15000 Balik Yavrusu Denizle Buluşuyor.

Konu, 'Genel Konular' kısmında enginson tarafından paylaşıldı.

1. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    daiwa crossfire(spin) okuma salina
    Favori Makine:
    shimano catana 400 fb, ryobı ecusima 6000vi, okuma avanger 65
    KUŞADASI AMATÖR BALIKÇILAR DERNEĞİ kuruluşunun hemen ardından ilk projesini hayata geçiriyor.

Derneğimizin amaçları arasında bulunan, deniz canlılarının nesillerinin korunması ve yaşatılması ile ilgili her türlü çalışma yapmak,yaptırılmasına aracı olmak maddesine dayanarak ilk etkinliğimizi gerçekleştiriyoruz.

Deniz canlılarının nesillerinin sürdürülmesi ve yaşatılması kapsamında Türkiye'nin değişik dört il ve ilçesinde 1000,2500,3000 ve Mordoğan'da da 10.000 balık yavrusu denize bırakılmıştır.

Söz konusu faaliyetlerin yapıldığı Trabzon, Sinop, Mersin ve Mordoğan'da denize bırakılan balıkların gelişmelerine oranla kısa sürelerde ciddi sonuçlar elde edilmiş, yavru balıkların büyümeleri ve üremeleri sonucunda ciddi oranda verimlilik sağlanmıştır.

Yıllarca bereketinden faydalandığımız Kuşadası Körfezimizin verimliliğini yaşatmak, arttırmak, gelecek nesillere bereketli bir Kuşadası Körfezi bırakmak için bize destek olmak istermisiniz ?

10.000 Levrek ve 5.000 Çupra yavrusu olmak üzere toplam

15.000 BALIK YAVRUSUNU DENİZLE BULUŞTURARAK BİR REKORA İMZA ATMAK İSTİYORUZ

15.000 BALIK YAVRUSUNU DENİZLE BULUŞTURUYORUZ projesine değerli Kuşadalılar ve amatör balıkçılığa gönül vermiş dostlarımızı destek vermeye davet ediyoruz.

15.000 Levrek ve Çupra yavrusu temin edilmiş olup, etkinlik tarihi kısa süre içerisinde görsel ve yazılı medya ile facebook paylaşım sayfamızdan duyurulacaktır.

Projenin planlanması, araştırılması ile teknik incelemeler gibi birçok konuda büyük destek veren Kuşadası Kaymakamımız Sn. Mustafa ESEN' e teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Saygılarımızla.

Vedat KAZANCIOĞLU
    KUSABAD Bşk.

alıntı facebook kuşadası amatör balıkçılar derneği...

2. bnecdet

bnecdet B.Necdet

Ayakta Alkışlıyorum

Kuşadası amatör balıkçılar derneğinin yaptığı bu davranış tüm dernek ve koop lara örnek olmalı.Sağolun

3. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Tebrikler, tesekkurler...

Bu cok onemli, ornek proje icin Vedat beyin sahsinda emegi gecen herkesi tebrik ediyorum. Bunun gibi baska basarili projelerin de gerceklesmesini diliyorum...

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 1 Mart 2010
  4. Huseyin Alp Arslan

Huseyin Alp Arslan Huseyin Alp Arslan

Favori Kamış:
    olta ve oltadan baska hic bir sey
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish
    Muhtesem haber.Daha bune benzer yuzlerce etkinligi gorebilmek arzusuyla...

Bravo...:)

5. uccrow

uccrow Ugur Can

Favori Kamış:
    daiwa sam fisher procaster 2.70 m
    En İyi Avı:
    turna 95 cm
    Budur :) Kuşadası amatör balıkçılar derneği'ne tebrikler..

6. cüneyt yılmaz

cüneyt yılmaz Cüneyt YILMAZ

Harika bir haber, inşallah benzer haberler çoğalır.

7. GYILMAZ

GYILMAZ GÖKHAN

Favori Kamış:
    Shimano
    Favori Makine:
    Shimano
    En İyi Avı:
    Minakop 3KG
    Tebrikler,çok güzel bir haber,inşallah herkese örnek olur ve kısa sürede bütün yurdumuzda bu tür faliyetler yaygınlaşır.

8. bülenttok

bülenttok BÜLENT TOK

Favori Kamış:
    amudson kudos, okuma v sistem,
    Favori Makine:
    shimano sahara ve symetre. daiwa emcast, daiwa bg ,
    En İyi Avı:
    izmit körfezinde iki kiloluk bir sinarit,
    Tebrikler

Bu çalışmadan ötürü emeği geçen herkesi kutluyorum. İlgili ilgisiz tüm kurumlarada örnek olsun.

9. avozer

avozer av.özer zayim

Favori Kamış:
    5 litrelik bidona sarılı 90lık misina
    En İyi Avı:
    avcı 16,5 kg
    ülkemizde böyle güzel haberler de alabildiğime sevindim... denizlerimiz o kadar da sahipsiz değil sanırım...

10. bahaberk

bahaberk muhammed

En İyi Avı:
    3,5 kilo kofana
    Tebrikler inşallah ülkemizin tüm sahil şehirlerinden böyle haberler alırız

11. BARBAROS.T

BARBAROS.T VEDAT KAZANCIOĞLU

En İyi Avı:
    Sinarit
    Değerli arkadaşlar;

Kuşadası Amatör Balıkçılar Derneğimizi kurmuş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz.
    Kuruluşumuzla birlikte ilk etkinliğimiz olan,
    15.000 BALIK YAVRUSU DENİZLE BULUŞUYOR projemiz için kolları sıvadık. Etkinliğimizi Mart 2010 ayı içerisinde gerçekleştireceğiz.

av raporlarım dışında böyle bir konununda paylaşılması başka bir mutluluğum.

Olumlu sonuçlar alacağımıza olan inancım ile hepinize sevgiler,saygılar.

Vedat KAZANCIOĞLU

12. gtatas

gtatas Gürcan Tataş

Favori Kamış:
    en ucuzu
    Favori Makine:
    en ucuzu
    En İyi Avı:
    Levrek 2.200 gr
    Evet kutluyor devamını ve diğer kıyı beldelerine örnek olmasını diliyoruz.

13. kilicbey

kilicbey İsmail Kiliç

En İyi Avı:
    MIRMIr. 1.5 Kg LEVREK2 Kg Köpekbalığı 1 metre.
    Bu haberi av yasağını uzatanların gözüne sokmak lazım

14. simendifer

simendifer Sennur

Vedat bey, bu çok güzel bir haber, sizi kutluyorum. Ancak kafama takılan bazı konular var, bu konularda bilgi verebilirseniz sevinirim.

10.000 levrek ve 5.000 çipura yavrusu demişsiniz, bu yavrular nereden alınıp aktarılacak?

Çiftliklerden ise, yavrular şu ana dek ne ile beslendiler? Suni yemlerle beslenen yavruların, denizde doğal olarak beslenen balıkların arasına salınmaları sakınca doğurmaz mı? Genetik sorunlar yaşanmaz mı?

Çiftliklerden alındıklarını varsayarak; bu çiftliklerde balıklar su ürünleri mühendisleri tarafından incelendiler mi? Ne tür araştırmalar yapıldı, balıklar hakkındaki veriler nelerdir? Araştırma raporları kimler tarafından görüldü? Üniversite araştırmacılarının katkıları oldu mu? Bu konuda onlara da danışıldı mı?

Velhasıl kelam, bu iş gerçekten bilinçli bir şekilde mi yapılıyor? Yoksa tebliği hazırlayanlar gibi Sn. Belediye başkanımız ve Kuşadası Amatör Balıkçılar Derneği, bu işi sırf yapmış olmak için mi yapıyor?

Bugün piyasaya sürülüp, 5 yıl sonra yan etkilerinden dolayı toplanan ilaçlar gibi, bundan 5-10 yıl sonra çocuklarımız mutasyona uğramış, doğal olmayan balıkları tutmak ya da tüketmek zorunda kalmasınlar!!

Habere sevinmekle birlikte, endişe de duymuyor değilim ve sularına balık salınımı yapılacak bir ülkenin vatandaşı olarak bunları öğrenmeye hakkım olduğunu sanıyorum. Bu nedenle bilgi alabilirsem beni oldukça rahatlatır ve sevindirirsiniz. Açıklamalarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.

15. okara

okara özgür

Sayın Sennur bey bende konuyu okuyunca aynı şekilde düşünmüştüm, ancak sonradan zaten denizlerimizde doğal ne kaldiki diye de düşünmeye başladım, yapılan son derece doğrudur ne kadar kültür balığıda olsa benzer uygulamalar daha önceden yapılmış ve balıkların yaban ortamına uyum sağladıkları tespit edilmiştir.
    umarım bu tür uygulamalar daha da sıklaşır ve denizlerimizi kurtarabiliriz,
    ancak balık yasağı ile ilgili bir şeyler yapmamız gerekmezmi???????

16. mallaca

mallaca Halil Barış Şengül

Favori Kamış:
    Makinalı kamış olta,her türlü el oltası,rapala
    En İyi Avı:
    Kiloluk mırmır,Kiloluk iskorpit
    Tebrik ederim.Emeği geçen tüm balık sevdalılarına selam olsun.

17. BARBAROS.T

BARBAROS.T VEDAT KAZANCIOĞLU

En İyi Avı:
    Sinarit
    Mesajınız için öncelikle teşekkür ederim.

15000 yavru kuluçkahanelerden alınıyor. Herbiri 30 gr. Yavru balıklar bizim bildiğimiz gibi besi çiftliklerindeki gibi beslenmiyor.
    - Balıklar için ilgili makamlardan alınmış raporlar elbette var
    - Balıkların bırakılacağı yerin suyu İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından tahlil edildi
    - Balılar özel araçla gelecek
    - Denize bırakılmadan önce alıştırma devresi var
    - Tank sıcaklığı deniz suyu sıcaklığına eşitlenerek balıklar bırakılacak
    - Buna benzer çalışmalar yapılmış ve ciddi sonuçlar alınmış
    - Balıklar denize bırakıldıktan sonra sorun yaşamıyor kaldı ki besi havuzlarında
    büyütülen balıklar da yaşamaz. sadece yemlenme şekilleri farklıdır. Havuzların
    dış kısımlarına ağdan geniş kafesler yaparlar,balıklar burada kafestekilerden
    farklı büyürler.Denizden beslenir. Büyüdüklerinde deniz çuprası diye satılır.
    - Daha önce bu çalışmalar Üniversitelerde Profosörler tarafından yapılmıştır.
    - Belediye Başkanının bu işle alakası yok.
    - Biz tamamen kendi girişimlerimizle gönüllü olarak yapıyoruz
    - İş yapmış olmak için değil;
    yaptığımız işin işe yarar bir iş olduğundan emin olduğumuz için yapıyoruz.

- Bu faaliyet yazılı ve görsel basında yer bulacaktır. Balıkları TROLE HAYIR İMZA KAMPANYASI nın bitiminde imzaları teslim ettiğimiz gün atacağız.

Konuya hassasiyetiniz için teşekkür ederim.Saygılarımla.

18. simendifer

simendifer Sennur

Vedat bey açıklamalarınız için teşekkür ederim. Lütfen yazdıklarım da yanlış anlaşılmasın. Amacım böyle güzel haberlere ket vurmak değil, yalnızca endişelerimi dile getirmektir. Malesef ülkemizde o kadar çok şey yanlış yapılıyor ve bunlar işi bildikleri söylenen merciler tarafından gerçekleştiriliyor ki, insan sormadan duramıyor. Hele benim gibi, bu tip konularda endişe duyup da günlerce kafasına takan, hatta uyuyamayan bir yapıya sahipseniz, sormamak hiç mümkün değil. Bilinçli ve doğru olarak yapılan herşeye, artık ne şekilde olabiliyorsa, elimden ne kadarı gelebiliyorsa destek vermek isterim ama takdir edersiniz ki, endişelerim olduğunda, şöyle bir adım geri dururum, herkes gibi. O nedenle size tüm bu soruları sordum. Dediğiniz gibi ise, sizi kutlarım ve bizlerden önce çocuklarımız için teşekkür ederim. Kendi adıma, onlara bırakacaklarımızdan başka bir şey düşünmüyorum çünkü. Bu tip olumlu uygulamalarınızın devamını dilerim ve bizlerin de katkıda bulunabileceği bir şey olursa, severek katkıda bulunacağımızı da bilmenizi isterim. Sağlıcakla kalın...