Sevgili arkadaşlar,değerli dostlar,öncelikle hepinize merhaba ; Hafta sonu kuzey rüzgarlarının esecek olması,bende ki av iştahını bir anda zirveye çıkarmıştı.Planladığım av yine saat 04:00 ve 10:00 saatleri arasında olacaktı.İki arkadaşımı aradım gelmeleri için,biri hasta olduğundan,diğeride işleri sebebiyle gelemeyeceğini söyledi.Bu sebeple yine avlağa yalnız gidecektim .Yemci Foça'lı Kemal abim her zaman ki gibi madyalarımı sabaha karşı hazırladı sağolsun.Yem işini halledip yola çıktım.Saat 05:00 avlaktayım,vakit kaybetmeden takımları hazırladım,her zaman ki gibi büyük bir heyecan ile oltalarım denizle buluştu Hava güzel,inceden kuzeyden esen bir rüzgar vardı.Oltalara fermayı çakmış pür dikkat beklemekteydim.Bir saat geçmişti,tık yok.Şevkim kırılmak üzereydi,boşa mı geldim diye içimden geçirmeye başladım.Sabır sabır,deyip kendi kendime teselli veriyordum.Gün iyice ağırmıştı,aslında bu saat tam zamanıydı,nerede bunlar diye söylenirken 4,20 surf kamışım birden 2 metreye eğildi.Kendimi toparlamamla oltayı tasmalamam bir oldu.Balık üzerindeydi,dolgun kafa atışları ile bana doğru gelirken bir yandan da taşlara girmemesi için dua ediyordum. Kendini su üzerinde gösterdiğinde sakin hamlelerle balığı kıyıya çıkarttım.Yanakları kıpkırmızı bir çipuraydı,hey Allah'ın ne güzel yaratıklar yaratmışsın dedim kendi kendime... Paşa livarda yerini almıştı,bakalım yanına arkadaş bulacakmıydık ? Meranın taşlık olması sebebiyle tek iğne,gezer kurşun takımıyla avlanıyordum.Arada bir oltalar takılıp kopuyordu.Üzerinden yarım saat geçmişti,olta bağlamak ile meşkuldum,zil sesinin çalmasıyla yerimden fırladım.Oltada hareket yoktu,misinanın hareketlerini takip ediyordum.Belli ki oltanın etrafındaydı hissediyordum misinayı elimle yavaşça çektim,yemi kıskanmış olacak ki kamışın ucu anında C harfi gibi oluverdi.Tasmayla beraber balığı kayalık zeminden havalandırdım,çekmeye başladım.İlk gelen gibi bu da dolgun kafa atışları ile çipura olduğunu belli etti.Onuda usulca kıyıya çıkardım ve livara koydum. Güneş yakmaya başlamıştı,ara ara vurup yemi alanlar,tasmadan kaçanlar can sıkmaya başlamıştı ve gittikçe vuruşlar azalmıştı.Oltanın birini topladım,yavaş yavaş dönme moduna geçmiştim.Tam bu sırada 4,20 surf kamışım yine 2 metre boynunu büktü Tasmayı almıştı balık ama yerden kesebilmek ne mümkün...Hemen daha bir yüksek kayaya çıktım,bir daha denedim ve yerden kestim balığı...Çekerken ben bu balığı alamıyacağım diye içimden geçmedi değil hani ve aynen öyle oldu.Çipura iriydi ve kendini bir taşa sokmuştu,20 dakika bekledim ama çıkmadı,çaresiz takımı çektim ve kopardım,nasip değilmiş ne yapalım dedim kendi kendime... Takımı topladım yanıbaşıma koydum,üçüncü kamışı toplayacağım sırada zil çalmaz mı,bekledim bir daha çalmasını ve çalmasıyla tasma yemesi bir oldu.Yüksek bir kayaya çıkıp oradan sardım makarayı,ve balık da su üstü yaptı,onu da usulca kıyıya aldım.Nasip bu kadar arkadaş deyip avımı sonlandırdım. Telefon kamerasından kendi kendime biraz zor olsada iki fotoğraf almıştım av sırasında,toplu halde bir kez daha fotoğraflarını çektim.Oltalarımı topladım ve dönüş yoluna geçtim.Arkamda ağzında büyük bir iğne dolaşan iri bir yaratık bırakmıştım,ne yapalım kısmet değilmiş... İnşallah başka bir avda o paşa ile buluşacağız buna tüm kalbimle inanıyorum,o nasılsa oralarda biryerlerde olacak... Hepinize avlarınızda bol şanslar,sevgiyle kalın...Selamlar.
Teşekkürler Mufi abim inşallah senin oltana da daha iyileri denk gelir,avlarında bol şanslar,Selamlar.
Sevgili Furkan teşekkürler İğne Owner 50173 No:2 veya Mariner 505 BL No:2 yem olarakda Madya...Avlarında bol şanslar...
s.a maşallah güzel çipuralar bende guvercinlikteyken güzl avlarım oluyordu şimdi aydın da işten eve evden işe
Çok heyecanlı ve verimli bir av geçirmişsin. Tebrik ederim. Arkadaşların şöleni kaçırmış. Ama sen gereğini yapmışsın. Bravo....
Harika anlatımlı raporun için tebrik ederim. Çipuralar da göz dolduruyor. Teşekkürler Mehmet, gönlünce avlar dilerim.
Mehmet güzel balıklar tebrik ederim Şu an ışteyim kıskanmadim desem yalan olur Anlatimin da çok güzel teşekkürler rapor için