16.10.2010 Sarıkanat ve Çinekoplar

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında iksye tarafından paylaşıldı.

1. iksye

iksye hakan

Bayağı bereketli bir gündü. Kardeşim ve ben 80 adet aldık. Balıklar çapari ile yakalanmıştır. Bu bereketli günlerde herkese bol avlar.[​IMG]
    Boğaz girişinin hali. Yorum sizin.
    Bunlar da balıkların akşamki hali.

2. mınık

mınık hüseyin

Favori Kamış:
    d.a.m
    Favori Makine:
    daıwa
    En İyi Avı:
    lüfer
    tebrikler hakan ellerinize sağlık en kötü gününüz böyle olsun tuttuğunuz balıkların son halide cok güzel afiyet şeker olsun bir dahakine göz hakkını ısterim:) :) :) :)

3. hydesigner

hydesigner Hakan

Favori Kamış:
    Tolee kawahagi 2.1
    Favori Makine:
    Ryobi Kobe 3500
    Bende diyorum nerde bizim balıklar, hayvanlar giremiyorki boğaza biz tutalım.

4. Erkan Köroğlu

Erkan Köroğlu erkan

ellerınıze saglık guzel bı av olmuş kardeşinizi ve sizi kutlarım rast gele...

5. cakall

cakall Burhan Sait

Emeğinize sağlık çok güzel balıklar. Arkadaki Gırgırlara torpito atamadınızmı...

6. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    daiwa crossfire(spin) okuma salina
    Favori Makine:
    shimano catana 400 fb, ryobı ecusima 6000vi, okuma avanger 65
    hakan bey tebrikler bayağı bereketli bir av olmuş . malesef gırgırların durumu ortada ama kimse birşey yapamıyor, ne sahil güvenlik ne de başka kurumlar aramadığımız yazışmadığımız yer kalmadı. balık bu yüzden boğaza parça parça akıyor. daha tam bir akım gerçekleşmedi..

7. iksye

iksye hakan

Haklısınız. Neredeyse tanker yolunu bile saracaklar. Biri bırakıp diğeri sardı ogün. Saymak bile imkansızdı. İnsanın içi acıyor ama elden de bir şey gelmiyor.

8. enis59

enis59 enis

Favori Kamış:
    shimano catana 2.70 mh, shimano catana ax te surf 400 mormora
    Favori Makine:
    okuma avanger av 30, okuma avanger av 45, shimano alivio 4000 fb
    tebrikler afiyet olsun

9. TheRasputiN

TheRasputiN Doğu Murat

En İyi Avı:
    Hangi Birini Sayim ?

Onların bir suçu yok Yasa böyle.. Denetlense de hangi biri denetlenecek. 3 kasa balığa fit olup arkasını dönen sahil güvenliğe mi ? yoksa mezatta trol
    balığı olduğunu bile bile müdahale etmeyen su ürünleri mi ?.... Geleceğimizi
    biz değil başkaları yok ediyor.

10. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Avinizi tebrik ederim..

Arka planda neredeyse bogazi kapatan girgirlarin goruntusu olunca `iki kisinin toplam 80 tane balik tuttugu ve tutulan baliklarin cogunlukla kucuk oldugu` gercegi golgede kalmis... :(

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 18 Ekim 2010
  11. kusursuzbuz

kusursuzbuz osman

Favori Kamış:
    dam
    Favori Makine:
    dam
    En İyi Avı:
    Yayın 10kg.
    Ben birşey söyleyeyim kimse darılmasın, sarıkanatları tutmamak lazım artık yemin olsun lüferi unuttuk, şimdi troll, gırgır diye çıkışanlar olacak ta herkes kendi kapısının önünden başlarsa temizlemeye elbet bir yerlere geliriz. Sözün size değil Hakan bey, ortaya konuştum bu başlığa denk geldi, rahatsız olursanız haber evrin sileyim yazımı... Avınız bereketli olsun...

12. iksye

iksye hakan

Zıpkıncı İbo 80 kg değil , 80 adet . Tutulan balıkların ortalama boyları 20-22 cm civarında. Küçük çinekoplar da geldi. Onlar suya iade edildi. Yalnız ben haftada 1 gün ancak balığa çıkabiliyorum. O gün etrafımda oltacı onlarca tekne vardı. Hepsinin tuttuğu balık 5 kasa balık yapmaz. Çoğu da zevk için tutuyor. Ama bir gırgır yüzlerce kasa tutuyor. Ben şahsen boğazın girişinde birkaç sene balık tutmayı yasaklasınlar, teknemi suya bile indirmem. Muhtemelen burada burada balıklar küçük diye yazan arkadaşlardan hiçkimse resimlerini koyduğum balıkların hiç birisini küçük diye suya bırakmazdı.

13. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Hakan bey, yanlislikla kg yazmisim, simdi adet olarak duzelttim, fakat bu durumda da birsey degismiyor, iki kisi icin 80 adetin abartili bir rakam oldugunu dusundugumden yazmistim... girgir hakkinda dediklerinizde haklisiniz... ama profesyonelleri kurallara uymaya zorlayacak kamuoyunu da ancak biz amatorler olusturabiliriz... biz dikkatli davranacagiz ki digerleri yaptigindan utansin, utanmayana da cezalar uygulanabilsin... bilinc olmayinca kurallar anlamsiz kaliyor, sirkuler, vs. toplumca benimsenemiyor...

14. alikemal

alikemal Ali Kemal GÖKTÜRK

sarıkanat göremedim ama baya bir çinekop yakalmışsın sanırım ticari

15. iksye

iksye hakan

Dostum biz 80 adet az tuttuk. Diğer teknelerden tek başına 100'ün üzerinde balık alanlar vardı. Balıklar çapari ile tutulmuştur. Ayrıca ticari değil. Üstte söylediğim gibi işlerem dolayısıyla haftada bir gün çıkabiliyorum.

16. esref surek

esref surek eşref sürek

Favori Kamış:
    tekne ile olta balıkçılığı
    En İyi Avı:
    7 kiloluk sinarit
    Hakan güzel bir av günü yaşamışsın tebrikler
    balıkların ızgaradaki görünüşüde çok harika
    yakaladığın balığın boyu ve sayısıyla ilgili eleştiri yapanlar boğaz girişini kesen gırgırları görsünler
    bu güzel avlarının devamını dilerim
    afiyet olsun rastgele

17. iksye

iksye hakan

Teşekkürler

18. özgüray

özgüray ÖZGÜR

olta balıkçılığının balık popülosyonunu etkileyeceğini sanmıyorum ...ama özellikle lüferin geleceği açısından çinekop avının bir süreliğine kökten yasaklanması taraftarıyım...bereketli avlar diliyorum herkese