150 beyegir ve 90 beygir 2 zamanlı motorlar?

Konu, 'Motorlar' kısmında serkan YAMAN tarafından paylaşıldı.

1. serkan YAMAN

serkan YAMAN Serkan YAMAN

Favori Kamış:
    silstar BLACK DEMON
    Favori Makine:
    Banax sx5000
    En İyi Avı:
    18kg akya
    Merhaba arkadaşlar bir sorum olacak bu iki motor 1 saatte kaç litre benzin yakar 7 metrelik yaklaşık 250 kloluk bir tekne için ? Marmaris-Mersin arası bir gidiş planlyoruz ne kadar masrafımız olur onu hesaplamak istiyorum.

2. denizci_kaptan

denizci_kaptan Sami

150 yi bilmemde 90 hp bir motorumuz var verdiğin gaza bağlı olmakla beraber tam gazda 1 saatte 50 litreyi yakarsınız sanırım. Ama bir saat aralıksız zaten gidemezsiniz. Motor şişer yolda kalırsınız. Yarım gazda da 20 litre civarı yakacaktır.

Böyle bir yolculuk böyle bir tekneyle imkansız gibi birşey. Benzin masrafı ise özel uçak kiralasanız daha ucuza gelir. Zaten ikinci saatte yorgunluktan yığılır kalırsınız. Bu iş sadece bir gençlik hayali olmaktan öteye gidemez çocuklarınızı görmek istiyorsanızda gitmemelidir. :) Ne tekne dayanır ne de motor.

3. 56562

56562 xxx xxxxx

Sanırım yeni satın alınmış bir tekneyi nakletmek için bu bilgilere ihtiyaç duydunuz.
    O kadar mesafeyi 7 m lik bir tekne ve tek bir motor ile katetmeye çalışmak büyük macera olur. İlave olarak kamyona vereceğiniz paranın 3-4 katı bir masrafa girersiniz. Aralarda yakıt ikmali yapmanız çok zor. Motorun ömründen yiyeceğiniz saatlerde cabası.

Eskilerin bir sözü vardır, " korkulu rüya görmektense hiç uyuma " diye. Bulunduğunuz yöreden teknenin olduğu yere mal çeken kamyonculara ulaşmaya çalışın, dönüşte boş gelmektense çok mütevazi bir fiyata tekneyi getirecek birisini mutlaka bulursunuz.

Son düzenleme: 14 Haziran 2009
  4. serkan YAMAN

serkan YAMAN Serkan YAMAN

Favori Kamış:
    silstar BLACK DEMON
    Favori Makine:
    Banax sx5000
    En İyi Avı:
    18kg akya
    Açıklamalar için çok teşekkürler .Anlaşıldı en iyisi romorkle çekmek sadece daha uygun olurmu diye orta attık.

5. onur1872

onur1872

kargodan az çok anlarım.ambarlar bu işlerde çalışırlar.kamyonlar biryere mal getirir dönerken de boş dönmemek için cüzi miktarlara birşeyi taşıtabilirsiniz.navlon parasını verin yeter.atıyorum 150 200 lira civarında teknenizi taşıtabilirsiniz.ben dün rumelihisarı civarında 115 lik bir tekne gördüm harika gidiyordu.lakin böyle bir motoru olan biri için söylenen yada bildiğim tek şey benzinci bir akrabasının olması gerektiği:)

Son düzenleme: 15 Haziran 2009
  6. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Bence bu da biraz güç.. Bahçesinde bir petrol kuyusu olursa, belki ancak..

7. onur1872

onur1872

ayrıca merak ettim 7 metre tekne nasıl 250 kilo oluyor?bu hesaba göre yüksek güçteki 90 yada 150 beygir motorları kaldırabilecek çift çidar çok sağlam fiberden değilde kumaştan yapılmış olması gerekmezmi :D

8. wwwasi

wwwasi islam

wwwasi

:) benimde yamaha 80 lik motorum var yakıtıda süper