150- 200TL arası çipura için 50-80 metrelerde kullanmak için makine

Konu, 'Tekneden Balık Avcılığı' kısmında apnea1 tarafından paylaşıldı.

1. apnea1

apnea1 AHMET

bodrum bölgesinde 50-80 metrelerde arkadaşların teknelerinde avlanıyorum. daha önce okuma avanger 45 kulandım bu makina yetersiz gelmeye başlayınca av malzemeleri satan bir mağzaya gidip satıcının yönlendirmesiyle ryobi ecusima 6000vi aldım . makina tatmin edici fakat bir kaç kez kullandığım ip misinayı kesticyrr
    sebebini forumda araştırdım bulamadım deneyimli arkadaşlardan yardım bekliyorum:confused:
    bir de 150- 200 arası çipra avında 50-80 metrelerde kullanabileceğim sağlam bir makina tavsiyesi bekliyorum
    herkese rastgele

2. befalcon

befalcon Sinan

Favori Kamış:
    Okuma V-System 2.70 10-40
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 2500
    En İyi Avı:
    Dağ Alası 26 cm.,, Torik 3 kg
    Okuma Raw, Okuma Salina, Okuma V-System in büyük kafalı makineleri işini görür. Bodrumda Çipura yaptı mı kiloluk Çupralar 2 şer 3 er basar. Onlara da güçlü makine kullanmak şart.

3. istavritçi

istavritçi ismail

Favori Kamış:
    Linaeffe dickovery 4.00m linaeffe sprit 3.90 alba star class 3.90 safina spin 10.35 gr 2.70
    Favori Makine:
    Okuma avenger 45 spro passion 750. Ryobi Amozon 4000 abu garcia 103 Şhakespeare 2010.070 pro Touch
    En İyi Avı:
    Bugüne kadar deniz ana neverdiyse o
    derin su avlarında en ideal raw büyük kafa işinizi görecektir ryobi makinananıza gelince ip kesme sorunu klavuz yüzüğü yani misina sarma yüzüğünün rulmanı tuzlu sudan kilitli kalıp örgü ipiniz büyük ihtimalle kılavuzu aşındırıp yatak yapmıştır bundan ötürü ip örgüde liflenmeler gerçekleştiği için zayıf noktalardan kopma oluşur bu arada forumada hoşgeldiniz.klavuz yüzüğünü ve rulmanı bu firmadan temin edebilirsiniz.http://www.marmarabalik.com.tr/kamışınızın yüzüklerinide bi kontrol edin çatlak olabilir.

4. apnea1

apnea1 AHMET

sağol ismail bey açıklama faydalı oldu

5. istavritçi

istavritçi ismail

Favori Kamış:
    Linaeffe dickovery 4.00m linaeffe sprit 3.90 alba star class 3.90 safina spin 10.35 gr 2.70
    Favori Makine:
    Okuma avenger 45 spro passion 750. Ryobi Amozon 4000 abu garcia 103 Şhakespeare 2010.070 pro Touch
    En İyi Avı:
    rica ederim nedemek faydalı oldumsa ne mutlu ryobilerde genelde orjinal klavuz rulmanlarında oluyor bu sorun her av sonrası ince makina yağıyla yağlama yaparsanız sorun ortadan kalkar he onutmadan yüzüğün içindeki rulmanı arada birde ince greslen yağlarsınız:)

6. apnea1

apnea1 AHMET

denizde palet yemi kıvamlı hamur haline getirmek için ne atmalıyız içine . yumurta denedim

7. speed0972

speed0972 Kadir

8. speed0972

speed0972 Kadir

Buna benzer olay benim başıma geldi ..www.marmarabalik.com.. Zafer bey sorunu halleti...Çalışmayan tüm parçalar orijinaliyle değiştirildi....Selamlar rastgele...

9. apnea1

apnea1 AHMET

raw 2 65 aldım pazartesi ulaşmış olur inşallah

10. istavritçi

istavritçi ismail

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    tercih doğru hayırlı olsun bakalım güle güle kullanın.

11. apnea1

apnea1 AHMET

ismail bey söyledğiniz gibi olmuş ryobi ecusima misina sarma yüzüğü sıkışmış. ama elim deymişken okuma avanger 45 makinayı da elden geçireyim dedim ama makinanın misina sarma yüzüğü zarar gördü. rulmancılarda bulur mu acaba yoksa makina istanbul yolcusu mu

12. istavritçi

istavritçi ismail

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    avenger 45 orjinal yüzügünü taktırmak istiyosanız istanbul cengiz balıkçılıkla irtibata geçin size yardımcı olacaklardır kargolarsınız tamirini büyük ihtimalle yapıp kısa bir sürede sizlere geri göndereceklerdir tel.0216-492-67-34. bende avenger45 kullanıcısı olarak orjinal yüzüğünü değiştirmiş bulunuyorum şu anda kullandığım klavuz yüzüğü hammaddesi porselen olduğu için aşınma söz konusu olmuyo siz yinede orjinalini taktırın olmazsa. rulmandada tahribat söz konusu olabilir.:)

13. elfbeyi

elfbeyi mehmet kırem

Favori Kamış:
    Shimano Vengeance Bx 210 cm 10-50 atar- Trabucco Achab Squid Stick 180cm
    Favori Makine:
    OKUMA RAW II 65 - Okuma Ceymar-40
    En İyi Avı:
    çipura 980 gr. - 34,5 cm. - sarıağız 2,900gr -53 cm
    harika seçim...
    çok memnun kalacaksınız...
    iyi avlar...