Herkese merhaba . Çinekop zamanı olduğu için boğaza gidip avlanmayı planlıyorum. Yemli değilde çapari - sahte ile avlanacağım. Normalde İstavrit için 120 gr. kurşun ile standart çaparileri kullanıyorum. Kendim çapari yapmıyorum. Bu sefer 160 - 180 gr. kurşun takarsam çapari kopacak çünkü genel olarak 0,25 - 0,30 bedenli olarak imal ediliyorlar. Bir tekniği varmıdır ? Teşekkürler.
bence 0,30 olan iyi birşeyse kopmaması lazım. tabi savururken benim gibi parmağını geç kaldırırsan misinadan 0,35'lik bile para etmez )
capariden ziyade rapala ve kasık ıle avlanmayı dneeyın cinekop caparısı balık cokken olur 0,30 yada 0,35 beden kullanırsanız kopmaz cinekop caparisi icinde
Raşit Abi Merhaba , Bahsettiğin çapari ile alacağın balık limit altı olacaktır . Maket balık yada yemli takılırsan denizlerimizi bir nebze korumuş oluruz . Şimdiden Rastgelsin
ben çaparileri yaparken beden misina kalınlığı ne olursa olsun kesinlikle kasa düğümlerini atarken pamuklu bir iplik (biraz kalınca) ile beraber düğüm yapıyorum. Böylece 3 halka oluyor kasa düğümünde. Böylece düğümün beden misinasına uyguladığı sıkıştırma kuvveti azalıyor ve her zaman gördüğümüz kasa düğümünün beden misinası kesme durumu olmuyor. 0,26mm ile 150gr tam güç ile atabiliyorum. Kaliteli bir 0,30mm misinaya bu işlemi uygulayın 200gr da atar.
Sağlam bir bedenin bu ağırlıkla kopmaması lazım.. ben oskar invisiline 0.24 mm misina ile 150 gramı çok çok rahat atıyorum, misina belki 160-170 de atar ama benim kamış atmaz bedende kaliteli bir misina kullanırsan bişey olmaz..