Herkese Merhaba. forumu kısa bir zamandır takip ediyorum ve dayanamadım üye oldum Adım Gökhan 29 yaşındayım ve istanbulda ikametgah ediyorum .. Olta balıkçılığı konusunda Amatörüm . Sizlerin paylaşımlarını ve tecrübelerini okudukça daha da merak saldım bu konuda sizlere teşekkür ederim. Ustalarım benim 150-200 tl bütçem var kendime başlangıç için bi olta almak istiyorum bana bu konuda tavsiyelerinizi rica ederim herkeze şimdiden çok teşekkürler
Merhaba Gökhan, Öncelikle hoşgeldin. 100 - 250 veya 100 - 300 atarlı (kurşunu kastediyorum), 3.5 ila 4.20 metre arasında kendi boyunu da göz önüne alarak bir surf kamış, 60 lık veya 70 lik uzun tip kafaya sahip 3 bilya civarı bir makine almanı öneririm. Boğazda yapacağın her türlü av için seni yolda bırakmaz. Makinene 0.33 veya 0.35 misina sardırmalısın. başlangıç için sanırım yeterli.
eğer istanbulda bogazda kullanacaksan 100 185 gram arası albastarın istanbul diye bir kamışı var 100 250 gram atarli o kadarda hassas degil ama iş görür birde okumanan avencer 65 aldımı idare eder seni
Alba İstanbul 4.20 kamış, Okuma Avanger av65 makine ile iyi bir ikili olacaktır evet :thumb: Yalnız kamışı internetten değil de Albashop'tan (Kısık) almak daha avantajlı olacaktır, makine de Cengiz balıkçılıktan alınabilir..