16.08.2010 Konya ALTINAPA

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında sehzadem82 tarafından paylaşıldı.

1. sehzadem82

sehzadem82 H Barış KEDELEŞ

Favori Kamış:
    AlbaStar
    En İyi Avı:
    4 Kg Sazan
    Öncelikle ramazanınız Mübarek olsun.. Bu Raporda Herşey var ancak Malesef babam yüzünden Fotoğraf yok :(

Efendim Tarih 16.08.2010 Pazartesi balığa gidecek kimseyi bulamadım. Sabah saat 05:00 te kalktım ve hamur hazırlığına başladım..Tek başıma gitcem.
    Un, Yumurta, Vanilya , Hamur Kabartma Tozu ile hamurun kıvamını hazırladıktan sonra geriye haşlamak kalıyordu. Mısır ı marketten almıştım.
    Solucanları avlaktan toplarım diye dusundum.Tüm hazırlıklar bitince heyecan doruga ulaşmıştı. Yalnız avlanacak ve ilk defa kendı aracımla ava gidecektim. Avlağı ben seçecek canım istediği zaman dönecektim. Neyse 20 Tl lik gaz aldıktan sonra 27 Km uzaktaki Konya / Altınapa Barajına dogru yola cıktım. Sabah erken saatte 6:30 gibi ulaşmıştım avlağa. Önce arabayı çamura saplamayı başardıktan sonra artık oltaları suyla buluşturma zamanı gelmişti. Hamur , Mısır , Solucan Ölüm timi kurup dipleri suya atmaya başladım. 4 makinalı vardı ucunda 3 er iğne ve kurşundan oluşan beden bağlıydı. ben birde Remixson silikon kamış alıp ilk defa at çek yapmacaktım. Balıkçıdan silikon yemler almıştım. Sazanların kahvaltısını hazırlayıp suya iade ettik sonra at çek denemelerine başladım ama beceremiyordum. Hafta içi olduğu için fazla balıkçı yoktu. Benim oldugum bölgede. Derken İlk Sazanım Geldi limitlere uymuyan minik bir aynalıydı ve iade edildi. Daha sonra bir çin sazanı geldi öldü :) sanırım şasım açılıyordu derken zil takmayı unuttuğum bir kamışın dans ettiğini gördüm. Kalamasıda kapalıydı ve tamtam dansı yapıyordu. Hemen çekmeye başladım ve uzun zamandır hasret kaldığım o an geliyordu. Suyun üzerinde sola sağa giden misina beni zorlamaya aşlamıştı bile. Ama Ya allah nidalarıyla ilk sazanı almıştım Livar a :) ( Balıkları suda ölmesiler diye koydugumuz şeyin adı livarmıydı :) pintermi )
    41 Cm büyüklüğünde 1.350 Gr sazan hamur a gelmişti. Daha sonrra minik kardeşi geldi oda yaklaşık 1 Kg civarında güzel bir aynalı. Ama hala içimde bir eksiklik vardı levrek hiç tutmamıştım Tadını merak ediyordum. At çek , At Çek olmuyordu...:( Adem abiyle tanışınca herşey değişti. Bana bir silikon verdi beyazdı , Misinamı değiştirdi ben 36 lık almıştım misinayı adem abi 22 lik taktı. daha ince taktı bunu dene evlat dedi. Ve şu iki ağacın arasına git dedi.
    Gittim suya biraz girdim Ya bismiallah dedim salladım.
    1 , 2 , 3, 5, 10 , 15 Yok yok yok yok gene yok. Baktım gülüyor adem abi iyiden bozuldum öğrendin artık gel dedi. Şaşırdım Biraz oturdum. Bekle zamanı gelecek dedi. Bu arada Çin sazanı dahil toplamda 6 Sazan alındı Limitleri kontrol edildi. 2-3 tANEsi suya iade edildi. Adem abi hadi evlat rastgele dedi abi neden şimdi güneş tepemde dedim. Sazanlar atlamayı kesti evlat demekki levrekler yaklaştı kıyıya ya şimdi ya unut dedi. Daldım suya..1,2,3,4,5 Ahaaaaa Biri Kovalıyor Oda ne Bu , Bu levrek Adem abi diye seslendim geldi aldık kıyıya çok güzel bir levrek ama sırtındaki kılıç gibi şeyler elimi delik deşik etti ama olsun. Adem abi ölçtü 21 Cm geldi. Sonra saldırdım tekrar suya :) 2 levrek daha aldım 19-20 cm lik. Artık tamamdı :) Kolum kıpkırmızı geçmişti ama Toplamda 9 Balık almıştım eve dönme ve afiyetler iftar yemegını hazırlamak kalmıştı. :D
    DÖnüş hazırlıklarına başladım, malzemeler toplandı foto çekemedim benim telefon biraz eski evde çekecektim fotoları. :cool:
    Eve geldim balıkları çıkardım yukarıya herkez çok sevindi , eşim hadi duş al kötü yanmışsın dedi, Girdim duşa , çıktım Şok oldum :mad:
    Ben daha güzelim levreklerin fotolarını çekemeden babam kıtır kıtır doğramıştı. hepsi tepsideydi ve pişmeye gidiyordu canım sıkıldı foto çekmedim. :( ama levrek işini çözmüş oldum hele oğlumuz gelsin dünyaya 40 günümüz kaldı sık sık gidip tutar sizlerle paylaşırız tadını çok sevdik çünki :) Adem abinin silikonunu saklıyorum :) hediye aldım zorla :)
    Altınapayı merak edenler burun kısmında gunun her saati alık çıkıyor. Hamura geliyorlar ve artık gidenler boş dömüyor gitmek isteyenlerin dikkatine şimdi ilk işim yeni olta ve fotoğraf makinası almak ve yeni raporlara imza atmak :)
    Şansınız Bol olsun...

2. point.shot

point.shot rıfat kayar

Favori Kamış:
    Spro Precision Hot Spin 210 cm 5-15 gr
    Favori Makine:
    Shimano Stradic 3000FI
    En İyi Avı:
    Anadolu Alası Gökkuşağı 63cm
    Barış kardeşim güzel anlatım...

Resimler için hiç canını sıkma, eminiz devamı gelecek ve güzel resimlerinle daha sıkı raporlar yazacaksın.

Selamlar..

3. bahti88

bahti88 Bahtiyar Çelik

En İyi Avı:
    1531 gr. Pullu Sazan, 1150 gr. & 58 cm. Turna
    Hem balıklar, hem anlatım hem de limitlere uygun avlandığın için tebrikler Barış abi. Balıklar ölmesin diye koyduğumuz tel kafese "livar" diyoruz. İnşallah sağ salim dünyaya gözlerini açar oğlunuz. :)

4. fixahmet

fixahmet AHMET

Favori Kamış:
    Daiwa msp 270
    Favori Makine:
    Ryobi ecusima 4000vi
    En İyi Avı:
    sazan 5150 gr
    tebrikler... fotoğraf olmasa da, görmüş kadar olduk, çok güzel anlatmışsınız herşeyi... daha iyi avlar dilerim...

bu arada şimdiden Allah analı babalı büyütsün diyelim...

5. KULL64

KULL64 Emrah

Favori Kamış:
    Guan2000gr
    Favori Makine:
    Ticagt4000
    En İyi Avı:
    ...
    Tebrik ederim.Ve bebeginizi Allah anali-babali buyutsun insallah.
    Rastgele...

6. ..........

..........

baris güzel bir anlatım ve paylaşım. allah analı babalı büyütsün.

7. balıkçıferhat

balıkçıferhat ferhat

yaşadığınız keyfi çok güzel anlatmışsınız tek başına balığa gitmek ayrı zevk zaten özgürlüğünü yaşarsın :)

ama sen yinede nerde avlandığı yazma avlak bilgilerin sana kalsın zira internet herkese açık site üyeleri değil sadece bu bilgilere ulaşan birçok torbacıda takip ediyor bu bilgileri

8. yakup

yakup Yakup

Favori Kamış:
    Elime hangisi gelmişse
    Favori Makine:
    Hangisi takılmışsa
    En İyi Avı:
    Daha değil
    Tebrikler.

Hele bu sıcakta gün boyu at çek için ayrı bir tebrik :)

9. vurgun-01

vurgun-01 Mustafa Can

Favori Kamış:
    Shimano catana 2,70
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 2500 FC
    En İyi Avı:
    7.000 sazan - 2.785 Sudak - 1.370 Akbalık - 3.100 Turna
    Tebrikler Barış. Daha güzelleri livarına dolsun.

10. sehzadem82

Favori Kamış:
    AlbaStar
    En İyi Avı:
    4 Kg Sazan
    hiç merak etme abicim perşembe gunu devam at çek :) bu kez resim olur inşeallah

11. sehzadem82

Favori Kamış:
    AlbaStar
    En İyi Avı:
    4 Kg Sazan

Hepinizden ALLAH razı olsun. Perşembe günü resimlerde olacak inşeallah :)
    Hepinizin livarları dolsun , daha iyileri sizlerin olsun..
    saygılar

12. KULL64

KULL64 Emrah

Favori Kamış:
    Guan2000gr
    Favori Makine:
    Ticagt4000
    En İyi Avı:
    ...
    Eee! Yarin persembe.Simdiden sabirsizlandim.Haydi Allah rastgetire...

13. nevzat42

nevzat42

Tebrikler.Güzel av olmuş.

14. konevii

konevii veysel

Daha bereketli avlarınız olsun kardeşim.
    Altınapa'ya hep gece giderim ben,
    varya kaçak ağcılar olmasa, Altınapa'm Konyaya yeter, büyük sazanlarımız artık aramakla bulunamıyor :(

15. aspava42951

aspava42951 mevlüt

merhaba arkadaşlar
    hepinize şimdiden rastgele ben konya altınapada bulunan değirmen köylüyüm fakat 25 senedir istanbuldayım ama her sene yazın geldiğimde oraları ve gölü ziyaret etmeden durumam işim gereği konyaya taşınacağim allah izin veririse zaman buldukça oraya gitmeyi düşünüyorum ve bu siteden ora hakında sizler vasıtasıyla bilgi almak ve ve tanışmak isterim ben denizde balık tutmaktan gölü unuttuk ben bu yaz temmuz ayında konyadaydım fakat bir şey tutamadan geri geldim nasip

16. konevii

konevii veysel

valla mevlüt kardeşim, ben 10 senedir gitmiyordum oraya. bu sene yazın gitme fırsatım oldu. bende 12 senedir istanbuldayım. yazdan yaza giderim. ama sizin köyün yerinde yeller esiyor, galiba taşımışlar mı ne..
    rastgele

17. mbuyuk

mbuyuk Muharrem

Favori Kamış:
    Balık marka bilmez
    Favori Makine:
    iş yapan ne varsa
    En İyi Avı:
    6,75 kg Sazan
    aynen öyle kardeş dün bir dolaşayım diye gittim adamlar neredeyse 50 tane dip atmış hamsiden biraz daha büyük sazanlar poşette bekliyordu ve o anda anladım ava gidip eli boş dönmenin sebebini yazıktır ama insanoğlu bu kadar aç gözlü olmamalı..

Son düzenleme: 23 Eylül 2010
  18. stillborn19

stillborn19 Sezai

Favori Makine:
    Kamış:Linaffe,Captain,Remixon makina:Virax Charizma
    En İyi Avı:
    Sudak 3 kg
    Çok güzel anlatmışsınız Tebrik ederim Güzel balık tutmuşsunuz Levrek çok lezzetlidir ama ufak oluyorlar temzilemesi eziyetli oluyor ama avlaması çok güzel olur atçek ile pek avlayamam balık eti falan nederseniz levrek için daha etkili sonuçlar alırsınız
    Rastgele

19. konevii

konevii veysel

evet abim. maalesef durum bu. utanmadan bide sazan avladık demeseler bari :(

20. avciibo1985

avciibo1985 ibrahim

Favori Kamış:
    LINEeAFLE surf
    Favori Makine:
    okuma traventine65 surf okumacompressa cp 65 surf okuma compressa cp 80
    En İyi Avı:
    hangisini yazayım
    bu anlatımla fotoya ne hacet avı daim olsun ustaaa. allah analı babalı buyutsun bı balıkçı daha gelıyorr