150 tl ye en iyi surf makina ve 4.50 mi 4.20 mi

Konu, 'Makineler' kısmında maddonmez tarafından paylaşıldı.

1. maddonmez

maddonmez MUHAMMED

Favori Kamış:
    dam steel power 4,20 / linea effe s-flex 15 kilos
    Favori Makine:
    okuma power line 845 x 2
    En İyi Avı:
    sazan 1,5
    bilgisi oln arkadaşlardan bi konuda yardım isteyeceğim yeni surf olta ve kamış almak isiyorum.
    ve 150 tl civarına alabileceğim en iyi makineyi almak stiyorum daha önce makina alırken dişli takımı rulman sayısı gibi özelliklere bilgim olmadığından bakmadım.sadece elime aldığım zaman makinayı güçlü hissettim mi hoşuma gitti mi alırdım. ama şimdi mekanik aksam sağlamlığı vs gibi konularda bilgisi olan arkadaşlardan 150 civarı en sağlam surf makinayı almak istiyorum

okumanın iki modeli hoşuma gtti daha önceki makinamın aynı olan power line 850 (133 tl )ve epix pro (170 tl civarı )bu makinalardaki otomatik kalama ve ömür boyu garanti vermeleri benim açımdan artıları ama diğer temel özellikler bakımından dişli yapısı oluşan sorunlar bakımından piyasadaki aynı fiyata makinalara göre nasıldır tam bilmiyorum tam burdada sizlern bilgilerinden yardıma ihtiyacım oluyor yardımcı olursanız sevinirim.

ayrıca bir knuda daha bilgi verirseniz sevinirim linea effe 15 kilos 4.50 kamış almak istiyorum aklıma uzun kamışın kırılma olasılığının arta durumu ve 4.50 kamış veya 4.20 kamışın uzak atışda avantajlarından hangisi daha önde geldiği.

2. Alp Eren

Alp Eren Alp Eren

Favori Kamış:
    Lineaeffe Extrem Cast
    Favori Makine:
    Okuma
    En İyi Avı:
    8 tane lüfer - kofana
    marka model konusunda fazla yorum yapmak istemem sonuçta zevk meselesi fakat son birkaç yıldır 4,50 kamış kullanan biri olarak bence 4,20 kamış daha ideal. çünkü 4,20 ve 4,50 arasında atış mesafesi olarak çok bi fark yok gideceği yer aşağı yukarı aynı. sonuçta tabiki 4,50 daha ileri atar fakat istanbuldaki gibi bi kanala ulaşmaya çalışmıyorsanız 4,50 kamışla yorulduğunuzla kalıyorsunuz. sonuçta 4,50 dediğiniz kamış bir insanın 2,5 katı birde ucunda çapari yada rapala varsa uzun süreli kullanımda ciddi manada yoruyor.

3. KULL64

KULL64 Emrah

Favori Kamış:
    Guan2000gr
    Favori Makine:
    Ticagt4000
    En İyi Avı:
    ...
    Kamis olarak bende 4.50 kaliteli bir kamis al derim.Hatta mumkunse,bulabilirsen 2 parcali yuksek atarli bir surf kamis al derim.Fakat kullanacagin yere gore degisir.Acik denize kiyisi olan biryerden kullanacaksan bu dedigim cok uygundur.Fakat ornegin Istanbul bogazi gibi yerler icin 4.50 biraz fazla gelebilir.
    Makina konusunda birsey soyleyemeyecegim.Soyleyecegimde sadece sunlar olur: buyuk kafali,yuksek cekerli, bir makina al derim.Bende surfcasting ile ugrasiyorum ve kendi fikirlerim bunlar.Tabiiki daha tecrubeli olan uyelerinde fikirlerini alman gerekir.Rastgele...

4. maddonmez

maddonmez MUHAMMED

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    okuma power line 845 x 2
    En İyi Avı:
    sazan 1,5
    kullanacağım deniz kenarı beklemeli av lar olacak genelde.kuşadasında avlanıyorum sahilde.
    makina konusunda galiba ömür boyu garanti yapması beni okumaya daha sıcak baktırıyor galiba gene okuma power line 850 olacak

kamışda 4,50 ve 4,20 arası çok kararsız kaldım.yaptığım av genelde beklemeli avlar çupra felan kullandığım yemde yengeç madya olunca balık gelinceye kadar beklerim belki bir saatde bir çekerim oltayı
    4,50 ve 4,20 dayanıklılığı nasıldır linea effe s-fleks 15 kilos almayı duşunuyorum.

5. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Vercelli Alba Surf, Yamaga Blanks EARLY 94MHR
    Favori Makine:
    JDM Shimano Stella SW8000PG, Daiwa Certate 3012H
    En İyi Avı:
    Tuttuğum ilk ispari. o olmasa burada olmazdım.
    Shimano alivio 10000 xsa. 180-200 tl civarına alınabilir, pek çok makineye göre de teknolojik olarak üstündür. Klasik Surf tipi eşek ölüsü boyutunda makarası yoktur, misina kapasitesi yüksek ama misina alanı dardır, arc-spool denen v şeklindeki makara kafası uzak atışlar için geliştirilmiştir.

Pahalı gelirse 120-130 tl ye alivio 10000 fa da düşünebilirsiniz ama aradaki fiyat farkı bence göz ardı edilmeli imkan varsa, 10000 xsa gayet güçlü ve konforlu bir makina, rulman koruması da daha üst düzey.

Not: sazan, mırmır gibi yemi sürükleyen avlar için ise xta modelini arayın, çift kalamalıdır.

Onun dışında spro incognito lcs 865 veya daha iyisi 975 pro da düşünülebilecek güzel makinalardan, fiyat olarak da önce bahsettiğim shimanolarla aynı fiyattalardı diye hatırlıyorum... Tercihim shimano olur...

Kamış konusunda da 4,50-4,20 çok önemli değil bence. İkisini de elinize alın sallayın, hangisi rahat gelirse onu alın (boy olarak rahatlık). 5-10 metre fark eder atış en fazla. S-flex i epey kırılan balıkçı tanıdığım var, başka bir kamış düşünseniz daha iyi olur diye düşünüyorum. s-flex ve extreme in menşei biraz değişti son yıllarda, eskisi kadar iyi değiller. D.a.m veya shimano bakabilirsiniz. Lineaeffe olacaksa da bulabilirseniz ferrari, olmadı sorrento, o da olmadı ağır ama sağlam oyster cast deneyebilirsiniz...

Son düzenleme: 15 Eylül 2010
  6. maddonmez

maddonmez MUHAMMED

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    okuma power line 845 x 2
    En İyi Avı:
    sazan 1,5
    sayın draco ve diğer arkadaşlar ilginizden dolayı çok teşekkür ederim.
    sayın draco sizin verdiğiniz bilgilerden sonra söylemiş olduğunuz makina ve kamışlara baktım ancak shimano lar pahalı gelecek ama spro larda peşin fiyatına 12 taksit ve % 20 indirimi buldum ve 975 pro gayet cazip geldi ve ciddi anlamda düşünmeye başladım
    sizin söylemiş olduğunuz s flexlerin kırılma durumu na karşı hangi kamışı seçeceğim konusunda kararsızlık sürmekde genel bütcem 250 ve 300 civarı shimano kamışlar biraz fazla geldi şu an için ve dam elimde bir adet var hani damın yanına bir başka marka kamış alayım die düşünmüştüm.
    benim genelde kullandığım agırlık 75 gr kurşun çok çok nadir 100 gr kullanıyorum surf atışlarda yeni olduum için hızlı bir şekilde kurşun artırmayayım yavaş yavaş daha ağır kurşunlara geçerim diye düşünüyorum.

7. 29519

29519

75 - 100 gr kurşunlar ile çalışıyorsan kamış olarak shimano'nun alivio modelinden bir kamış alabilirsin. Her ne kadar 140 gr üstü ağırlıklarda kamışın bayılmaya başlaması ve kendini toparlaması zaman alsada 140 gr altı ağırlıklarda hiçbir sorun yaşamazsın. Bu arada alivio kamış ile 170 gr filan da atarsın güvenle ama işte atış sonrasında kamışın ucu kendisini zor toparlar.

8. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Muhammed çok nadir 100 gr atıyorsan, 75 vs çalışıyorsan o zaman dediklerimi es geçebilirsin, o ağırlıklarda kırılmaz s flexler. Ancak bulabilirsen s flex in 170 küsür atarlısı değil de bir hafif atarlısı vardı, hatırlayamıyorum şimdi ama iki modeldi işte, biri ağır biri hafif atarlı. Onu bir araştır madem...

975 pro da daha önce belirttiğim gibi sizi üzmez, tabiri caizse yağ gibi makinadır... Ne alırsanız alın, umarım güle güle kullanmak nasip olur, sevgiler...

Son düzenleme: 16 Eylül 2010
  9. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Uluç Bey, aliviolar 100+gram için imal edilmiş kamışlar. Düşük atarlarda bu tip çoğu surf kamışta olduğu gibi uç hassasiyetini bir miktar kaybeder, 100 gramdan sonra ise zıpkın gibi olur... Benim görüşüm de bu.

Çok zor ama eğer bulunabilirse 100 gram max atar değerli 4.00 metre olan, şu ana kadar fiyat/performans olarak en büyük verimi aldığım kamış olan shimano catana mormora araştırılabilir (üretimi bitti ama stoklarda bulunabilir bazı firmalarda)

10. fish founder

fish founder Özgür

http://www.balikmarketim.com/?urun-detay_17335_SHIMANO_CATANA_AX_SR_TELE_MORMORA_400_SURF_KAMIS.html

11. 29519

29519

Aslında haklısınız genelde boğazda avlandığım için aklım ve yazım direk 200 gr atarlılara kaymış. :)
    Ama aşağıda linkini verdiğim kamış Muhammed bey için dört dörtlük bir kamış olur diye düşünüyorum.
    Shimano alivio 4.20 120 gr atarlı surf kamış
    Bu arada illakin shimano olacak diye bir şey yok elbette.

12. maddonmez

maddonmez MUHAMMED

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    okuma power line 845 x 2
    En İyi Avı:
    sazan 1,5
    sevgili abilerim sizlerin tavsiyesi ile şimano marka kamış almaya karar verdim.modeli tam kesinleştirmedim ama şimano alacağı kesinleşti.atarlara bakarak kamışların çekeceği yani maksimum dayanma seviyelerini nasıl tahmin edebilirim.
    bugun sayın draconunda tavsiye ettiği simanodan sonra gelen dam marka tele surf bir kamışımın ucuna zargana takıp saldım.bir saati aşkın bir süre geçtikden sonra maninanın açık olan arka kalamasından gelen ses ve kamışın ucunun sallanması ortamı bi heyecana soktu. oltaya yakın olan bi abimiz zımbalamayı yaptı ve mucadeleye başladı.maçı kaybettik ama şampiyonlugu kazandığımı hissettim çünkü oltaya gelen balık 5 kiloyu aşkın bir kofana idi kamışın ve makinemin sağlamlığı beni memnun etti ilerki avlarım için güven tazeledi ama son bir çırpınışla galiba tam yutmamıştı iğneyi havaya doğru son bir yükseliş ile çıkartmayı başardı.balığı çekerken bi video çekmek istedim karaya alınışını ve sonrasında resimler aklıma ah evet sitemize sonunda güzel bir av raporu koyacağım diyordum ama olmadı
    ayrıca bu olay kamış ve makina işlemini bir an önce tamamlamam gerektiğini hatırlattı.

13. maddonmez

maddonmez MUHAMMED

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    okuma power line 845 x 2
    En İyi Avı:
    sazan 1,5
    SHIMANO ALIVIO - CX TELE SURF 420 cm 200g ATARLI KAMIŞ bu kamış şeil kapalı boy özelliği fiyatı ve abilerimin tavsiyesi ile içim ısındı siz nedersiniz.bu kamışda yüzükler sabit hani olurda yarın bir gün yüzüklerden birisine bir şey olursa değişimi yapılması mumkunmudur.(mümkündür diye tahmin ediyorum eğer adamlar böyle bir şey yaptılarsa bunuda düşünmüşlerdir.ama sizlerede sormak istedim kesinleştirmek amacı ile)