150 TL ye kadar Spin Kamış Önerisi Lütfen

Konu, 'Kamışlar' kısmında mailorder2014 tarafından paylaşıldı.

1. mailorder2014

mailorder2014 ata berk

Sevgili Ustalarım.
    2 haftadır okumadığım makale ve forumda açılan konu kalmadı ama bür türlü karar veremedim. Atarı ve Gr mı iyi olan bir Spin kamış almak istiyorum 150 tl bütçem var. tavsiyelerinizi bekliyorum.

Makine olarak elimde Albastar Frantic 6000 Gear Ratio 5.2.1 var.
    Bu makineyi spin kamışta kullanabilirmiyim.

2. dejavulife

dejavulife murat

Favori Kamış:
    pelican napoli 360 surf
    Favori Makine:
    banax sx 3000
    shimano catanayı öneririm 14 40 atar ben 3 metresini kullanıyorum memnunum makine 2500 yada 4000 arası spin makine olursa daha iyi olur

3. GRAFTT

GRAFTT Hikmet Soydaş

Öncelikle spin kamışta parçalı yada teleskopik kamış hangisi kendi adına uygun buna bir karar vermelisin. Sonrasında kullanacağınız sahte yemlerin ağırlıklarina göre kamisin atarini belirleyin. Spin oltada kullanacağınız makina maksimum 40'lik seçmek menfaatinizedir.

Mesala benim arabama parçalı kalmışlar sigmadigi için teleskopik kamış seçiyorum. Kullandığım sahtelerim 10-24 gr arasında olduğundan kamışımin atarı 10-30gr.

4. mailorder2014

mailorder2014 ata berk

Makinede 40 lık seçmek menfaatinize derken ne demek istediniz.

5. GRAFTT

GRAFTT Hikmet Soydaş

Makinada maksimum 40'lık. Bu 20 olur, 25 olur, 30 olur, 35 olur. Bu durum sizin seçiminiz yada avlamayı hedeflediğiniz balık türüne göre olur fakat spin makinada maksimum 40'luk kafa uygun olacaktır. Hem ağırlık hemde fazla misina sarmaması hemde bir turdaki sarımı spine uygun olarak bu makinalarda baz alabilirsiniz.

Ben 30'luk kafa kullanıyorum hedefim denizde levrek yada lüfer tarzı balıklar es kaza yolum düşerse tatlı suda turna yada levrek içinde at/çek yaparım. At/çek yapmaya başladığımda en erken 1 saat sonra mola veririm, hiç dinlenmeden 2-3 saat atçek yaptığımı bilirim, at/çek yaptıkça vücut yoruluyor. Haliyle kullanınan olta takımınında ağırlığı önem kazanıyor.

6. tarvas

tarvas TALHA ARVAS

Favori Kamış:
    OKUMA V SYSTEM 9 2.40 (10-40 GR), SİLSTAR 4.20 SURF
    Favori Makine:
    OKUMA RTX 40S, RYOBİ EXCUSİMA 8000Vİ VE 4000Vİ
    En İyi Avı:
    LEVREK 1 KİLO, ZARGANA, 40 CM TURNA
    Boyun 1.70'den fazla ise 2.70 al derim,

Arabanda yer yoksa kapalı boyu 65 cm olan V System tele-spin al 10-40 gr atarlı... yoksa normal 2.70 al v system bazukalı...