18.01 Avı

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında kayral tarafından paylaşıldı.

1. kayral

kayral Önder

Favori Kamış:
    awa-shima
    Favori Makine:
    ryobi
    En İyi Avı:
    çupra 2,10kg/Levrek 4 Küsür
    Herkese selamlar :)

Hava sıcaklığı mevsim normallerinin çok üstünde gittiğinden kıyı avcılığı pek keyifli gitmiyor. Çoğunlukla balık kıyılamıyor, kıyıladığındaysa çok nazlı olup yem seçiyor. Geçen hafta sonu balık için ideale yakın bir hava olmasına rağmen sadece 2 vuruş alıp boş dönünce bu hafta sonu her zaman kullandığım yemlerin yanında farklı yemleri de denemeye karar verdim.

Yemler: sardalya, madya, sülünez, mamun ve kalamar.. Şansıma madya ve kalamar haricinde her yemle balık alabildim. Ayrıca iki ispariyi ve birde ahtapotu hedef balığım olmadığından deniz anaya iade ettim.

Balık oltaya çok nadir vuruyordu, nerdeyse 3 saat oltanın ucunda tek bir kıpırtı olmadan bekledim ama sağlam bir vuruş sonrasında nasipte iki köstekli takımı dolu çekmek varmış :)

Birde güzelce bir mırmır yakaladım. Maalesef bu sene bu balıkta oldukça seyrek av veriyor.(en azından bana pek denk gelmiyor :) )

Yalan olmasın 3-4 yıldır izmarit balığı yakalayamadım. Kendileri bizim buralarda satılan bir balıkta olmadığından tadının neye benzediğini unutum ve bu yüzden alıkoymayı tercih ettim.

Sabah 6 gibi başlayan avı, hanımın arayıp gel artık yemek olmak üzere demesiyle öğlen 1 gibi bitirdim. Sonrasında sıcak bir duş ve yemek, peşine Akçay Kordonda hanımla bir tur yürüyüş ve çay bahçesinde bir elde tavla atıp yenilerek :rolleyes: hanımın da gönlünü yapıp günü kotardım :)

Herkese rastgelsin :)

2. himm

himm Fatih

Tebrikler üstat.
    Tavlada yenilmek mantıklı bir seçim olmuş :)

3. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Tebrikler Önder. Bu mevsimde, bu kıtlıkta gene iyi denk getirmişsin kabaları. :) Nice güzel avların olsun.
    Arada bir yenilmek lazım. :D

4. kayral

kayral Önder

Favori Kamış:
    awa-shima
    Favori Makine:
    ryobi
    En İyi Avı:
    Teşekkür ederim üstat :)
    Bazen kazanmak için kaybetmek gerekiyor :)
    Rastgele :)

Teşekkür ederim Volkan :), balık artık gece avı istiyor. Haftaya hanım bir haftalığına Balıkesire gidecek ve bende akşamları muhtemelen yağmur altında balık kovalayacağım. İnşallah daha güzelleri bana da sana da denk gelir, rastgelsin arkadaşım :)

5. adminselo

adminselo selçuk

Favori Kamış:
    Lineaeffe s-flex 4206 4.20--SHIMANO YASEI SEA BASS 2,70 -MH- 10-50 GR, Shimano Scimitar 300 cm
    Favori Makine:
    Penn Affinity 8000, Ryobi NAXO 8000
    En İyi Avı:
    4 kg Levrek ---1.800 gr Kofana
    Tebrikler güzel avlarınız daim olsun.

6. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    Tebrikler Önder, bol çeşitli ve örnek bir av olmuş.Daha güzellerinide yakalaman dileğiyle rastgele :)

Balık avı için izin almak, tüm amatörlerin ortak sorunu sanırım :D

7. ahmet10

ahmet10 Ahmet

Favori Kamış:
    Olta ve Sabır
    En İyi Avı:
    Henüz denizde geziyor
    Hemşerim tebrik ederim. Daha irileri rast gelsin inşallah.
    Özledim oraları...

8. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    tebrik ederim nasipsiz kalmamissin afiyet olsun:) oralarin sardalyesi bayagi ufakmis yahu,burda cikanlar bayagi iri 20cm civari:hungry:

9. kayral

kayral Önder

Favori Kamış:
    awa-shima
    Favori Makine:
    ryobi
    En İyi Avı:
    Çok teşekkür ederim :) Güzel avlar yapıyorsunuz ve devamının da aynı güzellikte olmasını dilerim, rastgelsin arkadaşım :)

Teşekür ederim İsa Abi :)
    Valla benim için iş balıkla bitse pek sıkıntı olmayacakta halı saha maçıdır, arada arkadaşlarla gece buluşmalarıdır, kuş peşinde koşmalar falan hepsi eklenince haliyle biraz sorun oluyor. Mecburen işi kararında götürüyorum :)
    Keyifli avların olsun Abi, saygılarımla, rastgele :)

10. kayral

kayral Önder

Favori Kamış:
    awa-shima
    Favori Makine:
    ryobi
    En İyi Avı:
    Valla hemşerim şu son bir ay nisan- mayıs ayı tadında geçti. Kafa dinleyip sahilde mangal yapmak için gelmeyi düşünüyorsan çok şey kaçırdın :)
    Ama amaç balık yakalamak içinse maalesef tadı yok şu sıralar. Ama meteoroloji verileri tutarsa ve kısmetin açık olursa önümüzdeki hafta ortalarından sonra belki avatarını yenileyebilirsin :)
    Çok teşekkür ederim Abi, daha iyileri oltanızda olsun, rastgele :)

Teşekkür ederim :) Sardalyeler çok ufak değil aslında, tahminen 15-16cm civarıdır. Tabi tuzu yiyip suyunu salınca hacmende biraz küçülüyorlar. Geçen hafta sonu balığa denk geleceğime baya inandığımdan 1 kilo sardalya tuzlamıştım ama maalesef olmadı, balık elimde patladı. Bu avda kullandıklarım geçen hafta sonundan kalan bayat balıklar.
    20 cm.lik sardalyeden yem olmaz, hem iğneye düzgün oturmaz hemde suyunu salamadığından yumuşak olur ve atarken deforme olur.
    keyifli avlar dilerim, rastgele :)

11. befalcon

befalcon Sinan

Favori Kamış:
    Okuma V-System 2.70 10-40
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 2500
    En İyi Avı:
    Dağ Alası 26 cm.,, Torik 3 kg
    Tebrikler harika bir kıyı avı. Daha iyisi hepimize rastgelsin.

12. HastaRuH

HastaRuH Erkan

En İyi Avı:
    55cm zargana--60 cm Lüfer (Kofana)--70 cm 3.750 gr Levrek
    Tebrikler. Güzel balıklar almışsın afiyet olsun.

13. Uğur09

Uğur09 Muammer

Favori Kamış:
    Mitchell Mediterranee 430 Surf
    Favori Makine:
    Ryobi Proskyer nose pover
    En İyi Avı:
    740gr ve 480gr.(2)'si aynı anda ÇUPRA
    Tebrikler kardeşim...:thumb: Senden her zaman beklediğim avlarından birisi olmuş gene .... reeling Allah daim etsin .... Afiyet olsun :hungry: Selamlar... Cumartesi bizde oralardaydık (4) mırmır, (1) çupra ve (1) sargoz denk geldi...:)

14. ellidokuz

ellidokuz Özden Abraş

Favori Kamış:
    okuma alumina 10-40 gr 2,40cm
    En İyi Avı:
    3850GR LEVREK- 47 cm LÜFERGİL- 58 cm zargana
    tebrikler çok güzel görünüyorlar, balık tutmayı özledim yahu... :)
    akçay kordon yaz olsa da bi gelsek özledik valla, burhaniye de m.y.o. okudum az gezmezdik orları :D

bol şansınız olsun rasgele

15. vayacon

vayacon Gürel

Önder merhaba, avın için tebrik ederim. Sardalyeleri tuzlamak adettendir bende yıllarca aynı uygulamayı yaptım. yaşadığım tecrübe nedeniyle artık tuzlu sardalye kullanmıyorum. Özellikle balığın nazlı olduğu şu dönemlerde taze sardalye bulup hiç işlemden geçirmeden kullanmak daha iyi sonuç veriyor. Tabi taze taze mermi gibi olması lazım balığın. Bunu sağlamak için şu piknikte kullandığımız dolaplardan edindim bir tane. Taze balığı alıp buzla takviye yaptığında bir av süresince taş gibi yemin oluyor. Ayrıca bu dolapla dönüşte balıklarını rahatça taşıdığın gibi, arabana akma, dökülme, kokma problemlerini de ortadan kaldırıyor. Tavsiye ederim.
    Bol balıklı günler, rastgele...

NOT: Önder Kuş derken kanarya mı? Hangi ırk besliyorsun yada merakın ne düzeyde?

16. fztyasin

fztyasin yasin özkan

Önder abi tebrikler yine güzel bir av güncesi hazırlamışsın, daha güzelleri de rast gelsin

17. Mimaras

Mimaras Erdem

Zaten ahtapot pek ufakmış, tebrik ederim avlarınız daim olsun.

18. greeneyess

greeneyess volkan

Favori Kamış:
    ALBA STAR BLUEFİSH 420
    Favori Makine:
    Spro Super Caster 460fd
    En İyi Avı:
    levrek 50 cm,minekop 45cm , zargana 65cm
    tebrikler güzel balıklar almışınız. bu hafta akşam 8den sabah 8e kadar 2 mırmırla avı sonlandırdım. şimdiye kadar daha gündüz avı hiç yapmadım. boşamı geceleri zorluyoruz acaba kendimizi:)

19. mehmet sarıkaya

mehmet sarıkaya Mehmet Sarıkaya

tebrikler. Daha iyilerini yakalayıp paylaşırsında bizde heyecanla okuruz inşallah.

20. fztosman

fztosman osman

En İyi Avı:
    4500 gr
    tavla taktiğini sevdim .. bende kullanayım bari :).. güzel anlatım , tebrikler..