Cumartesi sabah sat 05.45 sıralarında Bursa Kurşunludan tekneyle açıldık.O kadar balık vardı ki anlatamam.Biraz değişik bir avdı.Şöyleki ;İstavrit benim bildiğim yüzeyin en fazla 5-9 kulaç aşağısında bulunurdu.Bu istavritleri genelde dipten yakaladık.Sanki mezgit avı yapıyorduk.Bide en az 10 defa yer değiştirdik ve her yerdeğiştirmemizde avı yakaladık.Bu bana lüfer vb.balıklardan kaçtıkları ihtimalini uyandırdı.Hemen lüfer takımlarımı atarak kıyıya yakın yerlerde lüfer ,levrek için sırtı yapmaya başladık.Tam o sırada abartmıyorum ekmek büyüklüğünde bir lüfer tam üç defa suda zıpladı.O anda yanımdaki kız kardeşimin eşi bana bağırdı " abi kaşık at kaşık at" diye.Ama ne kaşık nede diğer takımla alamadık.İstavritle yetindik.İki kişi yaklaşık 3 kilo istavrit aldık.Allahım banada lüfer gibi büyük bir balık denk gelecek mi? Bu arada av malzememiz sadece çapari idi. Görüldüğü üzere deniz çarşaf gibiydi. İlk balıklarımızı almaya başladık. Maşallah istavritler gerçekten çok iriydi.Gözleride kocaman zannedersem istavritin değişik bir türü olsa gerek.Kum istavriti diye bir şey duydum sonradan dipte olurmuş yoksa salladılar mı En küçüğü bu kadardı Tüm dostlara saygılar sevgiler.
deniz ve ortamınız gerçekten mükemmelmiş beni imrendirdiniz,neden konya da deniz yok paylaşım için teşekkürler
istavrit bol maşaallah. Lüfer için görüşelim.. size uzun olta takımı ayarlıyalım .. kıyıdan zargana tutanlardan rica eder bir iki tane zarganayı uzun oltaya takar motor rölantiden biraz hızlı çalışırken kıyıda gezersiniz.. Burgazda 70 adet lüfer alanı duydum.. bir ara bende deneyeceğim..
Tebrikler Bülent güzel bir gün geçirmişsiniz.Birdaha aklında bulunsun yanında her türlü balık için malzeme götür yoksa büyük balık yakalayabilecekmiyim diye daha çok sorarsın kendi kendine..
Çok pahalı Balıkçımda onlardan gördüm 30 YTL dedi.Hadi bilemedin 25.Biraz pahalı geldi bana.Kullananlar verim alamadıklarını söyledi.Gerçekten kullanan varsa tecrübelerini yazarlarsa sevinirim.
kalem deneyebilirsin tebrikler istavritler güzel görünüyor.lüfer için kalemli bir imalat yapabilirsin kendin. burda DMO kalemiyle yapılmış bir örneği vardı aratırsan bulabilirsin. ya da yeşil renkli asetat kalemleri ile zargana süsü verilmiş takım yapıp denersen başarılı olursun denemeden zarar gelmez.
İyi bir av olmuş tebrik ederim.BARIŞ Sanırım o bahsettiğin iri gözlü istavritlerde iribaş diye anılıyo bende tuttum onlardan kumlada baya iri güzel balıktır...