bağlayıp atamazsınız 0,25 civarı olanı ile. Bu misinayı ince tutup şok misina bağlayarak hafif kurşunlarla denemeler yapıp düğümünüzü ve kendinizi test edin, elinizi alıştırın.

Esas takımınızda bu sistemi kullanmaya başlamadan önce hafızası az bir 0,35 misina ile idare edin derim ben. Rapala long cast ın 0,35 civarı olanını tavsiye etmekte ise tereddütlüyüm, ağır kurşunlara dayanır mı bilemem çünkü kullanmadım.

19. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Vercelli Alba Surf, Yamaga Blanks EARLY 94MHR
    Favori Makine:
    JDM Shimano Stella SW8000PG, Daiwa Certate 3012H
    En İyi Avı:
    Tuttuğum ilk ispari. o olmasa burada olmazdım.
    Nefis bir anlatım, teşekkürler. Bu düğüm biraz alışkanlık istiyor ama ince, zarif ve sağlam. Şok için en ideali. Ben gerçi bunu kullanmıyorum ama benim yaptığımdan daha iyidir bu. En önemli hususu ise bağladıktan sonra çekip oturturken sarımların düzgün ilerlemesi, üst üste binerse bir sarım içindeki misina, çıt diye kopuyor. Bu kısma alışınca çok kolay. Ama av yerinde bağlamasına üşendiğim için genelde çift taraftan uni-knot u kullanıyorum. İyi kesilmezse de çapak takılma yapıyor :) :) İnadım inat.

20. kerempek

kerempek kerem

Çok çok teşekkür ederim. Anladım gibi. Deneyeceğim. Çok çok sağol tekrardan. Seni takip ediyorum hem adaşımsın hem de benzer avlaklardayız :) Ben fethipaşa korusunun hemen üst tarafında oturuyorum ama üsküdar'ın kalabalığını sevmediğimden radar'ın oraya gelmiyorum. Kanlıca taraflarında oluyorum. Acemi olduğumdan atış da bir sakatlık çıkmaması hem de kafa dinlemek adına iyi oluyor. Gerçi orda da yoldan atıyoruz :)

Bu önerini kesinlikle değerlendireceğim. Kısık'a da soracağım. Sağol.

Pelican Extra Strong var bende 0.30 mm onunla olur mu ?

Uni to Uni denen düğüm var yabancıların kullandığı. Onu denedim ama çok sağlam gelmiyor. Sanki uçlarını kısa kesince kopacakmış gibi geliyor.