merhaba , Denizdeki verimsizlik ve kötü havalar nedeniyle çıkamadığımız denize uzunca bir aradan sonra havanında güzel olacağını tahmin ederek kardeşim Onur ile çıkmaya karar verdik. Akşamdan zarganalarımızı hazır edip sabah 6.30 gibi açıldık denize.limandan çıkar çıkmaz ipekli zargana takımınlarını saldık suya. amacımız bir iki tane de canlı zargana yakalamaktı ama 1-2 vuruş olsada alamadık hiç. 30-40dk lık bir yolculuk sonucu vardık meraya. saldık uzun oltayı yaprak zarganayla. yaklaşık 2 saat dolaştık tık yok.. balıkbulucudan 1-2 sinyal alsakta balık alamadık. etraftaki kayıklarda tek tek gitmeye başlayınca hadi dedim onur bizim merayıda deneyelim ordan döneriz limana.. döndük geçen sene kofana aldığımız meraya. su 20 kulaçlardan 4-5 kulaçlara düşüyordu. tam o sıra onur :abi aldım dedi. hemen sonara baktım 4.2kulaç gösteriyordu ve Onur'un takımı dibe taktığını düşündüm. çok sığ burası dibe takılmıştır dememe kalmadı hasretle beklediğim lüfer fırlayıverdi sudan havaya .. kafama levreği öyle bir takmışım ki o heyecanla lüferi levrek sandım hala bir levrek yakalayamadım o da ayrı konu neyse..ilk balığımızı almıştık güzel bir lüferdi. yemi tazeleyip başladık dolaşmaya 15-20dk geçti bu sefer de ben bir tane çektim. ama çok kıvrak çıktı balık suyun üstüne 2. fırlayışında kurtulmayı başardı. neyse dedik kısmet değilmiş ava devam.. yaklaşık 1 saat geçti başka vuruş olmadı hadi dönelim derken çok sağlam bir vuruş aldım. onur dedim kepçeyi hazırla bu seferki büyük bişey. başladım çekmeye ağır ağır,ne çıkıcak diyede bir taraftan merkalı gözlerle denizin derinliklerini kesiyordum derken o muhteşem renkleriyle çok sevdiğim kırlangıç gözüktü.. onur hemen kepçeyi daldırdı ve aldık ballığı.keyfim yerine gelmişti. belki eşini de yakalarız diye 1 saat kadar dolaştık merada fakat başka balık alamadık. avı sonlardırark limana döndük. Teknik : Dip sırtısı Kullanılan takım : Uzun olta Yem : Yaprak zargana Hava : 2-4 Mevkii : Tuzla http://www.dailymotion.com/video/xf8xaf_lufer-avy_sport