16.11.2010 Salı Konyaaltı Sahilleri Boğa Çayı Antalya (2.av)

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında yankow123 tarafından paylaşıldı.

1. yankow123

yankow123 Celal

Merhabalar herkeze 2. avımıda burada paylaşmak istiyorum :) bu gun aslında sabah 6 da kalkıp gidecektim fakat uyanamamışım kalktığımda saat 11:30 du öyle böyle saat 1(13) de konya altı sahillerinde boğa çayına geldim (cumartesi günü balık tuttuğum yerde bir abi orayı önermişti daha iyi olduğunu söylemişti) geldiğimde sabahdan gelmiş bir abi balıktan gidiyordu "balık durumu nedir?" diye sordum oda bana "hiç oltanı açma değmez vurmuyor bile" dedi bende "şans bakalım umarım bişeyler gelir" dedim oda "Allahda umit kesilmez rast gele" dedi ve gitti sonrasında biraz zaman geçtikden sonra yanıma bir öğretmen abi geldi geldiğinde tek oltada 2 balık çektim şans getirdi zaten öncesindede 2 tane ayrı ayrı yakaladım sonrada balonlar çıktı balık kalmadı ortada neyse çok hoş muhabbetimiz oldu öğretmen abi ile oda 5 tane balon tuttu 1 tanede benim tuttuklarımdan tuttu bende 6 balık tuttum 4 ü cinsini bilmiyorum ama en azından yenilebilir gerçek balıktı 2si balondu neyse saat 4 gibi balonlar çıkmaya başladı diğer tuttuğum balıkları kaçırdılar 2 kez balon geldi (iğrenç) ama herşeye rağmen balonsuz 4 saat geçirmek çok güzeldi sohbet muhabbet eğlence harika bir gündü artık gün biterken saat akşam 6 da (akşamı ettim sahilde hava karardı :D)Saolsun Öğretmen abi tuttuğu 1 tane balığıda bana verdi :D bayram vesilesi ile telefonumu alamadım bu yüzden fotoda çekemedim fakat eve geldiğimde 4+1 balıkların fotograflarını çektim onları paylaşıyım 2 saat kadar önce mideme indiler tatları çok harika idi

ya birde ben avda en az 6-7 saat duruyorum ama inanırmısınız 30 dakika gibi geliyor o kadar çabuk geçiyor nasıl geçtiğini anlamıyorum imkan olsa 24 saat bile kalabilirim çok garip bişey zamandan soyutlanmak tüm günün 30dakika gibi gelmesi Balık tutmayı çok seviyorum kanıma çok pis aşılandı balık tutmak içimde çok büyük bir şevk oluştu 2.avımda biraz daha deneyim kazandım kıyıdan büyük balık avlanıyormuş ben hep küçük alıyorum nedense, küçük iğne atıyorum sahte balık ile atçek atçek yapıyorlarmış biraz daha öğrenince onu deneyeceğim. şimdi resimleri paylaşayım herkezede Hayırlı Bayramlar :)

2. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Tabaktaki balıklar kafa kafaya vermiş "ulen ne yaman avcıya rastgeldik arkadaş" deyü kara talihlerine ağlayadursunlar, gözel balıklar almışsın Celalcim. Tebrik ederim, daha büyük balıklarla güzel günlerin olsun.:)

3. ceranımoo_ist

ceranımoo_ist Yakup BULUT

Favori Kamış:
    okuma,linelife,remixon
    Favori Makine:
    Favorim Shimano Sahara 3000FD , Okuma İmpact 65,Okuma Eclipz ez 65
    En İyi Avı:
    levrek,çupra,yazılı orkinos, ceylan .....
    biraz deneyim kazandıktan en güsell avları yapacağından hiç şüphem yok..

ayrıca anlatımın gayet hoşş olmuş...

nice güselll avlaraa..

4. yankow123

yankow123 Celal

:D:D:D Çok teşekkür ederim umarım daha büyük avlarım olur :)
    çok teşekkürler :) umarım çok daha güzel avlarla günü bitirdiğim günler olur :)

birde bişey sormak istiyorum balık avlamak için sabah(6) öğlen gibi saatlermi uygundur? yoksa öğlen-akşama doğru(hava kararmasına yakın 5:30 gibi) saatlermi uygundur ? hangi saatlerde gitsem daha iyi?

yorumlar için teşekkürler :)

5. adem1

adem1 adem aksoy

En İyi Avı:
    halibut.20kg(tahmini:D)
    tebrikler.kadir inanirin bile bu kadar fotografi cekilmemistir,5 baligin 7 fotografini yuklemissin:D

6. KULL64

KULL64 Emrah

Favori Kamış:
    Guan2000gr
    Favori Makine:
    Ticagt4000
    En İyi Avı:
    ...
    Celal helal olsun sana.
    Paylastigin icin tesekkurler ;)
    Rastgele bakalim ;)

7. KULL64

KULL64 Emrah

Favori Kamış:
    Guan2000gr
    Favori Makine:
    Ticagt4000
    En İyi Avı:
    ...
    Merhaba kardesim.
    Sitemizde Turkceyi dikkatli kullanmaya ozen gosteriyoruz.
    Ve insallah sende biraz daha dikkatli olursan cok seviniriz.
    Cunku birkac yorumundaki degisik kelimeler dikkatimi cekti (gusell,vs,,,)
    Insallah anlayis ile karsilarsin ;)
    Rastgele...

8. troster

troster İLHAN

Favori Kamış:
    lineaaffe 15 kilos
    Favori Makine:
    okuma rav2, okuma salina 10000
    En İyi Avı:
    lüfer,istavrit.turna v.s..
    hiç kusura bakma kardeşim, seni tebrik edemiyeceğim :mad: :mad: parmak kadar balıkları yakalayıp , hele ve hele o mırmırları bu karelerde yayınlamanı sana hiç yakıştıramadım...hele birde TEBRİK eden arkadaşlar olunca pess demek düşer artık... ;) ;) :(

9. shatin

shatin mErt

En İyi Avı:
    :)
    Celal kardeşim güzel bir rapor olmuş ama izin verelimde bu balıklar biraz daha büyüsünler lütfen.

10. yankow123

yankow123 Celal

aslında cumarteside aynı balıktan 2 tane tutmuştum ama onları direk denize attım çünkü daha küçüklerdi ve dahada tutacağıma inanmıyordum bilmiyorum benim egede bu tür balık çok fazla ve çoğunun normal boyu bu ordan alışkınım bu boyda balık yemeye çünkü eve en az 15 tane ile felan gelirdik dediğim gibi o cinsin normal boyu oydu şu ana kadar tuttuğum balığın cinsini bile bilmiyordum yine aynı türden büyümeyen bir balık sanıyordum 30 santimetre büyüyebiliyormuş bu balıklar 10-12 cm idi yavrumudur yoksa büyümeye geçmiş yetişkinmidir bilmiyorum bundan sonraki avlarımda daha dikkatli olacağım birazda acemiliğimden kaynaklanan bişey oldu. Özür dilerim

Son düzenleme: 17 Kasım 2010
  11. davids41

davids41 tamer

genelde o boy Çıkıyorsa demek kı balığın gürediği bir alan.yerinde olsam uzun bir süre orada avlanmazdım. Yada limitlere özen gösterirdim.lütfen biraz daha duyarlılık ve dikkat.rastgele

12. zait41

zait41 zait adar

Favori Kamış:
    4 m alman balzer kamış
    Favori Makine:
    ekosima riyobi 6000 banax 3000 4000 makara
    En İyi Avı:
    1.5 kgeşkina 1980 gr çaylama
    bu boydaki balıkları alırsak seneye sadece denizin resimleriyle yetineceğiz:mad:

13. kayit

kayit Şenol Aslan

Güzel av,ama kızmayın,bence kötü rapor.Nokta,virgül olsa sanırım daha istekle okunurdu.

14. reef1905

reef1905 Akın

Favori Kamış:
    SHIMANO ALIVIO CX TELE SURF 4,20 MT 150 GR
    Favori Makine:
    SHIMANO EXAGE 6000 FA + E
    İkinci raporunda daha çok balık var, neşe var ve daha da önemlisi keyif almışsın.Yalnız burada öğreneceğin çok şeyin olduğunun farkında olan bir kardeşimiz olarak öncelikle sirküleri okumanı tavsiye ederim sana.

Balık neslinin korunması ve senin gibi ileride bu amatörce avı diğer insanların yapabilmesi için limitlere özen göstermek gerekiyor.

Neyse sen zaten farkına varmışsın ve öğrenme yoluna gideceğinide belirtmişsin.Umarım bir daha ki raporunda değil limit konusunun konuşulduğu, trofe bir balıkla anlatırsın geçirdiğin günü. :)

NOT : Kardeşimiz henüz 15-16 yaşında ve bu işe gönül vermiş.Eleştirmek kolay, kocaman sitede bilinç sahibi bir çok üyemiz var çok şükür.Kırmadan uyaralım, yapıcı olalım, Celal'de bu işe gönül verip bilgilendikçe yeni öğrenenleri bu şekilde bilinçlendirsin.

15. alparslan07

alparslan07 izzet

Favori Kamış:
    (Okuma Salina SeaSpin 10-40g)(albastar hera 2811 2.70cm.30-60 gr)(ceboastur pantorga 100g 200g 4.20)
    Favori Makine:
    shimano sahara 3000 fd-spro passion fd 720 & 740-d.a.m 1137 840 quick slr spin 840 fd
    En İyi Avı:
    1430 gr levrek
    mırmır

selam celal tutduğun balıkların cinsi mırmır.mutlaka biliyorsun onların irilerine antalyada eşşek mırmırı derler ve irilerini yakalamak istiyorsan sana lara bölgesini tavsiye ederim biraz uzak kalacak ama larada sahilden 15 20 mt. gibi atarsan daha iri mırmır alabilirsin.

16. yankow123

yankow123 Celal

cevaplar için teşekkürler aslında büyük balık tutmak istiyorum ama acelede etmiyorum sanırım küçük iğneli kurşunlu takımı bırakıp sahte balık alıp atçek yapmalıyım malzeme aldığım yer bana kıyıdan büyük balık çıktığını ama sahte ile atçek yapmak gerektiğini söyledi öneriler bekliyorum hem antalya için hemde daha büyük balıklar tutmam için ekipmanlarımı ne derece değiştirmeliyim mesela daha büyük iğneli bir takım almak gibi. zaten en büyük sorunum bu evim sahillere çok uzak çevre yolunda oturuyorum gerçekden konyaaltına 2. gidişim, baya zor oluyor larayı da bir deneyeceğim ama daha çok antalyanın iç bölümlerini biliyorum sahillerden bir haberim laradan filan. otobusler oluyor araştıracağım yorumlar için teşekkür ederim herkeze Hayırlı bayramlar

17. yankow123

yankow123 Celal

cevaplar için teşekkürler aslında büyük balık tutmak istiyorum ama acelede etmiyorum sanırım küçük iğneli kurşunlu takımı bırakıp sahte balık alıp atçek yapmalıyım malzeme aldığım yer bana kıyıdan büyük balık çıktığını ama sahte ile atçek yapmak gerektiğini söyledi öneriler bekliyorum hem antalya için hemde daha büyük balıklar tutmam için ekipmanlarımı ne derece değiştirmeliyim mesela daha büyük iğneli bir takım almak gibi. zaten en büyük sorunum bu evim sahillere çok uzak çevre yolunda oturuyorum gerçekden konyaaltına 2. gidişim baya zor oluyor larayı da bir deneyeceğim ama daha çok antalyanın iç bölümlerini biliyorum sahillerden bir haberim laradan filan. otobusler oluyor araştıracağım yorumlar için teşekkür ederim herkeze Hayırlı bayramlar

18. dqn

dqn doğan

Favori Kamış:
    olta
    "bende 6 balık tuttum 4 ü cinsini bilmiyorum ama en azından yenilebilir gerçek balıktı"

"gerçek balık" çok iyi yavvv:D

19. yankow123

yankow123 Celal

valla balonlar yüzünden kötü olmuştum ne olursa olsun gerçek balık tutmak çok sevindirmişti :D

20. troster

troster İLHAN

Favori Kamış:
    lineaaffe 15 kilos
    Favori Makine:
    okuma rav2, okuma salina 10000
    En İyi Avı:
    lüfer,istavrit.turna v.s..
    CELAL kardeşim, öncelikle yaptığın avın farkında olman ve yanlışını görmen büyük incelik, seni tebrik ederim.
    Aslında seni rencide edecek bir yaklaşımda bulunmak istemem, ama en azından , forumdaki konulara ,videolara bir göz atmış olsaydın , nedemek istediğimi çok iyi anlardın..en azından bundan sonraki avlarında daha dikkatli davranır, en iri balıkları almaya özen gösterirsin..
    BUkonuda tarım ve köy hizmetlerinin ve bakanlığın hazırladığı TEBLİĞ VE SİRKÜLERİ okuman , en azından 1 kere okuman sana çok şey katacaktır.
    Sürdürelebilir avcılık için çok daha dikkat etmemiz gerekiyor ki sende biliyorsun, balık stoklarımız hız la tükenmekte..