16/17/2010 gelibolu levrek avımız

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında balık kurdu tarafından paylaşıldı.

1. balık kurdu

balık kurdu ercan

En İyi Avı:
    4 kilo civarı kofana
    Katılımcılar:İlker (İlker ) günay (son mohikan ) ve bendeniz
    Hedef balık : levrek
    Kullanılan sahteler: ges / lucky craft / Rover 98 ha16r – g 12r / river 2 sea bubble pop 88
    / ragot raglou simli gri – mavi beyaz./ pelican

Evde geçen bir hafta sonunun ardından, uzun süredir planladığımız Saroz seferini nihayet gerçekleştirdik.
    Hava raporları hiç iç açıcı değildi ancak kafaya koymuştuk bir kere, Cuma gecesi tüm olumsuzluklara rağmen yola çıktık. Sabah 06 da gelibolu’ya ulaştık, çarşıda bizi gelibolunun usta balıkcılarından turgay abi karşıladı. Güzel bir kahvaltının ardından avlanacağımız meraya doğru yola çıktık.
    İlk gün ufak bir rahatsızlığından dolayı turgay abi bize katılamadı, bize çizdiği kroki üzerinden, son levrekleri avladığı meraya ulaştık.hava çok sert, karayel şiddetliydi. Hazırlıkları tamamladıktan sonra, yaklaşık 1,5- 2 km ötedeki meramıza, turgay abinin işaretlediği noktalarda atışlar yaparak yürümeye başladık. Rüzgar öyle şiddetliydi ki, sahteleri yüzdürmek çok zordu. Nihayet nispeten daha az rüzgar alan avlanacağımız meraya ulaştık. Yılmadan, sabırla, kimi zaman yarı belimize kadar suyun içinde, arada yaktığımız ateşte ellerimizi ısıtırak, 5 saat boyunca çalışmamıza rağmen netice sıfırdı. bir takip dahi alamamıştık. Rüzgar şiddetlenmiş, bizi resmen dövüyordu, Ve başka yerler denemeye karar verdik. Rüzgara karşı zor bir dönüşün ardından, istikamet bakla burnu idi. Yağmurdan kaçarken doluya tutulmak bu olsa gerek, yeni mera zor ve rüzgar tam karşıdan esiyordu. Yamaçtan inip sığlıklardan yürüyerek denizin içindeki kayalardan çalışmaya başladık. Ve nihayet burada ilk hamle oldu, levrek günay’ın sahtesine atlamıştı ancak yakalanmadı. aynı bölgeye ve etrafına defalarca atış yapmamıza rağmen günayın sahtesine takılan bir zarganadan başka balık olmadı. Bu merada suyun içinde olduğumuz için ve ellerimiz uyuştuğu için resim dahi çekemedik. Buradan da sonuç alamayınca son olarak güneylide birkaç deneme yapmaya karar verdik. Burada da yarım saat at çek yaptıktan sonra avı sonlandırdık. Yorulmuş, üşümüş, ve Cuma sabahından bu yana uykusuzduk. Gelibolu kayalar mevkiinde bizi bekleyen turgay abiyle buluştuk dan sonra, içimizi ısıtmak için oturduğumuz kafeterya dan sahte ile at çek çinekop yakalayanları bile gözümüz görmüyordu. Artık dinlenmek için eve geçme vaktiydi, sağolsun turgay abi boş olan evini bize açtı. Güzel bir sucuklu yumurtanın ardından, turgay abi ve yiğeni ilker’in katılımıyla balıkcılık üzerine hoş sohbetlerden sonra sabah 07 de buluşmak üzere istırahate çekildik. Uzun süredir böyle deliksiz uyuduğumu hatırlamıyorum doğrusu.

Sabah, sıcak poğaça ve çay eşliğinde kahvaltıdan sonra, turgay abi, yiğeni İlker ve çekirge tayfun’un:p katılımıyla 6 kişilik ekip yeni meraya doğru yola çıktık. hava nispeten daha yumuşaktı ancak rüzgar gene karşıdan esiyordu. Hazırlıklar tamamlandı, dinlenmiş ve daha iştahlı bir şekilde çalışmaya başladık henüz 10 dakika olmuştu ki, turgay abi ilk balığı aldı yaklaşık 500 gramlık bir ispendek di ilk ziyaretci. kancaları galsemasıyla birlkte çıktığı için geri salınması mümkün olmadı. Daha sonra turgay abinin işaretiyle ona doğru yöneldik, takip vardı, ve ilker abi hariç hepimiz onar metre aralıklarla o bölgeye çalışıyorduk. Bu süre içinde 2 sefer turgay abiya 2 seferde yiğen ilkere balık kuyruk gösterdi ancak yakalanmadı. Daha sonra ben ve turgay abi yaklaşık 1,5 km boyunca kıyıyı tarayarak açıldık ancak ne bir takip oldu nede hamle. Geri döndük ve kahve molası verdik. Artık sadece 1 saatimiz kalmıştı.o sırada İlker abi 2 takip aldığını 2 kez de balığın sahteye hamle yaptığını söyledi.Çabucak kahvemi içtim ve ‘’hadi arkadaşlar, son bir saat’’ diyerek İlker abini takip aldığı bölgeye ges ile çalışmaya başladım. Ve nihayet üçüncü atışımda balık yapıştı, şöyle bir yokladım, çok iri değildi ve yavaşca sarmaya başladım. Birkaç direnişten sonra 2 gündür peşinde olduğumuz 1.205 gramlık kerata ellerimdeydi, ne yorgunluk kaldı ne üşüme. Resmen son dakika golü oldu, bir anlamda da, gene İlker abi yordu, ben kaptım :D :)
    Artık dönüş vaktiydi, toparlandık ve damağımızda harika lezzetlerle dönüş yoluna koyulduk

Benim için tam anlamıyla büyük bir tecrübe ve eğitim oldu. Gelibolu başka bir derya, çok başka bir alem. Meralar zorlu, şartlar çetin. Bir gün bu deryaya dalmanız dileğiyle

Başınızı ağrıttıysam affola…:)

geliboluda bulunduğumuz süre zarfında, bize gösterdiği yakın ilgi ve alakadan dolayı, sevgili turgay abiye, yiğeni ilker'e ve kahveleriyle içimizi ısıtan tayfun'a teşekkür ederim. sizlerle av yapmak büyük zevkti....:)

2. balık kurdu

balık kurdu ercan

En İyi Avı:
    4 kilo civarı kofana

Son düzenleme: 20 Ocak 2010
  3. tarcan

tarcan ...

Favori Kamış:
    .
    Favori Makine:
    .
    En İyi Avı:
    Kefal 325 gram
    fotoğroman olmuş.

buraya henüz yer kapayım diye yazdım detayları sonra yazacağım.

.

4. kadrikalemci

kadrikalemci Kadri Kalemci

En İyi Avı:
    Kaçırdığım balık
    Tebrikler herkese. Ercan, bu denemeler ve tecrübe edinmeler gelecekte mutlaka çok başarılı avlara dönüşecektir. Tebrik ederim.

5. nejat vardar

nejat vardar nejat vardar

Murat raporu okumayacakmış;) :p Tebrikler Ercan ve yol arkadaşları...İlker abi ''Acısını fena çıkartacağım'' diyormuş...Niyeti belli olmasın diye gelmemiş dün akşam da ona göre:cool: ;) :p :D :D :D

6. guitaristanbul

guitaristanbul Adnan Cemre Aksoy

En İyi Avı:
    10 kg Orfoz
    :) gerçekten tam anlamıyla ''balık avı'' olmuş herkesi kutlarım. Ercan abim sana özel tebrik ;) :)

7. erdinc

erdinc erdinç allı

Favori Makine:
    shakespeare
    Kırmızı mont olmadan da oluyormuş demek ki!!!.Ellerinize sağlık. Bu kadar emekboşa gitmemiş en azından. Paylaşım için teşekkürler.

8. esref surek

esref surek eşref sürek

Favori Kamış:
    tekne ile olta balıkçılığı
    En İyi Avı:
    7 kiloluk sinarit
    Ercan bey oldukça zor şartlar altında yapılan bir av zamanı yaşamışsınız
    sonundada hediyenizi almışsınız tebrikler
    size ve ekip arkadaşlarınıza bundan sonraki avlarınızda bereketli avlar dilerim rastgele

9. İlker

İlker İlker Ergülen

Favori Kamış:
    Shimano Bassterra,Power Aero,Trabucco Poetica
    Favori Makine:
    Shimano Symetre,Ultegra XTB
    En İyi Avı:
    MÖ'de tutulmuş yayın 5,2 kg,Sazan 6,5 kg,kofana 2,5 kg,torik 4,3 kg
    Ercan nedir senden çektiğim bilmiyorum ama tam levreklere sahteye nasıl atlayıp yakalanacağını öğretiyorum sen sahneye çıkıyorsun, ama biliyorsun çekirge iki kere sıçrar, ha birde bu balıklar 1 kilo civarı olduğundan pek üstelemedim, büyüklerini bekliyorum :)
    Bu arada sahtelerimin içini özenle yapıyorum, sıcak ilgi ve alakasını esirgemeyen Gelibolu'nun namlı balık avcısı Turgay Sezgin'inde yardımlarıyla bitince sen gör, levrekler iğneye bile yakalanmadan peşinden gelip karaya atlayacaklar.
    Bir kez daha Turgay'a, İlker'e ve Tayfun'a teşekkürler...

Rastgele

10. yaban-cı

yaban-cı Koray

Favori Kamış:
    D.A.M E-MOTION 270
    Favori Makine:
    SHİMANO SEİDO 4000 FA
    En İyi Avı:
    sabır...
    tebrikler şahane av olmuş

11. nejat vardar

nejat vardar nejat vardar

İlker abi, bi dahakine sen de kırmızı misina kullanırsın artık;) :D Ama ben bekliyorum heyecanla olacakları:)

12. eozsoyeri

eozsoyeri Erdem Özsoyeri

Vallahi mevsim falan dinlemiyorsunuz Ercan abi,ellerinize sağlık çok güzel görüntüler çıkmış ortaya...

13. menopiko

menopiko İbrahim GÜÇLÜ

VAy vayy ercan abi siz neler yapmışsıınız böyle. :):) Harika bir macera daha yaşamışsınız tebriker ederim.

14. korni

korni koral

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    55 kg trakya kıvırcığı
    katılımclara o hava ve doğa şartlarında yaptıkları av için tebrik edeerim bravo:D:D..

15. kadrikalemci

kadrikalemci Kadri Kalemci

En İyi Avı:
    Kaçırdığım balık
    Siz gene de dış görünüşe aldanmayın derim ben. :D:rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:

16. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Kardeşim Ercan
    Sizleri tebrik ediyorum.Sanırım birgün oralarda,belki gelecek sezonda doyasıya balığa denk geleceksiniz.
    Sevgili Turgay sizlere herzaman yardımcı olacaktır.
    İlkerdeki şanssızlığa üzülüyorum.Ama onun şanssızlığı hep sana yarıyor.
    Herşeyiyle güzel bir sefer olmuş.Mutlusunuz ya gerisi boş.Benmi?Bu aralar dip balıklarının nesliyle oynamaktayım:) .
    Sevgiyle kal

17. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Kardeşim İlker
    Şu an sesin kulaklarımda çınlamakta.
    İnanıyorum ve biliyorum;Türkiye Şampiyonu Trap atıcısı olarak sen,
    Sonunda balıklarını Ercana kaptırmadan:)
    Hemde daha semizlerini
    Hemde daha büyüklerini
    İstediğin an yakalayacaksın,
    İstediğin andada kaçıracaksın.
    İstediğin andada ERcana hediye edeceksin.
    Sevgiyle kal

18. metinimsi

metinimsi metin

Favori Kamış:
    1-)Master KAMIŞ 100-250 gr atarlı, kapalı boyu: 107cm 2-)REMIXON SAFARİ KAMIŞ 80-150G 360CM
    Favori Makine:
    1-)Mars makina 3 +1 bilya 4.2:1 devir. 2-)OKUMA LONBOW LBII-665 MAKİNE
    En İyi Avı:
    4,100gr TOMBİK
    anlatım ve resimler harika teşekkürler bu heyecanı bizimle paylaştığın için

19. KSK/34

KSK/34 Serkan/ksk

En İyi Avı:
    hayalimdeki levrek
    Ercan tebrikler harika bir rapor olmuş ellerinize saglık

20. 56562

56562 xxx xxxxx

Ercan sana bakınca " sabreden derviş, muradına ermiş " atasözünün canlanmışını görüyorum. Tebrikler kardeşim, iğnen keskin, livarın hep dolu olsun.