Bugun çok büyük hayallerle ve kısıtlı öğrenci harçlığımızdan kısarak 3 ark araba kiraladık ve sabah saat 06.00 da yola cıktık mudanya yıldıztepe(marina)ya gidip motorlu kayık kiraladık saat 7 gibi başladık oltalarımızı atmaya ilk 30 dk da 1 istavrit yakaladık birimiz sonraki 4 saatte ise 1 tane bilmediğimiz balık ve 2 tane deniz atı bize maliyeti 40tl araba kira ücreti+20tl yakıt+40tl motorlu kayık=toplam 100tl yani anlayacağınız tam bir hüsranla döndük evlere bundan sonrada balık tutmayız heralde kişi başı 1 balık (istavrit)bile yakalayamadık zaten istavrit tutmaya gitmiştik Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us birde bu sarı balıgın cinsi nedir bilen varmı?
cıkarıp kovaya koydık ama öldüler 2-3 dk yaşadılar yoksa bırakacaktık o sarı balıgıda bırakacaktık o da yaşamadı kaldı elimizde bi tane küçük balık geldi onu saldık geri onunda cinsini bilmiyorum
Saglik olsun Erkan. Diger arkadasin dedigi gibi baligin isi belli olmaz bir gun diger gunu tutmaz. Bence harcamis oldugunuz paralara uzulmeyin. Gecirmis oldugunuz o vakitler cok daha degerli. Her defasinda tecrube ediniyorsunuz. Bir gun mutlaka yuzunuz gulecektir.
Erkan kardeşim hobi bu ve öyle ucuz bir hobide deil kaanatindeyim ilk başladıgımda makaralı el oltalarıyla yapardım avımı şimdi 7 kamışım 6 makinam var bir takım çantasıda malzemem var harcadıgım paraları siz düşünün ve her gittiyimizde avlaga harcadagımız meplayıda ayrıca düşünün bunları göz önüne alacak olursak balık pazarından al ye ama bu hobi çok güzek bir hobi o heyacı yaşamak tutmak veya tutmamak o ugraş insanı rahatlatıyor.kendi düşüncem. İnşallah bir diyerki avında herşey gönlünce olur rastgele.
En ustalarımızın bile boş döndüğü zamanlar varken ha deyince dolu kovayla dönmek kolay değil, pes etmek yok. Tecrübe açısından faydalı bence. Masraf konusunda haklısınız, çünkü henüz öğrenciyiz, sabit bir gelirimiz yok fakat şahsi kanaatim gençlerimizin sigara, içki vb. alışkanlıklara para harcaması yerine böyle güzel aktivitelere para harcaması çok daha mantıklı. Bir de deniz atı avlanılması tamamen yasak olan türler arasında. Bir dahaki sefere fotoğraflayıp hemen salmanız daha isabetli olur kanısındayım. Daha iyi avlar nasip olur inşallah ileride. Bir de tebliğe göz atmakta fayda var. http://www.kkgm.gov.tr/teblig/2008-49.html
Sevgili Erkan Kardeş, Üzme kendini, sen sanıyormusun ki bu raporlar da hep böyle. 3 kere gidersin 1 kere alırsın balığı. Hemen küsmek yok. Denize uzak olmanız da, hem meşakkatli, hem masraflı. Böyle böyle tecrübe kazanılıyor. Rastgele diyorum.
Anlam veremedigim bir konu oldu.Hic darilma gucenme ama... Simdi birincisi ; " olmeseydi salacaktim" demene bir anlam veremedim.Madem salacatin neden livara koydun be kardesim?Giden paranin suclusu o masumlar mi? Ikincisi para konusuna bence hic uzulme,kafana takma.Bu is icin deger.En azindan 100 tlye denizin ustunde ortam yapmissiniz Emin ol site icinde yuzlerce uye ( bende dahil ) cooooook paralar kullanmistir bu hobi icin.Yeni baslayan ve henuz pek para kullanmamis olanlarda eminim yakinda bu ise daha cok asik olunca gozlerini bile kirpmadan paralari harcarlar.Hani derlerya : "balik isi hastalik" diye.Iste oyle bir tutku bu. Ben inaniyorumki bundan sonraki ilk avindan itibaren daha dikkatli olacaksin(gercekten inaniyorum).Ve insallah birdahaki av maceranda gonlundeki gibi balik tutarsin kardesim. Rastgele...
inş başka seferde yüzümüz güler dediğiniz gibi deniz atı konusuna gelince fotoğraf çekmek için kovaya koyduk ama ikiside öldü bizde üzüldük zaten birde koydugumuz kova resimdeki kova değil yanlış anlaşılmasın teknenin içinde bir kova içinde su vardı yani
Kardeşim mudanya'dan balık çıkarmak eskisi gibi kolay değil.Bende çok severim arnavutköy marinadan kayıkla açılıp denizde takılmayı.Sana şukadar söyleyim; kayık kirası saati 10 ytl, yol benzin en az 50 ytl, malzeme yem....marmaranın kayığı sallaması PAHA BİÇİLEMEZ. Tabi bide mera seçimi var oda önemli saygılar.
o küçücük deniz atlarına yazık etmişsin be kardeşim. KULL64 (Emrah)'ün de dediği gibi, madem salacaktın niye koavana atıyorsun. Ayrıca para mevzusunada bu kadar takılmayın. Madem öğrencisiniz araba kiralamayın, motor değilde kayık kiralayın. Hatta kiralamayın kıyıdan olta atın. Birde her gittiğinizde kiloyla balık çıkmayacağını bilerek gidin ki günün sonunda sıfır çekerseniz bu kadar kızmayın