16.09 İlk at çek, gelen kocaman levrek...

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında ysnlker tarafından paylaşıldı.

1. ysnlker

ysnlker yasin

Öncelikle site sahiplerine ve sitede paylaşım yapan herkese çok teşekkür etmek istiyorum. Spin kamıştan surf kamışa ,sahte balıktan yem çeşitlerine ,misina bağlamaktan, hangi balık hangi yeme gelire vs vs bir çok şeyi sitedeki paylaşımları okuyarak öğrenip uygulamaya çalıştım.:)
    Gelelim hikayemize ...
    c.tesi gecesi bacanağımı almak için yalovaya geçtim ve ( bilerek birazda erken gittim ki :) ) Ramazan sokağının kurulduğu yan tarafındaki kayalıkların ordan balık tutmak için çabalayacaktım. Daha önce burda 1 kere balık tutma fırsatım olmuştu ve dip oltasının çok takıldığını biliyordum. Ama şamandıra olmadığı içinde başka seçeneğim yok diye de düşünüyordum. Tabi bi kaç denemeden sonra uğraşılacak gibi olmadığından ( dedim bari sahte at belki bi levrek gelir :) ) unkapanından 6 tl ye aldığım daiwa marka 11 cm mavi renkli sahtemi taktım. İlk atışımda gitmedi allah allah dedim tabii :) ikinci atışım allah allah gene gitmedi derken makinanın misinasında bi problem olduğunu gördüm ve onu düzelttikten sonra oh be gitti :) Sahtenin nasıl çekildiğini forumdan okuyordum ama uygulama olarak bi ilkti. Makinayı ufak ufak sarıyordum ve sahte nerdeyse kıyıya gelmişti bile. Artık tam ortayı kaldıracaktım ki çok sağlam bi asılma ve hiç tereddüt etmeden oltayı direk geriye doğru attım ve aman allahım :) Kocaman bi levrek almıştım ve yerde zıp zıp zıplıyordu :) ilk denememde bu müthiş bi duyguydu. Buyrun resmi 36 cm.

Daha sonra yarım saat daha at çek yaptım ama sonuç çıkmadı.

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 19 Eylül 2011
  2. KANLIKAYA

KANLIKAYA Alper

Favori Kamış:
    D.A.M.
    Favori Makine:
    Okuma Safina SNa-25
    En İyi Avı:
    Yiyiciyim :)
    Tebrikler arkadaşım. Unkapanı' ndan aldığın 6 tl lik sahte gerçek daiwa değildir. Ama önemli olan balığı yakalamış olmasıdır :) Daha büyüklerini yakalamak kısmet olur inşallah :)

3. Atilla Ö.

Atilla Ö. Atilla

En İyi Avı:
    Kırmızı Benekli Alabalık
    Okumak bile heycan verici :) tebrikler.

4. cosmic-c

cosmic-c cem

En İyi Avı:
    Sırtıkara 3.5 kg
    Çok güzel bir av olmuş tebrikler.

5. ysnlker

ysnlker yasin

Acemisi olduğum için ucuz bi şeyler almak istedim. Zaten levrekle birlikte alttaki iğnesi kırıldı :) İnş. herkese nasip olur niceleri.

6. ysnlker

ysnlker yasin

tşk ederim. Hala heyecanı üstümde :)

7. western222

western222 Süleyman

Favori Kamış:
    RON THOMSON TYRAN 2.70 cm
    Favori Makine:
    DAM QUICK EFFZETT 735 RD
    virüs vücuda girmiştir.:)..geçmiş olsun :) ayrıca tebrik ederim...

8. BALIKÇIHOROZ

BALIKÇIHOROZ abdurrahman

Tebrikler Yasin,ilk denemende balığı yakalaman çok iyi,afiyet olsun rastgelsin...

9. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    tebrikler, güzel bir anı olmuş sende:) şifayı kapmışsın:)

10. ysnlker

ysnlker yasin

tşk ederim.

11. cemadisen

cemadisen Cem Adışen

Favori Kamış:
    Lineaeffe S-Curve Boy:2,10 10-30 atar 167 gr Lineaeffe Oyster Cast Boy:4,20 250 gr atar 540 gr
    Favori Makine:
    Okuma Trio 40S, Remixon Magnum 6000
    En İyi Avı:
    Sinarit 2,6 Kg
    Aman dikkat et kronikleşmesin :):):) Nasibin bol olsun

12. bigaliozcan

bigaliozcan Özcan

Favori Kamış:
    Alba Spider 2014-330 cm Kamış
    Favori Makine:
    Banax SI800
    En İyi Avı:
    vatoz. En az 6 kg.
    Bulduğun o çakma daiwalar çok güzel bir levrek avcısıdır. Fazla dibe batmazlar. Yüzüşleri de oldukça iyidir. Elimde yozuri,rapala,string pro ve daha meşhur olan bir çok rapaladan onlarca olmasına rağmen benim merada kullandığım en favori 2 sahtemden birisidir. Bence fırsat bulursan bir de aynısının yeşilinden al. Berrak sularda ve gündüz yeşili gece ve bulanık sularda da mavisini veya bulursan siyahını kullanırsın. Bir sahteye 25-30 TL para vermene hiç gerek yok. parana yazık. Rastgele...

13. Gökhan Aydınlı

Gökhan Aydınlı Gökhan

Favori Kamış:
    Extreme Cast, Okuma Powerliner
    En İyi Avı:
    İçi mazot dolu, bir bidon
    Pahalı sahte olması gerekmez illaki balık tutmak için. Evet 5 ve 7 cm lik 3 sene evvel 3 milyon liraya aldığım sahtelerim var Daiwa etiketliydi onlarda Maria Princes emitasyonu gibiydiler. Stirke Pro, Rapala, Yazuri iyi emitasyonlar ve çok daha iyi yüzüyorlar belki ama Başiktaşta balık tutarken çok sevdiğim bir sahtemi kaybettim ardından bir diğerini bu durum canımı sıktı . Tuttuğum balıklar filan bir yana dünyanın parasıydı bunlar.3 milyona aldığım daiwalarla Sarıkanatlar ve Lüferler aldım.
    Bir kere balık rapalayı kırdı onun dışında bir sıkıntı yaşamadım birde boyaları döküyordu üstüne ojeyle boyardım bu dökülen çizilen yerleri. Bunlarla tüm sezon orda çalıştım sonuçları gayet tatminkardı ...
    Açıkçası Boğazda balık tutarken 30 -40 milyonluk rapalayı atıp kaybetme duygusunu sevmiyorum, doğruda bulmuyorum çünkü bir anlık dalgınlık malzeme kaybı demek ve bazen ne kadar dikkat etsekte kayıp oluyor.
    Strike Prolar iyi bu anlamda çok pahalı değiller ve gerçekten performansları yabana atılmayacak kadar iyi...

Evet ucuz rapalalardan mesela lineaffe denemiştim daiwayla aynı paraydı ama onun gibi yüzmüyor ve o kadar balık almıyordu.Sonra pelicanlar vardı onun bir kırmızı kafa gümüş bedenli olanı 7cm lik emitasyonu balık aldı, diğer modelleri ise Daiwa yeşil hologramlı ve mavi renkli olanı birde altı turuncu üstü mavi modellerinin yerini tutamadı. Sonra gidip arayıp tarayıp bulup 3 milyona 20 tane almıştım. 8 tane kalmışlar :)

Son düzenleme: 19 Eylül 2011
  14. hakiahakia

hakiahakia Hakki

Favori Makine:
    Spro
    En İyi Avı:
    Levrek 2,7 Kg.
    Tebrik Ederim Yasin şahane bir balık yakalamışsın...

15. ysnlker

ysnlker yasin

İstanbula ilk gittiğimde alacam zaten 3-5 sahte daha:) Bide o akşam kolum koptu sanırım acilen de bi spin takım yapmam lazım ama ekonomiyi düzeltelimde ondan sonda... Ayrıca tüm arkadaşlarada tşkler.

16. aknysfsrn

aknysfsrn AKINYUSUF

Favori Kamış:
    D.A.M SPEZIPOWER TELE SURF 420
    Favori Makine:
    Shimano aero
    En İyi Avı:
    Yumurtalık Pistaş mevkii LAGOS 5 kg
    harbiden güzel bir av olmuş ....

17. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Tebrik ederim, bu sıralar ilk atçek avı yapanlar başarılı oluyorlar. Eski ustalarda tık yok :)

18. Elvis

Elvis Suat

İlk deneme de,zayıf ekipmana rağmen çok iyi bir sonuç.Tebrikler.Balık konusunda şansınız açık olacak sanırım.Bence bu tecrübeden sonra çok daha iyi ekipmana geçip çok daha iyi balıkların peşine düşmek farz olacak sanırım:)
    Bol avlar dilerim...

19. ysnlker

ysnlker yasin

Bnm ki sadece şans tı. Ben o bölgeye her akşam gitsem 1 tane daha alabileceğimi zannetmiyorum yani :) Daha çok yol almam lazım. Ustalardan daha çok şey öğrenmem lazım. Ben şimdilik ufak balıkların peşinde dolaşıyımda kısmet olursa büyükler içinde gerekli taçhizatı tamamlayacam. Bakalım ondan sonrasıda kısmet.

20. omertras

omertras Ömer

Favori Makine:
    Okuma PL-865
    En İyi Avı:
    1 kg Karakulak
    Güzel levrekli günlerin bol olsun.
    Bu arada bize de nasib olsun....