Bayağı bereketli bir gündü. Kardeşim ve ben 80 adet aldık. Balıklar çapari ile yakalanmıştır. Bu bereketli günlerde herkese bol avlar. Boğaz girişinin hali. Yorum sizin. Bunlar da balıkların akşamki hali.
tebrikler hakan ellerinize sağlık en kötü gününüz böyle olsun tuttuğunuz balıkların son halide cok güzel afiyet şeker olsun bir dahakine göz hakkını ısterim
hakan bey tebrikler bayağı bereketli bir av olmuş . malesef gırgırların durumu ortada ama kimse birşey yapamıyor, ne sahil güvenlik ne de başka kurumlar aramadığımız yazışmadığımız yer kalmadı. balık bu yüzden boğaza parça parça akıyor. daha tam bir akım gerçekleşmedi..
Haklısınız. Neredeyse tanker yolunu bile saracaklar. Biri bırakıp diğeri sardı ogün. Saymak bile imkansızdı. İnsanın içi acıyor ama elden de bir şey gelmiyor.
Onların bir suçu yok Yasa böyle.. Denetlense de hangi biri denetlenecek. 3 kasa balığa fit olup arkasını dönen sahil güvenliğe mi ? yoksa mezatta trol balığı olduğunu bile bile müdahale etmeyen su ürünleri mi ?.... Geleceğimizi biz değil başkaları yok ediyor.
Avinizi tebrik ederim.. Arka planda neredeyse bogazi kapatan girgirlarin goruntusu olunca `iki kisinin toplam 80 tane balik tuttugu ve tutulan baliklarin cogunlukla kucuk oldugu` gercegi golgede kalmis...
Ben birşey söyleyeyim kimse darılmasın, sarıkanatları tutmamak lazım artık yemin olsun lüferi unuttuk, şimdi troll, gırgır diye çıkışanlar olacak ta herkes kendi kapısının önünden başlarsa temizlemeye elbet bir yerlere geliriz. Sözün size değil Hakan bey, ortaya konuştum bu başlığa denk geldi, rahatsız olursanız haber evrin sileyim yazımı... Avınız bereketli olsun...
Zıpkıncı İbo 80 kg değil , 80 adet . Tutulan balıkların ortalama boyları 20-22 cm civarında. Küçük çinekoplar da geldi. Onlar suya iade edildi. Yalnız ben haftada 1 gün ancak balığa çıkabiliyorum. O gün etrafımda oltacı onlarca tekne vardı. Hepsinin tuttuğu balık 5 kasa balık yapmaz. Çoğu da zevk için tutuyor. Ama bir gırgır yüzlerce kasa tutuyor. Ben şahsen boğazın girişinde birkaç sene balık tutmayı yasaklasınlar, teknemi suya bile indirmem. Muhtemelen burada burada balıklar küçük diye yazan arkadaşlardan hiçkimse resimlerini koyduğum balıkların hiç birisini küçük diye suya bırakmazdı.
Hakan bey, yanlislikla kg yazmisim, simdi adet olarak duzelttim, fakat bu durumda da birsey degismiyor, iki kisi icin 80 adetin abartili bir rakam oldugunu dusundugumden yazmistim... girgir hakkinda dediklerinizde haklisiniz... ama profesyonelleri kurallara uymaya zorlayacak kamuoyunu da ancak biz amatorler olusturabiliriz... biz dikkatli davranacagiz ki digerleri yaptigindan utansin, utanmayana da cezalar uygulanabilsin... bilinc olmayinca kurallar anlamsiz kaliyor, sirkuler, vs. toplumca benimsenemiyor...
Dostum biz 80 adet az tuttuk. Diğer teknelerden tek başına 100'ün üzerinde balık alanlar vardı. Balıklar çapari ile tutulmuştur. Ayrıca ticari değil. Üstte söylediğim gibi işlerem dolayısıyla haftada bir gün çıkabiliyorum.
Hakan güzel bir av günü yaşamışsın tebrikler balıkların ızgaradaki görünüşüde çok harika yakaladığın balığın boyu ve sayısıyla ilgili eleştiri yapanlar boğaz girişini kesen gırgırları görsünler bu güzel avlarının devamını dilerim afiyet olsun rastgele
olta balıkçılığının balık popülosyonunu etkileyeceğini sanmıyorum ...ama özellikle lüferin geleceği açısından çinekop avının bir süreliğine kökten yasaklanması taraftarıyım...bereketli avlar diliyorum herkese