dün saat 19.30'da(işten eve varır varmaz) unexpected adlı üyenin tavsiyesi üzerine bakırköy mendireğe değilde onun ilerisinde olan novotelin önüne yani setüstüne gittim..balık tutan 2 kişi vardı ama kovaları boştu.bende onların yakınına bir yere kuruldum.. kullandığım yem ve takımlara gelince; 3 adet 6-7 numara siyah çapraz iğneli dip takım kullandım.yem olarakta ilk denemelerim tavuk göğsüydü..baktımki yarım saat boyunca tek bir balık bile vurmadı..daha sonra yemi ekmek olarak denedim.sonuç onda da aynı hüsran..daha sonra diğer balık tutan arkadaşların kurt kullandığını ama onlarada gelmediğini görünce balık yok heralde diyerek kendimi avuttum setüstünde kurt satan abiyi göremedim ama daha ilerdeymiş.herneyse gittim 5 liralık kaya kurdu aldım.(kurtların elimde bıraktığı o iğrenç koku yüzünden pek tercih etmem ama değişiklik olsun istedim) sonra aynı ilk kullandığım takıma kurtları taktım ve attım.o da ne!! daha oltayı atar atmaz tıklamalar başladı..ve ani bir hareketle tasmaladım reeling ..başladım çekmeye ama usul usul geliyor ama ani hareketlenmelerde yapıyor.neye oltayı bi çektim yukarı gümüş balığı..haydaa çıkarttım iğneden attım geri..bir daha salladım 5 dk içinde yine gümüş balığı! bu sefer dedim sen kaşındın attım torbaya..takımı yemledim tekrar saldım..bu seferde gümüş balığı kadar bir kaya balığı..onuda çıkarttım saldım..derken tekrar bir gümüş balığı dedim neye niyet neye kısmet..gel gelelim benim yan tarafta balık tutan iki kişide hala tık yok acemi şansı benimki işte..onlar oltalarını yemleyip uzağa atıp bırakıp bekliyolar..eşkina bekliyorlarmış..bende soruyorum bunlara nasıl balık şekli şemali nasıl vs..oradaki arkadaşta ben tutarsam görürsün dedi bende eyvallah dedim oltanın başına döndüm..anam!! oltada balık var..başladım asılmaya..dedim güzel bişey tutucak heralde..bi çektim kocaman bi kaya balığı bu sefer idk dedim gir sende torbaya..(kaya balığını ne yapacaksın derseniz şuan için emin değilim ama ya mazmuz olarak yada hamur yem yapıp içine koymayı planlıyorum) çok uzattım farkındayım kusura bakmayın... derken ben tekrar yemledim attım oltamı..bu arada oltam acemi işi.flash fl 60 makine ve adı sanı belli olmayan 300lük telespin kamış. benimde kollarım yoruldu malum işten direk balığa geçtim oltayı bıraktım muhabbete koyulduk..bu arada diğer 2 kişide hala balık yok. sonrada 2-3 kişi daha geldi falan takımlarını açtılar yavaş yavaş ay yükseldi derken oltamın başına döndüm o da ne yine balık başladım sarmayareeling bir iki direndi sonra yumuşadı usul usul gelio..aha dedim geldi yine kaya balığı derken balık göründü bakıyorum bakıyorum bişeye benzetemedim..25-30 cm boylarında üzerinde dikenli yüzgeçler olan bi balık..dedim bu zehirli falan olmasın yan taraftaki arkadaşa bi sorayım..aha dedi eşkina bu dedi vay be dedim bende sonradan gelen dier balıkçıda geldi onayladı sonra benim takıma baktı.ne biçim takım bu nerden aldın dedi..dedim ben yaptım beğenmedi iğneleri köstek boylarını falan..diğer arkadaşta kıskandı ondan öyle dedi diyo bana sonra ben tabi gaza geldim..takıyorum yemi atıyorum tık yok derken 3 kez balık tasmaladım ama oltayı sararken düştüler cry eşkinayı ilk gösterdiğim arkadaş saat 11 i geçiyodu bugünlük bukadar dedi gitti bende beni kıskanan abinin yanına gittim bi güzel muhabbet falan derken saat 12yi geçiyodu bende tamam dedim..bugünlük bu kadar..bu arada bi arkadaşta ispari tutmuş onu da bana verdi saolsun..eve gittim pişirdim yedim..güzelmiş bu eşkina özetlicek olursam dün akşam saat 19.30-00.00 arası yaptığım avda 2 adet kaya balığı(15-20cm) 4 adet gümüş balığı(8-9cm) 1 adet eşkina(25-30cm) tuttum..önceki boş geçen 1 haftanın acısını çıkardım dahada gitmem bakırköye mendireğe..yeni mekan zeytinburnu setüstü herkese rastgele
Gülerek okudum, kendi hallerim aklıma geldi. Güzel yazı samimi. Bol avlar dilerim. Eşkinanın kafasındaki taşı naptın?
hepinize teşekkür ederim umarım bundan sonra avlarım hep böyle güzel olur..tüm avlarımı rapor edeceğim elimden geldiğince
acemilik işte çok heycanlı oluyo insan..başındaki taşı duymuştum ama inan hiç merak edip bakmadım.balık temizlemeyi zaten sevmem pek..direk kafasını kesip attım şayet sana lazım oluosa o taşlar bidaha tutarsam sana yollarım istersen volkan aga