Çok uzun bir aradan sonra nihayet bir kaç tane tavaya gelir balık geldi.. yer , gümüldür denizatı motel yanı azmak .. sahildeki demir köprünün 50 metre iç tarafı. kıyıdan.. sistem : tek iğne no 7 (ufak gelmesin diye) beden 3 metre ikili şamandıra sitemi..kalınlık 016 mm ,,,ufak şamandıra 1.5 metrede agır atış şamandırası geride.... makine 30 lük silstar ..makarada 020 sarılı.... kamış remixson 4 metre satürn model(bolognese) iğneye ekmek içi sıkılmadan takılır ekmek su üstünde kalır..kefal efendini keyfi olursa gelir tadına bakar..kısmetimiz varsa yakalarız.. balıklar 22 - 27 cm arası...
........27cm bilmem ama 35cm uzeri evdeki hanimi kandirmaktan daha zor... tebrikler muvaffak agbi....... kullandigin ikili samandira sistemimi biraz acabilir misin? iki samandiranin sebebi kamis hareketiyle bedeni su yuzeyinde tutabilmek icin mi?
Sevgili kardeşim bu konu önümüzdeki sayıda Oltacı dergisinde çıkacak şu an için aktarmak ,etik olmaz..ama çıktıktan sonra burdan takımı detaylı anlatacagım... temel işlevi 3 metre misina 014 veya 16 en uçta iğne ortada fındık kadar top mantar diger ucda kendini taşıyan agırlıkta bir şamandıra.. bu içi su dolan toptanda olabilir.. balık iğneyi çektiğinde ortadak ufak şamandırıa hareket ediyor.. olay bu..
Abi eline sağlık,tebrikler.Bende aynı yerde sık sık levrek için at çek yapıyorum fakat henüz teşrif etmediler.Ama askeri kampın yakınlarından 80-90 cm arası turnalar aldım...
.....cok tesekkurler agbi, anladim... burada hedeflenen baligin yemi aldiktan sonra takimi olabildigince hissetmemesi, dogru mu?
tebrikler abi inci gibi kefaller almışsın sizin sistemi hiç denemedim,daha önce görmüştüm resimlemiştiniz ,ben genellikle top 2mt misina ucuna 2 iğne bağlıyorum o şekilde avlıyorum, benim aklıma birşey geldi kefalleri görüncemrsparkle sahteyi takip eden kefaller var bayağı iriler onlara bir yöntem uygulayayım yarın merada:hungry:
misina 0.14-16 en fazla ve işaret şamandırasının ufak olması..dogrudur mesela kıbrısa gelen balıkların boyu bunların yarısı kadardı.. (yanımdakiler) kıbrısta 10 tane iğne görünür vaziyette .. acemi ufaklıklar daha çok saldırıyor..ama benim sistemde iğne gözükmez ve 1 tanedir..o nedenle balık ürkmez..
Sevgili kadir.. avrupanın bazı kıyılarında hatta amerikada bile kefali fly tekniği ilede tutarlar..meraklısı vardır.. genel literatürde en akla yatkın yem dışarda da ekmektir mesela avusturalyada sudaki tekne iplerindeki yeşil yosunları iğneye sarıp yem niyetine kullanan var..ingilterede liman içi su yosunlarından faydalanan var.. vs Kefalde kullanılan fly... http://www.mikeladle.com/chapter12.html Ekmek taklitleri http://photobucket.com/images/mullet+flies/
abi bende benzer yöntemi uygulayacağım sistem biraz farklı sahte erkası ekmek ekmek şekli flay daki şekili andırıyor,çiçek misali
Tebrikler efendim, can-ı gönülden. Teşekkürler efendim, yüreğinize sağlık. Nicelerine de rastgelir inşallah.
Maşallah Muvaffak Abi, arı gibi çalışıyorsunuz: bir yandan forum, bir yandan balık... Allah nazardan saklasın!
işte usta budur tebrikler yakında benim incileride yayınlarım ölçmedim boy olarak ama 1.5 litrelik şişeden büyük olanlar var
Herkese tekrar teşekkür ederim.. Sevgili Kardeşim..insanoglunun varoluş amaçlarından birisi de beşeri ilişkilerdir.. bu dünyada yanlız değiliz... o halde hep birlikte hiç bir ayrım yapmadan yaşamak zorundayız.. Tersi olsaydı yaratıcı güç hepimize birertane farklı dünya verirdi ve orada tek başımıza yaşardık.. bu durumda insan olarak bir vazifemiz de ..dostluk ve paylaşım olmalıdır..
eline sağlık abi...bilgiler içinde ayrıca teşekkürler........ ilginç bir bilgi merakımı celbetti.sitede bu güne kadar rastlamadığım bir durum,avlak yerini en ince detayına kadar anlatmışsın,sebebi hikmeti neola..bu şekilde davranmanızın artı ve eksi yönleri neler olabilir.şimdiden teşekkürler....... selametle