17 Ocak 2009 Antalya Çamyuva Yer: Antalya – Çamyuva Alacasu Ekip: Ben(Savaş), Sefa abi, Hulisi abi. Yem: Yaniç Derinlik: 60-80 mt Av hikayesi Cuma akşamında acayip bir yağmur vardı. Ancak benim hafta içinde günde en az 5 kere meteoroloji, yahoo ve bilumum hava raporlarını takibim sonucunda cumartesi gününün balık için oldukça uygun olduğu kararına vardım. 2 hafta önce tanıştığım güzel insan Hulisi ağabeyimi hafta içi “Abi cumartesi günü bi aksilik olmazsa balığa gidelim ne dersin” dedim. O da sağolsun “Tabi Savaş” diyince Cuma akşamı heyecandan uyuyamadım. Ancak Antalya’da Cuma günü acayip yağmur yağıyordu. Bu arada müzik öğretmeni arkadaşım Burak hastalanınca geceyarısı Sefa ağabeyi aradım abi yarın balığa gel dedim. Oda evinde misafiri olmasına rağmen benim teklifimi geri çevirmedi. Sabah saat 7 30 gibi benim evin yanında buluştuk. Avlağımıza gidip tekneyi indirip denize açılmamız saat 9’u buldu. Avlak yerimize ulaşıp oltaları denize indirdiğimizde şöyle manzara eşliğinde derin derin temiz havayı ciğerlerimize çektik. Bu arada yavaş yavaş balıklar gelmeye başladı. Mercanlar , tongabaş mercanlar, izmarit, kolyos, hannos, kubbes gibiçeşit balıklar gelmey başladı. Bu arada balığın en iyi vurduğu iki bölge arasına şamandıra yaparak yerimizi kaybetmek istemedik. Ve nitekim iki nokta arasında gidip geldikçe mercanlar oldukça iri bir şekilde gelmeye başlayınca neşemize diyecek yoktu. Ancak bir ara deniz biraz dalgalanınca biz şamandıraları kaybettik ve verimli bölgelerden uzaklaştık. Yaklaşık 1-1,5 saat tık yoktu. Bizde yeni bir mera aramaya karar verdik ve sonucunda yine verimli bir bölge bulduk. Hatta burası dahada keyifli idi. Bir ara tongabaş mercanlar çifter çifter gelmeye başlayınca o anı görmeliydiniz. Bağlın birisi bir tarafa diğeride başka tarafa çekince zevkin doruklarına çıkmadım desem yalan olur. Saat 16.30 da ava son verdik. Aslında gelmek istemiyorduk ancak hava kararmaya başlamıştı. Dönüş yolunda Sefa ağabeyin rapalasına öyle bir ağırlık bindi ki Sefa abi yerinden düşüyordu neredeyse ancak balık almadı dönüş yolunda oluşan bu heyecan sonunda eşsiz koya geri döndük. Resimler aşağıdadır. Muhteşem ve görkemli Tahtalı Dağı manzarası Ben Savaş Hulusi ağabeymiz Sağolsun teknesini bizimle paylaştı. Buda Sefa ağabeymiz. Namı diğer (Ayıboğan Sefa) Buda arada sırada tuttuğumuz balonları paylaştığımız misafirimiz. Tongabaşlar ve Mercanlar çifter çifter gelince neşemize diyecek yoktu. Benim tuttuğum hannosa binen sürpriz ahtapot. Tabiki geri saldık çok tatlıydı. Dönerken resimlediğim güneşin batışı. Sepettekiler Hulisi ağabeyin yakaladıkları. Bunlarda Sefa abi ve benim yakaladıklarımız.
Koral teşekkür ederim. Cumhur abi teşekkür ederim. Erkan teşekkürler. Ufuk teşekkürler. Aynen dediğin gibi çok zarifler gerçekten. Emre teşekkürler. Osman abi teşekkürler.
Osman güzel bir av günü yaşamışsınız sizi ve ekip arkadaşlarınızı kutlarım mercanlar ve manzara bir harika afiyet olsun rastgele