16 Mart İstanbul (bu hafta sonu) balık bahane ile buluşma

Konu, 'Organizasyon Duyuruları' kısmında simendifer tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. simendifer

simendifer Sennur

Arkadaşlar,

Yeni açılan ve sitemizle çevre konularında iş birliğinde bulunan, yeni kardeş sitemiz balikbahane.com'daki arkadaşlarımızla birlikte hafta sonu küçük bir tekne organizasyonu yapacağız. Katılmak isteyen arkadaşlarımız varsa, hafta sonuna kadar isimlerini yazdırabilirler. Yalnız arkadaş getirmek isteyenler, yanlarında sadece bir kişi getirirse (eşlerini ya da bir arkadaşlarını) seviniriz.

Katılım listemiz şu an için aşağıdaki gibidir;

RUMELİ YAKASI
    1-Suat ( yemekli )
    2-Maytir ( yemekli)
    3-Delgado ( yemekli )
    4-Aslı
    5-Rehbernet ( yemekli )
    6-Alp (Kesin yemekli )
    7- Murat Akçay ( yemekli )
    8- MUrat Akçay ın babası ( yemekli )
    9- Memos
    10-Seçkin ( balikavi.net )( yemekli)
    11- Melike ( balikavi.net )( yemekli)
    12- Yücelusta ( yemekli )
    13 Yücelusta arkadaşı ( yemekli )

ANADOLU YAKASI
    1-Sennur ( yemekli)
    2-Diren ( çok yemekli)
    3-Jandarma ( yemekli)
    4-Feyyaz ( yemekli)
    5-YWZ ( yemekli )
    6-Hakan ( yemekli )
    7-Mustafa ( yemekli )
    8-İskorpit ( yemekli )
    9-Superman
    10-Serhat ( yemekli )
    11-Deniz (yemekli )
    12-Bayram
    13-Tatar Bedir ( yemekli )
    14- Murat KÖSE ( yemekli )
    15- controller81 (yemekli)

Son düzenleme: 11 Mart 2008
  2. ufukkula

ufukkula ufuk

En İyi Avı:
    Henüz yakalamamış olduğum
    Yeni site hayırlı olsun.Gerçekten balık bahane biz amatörlere...

3. akadam

akadam Haluk

Favori Kamış:
    2 iğneli Sarkıtma Olta ve hırsızlı Zoka
    En İyi Avı:
    hala denizde olduğu için bi şey söyleyemiyorum.
    bu hafta beni yazmayın ama 16 mart günkü şansımı sizlere devrederim. 15 mart için plan yaptım 2 hafta evvelden, üst üste 2 gün yorucu olur, katılımcıların hepsine rasgelsin...

4. KRAL_BALIKÇI

KRAL_BALIKÇI

Sennur
    Dün kemal imza ayarlarına linklerini koyunca bayagı bozulmuştum
    aaaaaaaaa bi baktım tanıdık simalar orada:D :D :D

5. iskorpitçi

iskorpitçi kemal

Favori Kamış:
    genelde aklımı kullanırım:) balıklar bizden zeki olamazlar yaa
    En İyi Avı:
    kefal 60cm. levrek 7,250kg.
    Sevgili Sennur;
    Birkaç ufak hatırlatmada bulunmamın sakıncası yok sanırım.
    Arkadaşlar; tekneler gezi teknesi kadar büyük olmasa dahi içerisinde tuvalet, masa -sandalye, mangal, çay ocağı gibi şeyler mevcut. Her ne kadar tanışma organizasyonu olsada balıkta tutacağımız kesin. Hedefimizde bu sefer levrek var. Kullanılacak takımları bu yönde getirmeniz menfaatiniz icabıdır :) Takımı olmayana da teknede takım hazırlarız. Levrek haricinde dip ve taş balıklarına da bir yoklama çekeriz. Yanınızda üç köstekli klasik dip oltası bulundurmanızda fayda var. Yem olarak, dip balıkları için karides, midye, boru kurdu güzel iş yapar. Levrek içinse canlı ilerya, kaya balığı, izmarit, ve istavrit kullanacağız. Tercihen el oltası; 0.40 mm den ince olmamak kaydıyla, 1/0 uzun pala çelik düz iğne, ve gezer kurşun yanınızda bulundurunuz. Şimdilik bu kadar aklıma geldikçe eklemeler yaparım. Harekat detayları ile ilgili Talat Komutanımla görüştükten sonra daha detaylı bir bilgi sunacağım.

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 13 Mart 2008
  6. iskorpitçi

iskorpitçi kemal

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    yaaaa ben sana dedim Turgay abiiii :D:D:D
    Bak dedim , yapma dedim , bilgi çalmam reklam yapmam dedim :D:D:D ama kime dedim :)

7. seckint

seckint Seçkin

Favori Kamış:
    4.20 surf kamış
    Favori Makine:
    okuma synex
    En İyi Avı:
    3,5 kg Martı
    fiyat hakkında bilgi varmı :)

8. eşkina

eşkina

Daha fazla detay

arkadaşlar organizasyon hakkında daha kapsamlı bilgi alabilirmiyim. Gerçi şennur hanım fiyatı sormuş ama buluşma yeri, düşünülen mera, takribi gidiş geliş zamanı gibi detaylar verdiğiniz bilgiler uyarsa sizlerle birlikte olmanın zevkli olacağını düşünüyorum...
    Hepinize selamlar, saygılar.
    Mehmet

9. iskorpitçi

iskorpitçi kemal

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    detaylar birazdan geliyo Seçkin :)

10. simendifer

simendifer Sennur

Talat abi, 25 lirayı geçmez, eğer kişi sayısı artarsa büyük tekne kiralarız diyor. Şu anda 22 kişi var gidecek olan.

11. iskorpitçi

iskorpitçi kemal

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    detaylar;
    Fiyat kişi başı azami 25 ytl. eğer katılım 30 kişiyi geçerse ki geçeceğini düşünüyoruz bu fiyat dahada aşşağıya düşer.

Biz genelde Avrupa yakası için Karaköy den Anadolu yakası için ise Üsküdardan kalkış yapıyoruz. ama uygun toplanma yeri sağlanırsa istenilen yere gelebiliriz.

Avlak olarak bu sefer ada arkasını seçtik. Yanımızda bölgeyi iyi bilen dalgıç ve profesyönel bir balıkçı arkadaş olacak. Aynı zamanda Marmara derinlik ve taş balıkları haritamız var.

Kalkış saati genelde 08:30 olur akşam da isteğe göre değişir.

Muhtemelen istavritten bıkan akadaşlar için levrek avlamayı düşünüyoruz ama taş balıklarına da yoklama çekeriz. diğer datayları önceki mesajda anlatmıştım özel olarak sormak istediğiniz olrsa buralardayım.

12. feyyaz

feyyaz

Favori Kamış:
    turna fresh 3,90 okuma
    En İyi Avı:
    Lufer
    Arkadaşlarım duygusal olarak yazıyorum,kusuruma bakmayın.Siteyi kuranlardan
    biri benim,daha kurmadan önce Sennur kızımdan yardım istedim ,sağ olsun
    büyük olgunluk gösterdi ,Suatreis ve kıymetli Murat Adminimiz devamlı olarak
    yardımlarını esirgemiyorlar.
    Kurulduğu saniyeden itibaren bu iki site kardeştir,ve bende buradan sizlerin sohbetlerine katılacağım,beraber eylemler düzenleyip,beraber hareket edeceğiz.
    Kısa zamanda beraber sesimizi duyarabileceğimize,belkide ilklere adı atacağımıza inanın.Şimdiye kadar,yaşım geçmiş kenarda oturayım,balığımı
    tutayım şeklinde olan düşencelerimi terk ettim.Sennur kızım ve diğer arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.
    Hemen gezi hakkında bilgi vermeden kısaca sizlere bilgi vermek deneyimlerimi aktarmak istiyorum.
    Piyasadaki Balıkçılık sitelerinin çoğu bu siteden çıkmıştır,tabiki bizde.Bu sitedeki
    dostluğu bulabileceğiniz başka bir yer daha olduğuna inanmıyorum.Bazılarının sözüne veya içten birilerine kızabilirsiniz ,bir müddet siteden uzak durun hemen
    elveda demeyin,mod veya adminleri haberlendirin,sakın birilerine güvenmeyin.
    Diyebilirsiniz ki .....sitesi TV programına çıkıyor, ...... gazetesinde resimler çıkıyor.Türkiyede çekilen resim Almanyaya gönderilip haber yapılmak isteniyor,
    Almanlarda görmediğimi yazmam diyor,sonra burada gazete gösterilip arkadaşlar
    kandırılıyor.TV kanallarıda tabiki kalite kalite değişiyor,adam gibi gazeteler veya
    kanallar bizi haber yaparlarsa değerli olur.
    Arkadaşlarım ,içtenlikle BALIKAVI NET'e bağlıyım,ama kendi sitemede bağlıyım.
    Sizlere sadece ufak bir hatırlatma yaptım,kusuruma bakmayın.
    Geçen sene düzenlediğim Talat Baba harekatlarını yine düzenliyorum,harekat
    yazıları 2 ayrı yerde aynı resimlerle çıkacak,bana kalırsa çok da şahane olacak.
    Böyle bir şeyle aynı fikre ve kültüre sahip kişilerin isimleri farklı olsada kalplerinin
    aynı ritimle attığını gösterebilmektir.
    16 sında gideceğimiz bölge,balık adamları ve reislerin yardımı ile Adalar bölgesidir.
    6 no bronz iğne ile yapacağınız Karagöz oltası,karides yem , ayrıca aynı bölgede izmarit ve istavrit olduğunuda haber aldık yani yemli çalışacağız.
    Çarşamba akşamına kadar listeler oluşursa 30 kişiyi bulursak normal organizasyon teknesi tutacağız fiyat 25 tl olacak ,olmazsa 2 tekne halinde çıkacağız fiyat herhalde 20 tl civarına düşer.Sizlere daha sonra iaşe vs hakkında bilgi vereceğim.Hoşça kalın.

13. iskorpitçi

iskorpitçi kemal

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    oy oy ben komutanımı sitede ararken o buralardaymış. Ben acizane bazı bilgileri arkadaşlarla paylaştım. harekat günü yaklaştıkça yeni bilgiler sunmaya devam edeceğim. yanlız en önemli konu olan yemek konusun değinmedik. Sennur hanımla bi konuşalım da konuya bir açıklık getirelim. ne dersiniz.

14. simendifer

simendifer Sennur

Yemekleri Sennur yapsın demeye mi getiriyorsun yani? :p 30 kişilik yemek yapamam ki. :)

15. seckinacar

seckinacar

Favori Kamış:
    surf kamış,cormoran big ben 6000 pi makina
    Sennur Abla biz Melikeyle bu organizasyona katılmak istiyoruz 23 marttakine çünkü gelememe ihtimalimiz vardı bu tam süper oldu bizide kabul ederseniz gelelim

16. iskorpitçi

iskorpitçi kemal

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Yok canım ne haddime :d
    Tabii senin haberin yok. bizim grubun yemek olayını hep ben hallederim. şimdi şöyle oluyor :) ben alışverişi yapıp evde hazırlıyorum herşeyi. işte mezesiydi, ızgarasıydı felan. tekneye gelincede mevcuta göre yapılan masrafı paylaşıyoruz. herkesin kendi yemeğini getirmeside olur ama biz genel de benim dediğim yöntemi uyguluyoruz. Hem arkadaşlara da takım için zaman kalmış oluyor. gazoz olayını herkes kendisi hellediyor.

17. feyyaz

feyyaz

Favori Kamış:
    turna fresh 3,90 okuma
    En İyi Avı:
    Lufer
    İskorpit karabatak gibisin.Tabi oğlum buradada olacağım,hiç bir şey yazmasam yazılanları şöööle bir okurum.Biraz önce coştum yazdım,salvolar gönderdim.
    Bu arada ESCALABUR:):).)kamış ve makinayıda unutma

18. simendifer

simendifer Sennur

O zaman alışverişi yine sen yaparsın Kemal, bizler de üstümüze düşeni öderiz. :) Artık yemek için ne alırsan o olur. ;)

19. iskorpitçi

iskorpitçi kemal

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    unuturmuyum komutanım :D

20. iskorpitçi

iskorpitçi kemal

Favori Kamış:
    En İyi Avı:

Sadece bizimle bitse eyvallah. ama bunu birde katılımcı arkadaşlara sormakta fayda var. İstersen bunu konu içerisinde belirteyim. Harekat listesindede yemeğe katılanlar ve katılmayanlar diye iki bölüm yapayım. Katılmak istemeyenler yemeğini kendi getirir. Sadece tekne ücretine ortak olur.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.