174'ü arayıpta sonuca ulaşan var mı ?

Konu, 'Genel Konular' kısmında 33orfoz tarafından paylaşıldı.

1. 33orfoz

33orfoz Mustafa

Favori Makine:
    Makina kullanmam , balık ile aramda misinadan başka bir şey istemem...
    En İyi Avı:
    Ceylan - 6,5 kg , 8 Tane Barracuda
    Arkadaşlar , ben bu 174 no lu telefonun hikaye olduğunu , çıkartılan çinekop yasağı gibi düzmece , göz boyama olduğunu şahsımın ve tanıdığım insanların yapmış olduğu ihbarlardan dolayı resmen biliyorum .
    Sağdan soldan duymadım , bizzat yaşadım , olay düzmece-kandırmaca .
    Benim yaptığım ihbar sonucunda , 174'den kendilerinin bu işlere bakmadığı yönünda bir mail aldım ve onu da burdan yayınladım . Daha neyi tartışıyoruz bilemedim .

Bakıyorum da sürekli 174 ilanları geziyor .
    Çok merak ettim , sonuca ulaşan var mı ?

Somut sonuçlara yani ...

2. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
  3. 33orfoz

33orfoz Mustafa

Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Evet abi , ben konu ettim . Unutmadım da ama , buna rağmen hala ortalarda alo 174 ün reklamı geziyor . O konuyu okumamış insanlar var ki duyarlı bir vatandaş olarak ihbar ettiklerinde , devletin gereğini yapacağını zannediyorlar.

Alo 174'ün , sorunlarına yanıt olmadığını ama dışarıdan öyleymiş gibi göründüğünü , bu şekilde milletin ağzına bir parmak bal çalınarak çinekop katliamına göz yumulduğunu dile getirmek istedim.

Alo 174 gibi numaraları gören , duyan , telefon eden vatandaşın ''-Oh be , çinekop yasağı çıktı , üstüne birde lüfer koruma timi çıktı'' diyerek sahte bir iç huzura kapılmasından çok , devletten fayda olmadığını görüp bu yalanlara inanmaması için konuyu başka bir başlıkla tekrar açtım .

4. volkan_gym

volkan_gym volkan polat

Favori Makine:
    banak 5000
    En İyi Avı:
    1.2kg palamut
    katılıyorum.........

valla daha öncede bende yazmıştım 174 giden şikayetlerin boş olduğunu tekrar sizde yazmışsınız bende bizzat kontrol ettim düzmeceden ibaret adamlar adres istedi kapı numarasına kadar verdim defalarca ama sonuç boş hatta yazdığım yazıda " her şey reklamlardan ibaret" diye bi konu başlığım var ama nafile ülkemizde işlerin nasıl yürüdüğünü hepimiz biliyoruz daha neyi tartışıyoruz ki dimi kalın sağlıcakla...

5. ayastafanos Balıkçısı

ayastafanos Balıkçısı İbrahim Şevki Karanlık

Favori Kamış:
    Kamış ve makina
    En İyi Avı:
    İskorpit(20cm)-sarıkanat(22cm)-gelincik(27cm)-zargana (52cm). istavrit,ispari,izmarit,kupes,kalamar.
    kimi arayacağız

Ayram arefesi Çanakkaleye giderken Ayvalığa uğradım,Ayvalık yat limanının yanındaki balık halinde kasalar dolusu çinekop tezgahlardaydı. Girişteki zabıta kulubesinde kimse yok, balık satıcısına bunları satmak yasak değilmi deyince nerdeyse bir de dayak yiyecektik. Balıklar İstanbuldan gelmiş, yasak hikaye yani.

6. muratbzk

muratbzk murat

Favori Kamış:
    Vercelli Spyra Ultima G2 Surf -Awa Shima Spin
    Favori Makine:
    Daiwa Saltiga Surf 5000-Spro Passion 730
    En İyi Avı:
    plankton
    Maalesef bende katılıyorum burada alo 174 konu başlığı açmıştım hatta söz uçar yazı kalır misali mail de attım. Yaklaşık 2 haftadan beri hala bir cevap bekliyorum bugün yine şikayette bulunduğum balık pazarını gezdim çinekop diye tabir edilen yapraklar 10tl den satışa devam ediliyor heryer bu balık pazarı ile dolu.

7. bnymnblr

bnymnblr Bünyamin

Balık satışı ile ilgili olarak pazar yerlerinin denetim sorumluluğunun İlçe Belediye Zabıtasına ve hipermarketlerin denetim sorumluluğun İl Tarım Müdürlüğüne aittir. Oralara telefon edilmelidir.
    Ancak bu aramadan net bir sonuç almak neredeyse imkansız gibidir.
    Bu amaçla

İlgilenmiyorlarsa, onları da bir üst makamını belirleyip onlara şikayet edeceğiz. yada bimere bu konuda yazı yazıp cevap alabiliriz.

Diyebiliriz ki

Gıda Tarım ve Hayvancılık bakanlığının lüferin mininum 20 cm avlanma ve satış boyu ile ilgili aldığı kararının uygulanmadığını balık tezgahlarında 20 cm' den çok daha ufak boyda yavru lüfer satıldığını görmekteyiz. Alınan bu kararın üst sorumluluğunun Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına ait olup, Alo 174 hattı ile yaptığımız görüşmelerde pazar yerlerinin denetim sorumluluğunun İlçe Belediye Zabıtasına ve hipermarketlerin denetim sorumluluğun İl Tarım Müdürlüğüne ait olduğu bildirilmektedir. İlçe Belediye zabıtalarının bu satış boyları ile bir bilgi birikimine sahip olmadığı gibi, hipermarketler ile ilgili olarak İl Tarım Müdürlüğü ekipleriyle yapılan görüşmelerde bu konuda ifade edilen şey ise balıkların daha hipermarketlere gelmeden denetlendiğini ve kanuna uygun olmayan herhangi bir durumun sözkonusu olmadığı belirtilmektedir. Yapılan görüşmelere göre il tarım müdürlüğü ekiplerinin de konunun farkında olmadığı izlenimi uyanmaktadır. Ancak piyasada satılan lüfer balığı boyunun büyük bölümü 20 cm altındadır.

Bu konu ile ilgili olarak
    - İlçe zabıtalarının ve İl Tarım Müdürlüğü ekiplerinin denetimlerinde “balık satış boyu” kriterine uymaları ve denetimlerinde bunlara dikkat etmesi gerektiği bunun kanuni sorumluluğunun kendilerine ait olduğu ifade edilmelidir.
    - Bu konu ile ilgili olarak vatandaşın tezgahta gördüğü yavru balıkları ihbar olarak kullandığı Alo 174 ihbar hattının kapsamının genişletilerek, alınan ihbarın ilgili belediye zabıtasına veya il tarım müdürlüğü ekiplerine otomatik olarak yönlendirilmesi önem arzetmektedir.

8. avcı22

avcı22 Mesut Turan

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    yayın 3.4 kilo
    Ben Edirne Tarım İl Müdürlüğü nün sitesinde istek ve şikayetler bölümüne yazdım ama beklediğim gibi cevap verilmedi.Ortada yasak var ama ilgili kurumlar üç maymunu oynuyor.

9. stone27

stone27 ender kaya

En İyi Avı:
    1.900 gram levrek
  10. 33orfoz

33orfoz Mustafa

Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Çok teşekkür ederim. Böyle bir haber olacağı kesindi ama bu denli sevineceğimi düşünememişim .Sonunda bir dentçi çıktı ve gereğini yaptı çok sevindim . (Görevlinin görevini yapmış olmasına bu kadar sevinmiş olmam konusuda tam bir ironi :D :D )
    İnşallah bu balığın gerçek merası olan marmarada da aynı özeni gösterirler .

11. hakiahakia

hakiahakia Hakki

Favori Makine:
    Spro
    En İyi Avı:
    Levrek 2,7 Kg.
    04.12.2011 15:41:59 tarihli başvurunuz henüz değerlendirilmemiştir.
    Tarım ve Köyişleri Bakanlığı

LÜFER MEVSİMİ BİTİNCE GİDİP BAKACAKLAR HERHALDE...

12. emir şengezer

emir şengezer emir

Favori Kamış:
    Shimano Speedmaster Power Game - Shimano Nexave BX Surf - Lineaeffe Prestige 7000
    Favori Makine:
    Shimano Ultegra 10000 XSB - Shimano Biomaster C5000 FB
    Lüfer bitince bakacaklar sanırım.