17Nisan-Güvercinlik Bodrum

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında marmari_s tarafından paylaşıldı.

1. marmari_s

marmari_s Hakan

Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA
    17.Nisan 2010
    Yer: Güvercinlik-Bodrum
    Zaman: 0800-1200
    Takım: Bot kamışı ve kasnak ile dip oltası
    Yem: Palet
    Hedef Balık:Çipura

Cümleten selamlar,

Son 3-4 haftadır yakaladığımız balıkların resimlerini gören erkek kardeşim özenip Marmaris’ten gelerek bugünkü avımıza katıldı. Kardeşim Marmaris’te yaşadığı için bugüne kadar ne balık avımıza ne tekne gezintilerimize katılamamıştı hiç.Hem iş hem ekip arkadaşlarım olan Ahmet ve Burak arkadaşlarım ile bu sabah 6da bizim evde buluştuk ve yola koyulduk.Yaklaşık yarım saatlik yolculuktan sonra,hemen kayığımızın kaba temizliğini yapıp suya attık.Yaklaşık yarım saat mesafedeki avlak yerimize varana dek,ben de ufaktan takımları hazırlamaya başladım.Aklımda kardeşime güzel balıklar tutturmak,keyifli bir gün geçirmesini sağlamak vardı.Bu yüzden onun takımlarını hazırlarken daha özenle hazırladım.Onca yol gelip,bizim tuttuğumuz balıklardan tutamasaydı üzülürdüm.Şansımıza hava sakin deniz çarşaf gibiydi.Avlak yerimize varıp çapamızı attıktan sonra,hemen öğütülmüş palet yem ile teknemizin iki yanından mazmozlayıp oltaları suya indirdik. Kısa sürede balıklar gelmeye başladı.Henüz bir balık yakalamış ve ikincisi için oltamı yemleyip dibe indirmiştim ki kıç tarafta oturan arkadaşımın misinası dolaştı.Yardım isteyince kamışımı teknenin içine ,ucunu küpeştesine dayayıp kıç tarafa geçtim.5 saniye geçmemişti ki,kardeşim abi kamış diye bağırdı.Başımı o yöne çevirince benim kamışı havada ve cupp diye denize dalışını gördüm. İnanamadım.!! Giden özenerek aldığım shimano makinama mı yanayım, yoksa o kamışı teknenin içinden çekip alacak kadar kuvvetli balığı kaçırdığıma mı yanayım şaşırdım..Nereden baksanız 500-600 gr.lık takımı havada uçurdu. :) Bir 15-20 dk hiçbirşey yapmadan öylece oturdum..Ama ders oldu…Üstüne kardeşim de hala balık tutamamıştı,biraz keyfim kaçmıştı. Sonra arkadaşımdan yedek kasnak alarak avlanmaya devam ettim. Neyse ki ben oltamı suya atar atmaz kardeşim de güzel bir çipura alınca moralim düzeldi..Herşeye rağmen güzel ve bereketli bir gündü. Umarım en kısa zamanda yine bir araya geliriz böyle.

Bodrum'dan sevgiler selamlar,
    Hakan

Keyiften birkaç kare:

Edit:Resmin birini koymayı unutmuşum

Son düzenleme: 17 Nisan 2010
  2. erdinc

erdinc erdinç allı

Favori Makine:
    shakespeare
    Gün güzel geçmiş ama oltaya ben de çok üzüldüm. Acaba çoklu iğne ile bir takımı dibe indirip dolaşsanız takılır mıydı. derinlik ne kadardı bilemiyorum. Sağlık olsun demekten başka yapacak bir şey yok.

3. marmari_s

marmari_s Hakan

Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA
    Merhaba Erdinç Abi,

Oltadan ziyade küçük şemsiye çapamızla taramayı düşündüm bi ara ama,sonra vazgeçtim.sağlık olsun diyeceğiz artık napalım olacağı varmış.en kötüsü bu olsun..yerine konur nasılsa.

İyi akşamlar

4. c.polat

c.polat

Favori Kamış:
    olta
    Hakan tebrik ederim çok güzel bir gün olmuş balıklarda çok güzel.Oltana üzüldüm canın sağolsun.:)

5. Yakamoz

Yakamoz MUSTAFA

Favori Kamış:
    LINEAEFFE OYSTER CAST KAMIŞ 3.90
    Favori Makine:
    OKUMA TRAVERTINE TR55 MAKİNE
    En İyi Avı:
    DOSTLARIM
    Çok güzel bir ortam çok harika kareler tebrik ederim
    nice kazasız belesız av raporlarının gelmesi dileğimle paylaşım için teşekkürler

6. marmari_s

marmari_s Hakan

Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA
    sağol cem teşekkür ederim..öle tabi canımız sağolsun. :)

7. marmari_s

marmari_s Hakan

Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA
    teşekkür ederim :)

8. blue ocean

blue ocean Halil

Favori Kamış:
    cobra420 sorf/cornoran black star 2.70
    Favori Makine:
    daiwa bg30/catana 30
    En İyi Avı:
    3 kg .balon
    Hakan balıklar için tebrikler denize düşen oltana üzüldüm.Bu yaz oralarda olucam görüşebilirsek sana eşlik etmek isterim şu palet yemle avlanmayı merak ettim.

9. yaban-cı

yaban-cı Koray

Favori Kamış:
    D.A.M E-MOTION 270
    Favori Makine:
    SHİMANO SEİDO 4000 FA
    En İyi Avı:
    sabır...
    tebrikler güzel av güzel fotolar

10. marmari_s

marmari_s Hakan

Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA
    teşekkür ederim...tabi ne demek,bodruma geldiğiniz zaman haberleşiriz.artık sezon açılıyor,haftanın 6günü mesai başladı.off günüm olan ctesi günleri balığa çıkıyorum normalde,inş aşırı yoğunluk olmaz da av keyfinden geri kalmayız.

selamlar

11. marmari_s

marmari_s Hakan

Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA
    saol koray teşekkür ederim.size de nasip olur inşallah

12. 56562

56562 xxx xxxxx

Hakan tebrikler ve geçmiş olsun. Denizin aldığı kamış makine olsun, nasıl olsa yerine konur, önemli olan can sağlığı.

13. fish founder

fish founder Özgür

içimdeki bodrum aşkını ciddi anlamda kabartan kareler,
    bardak boşalmadan dolmazmış,
    en kısa sürede çok daha iyisini daha uygun fiyatla yerine koyman dileklerimle

14. marmari_s

marmari_s Hakan

Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA
    sağol Hakan abi,teşekkür ederim.

15. marmari_s

marmari_s Hakan

Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA
    :) teşekkküler özgür,makinanın fiyatından ziyade severek kullandığım bir makinaydı ve çok balık tutturmuştu bana.o yüzden biraz üzüldüm,neyse alırız yine aynısını...bodrum'a geldiğin zaman haber ver mutlaka.

16. persia 07

persia 07 feridun

Hakan güzel avınız için tebrikler,darısı kazasız nicelerine.Yalnız öğütülmüş palet yem hakkında bili verirsen sevinirim.

17. marmari_s

marmari_s Hakan

Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA
    Teşekkür ederim abi...bildiğimiz palet yemin en küçük boyundan alıp(biz 1 çuval üreticisinden almıştık) havanda fındık döver gibi öğütüyoruz.toz haline gelen yemi kuru halde avlandığımız yere döküyoruz.Aynı zamanda bu toz yemden bir kısmını ayırıp ıslatarak cıvık olmayacak şekilde köfte harcı haline getirip,oltamızın bedeninde ki kurşun üzerine avucumuzla sıkıştırıp da kullanıyoruz ayrıca..Bir resimle anlatmaya çalışayım:

18. kofana1903

kofana1903 Timuçin TÜRKYILMAZ

En İyi Avı:
    Kofana
    Hakan Bey tebrikler çok güzel bir av gerçekleştırmısınız , balıklar çok şahane afiyet olsun...

19. marmari_s

marmari_s Hakan

Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA
    sağol Timuçin,size de nasip olur inşallah

20. fish founder

fish founder Özgür

bodrum'da yerel balıkçıların 2 farklı tarzda palet yem kullandıklarını gördüm,
    ilki palet yemi en ince matkap ucuyla ortasından delip 'dramel ucu' iğneye yerleştiriyorlar,
    diğeri ise ezdikleri palet yemleri yumurta sarısı ile hamur haline getiriyorlar,lakin yumurta sarısının içine bir madde daha ekliyorlar ama henüz o maddenin ne olduğunu anlayamadım,

belki seninde deneme fırsatın olur,
    eğer dener isen lütfen izlenimlerini bizlerlede paylaş,