Bu gün yeni bir mera denemek düşüncesi ile izmit körfezinin güney sahillerini şöyle bir aklımdan geçirdim. Balık yakalamanın ötesinde lüfer hayvanının nasıl hareket ettiğini, hangi sularda gezdiğini, hangi dip yapısına yanladığını çözmek ve bu anlamda tecrübe kazanmak ileriki avlaramıza ışık tutacaktı. Yakal yakala ve anlamadan, farkına varmadan bu avlara devam etmeninde manası olamazdı. Yeni tecrübeler, bilgiler, deneyimler çok önemli. İşte bu anlamda son beş günlük lüfer avlarımıda içine katarak bu günü değerlendirdim. Havanı durumu, suyun yüksekliği, akıntı, suyun netlik derecesi dikkate aldığım konulardı. Sadece su sıcaklığını bilmiyorum. Bunlar edindiğim bilgilerin ana maddeleri. Neyse bu gün akşam suyunda ve her zaman olduğu gibi akşam ezanıyla av başladı. 15 dakika sürdü işte bu zaman diliminde balığın hangi aksiyonu istediğini anlamak gerektiğinden ikinci balık durumu belli etti. Sert hızlı bir çalışma ile 7 balık aldım. Partneri kamil Gündoğdu arkadaşımda 3 balık aldı ve 10 balıkla avımız sona erdi. Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us
Tebrikler güzel av. işte o anda oltan suda değilse geçmiş olsun Zamanını ve huyunu iyi bilmek lazım. Bol avlar..
tebrikler güzel bir av yapmışsınız keşif ve birşeyler öğrenme çabanızda çok güzel benimde gözlemlediğim bir olay var belki benim meraya özel bir durumdur ama işte genelleyebilirmiyiz genelleyemezmiyiz onu öğrenmek için soruyorum benim merada su seviyesi yükselince balık oluyor sular çekilince pek balık çıkmıyor tabi kimi zaman avda 4-5 saat kalınca bile suların çekilip yükseldiğini fark edebiliyorum bu sizce nasıldır?
Suların çekilmesi sıkıntı diye biliyorum. Balığın suyu kaçtı derler. Yani balıkgaliba derinliğe göre hareket ediyor.Su yüksekliği kıyıda bulunduğumuz yere göre bizler tarafından değişik algılanıyor, kumsal ve sığ yerlerde oldukça fazla çekilirken derin kıyılarda farklı algılanıyor. Biz balık açısından bakamıyoruz belkide balık kıyıya 20 metre yaklaşırken sular çekildiğinde bu mesafe 40-50 metrede kalıyor. Balığa ulaşmakta kıyı avcısı için mümkün olmuyor. tabi bu rakamlar çok daha farklı olabilir.
Bülent Bey,maşşallah çok güzel avlar yapıyorsunuz.Nice güzel avlar dilerim.Suların yükselmesi ile ilgili olarakta birşeyler söylemek isterim.Balıklar genel olarak suların yükselmeye başlayacağı anla suların yükselip alçalmaya başladığı anlarda yemlenirler.Sizin de av saatleriniz bu saatler olmalı.Avlayacağınız balığın özelliğine göre de deniz yapısını iyi bilmeniz lazım.Örneğin dip kumluksa mırmırı bulacağınız yer orasıdır.Minekop dalgalı havaları sever mesela,dolayısı ile rüzgarın yönü ve şiddetide büyük önem taşımaktadır.Lüfer için hava sert ve av saatlerini tutturursanız iyi balık alırsınız.Mesela bu ayın 15,16,17 ve 18 (bugün) balık için verimli günler.Uygun mera,uygun hava ve saati yakaladıysanız iyi balık alırsınız.Sanırım siz tüm bunları yerine getirmiş olmalısınız ki verimli avlara imza atmışınız.Daha nice güzel avlara inşallah.
abi sen nereden yakaladın bunları çıldırmak üzereyim ben hep seka parka gidiyorum atçeke 1 tane balık yakalıyorum saygılar.