18/03/12 Kackin cipuralar ve ilk rapor

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında Yenerbey31 tarafından paylaşıldı.

1. Yenerbey31

Yenerbey31 Levent AKSOY

Favori Kamış:
    Seytan oltasi
    Dunden planladigim bir av gerceklestirmek icin sabah 6:30 da kalktim ve daha onceden hazirladigim takimlarimi alip dunden ayirttigim hop hop hoplayan canli mamunlarimida aldiktan sonra avlagin yolunu tuttum. Avlaga vardigimda saat 7:20 civariydi.Ruzgar guneyden hafif esiyor sicaklik 13 derece civari.Hemen mamunlari kancalara taktim ve yem ipi ile onlari mumya gibi sardim:D daha sonra suya.Av sirasinda 3 kamis ve bir kasnak kullandim.Kamislarin biri lineaffe s-flex 4.20 digeri 3 metre eagle digeri ise babamin 91 de aldigi ve kullanma firsati bulamadigi 2.70 Shakespare kamis.20 yil sonra nasip bizeymis:D ilk yarim saat nazli nazli vuruslar.Saat 8:15 te ilk ciddi vurus ve tasma balik oltada.Iste cipura geliyor kafa atislari ile:) Daha sonra birkac guzel vurus alsamda balik takilmadi.Ikinci ziyaretcim ise saat 9:15 gibi tesrif etti.Boylari ve agirliklari neredeyse esit ve cok anlamasamda bana kackin cipuralar gibi geldi.:rolleyes:
    Saat 10:00 dan sonra vuruslar kesildi ve bende takimlarimi toplayarak saat 11:00 gibi avi sonlandirdim.Daha iyilerinin sizlere rastgelmesi temennilerimle:)

Yem:Canli mamun
    Takim:3 lu klasik dip takim kostek boyu 20 cm
    Igne: Owner 50173 no:2
    Yer:Bodrum Torba

2. matti

matti murat

tebrikler çupradan pek anlamam ama ikisi kafa yapıları ve renkleri itibarı ile farklı balıklar gibi geldi bana.anlayan ustalar bilgilendirir herhalde...

3. Yenerbey31

Yenerbey31 Levent AKSOY

Favori Kamış:
    Seytan oltasi
    Tesekkur ederim.Resimden gorunce farki anladim galiba ustteki kackin alttaki deniz.Cunku usttekinin kafasi belirgin bir sekilde digerine oranla kut.Birde vucut yapisi ve rengi farkli bakalim tadindada fark varmi:D Su an dolapta ikamet ediyorlar:D

4. pitbull

pitbull Furkan Güner

Favori Kamış:
    Shimano Alivio BX 2.70- Shimano Alivio BX 1.65
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000 RB- Okuma Pro SPA 25
    En İyi Avı:
    Turna-52cm
    Deniz çupralarının yanakları pembemsi oluyor diye biliyorum.

Bu balıklar bence kaçkın, daha doğrusu bilerek salınmış. Duyduğuma göre formu bozuk, belli standartı tutturamamış balıkları salıyorlarmış.

5. Yenerbey31

Yenerbey31 Levent AKSOY

Favori Kamış:
    Seytan oltasi
    Bunlar kotu cocuklar o zaman:D Faca dagalmis zaten anlamistim:D Sudan ciktiklarinda dayilanmaya calistilar zaten:D Olabilir ama ben alttakini daha bi deniz cuprasina benzettim ama ustalarimizin yorumlarini bekliyoruz tabii:)

6. kurbagaprens

kurbagaprens Ergin DEMİROĞLU

Favori Kamış:
    Major Craft Solpara 274 up to 50.gr
    Favori Makine:
    Shimano Stradic C3000HGFK
    En İyi Avı:
    1 cm Lepistes
    Tebrik ederim denemelerinize devam edeceğinizi ve raporlarınızla keyif vereceğinizi umud ediyorum. Rastgele.

Yanakları pembe olan çiftlik çupraları da var. Beslenme ile alakalı bir durum.

Yalnız formu bozuk balıkların Didim - Akbük yolu üzerinde bir deponun önünde satış ofisi kurularak satıldığını biliyorum. Üstelik piyasa fiyatından. Bu tür balıkların ihracatı mümkün olmadığından iyi örnekler yabancıya maalesef bozuk yapıdakiler yerli müşterilere. :scared:

7. Yenerbey31

Yenerbey31 Levent AKSOY

Favori Kamış:
    Seytan oltasi
    Tesekkurler Ergin bey.Insallah daha boyle baliklar tutarsam raporlara ve paylasimlara devam:) Gecen sene daha cok levrek rastgelmisti oltama ama bu yil insallah daha cok cipura olacak.Cok sevdigim bir balik.

Rastgelereeling

8. pitbull

pitbull Furkan Güner

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Turna-52cm
    Geçen sene Didim/Akbük'te iken yol kenarında balık satan bir adam var, o söylemişti çiftlik çipuralarında o pembemsi yanaklar olmuyor diye. Sonra dikkat ettim, yakaladığım balıklarda pembe yanak vardı, aldıklarımız ise öyle değildi. Tabi dediğiniz gibi beslenmeyle de alakalı olabilir.

Formu bozuk balıkların denize salındığını yine orada öğrenmiştim ama ne kadar doğru bilmiyorum.

9. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Çok tipsiz balıklar gerçekten de. Umarım suni üretimle elde edilen "standardı bozuk" balıkları denizlere salarak bir süre sonra denizlerdeki çipuraların genetiğinin bozulmasına da sebep olmazlar.

10. Yenerbey31

Yenerbey31 Levent AKSOY

Favori Kamış:
    Seytan oltasi
    Aslinda evet ustteki tipsiz ama alttaki normal cipura sadece flashli cektim ondan oyle gorunuyo bide soldan cektim o kadar dediler bizi sagdan cek daha guzel gorunuruz diye ama:D

11. vetheklevent

vetheklevent Levent

Favori Kamış:
    dandik 2.40 spin
    Favori Makine:
    Remixon teben SR 400
    En İyi Avı:
    levrek 2.5 kg
    doğal çipuranın bir diğer adıda alyanaktır. yanakları pembemsi kırmızı renk alır.

12. Yenerbey31

Yenerbey31 Levent AKSOY

Favori Kamış:
    Seytan oltasi
    Ne kadar dogru bilmiyorum ama gecenlerde yine havuz patlamis diyorlardi.Bu havuz patlama olayida artik bi sehir efsanesi oldu:D bazen gercek bazen uydurma oluyor artik.Milleti gazlamak icin gecen havuz patlamis su kadar milyon balik kacmis heryer balik!!!Gibi dedikodular olsada bazen gercekte olabiliyor tabii.Bu aralar Bodrumda boyle bir olay var galiba yeni bir guvercinlik raporu var ordaki baliklarin bazisida ciflik gibi geldi bana.

Rastgelereeling

13. teco

teco Bülent

Favori Kamış:
    Lineaffe
    Favori Makine:
    Okuma
    En İyi Avı:
    amatörlük yaşantımda lüferdir sanırım
    Tipi bozuk diye balık salmazlar, bu balıkların da piyasası var. Doğada bu balıklar eleniyor ama havuzda yaşamaya devam ediyor, yani olağan deformasyonlar bunlar, mutant değil.
    Havuz patlamasa bile hasat, boylama, aşı vb. işlemler sırasında kaçak olduğunu biliyorum, denize düşüyor.

14. can akgün

can akgün CAN

Favori Kamış:
    SHIMANO CATANA CX SPINNING 240 M 10-30gr SHIMANO BEASTMASTER CX SURF TE 4.30 200gr
    Favori Makine:
    SHIMANO ULTEGRA CI4 10000 XSA SHIMANO EXAGE 4000 FC
    En İyi Avı:
    1580 gr sazan
    Levent bey bunlar azılı kaçaklar FBI tarafından aranıyorlar:D :D :D
    İşin şakası ben çipuralar konusunda bişey diyemiyeceğim ama güzel bir av ve iki güzel balık yakalamışsınız tebrikler avlarınız daim oltanız balıklı olsun:thumb:

15. kurbagaprens

kurbagaprens Ergin DEMİROĞLU

Favori Kamış:
    Major Craft Solpara 274 up to 50.gr
    Favori Makine:
    Shimano Stradic C3000HGFK
    En İyi Avı:
    1 cm Lepistes
    Balıkçı Sülo'dan mı bahsediyorsunuz :)

16. pitbull

pitbull Furkan Güner

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Turna-52cm
    Evet, balıkçı sülo'ydu :).

17. Yenerbey31

Yenerbey31 Levent AKSOY

Favori Kamış:
    Seytan oltasi
    Saka bir yana bende size katiliyorum.Tipi bozuk diye baligi havuzun icinden ayiklayip salmalari pek mantikli degil.Sadece bir uretimde dogan baliklarin hepsi boyle ise,zor bir ihtimal,belki denize salinmalari soz konusu olabilir.Kaldiki t dediginiz gibi bu baliklarinda bir ederi var.Genetik bozukluk ve deformasyon olmasi normal cunku dogal sartlarinda yasayan hayvanlar degil.Yanliz birsey daha belirtmeden gecemeyecegim arkadaslar deniz cipurasinin yanagi kirmizi olur demisler dogrudur tabiiki ama hepsinin degil kimisinde cooook belli belirsiz olabiliyor.Bu baliklari dun yedim alttaki baligin tadi cok guzelken ondan sonra tatdigim ustteki baligin tadi saman gibiydi.Yani ustteki bariz bir sekilde ciftlik cipurasiydi alttaki ise bence denizdi yanaklari al olmamasina ragmen.
    Can bey FBI dan once ben yakalim sorguya cektim birsey bilmiyolarmis ancak ustteki sabikaliymis pek tat vermedi:D Tebrikleriniz icin tesekkur ederim daha irileri sizlere rastgelsin:)

18. Yenerbey31

Yenerbey31 Levent AKSOY

Favori Kamış:
    Seytan oltasi
    Ustteki mesajda baliklardan ciflikbaliginin tadi saman gibiydi yazmisim yannis anlasilma olmasin deniz cipurasindan sonra tat vermedi.Yoksa cipura her zaman cipuradir:D

19. sami sökeli

sami sökeli sami oguz

Arkadaşlar yakalanan balıkların tamamı maalesef çiftlik kaçkınları doğal deniz çipurasını yanlarına getirip koyma imkanı olsaydı aradaki farkı görebilirdiniz, tad ve nefaset yönünden aralarında çok ama çok fark var, mübalağa olmasın görmeden pişirip önüme koysalar tadından ayırt edebilirim.

20. efsanay

efsanay Gül

Favori Kamış:
    Lineaeffe Spirit Surf 3.60
    Favori Makine:
    Okuma Safina Noir FD-SFR 40
    olsun moralinizi bozmayın,onu tutamayanlar da var ( ben :) )