öncelikle herkese merhaba şuan bu satırları yazarken inanın kolllarım ayaklarım sızım sızım sızlıyor..nedenine gelecek olursam konunun başlığından da anlaşılacağı gibi 17 saat süren avım nedeniyle.. cumartesi günü saat 3 gibi işten eve döndüm ve kendi kendime bugün balığa çıkma otur evde dinlen diye telkinlerde bulunuyordum ama yok nafile..gelde söz geçir bu aşka sevdaya ve gelgelelim karar verdim sabaha kadar balık tutmaya..takımları termosları hazırladım ve koyuldum yola..akşam saat 6 gibi avlağa vardım ve kuruldum..daha erkendi ama yedek takım hazırlamam gerekiyordu..1-2 saat takım bağladım falan derken başladım oltamı savurmaya..yaklaşık 2-3 saat boyunca hiç tıkırtı yoktu denizde..hook .. derken işlk balığım olan gelinciği çektim derken ardından bi iskorpit ardından bir gümüş bir eşkina......reeling ......bi gümüş..bi ispari..bi yengeç derken sabah ezanı okundu..normalde her birini tek tek yazmak istiyorum ama hiç dermanım yok günün ilk ışıklarıyla beraber bi abi geldi yanıma motoruyla dedi ileride mendirekte kefal var ben oraya geçicem istersen sende gel diye..ama ben malum işten dönüp direk balığa ve sabaha kadar ayakta durmanın halsizliğiyle emin değildim..zaten sabah ezandan sonra 2 saat balık kesmişti..derken topladım takımı taklavatı koyuldum yola..az ilerlemiştim ki benim az ilerimde balık tutan arkadaş biraz ileri taşınmış ve zarganaya olta atıyor..gel dedi sende burda at mırmır ispari yapbilir burası dedi..o ihtimali duyan ben çıkardım oltamı başladım sallamaya ama 1 saat hiç birşey yokbanghead ..uykum zaten kaçmıştı..oltamı hiç kapatmadan 500-600 mt ilerdeki mendireğe doğru yola koyuldum bari kefal alayım diye..harbiden dedikleri kadar varmış..adamın biri 30-40tane kefal almıştı ben oraya vardığımda..klasik 3 köstekli dip takımımı bende salladım ama bişey yok..adamlar çekiyo ben çekemiyorum meğer takım yanlışmış..sağolsun abi bana mantarlı bi takım verdi bende başladım çekmeye...7 kefalim olmuştu ki çok rüzgar oldu ve sanırsam balık kaçtı...saat artık 11 e geliyordu ve ben artık tamam dedim yeter bu kadar yaklaşık 2-3 kilo balığım olmuştu 17 saat sonunda..bu arada kefaller çok iyi sayılmaz kokuyolardı baya özetleyecek olursam; 1 adet gelincik(36cm) 1 adet eşkina(25cm) 2 adet iskorpit(17-26cm) 1 adet ispari(13cm) 1 adet yengeç(20-25 cm kadar) 8 adet gümüş(8-11cm arası değişken) 7 adet kefal(20-25 cm arası değişken) 1 adet kaya balığı(19 cm) arkadaşlar fotoğraf makinem bozuk maaleseef keşke fotograflarınıda koyabilseydim..fikir verebilmesi için ölçülerini yazdım.. daha 1-2 gün evden çıkmam diye düşünüyorum..normalde benim bu tuttuğum balığı 1-2 saatte tutan arkadaşlarda vardı ama bu av benim için tatil gibiydi..güneşin batışını izledim ayın yükselişini..sabah ezanını dinledim ve ardından güneşin doğuşunu..mükemmeldi benim için..deniz salgalar yakamozlar cabası balıklar seviyorum işte tüm bunları.. herkese keyifli avlar..oltanızın boş kalmaması dileğiyle..
volkan abi aynen bekarım... bekarlık sultanlıktır bi sevgilim bile olmuyo bu balık yüzünden..bi kız vardı balık sevdasına onu da kaçırdım balıktan güzel yar var mı bu dünyada
Kardeşim sende bi bekarlık sultanlıktır diyon, sonra bi sevgilim bile olmuyo bu balık yüzünden diyon. Oldu mu şimdi Balıklara sitem etme darılmasınlar, gelmezler sonra oltana (Kız kolay sen paradan haber ver) Aylık gelirin 5.000 tl olsa o seni bırakan kız şu an sana 3 köstekli dip oltası hazırlıyo olurdu :laughing: Yazmaya devam et. Raporlarını beğenerek okuyorum, yalın ve espirili. Tebrikler kardeşim.
karar veremedim bir türlü napayım kızlar mı balıklar mı..en azından balıkların dırdırı yok be abi nazlılar biraz o kadar eyvallah abi elimden geldiğince yazmaya çalışıyorum raporları ve beğeniliyorsa ne mutlu bana..sıradaki raporlara mutlaka fotografta ekleyeceğim daha tatmin edici olur böylelikle.. bu arada bana nazar mı değdi ne dün makinem bozuldu..gerçi ucuz bi makineydi ama acemilik işte çok çabuk yıprattım sanırım..en kötü bayramda yeni raporlarımı yazarım
Makinenin bozulduğunu biliyorum Alper, yardım arıyordun forumda makina ile ilgili. Bende 3 tane makina oldu. 4 te kamış. 9 gün tatilde performansına bi bakacağım makina ve kamışların. Bence pahalı birşey değilse uğraşma yenisini al. Neyse bunlar imkan meselesi. Fotograflı avlarını da bekliyorum. Güzel avlar güzel zamanlar dilerim.
makine zaten ucuz bişeydi ama hallettim ya vaktim olsa makine almaya skıntı yapmazdım ama..k yeni makine ve kamış alsın sanırım abi..test et bakalım şahsen memnun kalırsan marka model söylersen bana ben de bi bakayım..alabilirim bende
sen ne diyorsuuuunn... avtardaki karizmatik bakışlar yoksa başkasınınmı??. sen isen,demekki o kızlarda akıl yok..
aynen öyle barbaros abi bildiğin hastalık ama en kötü hastalık bu olsa keşke..teşekkür ederim.. oltanın boş kalmaması dileğiyle
teşekkür ederim muvaffak abi avatardaki bakışlar bana ait ait olmasınada kızlardan yana şansım yok benim..kız çok ama kafa uyuşmayınca naparsın zaten şu iş hayatı yüzünden kendime ayırabildiğim kısıtlı bir vaktim vardı bende bi seçim yaptım balık balık balık rüyalarıma bile giriyolar
Canın sagolsun. be boş ver herşeyin bir zamanı vardır..bir gün gelir kafandaki ler sırayla oluşmaya başlar.. moralin yerinde , başın dik , saglıgın yerinde olsun.. gerisi hikaye.. tencere yuvarlanır kapagını bulur be..
Güzel hasılat tebrikler. Lakin kefalin alt sınırı 20 cm ama şahsi görüşüm 30 santimin altı bebek sayılır. Ben 30 santim altını salıyorum denize.
saolasın abim..aynen hikaye şunun şurası kısacık bi hayatımız var zaten..elimizden geldiğince kaliteli zamanlar geçirmeye çalışıyoruz herşeyin başı sağlık..sağlık olsun
ali kemal abi eywallah..ben daha çok çok amatörüm..yeni yeni balıklarla tanışıyorum...ilk ve son!! defa kefal tuttum en iyisini yapıosun abi..benimde bi daha oltama geldiğinde ( isterse 50 cm olsun) direk denize iade..istanbul kefali yenmezmiş..hatta ele bile alınmazmış test ettim onayladım
dostum doğru diyosun ama foto makinemde sorun vardı..onuda hallettim..bundan sonraki avlarım fotograflı olacak dersenki cep telefonuyla çekeydin cep telefonumda da kamera yok hiç aram olmadığı için telefonla.. oltanın boş kalmaması dileğiyle..