160-180 gr. kurşun ile çapari nasıl atılır ?

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında deep water tarafından paylaşıldı.

1. deep water

deep water RAŞİT SEZGİN

Herkese merhaba .

Çinekop zamanı olduğu için boğaza gidip avlanmayı planlıyorum.
    Yemli değilde çapari - sahte ile avlanacağım.

Normalde İstavrit için 120 gr. kurşun ile standart çaparileri kullanıyorum. Kendim çapari yapmıyorum.
    Bu sefer 160 - 180 gr. kurşun takarsam çapari kopacak çünkü genel olarak 0,25 - 0,30 bedenli olarak imal ediliyorlar.

Bir tekniği varmıdır ?

Teşekkürler.

2. istavritspor

istavritspor yalçın fatih

bence 0,30 olan iyi birşeyse kopmaması lazım. tabi savururken benim gibi parmağını geç kaldırırsan misinadan 0,35'lik bile para etmez :))

3. Since1453

Since1453 NoYaN

capariden ziyade rapala ve kasık ıle avlanmayı dneeyın cinekop caparısı balık cokken olur 0,30 yada 0,35 beden kullanırsanız kopmaz cinekop caparisi icinde

4. rko

rko mustafa

Raşit Abi Merhaba ,

Bahsettiğin çapari ile alacağın balık limit altı olacaktır . Maket balık yada yemli takılırsan denizlerimizi bir nebze korumuş oluruz . Şimdiden Rastgelsin

5. cyhnckr

cyhnckr Ceyhun

Favori Kamış:
    Shimano Ultegra, Major Craft Solpara 275 50gr, Italcanna Jigging
    Favori Makine:
    Penn Affinity, Daiwa Emblem Pro 6000A, FinNor Marquesa 40II,Daiwa Exceler 4000HA,Daiwa Saltist 4500
    En İyi Avı:
    43cm palamut , 50cm Lüfer , 7,5kg Sarıkuyruk
    ben çaparileri yaparken beden misina kalınlığı ne olursa olsun kesinlikle kasa düğümlerini atarken pamuklu bir iplik (biraz kalınca) ile beraber düğüm yapıyorum. Böylece 3 halka oluyor kasa düğümünde. Böylece düğümün beden misinasına uyguladığı sıkıştırma kuvveti azalıyor ve her zaman gördüğümüz kasa düğümünün beden misinası kesme durumu olmuyor. 0,26mm ile 150gr tam güç ile atabiliyorum. Kaliteli bir 0,30mm misinaya bu işlemi uygulayın 200gr da atar.

6. volkanca

volkanca Volkan

Kamisinda 250 gr atarli olmasi ve biraz dikkatli atmanizi oneririm. 200 gr atarli kamisla riskli..

7. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20 & Spirit Surf 3.90 - ProCatch Carbospin Pro 2.70
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Her yeni gün daha iyisi için bir fırsattır..
    Sağlam bir bedenin bu ağırlıkla kopmaması lazım.. ben oskar invisiline 0.24 mm misina ile 150 gramı çok çok rahat atıyorum, misina belki 160-170 de atar ama benim kamış atmaz :) bedende kaliteli bir misina kullanırsan bişey olmaz..