4,50 yerliyurt tekne ortalama 400-500 kilo ağırlık olacağını varsayarsak 15bg 2 zamanlımı yoksa 9.9 4 zamanlımı tercih ederdiniz yakıt konusunda çok farkedermi tercih edilecek motor markası parsun konu hakkında uzman arkadaşlarımız var umarım doğru yolu bulacağım
Tayfun Bey, 4,50 Yerliyurt tekneyi ben takriben 12 sene kullandım. Çok iyi bir tekne, boş ağırlığı 220 Kg dır. Motor seçimi ise kullanmaya bağlı olarak tercih edilmelidir. 4,50 tekne için 9,9 motor ufak geliyor. Teknede 2 kişiden fazla varsa sürat çok düşüyor. Hele uzağa gideceksen mutlaka 15 ve hatta 20 HP motor almanı tavsiye ederim. 15 ila 20 HP arasında 4 zamanlı motorlarda çok az fiat farkı var. Yıllarca 4,50 teknemde 9,9 HP 2 zamanlı motor kullandım. Geçen sene tekne ve motorumu sattım ve yine 4,50 tekne ve 4 zamanlı 20 HP motor aldım aradaki farkı şimdi çok daha iyi anlıyorum. Birde 2 zamanlı motorlar çok benzin yakıyor. 4 zamanlı motorlar ise takriben 2 zamanlıya nazaran en fazla % 25- 30 u kadar benzin harcıyor. Yardımcı olabildimse ne mutlu bana, Selamlar, Süheyl Başak
SÜHEYL abi %25 30 daha düşük yakarmı demek istedin orasını anlayamadım çok teşekkürler paylaşımın içinde, abi birde yeni ağırığı boş 250 kilo teknenin
Bende arkadaşlara sonuna kadar katılıyorum.Ben 4 mt fiber ve 9,9 Johnson 4 zamanlı kullanıyorum.3 kişi olunca gidişi pek tatmin edici olmuyor.Özellikle uzak avlaklara giderken çok zaman alıyor.Bence 4,50'de enaz 4 zamanlı bir 20bg olursa süper olur. Selamlar,
Tayfun 4.50 yerliyurtlar oldukça sağlam bir teknedir evet ağırdır bu yüzden teknenin hakkı enaz 20 bg olmalı aynı tekneyi 15 lik 2 zamanlı motorla kullanan arkadaşım var 3 veya 4 kişi çıktıkları için bilinçsizde kullanınca motor pervane sıyırdı eğer imkanın varsa 20 lik 4 zamanlı honda al derim ayrıca bu sene fuarda selva motorları inceledim yamahanın aynısı motor yamaha birtek ismi selva fiyatıda aynı yamahadan 700 euro ucuz önemle incelemeni isterim rastgele
Motosiklette, sıkıştıran araçtan , denizde de hava şartlarından, kaçacağın güçte makine olmalıdır diye bilinir. Benzin fiyatlarını da düşünerek az yakan makul bir makine bakacaksın artık. Kolay gelsin.
bende 15 hp 2 zamanlı 4.30 tekne jonson ve 70 hp jonson 4 zmanlı 6.50 tekne var komik gelir ama nerdeyse ikiside aynı yakıyor cılgına döndürüyor beni ve tekne gitmiyor .teknenin aynası saglamsa kırılmaz dersen20hp al 4 zamanlı olsun kesin marka olarakta kesinlikle yamaha derim pahalı dersen .avrupa ıcın özel üretim marka adı farklı selva diye yamahanın ımalatı aynısı fakat yarı fıyatına yamahanın bire bir aynısı. parca sıkıntısı olmaz hıc yolda kalmazsın. ben bitane 20 hp yedege aldım bidaha bu fiyata bulamam dıye bi arkadasım da deginmis bu konuya super makina şiddetle tavsiye ederim
Tayfun Bey Kardeşim, Demek istediğim 2 zamanlıya nazaran 4 zamanlı motorlar % 25 i kadar benzin yakıyor. Yani dörtte biri. Seside çok daha az. Esasen AB ülkelerinde 2 zamanlı motor kullanılması yasaklandı. Herhalde bizdede bir zaman sonra kullanılması yasaklanacaktır. Katılan arkadaşların hepside güçlü motordan yana olduğunu görüyorsun. Benim son motorum Tauhatsu markadır şu anda çok memnunum. Marka tercihini yaparken kullanacağın yere yakın servisi olup olmadığını araştır ve servisi olanlardan birini tercih et. Selamlar, Süheyl Başak
Bir bilgilendirmede fayda görüyorum , şöyleki !! , 4 zamanlılar , ''bütün 2 zamanlılardan daha az yakar , demiyelim , Çünkü bildiğimiz üzere , örneğin ''Evinrude' un, E.TEC ve HQ serisi enjeksiyonluları var !! ve yine bu versiyon 2 zamanlı makinaların emisyon değerleri , mevcut 4 zamanlılardan daha iyi sonuçlara sahip, dolayısı ile kaldırılmaları söz konusu değildir.