16 yeni Sahte balıktan Turnada iş gören olur mu?

Konu, 'Sahte Yemler' kısmında By AresS tarafından paylaşıldı.

1. By AresS

By AresS H.S.E.

En İyi Avı:
    53 Cm Turna, 950 gram
    Merhabalar;

Bu sahteleri yeni aldım. İnternetten bakarak aldım galiba deniz içinmiş. Turnada kullanmak istiyorum. Boyları ve ağırlıkları biraz az gibi. Sizce iş görürmü. Botta kullanacağım. Kurşun bağlamam gerekirmi. Tecrübelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim. Sahteleri test etme şansım olmadı henüz.

2. By AresS

By AresS H.S.E.

En İyi Avı:
    53 Cm Turna, 950 gram
    Edit: gözler bu fotoğraftakiler gibi değil. Daha gerçeksi ve beyazdır

3. alişan

alişan Alişan

En İyi Avı:
    eh işte Allah ne verdiyse
    Akdeniz için, hatta Hatay Dörtyol özelinde konuşayım.
    Acizane fikrim,
    Turna hareket eden herşeye vurur. Bu sahtelerin herbiriyle turna yakalanabilir. Gözleri gerçeksi ve beyaz olmasa bile... Kaşıkla da iyi alınır. Kaşık ben denemedim. Ama kaşıkla turna aldığını söyleyen bi dolu usta tanıdım.

Turna avlanırken acizane tecrübem -ustalarım/büyüklerim bağışlasınlar-
    1-Doğru saatte avlanmak lazım. genellikle güneş doğduktan sonra turna vurmaz. Karnını çoktan doyurmuş olur. Bu yüzden yakalanma şansı düşer. oysa bu kış yaptığım bir avda, güneş doğalı 1-2 saat olduğu halde ardarda iki adet turna yakaladım. Mevsimsel istisnalar olabiliyor.
    2-Turnanın, olması gerekir. Şu gösterdiğin sahtelerle 5 kere diyeyim atçek yaptıysan ve hiç yakalayamadıysan, avlakta turna yok demektir. Turna eğer önünde var ise ilk atışında yakalarsın. Yok ise turnalar atış menziline girene kadar sabretmek gerekir.
    3-Yanınızda balığı koyacak birşeyler olsun. Ben yanıma poşet bile almadığım zaman turna tutarım. Ondan sonra ölmesini beklerim. Kayaların arasından düşmesin diye... Oysa meğer 15 dakikada 5-6 tane çekebilirmişim sürü geldiği zaman...

4. By AresS

By AresS H.S.E.

En İyi Avı:
    53 Cm Turna, 950 gram
    Çok teşekkür ederim bilgiler için. Avlakta Turna var verdiğiniz bilgiler çok güzel. Turna gece avlanabiliyor mu? Güneş doğduğunda çoktan karnını doyurmuş oluyor diyorsunuz ama gece turna tutan duymadım doğru dürüst. Bir defa yakaladığımız turnanın karnından 10-15 santimlik kadife çıkmıştı sadece kafasını sindirmişken bizim 1 liralık sahteye zıplamıştı. Çok tuaf bir balık ya. Anlamak mümkün değil. birde bildiğim kadarıyla turna sazlık(turna otu dediğimiz) içinde hareketsiz bekler şekilde bekleyen bir balık diye biliyorum. Sürü halinde gezmiyor, yada sürekli gezen bir balıkta değil. otların arasında avını bekliyor. bu sahteler suda batacakmış gibi gelmiyor bana o yüzden birazda tereddüt ediyorum. Açıkcası çokta acemiyim. Kurşun bağlamalı mıyım? Nereysine bağlamalıyım. Bunları çok merak ediyorum

5. ckaratep

ckaratep Caner

Favori Kamış:
    Remixon 240 Spin
    Favori Makine:
    Sweepfire E3000
    En İyi Avı:
    Spin öğreniyorum..!
    16 adet sahte yi tek paket halinde mi aldınız yoksa hepsini tek tek mi seçtiniz ? ayrıca fiyat nedir ?

6. By AresS

By AresS H.S.E.

En İyi Avı:
    53 Cm Turna, 950 gram
    Resimdekilerin hepsi Tek paket halinde. Fiyat vermem burdan doğru olur mu bilmiyorum. Ama piyasa değerinin çok çok altında. Sizin deneyiminiz var mı sahteler hakkında? İşe yarar mı bunlar ?

Edit:Size özel mesaj atmayı denedim ama gönderilemiyormuş.

7. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    eski bir üyesiniz ama mesaj sayınız bu konuyu açmadan öncesine kadar 3müş:) şuan 7 gözüküyor,sanırım bir kota var onu aşınca özel mesaj gönderebiliyorsunuz..

sahtelere gelince,siz bunları tatlı su avında kullanacaksınız belliki,hepsi iş yapar turnada:) oldukca güzel renklere sahipler özellik ile tatlı suya has renkler,
    zaten tatlı su sahtesi bunlarhihi
    gagası uzun olanlar daları fazla olan sahteler,botla gezerken onları tercih et,ve sahtelerin iğnelerini kaliteli iğneler ile değiştirmeni öneririm.gerçi kaliteli iğnelerde bu sahtelerin bireysel fiyatına yakın..neyse bildiğiniz gibi davranınhihi
    botla av yapacağınız için uzağa atamama gibi bir zorluk içersine girmenize gerek yok,,olay mahaline bot ile sessiz yaklaşın 25 30mt berisine,bu sahteleri rahat atıp çekersiniz,,

tek zorlanacağın kısım popper tarzı sahteye düzgün aksiyon verdirmek..bu sahteyi tatlı suda kullanırken hızlı çekmiyeceksin..
    strike pro nun kurbağa sahtesi var,bire bir kurbağa gibi yüzüyor,,o sahteyi edinin derim..ona turna asla hayır demez..

video:

http://www.youtube.com/watch?v=nIyeSzkIkwA&feature=related

8. By AresS

By AresS H.S.E.

En İyi Avı:
    53 Cm Turna, 950 gram
    Bilgiler için çok teşekkürler. Bugüne kadar hep okuyordum. Okumakla olmuyor gidip o güneşi soğu yağmuru yemek lazımmış :) Sahalara iniyoruz ama bitmiyor. Yapılan masrafla kasa kasa balık alırdık :D Çevreden birde balıkbeyinli damgası yemek var tabi :D
    İlginiz ve bilginizi paylaştığınız için teşekkürler.

9. sazancıı

sazancıı gökhan batu

Favori Kamış:
    Daiwa mini spin 180
    Favori Makine:
    Shimano catana 2500 FB (Fener Bahçe:)))
    En İyi Avı:
    55 CM. TURNA, 52 CM. SUDAK, 6,5 KG. AYNALI,5 KG YAYIN
    Arkadaşım o sahteler çok iyi avlakta turna varsa kesinlikle bu sahtelere gelir. Arkadaşın dediği gibi turna bu haraket eden herşeye saldırır. Bu sahtelerin tek dez avantajı hafif olmaları yani kıyıdan at-çekte uzağa ve istediğiniz yere zor atarsın bu tip yemler genelde bot ile kullanmak için çok iyi. Ben ankarada 4 yıldır turnayagidiyorum kıyıdan önereceğim en iyi yemler Albastar toby,armut kaşık ve balıkcılarda 2 liraya satılan beyaz sasi(silikon balık altında 3 lü iğne var) bunlar ağır oldukları için uzağa atışı kolay olur ve ankarada çok ama çok iş yapıyor. Birde bu işe gönül verdiysen bu iş için 240 lık iki parça karbon kamış ve buna uygun ufak bir makina alki hobin eziyete dönmesin, bu sahteleri sazan oltasıyla at-çek yaparsan bir kolun kopar iki bu işten tiksinirsin birde faydası var kol kası yaparsın:D .

10. By AresS

By AresS H.S.E.

En İyi Avı:
    53 Cm Turna, 950 gram
    Çok teşekkürler. 165 karbon kamış var bottan atmak için yeni aldım biraz kısa ama alışmak lazım gibi.

11. atakule team

atakule team hüseyin

Favori Kamış:
    Bass Pro Shops® extrime xps Mitchell Elite Spin DAIWA EXCELER, EXSF662MHFS 1.98
    Favori Makine:
    shimano sustain 2500 fg shimano exsence 3000cı4
    En İyi Avı:
    hedefim 120 cm
    slm

kardeş renkleri çok güzel eminim bunlarla çok turna alırsın rastgele :)

12. semihyildizcelik

semihyildizcelik semih

Favori Kamış:
    Linea effe
    Favori Makine:
    Okuma Salina
    En İyi Avı:
    10,5 Akya
    Turnanın Peşindeyiz

Merhaba,

Arkadaşlar Mersin ve Çevresinde Avlak Yapmaktayız. Normal Şartlarda Turna(BaRaCuDa) Diye Tabir Ettiğimiz Balık İçin Vatanının Mersin Bölgesi Olduğu Söylenmektedir.Ben Kendi Adıma Turnanın Nerelerde ve Ne Zaman Yaptığı Konusunda Kesin Bir Kanıda İkna Olmuş Değilim Günün Her Saatinde Kumsalda Kayada Gece Gündüz Yağmurlu ve Açık Havada Sürekli Olarak Turna Avladığım ve Hatta Hiç Denk Gelmediğim Olmuştur. Bazen Tam Turna Havası Dediğimiz Tam Turna Denizi Dediğimiz Denizde :D Malesef Avlak Yapamamışızdır. Bizler Genellikle Turna Avı İçin Özel Gittiğimiz Günlerde Sabah Ezanını Baz Alır ve Avımızın Sabah Ezanı İle Güneş Çıkana Kadar Maksimum Verim verdiğine İnanırız. Balığın Hoşuna Giden Renkler İse Su ve Hava Durumlarına Göre Farklılık Gösterdiğine Şahitlik Etmişimdir.

Örneğin: Şafak Atmadan Evvel Hava Henüz Karanlıksa Fosforlu Yeşil, Sarı, Turuncu ve Beyaz Renk Tonlarındaki Sahteler Daha Güzel Avlak Yapacaktır.
    Havanın Aydınlanması İle Birlikte Suyun Rengi Hafif Bulanık İse Kenarları Aynalı Yeşil-Sarı-turuncu, Siyah-Beyaz, Mavi-Beyaz ve Çok Parlak Yemleri Tercih Etmeniz Tarafınıza Fayda Sağlar.
    Suyun Rengi Fazla Berrak ise Yemlerinizin Siyah-Beyaz, Mavi-Beyaz,Özellikle Koyu Yeşil-Alt Kısmı Turuncu Olanları Çok İyi Avlak Vermektedir.

Güneşli Havalarda İse Daha Çok Mat Renkli Yemleriniz Yüzünüzü Güldürecektir.

Turna Avında Suyun Fazla Berrak Olduğu Durumlarda İse 3D Teknolojisine Sahip Sahteleri Kullanmanızı Özellikle Tavsiye Ediyorum.

Turna Avlarken Dikkat Edilmesi Gereken Bir Husus İse Sahtenin Size Yaklaştığında Peşinin Dikkatle Kontrol Edilmesi ve Takip Olup Olmadığı Gözlenmesi Gerekmektedir. Şayet Takip Alınıyor ve Balık Sahte Yeminize Saldırmıyorsa Değişik Sahteler ve Çekiş Taktikleri(Çırptırarak, Yavaşlatarak,Hızlandırarak) Denenmeli ve Balığın Bulduğunuz Taktik Sürekli Tekrarlanmalıdır.:thumb: Bol Şanslar

13. Kadir Levrek Peşinde

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    bu sahteler tatlı su avında kullanılacak;)

14. crazy_fısher

crazy_fısher burak sökmen

Favori Kamış:
    zıpkın,olta,
    En İyi Avı:
    5kg levrek:)3,5 kilo beyaz laos(kum gridası)
    hepsi çok başarılı sahteler ancak kendi deneyimlerime göre birinci fotoğraf ilk sahte şahane eminim sonuç alırsınız şimdiden rastgele...

15. By AresS

By AresS H.S.E.

En İyi Avı:
    53 Cm Turna, 950 gram
    Yorumlarınız için çok teşekkürler. Tecrüblerinizi paylaşmanız bizim gibi acemileri çok sevindiriyor.

Özel mesajlara cevap veremiyorum. Bu sahtelerin tamamı nı paket olarak aldım. Özel mesaj açılsın ordan iletirim fiyatını yer bilgilerini. Reklam yapmış gibi olmak istemiyorum.

16. simendifer

simendifer Sennur

Semih kardeşimizin verdiği bilgiler deniz turnası içindir, karışıklık olmasın. :) Sanırım Semih kardeşimiz turna deyince yanlış anlamış, deniz için bilgi vermiş. Yine de teşekkürler tabii, deniz turnası avlamak isteyenler için iyi olmuş. ;):)

17. ckaratep

ckaratep Caner

Favori Kamış:
    Remixon 240 Spin
    Favori Makine:
    Sweepfire E3000
    En İyi Avı:
    Spin öğreniyorum..!
    Denizde iş yapmazmı bunlar üstad ?

18. Kadir Levrek Peşinde

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    ilk resim 2ci bölüm uzun gagalılar onlar ile sırtı çekilir,akya giller den atlıyan olur.denizde de iş yaparlar,levreğin atlıyacağı sahteler var,baracuda nın atlıyacağı sahteler var.palamut,lüfer vs iş yapar

19. ckaratep

ckaratep Caner

Favori Kamış:
    Remixon 240 Spin
    Favori Makine:
    Sweepfire E3000
    En İyi Avı:
    Spin öğreniyorum..!
    Enezde havalar iyi gitmeye başladı. benim içimde kıpırdıyor. bakalım bu yaz nasıl geçecek. bu arada bilgiler için teşekkür ederim kadir abi. saygılar :)

20. By AresS

By AresS H.S.E.

En İyi Avı:
    53 Cm Turna, 950 gram
    Yarın deneyeceğim sahteleri bakalım iş yapanları iletirim turnada :D Ya kime müracat etmem lazım Özel mesajımın aktif olması için