Boğazda surf takımla rapala atıp çekmek için kullanılabilecek bir misina arıyorum. Sok misina (shock leader) kullanmayı sevmiyorum. Kullanamıyorum. 150 gr kurşunu koparmadan savurabileceğim tek beden olarak atabileceğim misina kalınlığı ve markası önerebilirmisiniz? 0.30.luk misina ince mi gelir? Daha önce 0.35 küllanıyordum. Ama 035 atış mesafesini olumsuz etkiliyor. http://www.spotdeniz.com/NIPPON-MISINA-100-MT-030-MM,PR-5858.html http://www.erginbalikcilik.com/urun_detay.asp?pid=15344 Bu misinalar işimi görebilir mi? Tavsiyeleriniz nelerdir? Teşekkürler...
su misineye bak altta linki var http://www.dailymotion.com/video/x8x496_super-dayanykly-ytalyan-misinasy_sport?from=rssundefined
mevzu derin o ağıtlıkta bir kurşunu neden kullanıyorsunuz 1. sorum bu olacak eğer fırtınalı havalarda sürüklenmesini önlemek istiyosanız en etkili taktik böyle durumlar(akıntı ,fırtına) için özel olarak geliştirilmiş yada sizinde evde kolayca yapacağınız yöntemler var. Çapalı Kurşun Atmayı hiç denedinizmi akıntılı sulara kurşunun kenarlarından çıkan çapa çıkıntıları sayesinde zemine tutuş sağlıyor ve sürüklenmeyi kesiyor. Birde Size 2. olarak yönelteceğim soru ise kullandığınız kamış ve atış stiliniz nasıl? 150 gr lık ağır bir kurşunu çevirerek atmanızda fayda var derim ben birde misina olarak sufix pembe renkte bir misina üretmiş lütfen onu deneyiniz?
100-110m lere daha hafif bir kurşunla ulaşmamız namümkün. Boğazda rapalada en çok kullanılan kurşundur diyebilirim. 4.20 surf kamış surf makinalarla. Ben mi yanlış bakıyorum yoksa link mi yanlış şarkı klibi çıkıyor Rapala için yazmıştım. Konuyu okumadınız sanırım. Atıp çekmek için. Çapalı kurşunlar boğaz tabanında iş yapmazlar. Derinlik korkunçtur. 150 gr mı zaten o boğaz akıntısında kolay kolay dibe indiremezsiniz ki taktırasınız.. Çapalı kurşunu kumluk zeminde kullanıyorlar sanırım.
Sufix marka misina önere bilirim sadece makinalar için ürettikleri misinalar var,dediğiniz ağırlığı 0.30 ile güle oynaya atıyorum.
bu sorununuzu daha ince kalınlıklı bir ip misina ile çok rahat çözebilirsiniz, '0,12 ile 0,18 arası kalınlıklar başlangıç için' fiyatları monolara göre daha yüksektir lakin her av sonrası temizlenmesi durumunda sizi en kötü şartlarla 2 sene götürür.uzun vadede kendini amorti eder.
trabucco marka t-force super iso salt water 0.30-0.35 veya yine trabucco t-force tournament tough 0.30-0.35 misinalar işiniz çok rahatlıkla görür. ben bu misinanın 0.22 liği ile çapari bedeni yapıp 125 gr kurşunla kullanıyorum. şimdiye kadar hiç sorun yaşamadım.
ozur yanlıs lınk koymusum duzelttım http://www.dailymotion.com/video/x8x496_super-dayanykly-ytalyan-misinasy_sport?from=rssundefined
Ramazan usta 0.28 lik powerline extreme ile martı çektim. oldukça sağlam bir misinadır. 150 gr kurşun atışına ne kadar dayanır bilemem garanti olsun dersen 0.30 luk sar. 120 gr ile daha rahat uzağa atabilirsiniz. şok düğümüne ben de alışamadım. denedim birkaç kere ama sıklıkla makarada atış sırasında düğüme takılıyor veya düğüm kamış yüzüklerinden geçerken atış performansını olumsuz etkiliyor. Tabi ben becerememiş de olabilirim.
Ramazan bey kendi kullandığım makinamda 0,28 powerline spider misina sarılı, emniyet tedbiri olarak şok yapıyorum ama 0,31 kalınlıkta olanı sanırım işinizi görür.
Şemsipaşa şok düğümünü deneyin ben oldukça memnunum. Ama misina dibe takılıp koptuğu zaman filan tekrar baştan bağlamak filan külfet gelebiliyor insana.
En uygunu şok uygulaması yapmaktır. Düzgün bir şok düğümü ile sorunsuz atışlar gerçekleştirilebilir. 0.30 sarabilirsiniz ama 0.30 unda 150 gr ile sağlam bir atışta kopma ihtimali yüksektir. 0.38 mm sağlam bir misina ile şok yapın veya örgü misina kullanmaya başlayın. (0.15-0.18 mm arası.)
Arkadaşlar paylaşımlarda link vererek yada aldığınız oltacıyı tarif ederek yardımcı olursanız sevinirim. Şu misina deniyor ama o misinanın 20 çeşidi olabiliyor. Ayrıca aradığım misinada elbette gam ve hafiza minimum olmalı tabiki. fish founder İp misinalarla tanışma şerefine nail olamadım. Aslında bu konuda uzman yada tecrübeli bir arkadaşın örgü - ip misina başlığı altında bir konu açarak artılarını eksilerini paylaşsa diyorum. Amerikayı yeniden keşfetmeyelim casper73 Marka model tavsiyesi için teşekkkürler. Yeknet Model tavsiyesi için teşekkürler. Ancak 150 gr için uzun süre denenmiş olan misina arıyorum. Ayrıca İllaki 030 olmalı. 030 ile 035 arası atış mesafesi farkediyor. burak77 Bu erfe casper misinaya nette biraz baktımda 050 liği ne 47 kg falan diyor. İlginç bir durum. Acaba siz kullandınız mı? Gam hafıza durumu nedir. Kayabalığıkaya Pelican sağlam ve ucuzdur bilirim. Levrek Bırakma takımlarında kullanırım. Ama hafıza ve gam problemi biraz var. Şok da olabilir de ana bedende bilemiyorum. balıkoltası Başta da dediğim gibi şok kullanamıyorum. Sevmiyorum. İllaki problem çıkıyor. kırdığım porselenleri değişmekten gına geliyor. Sok sanırım atış şekli makina ve kamış modeliyle de bağlantılı bir durum. Ben atarken abananlardanımdır. Sorun biraz orada sanırım
Bence kamışın modelini değiştirin. Çünkü porselen kırma olayı hiçbirimizde olmuyor. Boğazda uzak atıcıların çoğu şok uygulaması yapar ve sorun çıkmaz. İlk fincanın katlanan tip olduğu kamışlar daha çok sorun çıkarıyor. Atarken abananlardan iseniz şoksuz 0.30 illaki patlayacaktır rapalada. İstediği kadar sağlam olsun. Daha kalın misinalarda zaten uzağa atılmaz. Ben mesela makinede 0.23-0.25 misina, şok olarak da 0.38-0.45 arası misina kullanıyorum.
Bahsedilen misina internetten satış yapan mağazalardan birisinin stoklarına girmiş.Yalnız misinanın ismi " trabucco marka t-force super iso " olarak geçiyor, bahsedilen ürünle aynı mı bu ürün ? Ayrıca yine aynı siteden bakabildiğim kadarıyla rengi mavi, sanırım şeffaf olanı yok ? Bende 0.35 EFTA onaylı Sufix misina mevcut, yedek kafaya daha ince ve sağlam bir misina sarmak istiyorum.Kalınlık olarak 0,30 ideal olacak sanırım.