16 nisan pazar narlı av raporu

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında azazel85 tarafından paylaşıldı.

  1. azazel85

    azazel85 uğur açıkgöz

    Yaş:
    38
    Mesajlar:
    67
    Şehir:
    bursa
    Favori Kamış:
    shimano vengeance spin
    Favori Makine:
    shimano exage rc 4000
    En İyi Avı:
    1500gr civarı kasna ırak sınırı habur çayından
    Öncelikle herkese merhaba.ilk kez bir av raporu yazacağımdan şimdiden eksiklikler için özür diliyorum :(

    geçen hafta başında behramkale olarak planladığımız ama bazı aksaklıklar yüzünden daha yakın bir avlak olan narlıyı seçtiğimiz avımız için hafta içinde 0.20lik 3 köstekli 10 tane takım hazırlamıştım lakin misine gayet sağlam olmasına rağmen inceliğinden dolayı kösteklerin dolanma riskini göz önünde bulundurarak 0.30luk misineden de gitmeden önceki gece aynı şekilde 3 köstekli 5 tane takım daha hazırladım.burada bir not olarak hem ustaların önerilerini almak hemde sığ bilgimden faydalanmak isteyen arkadaşlar olabileceğini düşünerek hazırladığım takımların ayrıntılarını vermek istiyorum

    hazırladığım takımlarda kurşunla en yakın köstek arası 1 metre köstek boyları ortalama 20-25 cm ve köstek aralarıda 30-35 cm idi.haliyle yaklaşık 2 metre civarında yani kullandığım 1.80 lik tekne kamışlarından daha uzun takımlar kullandık.

    sabah 5 te güzelyalıdan iki arkadaş yola çıktık.gemlik girişinde sağdaki börekçiden sıcacık böreklerimizi alıp midemizdeki hem açlık hemde heyecandan kaynaklanan kasılmalara biraz olsun son verdik.6 da narlıdaydık.hemen erkan abiyi arayıp uygun bi kayığa atladık.6.yı 10 geçe kayığımızı müsait bir ipe bağlayıp avımıza başladık.başlarda hafif rüzgarlı olan havanın öğlen ve öğleden sonra baya sertleştiğini şimdiden söylemeliyim.velhasıl boru kurtlarımızı takıp oltalarımızı sırayla salmaya başladık.ilk bir saatte iki tane el kadar ispari tuttuk.daha sonra yaklaşık iki saat kadar tek tük oltalara balık vursada hiçbişey çekemedik.ayrıca korkutuğum başımıza geldi ve 0.20 lik misineyle yaptığım takımlar dalgalı denizinde azizliğine uğrayarak çokça dolanmaya başladı.takımların bir kısmını 0.30 luk takımlarla değiştirip avımıza devam ettik.saat 10 sularında ilk karagözümüzü arkdaşım ibrahim büyük bir heyecanla çekti.tamam vakti geldi şimdi başlıyoruz ava desekte uzunca bir süre bir iki ispariden başka kayda değer bişey yakalayamadık.

    umutlarımız av için tükenmeye başlamıştı.son bir çırpınışla 1 hafta önce sarımsak ve karidesi mai haline getirip içine gömdüğüm, ufak tavuk parçalarını yemleme yapmak amacıyla teknenin altına avuç avuç atmaya başladım.yarım saat geçmemiştiki biz ve akıntı yönünde yanımızda bulunan diğer kayıktaki oltalar hareketlenmeye başladı.öncelikle yan kayığımızda irice bi minekopun çekildiğine şahit olduk sonrasında arka arkaya karagöz ve ispariler aldık.hatta yanımızdaki kayık benim marmarada yok denecek kadar az olduğunu düşündüğüm iri bir çupra yakaladı.nihayetinde akşam üzeri 3-4 sularına kadar oltalar hiç boş durmadı toplamda çok balık almasakta her zaman balıkların o yemlere vurmasını hissettik ki keyifli kısmı buydu.yavaş yavaş dönmeye hazırlanırken iki kayık yanda bir abimizin koca bir istavrit tuttuğunu gördük.aradan birkaç dakika geçmedi bende bir istavrit çektim.ama istavrit dememe aldanmayın maşallah sanki ufak birer palamut gibiydi hepsi.bir sürü geçtiğine kanaat getirir getirmez hemen çaparilere davrandık ama çapariyle bir tane dahi istavrit çekemedik.karagöz için hazırladığımız takımlara ve boru kurduna ise asla hayır demedi sarı güzeller.yarım saatlik dönemde 25 tane istavrit aldık.akşam 5 gibi kayıktan yaptığımız ava son verip kıyıya geçtik.

    yorgunluk ve uykusuzluk iyice kendini göstermeye başladı.yine de kıyıdan bir balık almadan dönmeye niyetimiz yoktu.uçurtma takımları hazırlayıp bir birbuçuk kulaç kadar derinlik verip suya bıraktık.bu arada rüzgar hızını giderek arttırdı.dalganında etkisiyle sürekli kıyıya vuran takımları alıp atacak dermanımız kalmamıştı.İşte o an söyleseler inanmayacağım bir olay başımıza geldi ve üzerine oturduğum taşın 1 karış ilerisinde duran şamadıra aniden dibe battı.faltaşı gibi açılan gözlerimizle fırlayıp çektik ve o güne kadarki avlarımın en büyüğü olan baltabaş karagözü dostum ibrahim yakalama şerefine nail oldu.tabi bizde ne yorgunluk ne uyku kaldı.yanımızdakiler o kadar yakından tuttuğumuz balığa inanamazken biz daha şaşkınlığı üzerimizden atamadan ikinci bir zil sesiyle yine fırladık olduğumuz yerden.bu sefer ben çektim balığı ve az önce çektiğimiz balığın belki 2 misli büyüklüğünde bir karagözü yakaldık. ne yazıkki iğneyi çıkarırken kayıp kayalıklara düşen ve benim için rekor olan bu balık tekrar tuzlu suya kavuştu."kaçan balık büyük olur" dedik ve o moral bozukluğuyla oltaları toplayıp dönüş yolunu tuttuk.

    Son olarak bu avla ilgili fotoğrafları ne yazıkki kendi makinemi unuttuğum için çekemedim.ancak yan teknedeki kibar bir abimiz her tuttuğumuz balığın fotosunu çekti ve mail adresimi aldı.o bana yollar yollamaz bende burada bu güzel avın fotolarını paylaşacağım.

    Herkese RASTGELE!!!
     
  2. muhammer41

    muhammer41 Muhammer YILMAZ

    Mesajlar:
    561
    Şehir:
    ,kocaeli,
    Ayrıntılı raporun için teşekkürler yorucuda olsa güzel bir gün geçirmissiniz birde
    kayıktan aldıklarınız hep sivri burun karagözmüydü fotoları bekliyoruz avlarınız daim olsun rastgele.
     
  3. azazel85

    azazel85 uğur açıkgöz

    Yaş:
    38
    Mesajlar:
    67
    Şehir:
    bursa
    Favori Kamış:
    shimano vengeance spin
    Favori Makine:
    shimano exage rc 4000
    En İyi Avı:
    1500gr civarı kasna ırak sınırı habur çayından
    kayıktan aldıklarımız kütburundu.baltabşlara ziyade daha ufak boyutlarda idi.
     
  4. Eran

    Eran Erhan Arı

    Yaş:
    37
    Mesajlar:
    224
    Şehir:
    İzmir/İstanbul
    Favori Kamış:
    Shimano nexave 5-20 gr 210-240 cm
    En İyi Avı:
    47 cm levrek
    Çok güzel bi av güncesi Uğur, tebrikler. :)
     
  5. adem1

    adem1 adem aksoy

    Mesajlar:
    630
    Şehir:
    Calgary,AB,Canada
    En İyi Avı:
    halibut.20kg(tahmini:D)
    ahanda narlida 63kg agirligindaki minekopu yakalayanin raporu geldi dedim,degilmis :D
     
  6. feridun_45

    feridun_45 feridun dönmez

    Yaş:
    53
    Mesajlar:
    224
    Şehir:
    manisa
    çok hoş bir av raporu..paylaşım için teşekkürler..umarım kaçırdığını yakalarsın bir gün..selametle
     
  7. coder16

    coder16 Kamuran

    Yaş:
    40
    Mesajlar:
    261
    Şehir:
    Bursa
    Favori Kamış:
    Major Craft Shore Jigging
    Favori Makine:
    Daiwa Lealis 4000
    En İyi Avı:
    her avım en iyi avdır :)
    meteoroloji denizi 5-7 gösteriyordu, biz gitmeye korktuk açıkçası, fakat sizin açınızdan avın güzel geçmesine sevindim.

    Dalga olmasaydı bu kadar çok yorulmazdınız, bende önceleri bunu fark etmiyordum, insan teknede oturarak nasıl yorulur ki diyordum, meğer en çok yorgunluğu veren dalgalarmış.

    Narlıda kayalıkların hemen dibinden sürüyle karagöz geçtiğine defalarca şahit oldum, o yüzden kıyıya yakın tutmanız süpriz olmamış.

    Avınız bol bereketli daim olsun....
     
    Son düzenleme: 20 Nisan 2011
  8. orhan kucukbicmen

    orhan kucukbicmen Orhan Kucukbicmen

    Yaş:
    75
    Mesajlar:
    5.555
    Şehir:
    Sivrice/Çanakkale
    Favori Kamış:
    El ile balık avlarım, bu şekilde avlandığım için çok mutluyum.
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Sevgili Uğur kardeşim tebrikler gerçi fotoğrafları bekliyoruz, Behramkaleye gelirseniz bizlere de uğrayın çok memnun oluruz, hoşçakal.:) :) :)
     
  9. azazel85

    azazel85 uğur açıkgöz

    Yaş:
    38
    Mesajlar:
    67
    Şehir:
    bursa
    Favori Kamış:
    shimano vengeance spin
    Favori Makine:
    shimano exage rc 4000
    En İyi Avı:
    1500gr civarı kasna ırak sınırı habur çayından
    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    resimler dün gece geldi ancak yükleyebildim kendi makinem olmadığı için resimler sınırlı.umarım bir dahaki avda daha güzel fotolar paylaşma imkanım olur
     
    Son düzenleme: 20 Nisan 2011
  10. Zafer

    Zafer

    Mesajlar:
    4
    Burası Ocaklardan SOnraki Narlı Beldesi Değilmi Kapıdağ Yarımadasındaki..
     
  11. ozgurkaragun

    ozgurkaragun özgür

    Yaş:
    38
    Mesajlar:
    108
    Şehir:
    antalya
    Favori Kamış:
    remixon 3mt
    Favori Makine:
    alba star
    En İyi Avı:
    sargoz,melanur,çupra (200 gr'dan 1.200 gr'a kadar)
    tebrikler güzel av bu karagöze hastayım bn ne tutması oluyor bol sans abi
     
  12. hakiahakia

    hakiahakia Hakki

    Mesajlar:
    326
    Şehir:
    Bursa / Ayvalık-Cunda
    Favori Makine:
    Spro
    En İyi Avı:
    Levrek 2,7 Kg.
    Son resimde sağ altta iki adet kamış ucu var ya, o kamışların sapları nerde?? 10 dakikadır düşünüyorum, photoshop'la mı koydunuz ne yaptınız:) :)
     
  13. azazel85

    azazel85 uğur açıkgöz

    Yaş:
    38
    Mesajlar:
    67
    Şehir:
    bursa
    Favori Kamış:
    shimano vengeance spin
    Favori Makine:
    shimano exage rc 4000
    En İyi Avı:
    1500gr civarı kasna ırak sınırı habur çayından
    yok hocam gemilk ilçesine bağlı olan narlı burası.kumladan sonra.
    kamışların gözükmeyen kısmını ben kapatmışım biraz hihi temiz fotoğraf yani :=))